ISLANDSHÄSTAR

MED FOTOGRAF MARIA LINDBERG

LAND: Island   FOTO: Hästar  DATUM: Augusti 2025   ANTAL DELTAGARE: 8/12

ISLANDSHÄSTAR

MED FOTOGRAF MARIA LINDBERG 

Att fånga dessa hästar på bild i sin naturliga miljö, med kontrasten mellan de gröna ängarna och den karga, vulkaniska bakgrunden, är en dröm för många fotografer.Vad förknippas mer med Island än Islandshästar? Jag ser fram emot att få ta med dig till Island och fotografera dessa vackra hästar, både i kombination med modeller men även som en del av det dramatiska isländska landskapet.

Maria Lindberg

Föreställ dig en plats där himlen möter oändliga vidder av gröna ängar, där det dramatiska vulkaniska landskapet skapar en bakgrund som känns nästan overklig. Där, mitt i denna råa, orörda natur, står de robusta islandshästarna. Att fånga dessa hästar på bild i sin naturliga miljö, med kontrasten mellan de gröna ängarna och den karga, vulkaniska bakgrunden, är en dröm för många fotografer.

Med en erfaren fotograf som Maria Lindberg som guide blir det säkert en både lärorik och inspirerande upplevelse. Island är känt för sitt speciella ljus, vilket ger fantastiska möjligheter att leka med skuggor och kontraster i bilderna. Dessutom erbjuder den varierade naturen – med vattenfall, glaciärer och geotermiska områden.

Denna resa är inte bara en chans att utveckla ditt fotograferande, utan också att få en djupare kontakt med den isländska kulturen och naturen. Att se och fånga islandshästarna, som har en sådan stark koppling till Islands historia och landskap, är något som kan ge både starka bilder och minnen för livet.

Från hästar som vandrar över slätterna med de dramatiska bergen som bakgrund till vattenfall där vattnet forsar ner över klipporna, Maria kommer att ta med oss till noga utvalda platser och visa hur vi kan använda det sagolika landskapet för att skapa enastående bilder på den unika Islandshästen. Vi kommer att fotografera med flera olika hästar och med eller utan modeller vilket ger mängder av varierande fotomöjligheter.

Under våra sessioner ute i fält kommer Maria Lindberg, guldmedaljör i SM i Fotografi, att ge tips om allt från hur du ska använda omgivningarna och modellerna för att skapa rätt känsla och inramning till kamerainställningarna som underlättar fotograferingen.

MARIA LINDBERG – Sago- och djurfotograf

Maria är sagofotograf, gravidfotograf, barnfotograf och djurfotograf. Lärande ligger Maria varmt om hjärtat och hon håller flera olika fotoutbildningar, mentorlektioner och workshops samt håller föreläsningar om sin sagofotografering. Maria är journalist i grunden och har arbetat som både anställd och frilansfotograf och skribent sedan 15 år tillbaka. Hon arbetar fortfarande lite som skribent och fotograferar för tidningar och magasin. Bildberättandet genomsyrar allt Maria skapar och hon trivs lika bra bakom kameran som bakom datorskärmen. Att får förmedla den kunskap och den passion hon har inom foto, bildbehandling och företagande är något som verkligen driver Maria. Hon vann guld i SM i Fotografi 2022 och är medlem i det svenska landslaget i fotografering.

Är du intresserad av att följa med till Island 2025 och fotografera islandshästar? Fyll i nedan formulär eller skicka ett mail till info@zoomfotoresor.se och gör en icke bindande intresseanmälan.

Intresseanmälan

NYHETSBREV

Bli först med att höra om nya resor, erbjudanden och reseinspiration från Zoom.

KONTAKTA OSS

Följ våra fotoäventyr på sociala medier!

Foto: Serkan Günes

NYHETSBREV

Bli först med att höra om nya resor, erbjudanden och reseinspiration från Zoom.

KONTAKTA OSS

Följ våra fotoäventyr på sociala medier!

Foto: Hans Strand