ZOOM FOTORESOR ÖNSKAR DIG VÄLKOMMEN
TILL ETT SPÄNNANDE FOTOÅR 2024

Anders Geidemark – professionell fotograf, skribent, föreläsare och fotolärare

Anders Geidemark har jobbat professionellt som fotograf, skribent, föreläsare, fotolärare och bildredaktör sedan 1988. Anders har allt sedan han som trettonåring började med naturfoto haft en förkärlek för den nordiska skogs-naturen. Dock har han också gjort arbeten på bland annat Island, i Nordnorge och i andra Europeiska länder. Han jobbar även som naturguide och expeditionsledare på Svalbard.

Favoritmotiven handlar om att visa ett djur eller en fågel i sin rätta miljö, där intressanta linjer, former och ljusstämningar bygger upp bilden. Anders kombinerar gärna olika uttrycksformer i bok- och bildspelsproduktioner. Kring detta är också Geidemark en regelbunden gästföreläsare på fotoskolor runt om i Norden.

Anders är en mycket anlitad föreläsare både i Norden och runt om i Europa och har haft ett 50-tal fotoutställningar runt om i Norden. Han är medlem i Föreningen Naturfotograferna och ansluten till IBL Bildbyrå och Getty Image. För närvarande är Anders bland annat svensk redaktör för den Nordiska tidskriften Natur & Foto, och ordförande i Föreningen Naturfotograferna.

Böcker: Anders har producerat två egna böcker och medverkat i ett flertal andra. Egna böcker: ”Stigen ur hav – av vingar skuggad” 1995, och ”Allen – Bilder av ljus och mörk ensamhet” 2004.

Utmärkelser och annat: Västerås Stads stora kulturstipendium 1996, en rad författarstipendier. Prisvinnare i BBCs ”Wildlife Photographer of the Year” 1999. Suttit i juryn för en rad internationella naturfototävlingar, bl.a BBCs Wildlife Photographer of the Year, GDT European Wildlife Photographer of the Year, Glanzlichter, och Nordic Nature Photo Contest.

Utrustning: Anders jobbar med Nikon-hus och objektiv från 14 mm till 600 mm.

För mer information: 
Facebook