VINNARNA AV
ÅRETS BILD 2018

VINNARNA AV ÅRETS BILD 2018

Zooms Fotografer har nu fördelat sina poäng och pristagarna i tävlingen Årets Bild 2018 är utsedda. Vi tackar alla er som deltagit med fantastiska bilder och alla er över 1 500 som röstat. Efter en extremt jämn omröstning där det endast skiljde fyra poäng mellan tvåan och fyran är vi mycket glada över att kunna presentera våra pristagare, Marisol, Nena och Kjell! STORT GRATTIS!

1:a pris – Årets bild 2018. Ett presentkort på 5.000:-

Fotograf: Marisol Correa

Resa: Murmeldjurens värld med Tom Svensson

Fakta: Canon 5D mk IV, 70-200 mm f/2.8L IS USM, Slutartid 1/1600 sek. Bländare 2,8. ISO 200. Brännvidd 160 mm. Efterbehandlad i Lightroom.

Fotografens egen kommentar: Den första dagen av två i Österrikiska Grossglockner åkte vi, ett gäng förväntansfulla fotografer, hela vägen upp till utsiktsplatsen där murmlarna håller till. Det var molnigt och det duggregnade, vilket gjorde att vi fick vänta ett bra tag på att djuren skulle våga sig ut från sina hålor. När det första murmeldjuret väl visade sig så märkte man en markant skillnad på oss. Leenden från öra till öra och snabbt fram med kamerorna! Efter det så gick det som en dröm. Murmlarna var överallt, poserade som om de aldrig gjort annat. Jag hade hört Tom nämna hur fint det blev när man fick djuren nära med kort skärpedjup och alperna i bakgrunden, så jag ville försöka få en sån bild. Jag la mig ner på de blöta kullarna och väntade på rätt ögonblick. Då kom ett murmeldjur upp och ställde sig där. Perfekt! 

2:a pris. Ett presentkort på 3.000:-

Fotograf: Nena Segerbrand

Resa: Wild Kenya med Tom Svensson

Fakta: Kamera: Canon EOS 70D. Objektiv: Sigma 17-50mm f/2.8 EX DC HSM. 

Slutartid: 1/320sek. Bländare: 11. ISO: 2500. Brännvidd: 17mm. 

Fotografs egen kommentar: Vid ett tillfälle under resan fick vi chansen att fota aparten grön markatta på mycket nära håll. Vi ställde upp kamerorna på stativ och med bluetooth-utlösare för att inte störa aporna för mycket. När den fotosessionen var slut valde jag att byta ingångssätt i mitt fotograferande och hade kameran handhållen istället, för att själv kunna vara mobil. Då ändrade jag vinkel och ställde mig i trädets längsriktning och fotade snett uppåt mot trädkronorna för att inte fräta ut bakgrunden helt då jag exponerade för min modell som var mestadels i skuggan. 

3:e pris. Ett presentkort på 1.500:-

Fotograf: Kjell Norén

Resa: Mana Pools med Tom Svensson

Fakta: Canon Eos-1Dx med Canon EF 300/2.8 + 1.4 Extender (brännvidd 420mm).

Slutartid: 1/640 sek. Bländare: 5.0 ISO: 640.

Fotografens egen kommentar: Sen eftermiddag lämnar vi jeeparna och till fots närmar vi oss ”Hippo poolen”. Solen rör sig snabbt ner mot skogsridån bakom vattnet, Jag intar en låg position i strandkanten där får jag en hippo med det glödande vattnet i bakgrunden.

Allmänhetens pris. Ett presentkort på 1.000:-

Namn: Marisol Correa. Samma som Årets Bild 2018.

VÅRT NYHETSBREV

Bli först med att höra om nya resor, erbjudanden och reseinspiration från Zoom när du prenumererar på vårt nyhetsbrev.

Följ våra fotoäventyr på sociala medier!

    

VÅRT NYHETSBREV

HÅLL KONTAKTEN

 

Om du vill få fler nyheter, erbjudanden och reseinspiration från Zoom får du gärna prenumerera på vårt nyhetsbrev. Glöm inte att följa oss på sociala medier!