DET VILDA GALAPAGOS

Ecuador & Galapagos • 7-15 november 2019

Upplev drömlika Galapagos och Ecuadors regnskog tillsammans med den Nordiska Canon-ambassadören och Globala Manfrotto-ambassadören Tom Svensson.

Följ med på en resa i Charles Darwins fotspår till de mytomspunna Galapagosöarna. På få ställen i världen är djurlivet så påtagligt som här och vi kommer att på nära håll möta allt från de fascinerande havsleguanerna,  jättesköldpaddor och nyfikna pingviner till sjölejon, havssköldpaddor, revhaj, rockor och manta. Under våra dagar på Galapagos besöker vi flera öar som alla bjuder på olika fotomöjligheter och unika motiv. Resan kommer docka att inledas med ett besöka Ecuadors fantastiska regnskogar få möjlighet att fotografera dess rika fågelliv. Under hela resan finns den kände bevarandefotografen Tom Svensson med för att hjälpa dig att utvecklas som fotograf och härigenom få ut det mesta av ditt fotograferande och av resan.

RESANS HÖJDPUNKTER

 • Besök på flera av Galapagos öarna
 • Seymor Island med havsleguaner och häckande fågelkolonier.
 • Snorkling vid ön Roca Union där du kan få simma med havssköldpaddor, stora fiskstim, revhaj, rockor och manta.
 • Besök på reservat för jättesköldpaddor på Santa Cruz Island.
 • Nationalparken Bellavista Cloud Forest Reserve och dess fantastiska, biologiska mångfald.
 • Bildredigering och utvärdering av dina bilder.
 • Medverkan av Tom Svensson under resan.
 • Workshop och föredrag av Tom Svensson under resan.

Upplev drömlika Galapagos och Ecuadors regnskog tillsammans med den Nordiska Canon-ambassadören och Globala Manfrotto-ambassadören Tom Svensson.

Följ med på en resa i Charles Darwins fotspår till de mytomspunna Galapagos öarna. På få ställen i världen är djurlivet så påtagligt som här och vi kommer att på nära håll möta allt från de fascinerande havsleguanerna och jättesköldpaddor till nyfikna pingviner och sjölejon under havsytan. Vi kommer också att besöka Ecuadors fantastiska regnskogar och fotografera ett rikt fågelliv. Under hela resan finns Tom med för att du ska utvecklas som fotograf och få ut det mesta av ditt fotograferande.

RESANS HÖJDPUNKTER

 • Besök på flera av Galapagos öarna
 • Seymor Island, där vi får fotografera kolonier av havsleguaner och häckande fågelkolonier.
 • Snorkling vid ön Roca Union där vi kan få simma med havssköldpaddor, stora fiskstim, revhaj, rockor och manta.
 • Besök på reservat för jättesköldpaddor på Santa Cruz Island.
 • Nationalparken Bellavista Cloud Forest Reserve och dess fantastiska, biologiska mångfald.
 • Bildredigering och utvärdering av dina bilder.
 • Medverkan av Tom Svensson under resan.
 • Workshop och föredrag av Tom Svensson under resan.

 

FOTOGRAF                

Tom Svensson är en världsberömd bevarandefotograf, Canons nordiska ambassadör samt Global Manfrotto Ambassadör.

www.tomsvensson.se

Läs mer om Tom Svensson och hans arbetsuppgifter på resesidan på vår webbsida på datorn.

PLATSER VI BESÖKER

ECUADOR

Ecuador kan liknas vid ett Sydamerika i miniatyrformat. Landet är bara hälften så stort som Sverige men bjuder på en mångfald och naturrikedom värdig en hel kontinent. Man har fler kolibriarter än något annat land. Och förutom Galapagos så har man också Andernas djurliv med t ex sina ståtliga Kondorer och Amazonas med jaguarer, pumor, kajmaner och rosa delfiner. Ecuador har också världens största utbud av grodor.

Vid kusten hittar man milslånga stränder och i inlandet breder höglandet med de magnifika Anderna ut sig, med sina många vulkaner och snöklädda bergstoppar. Ecuador gränsar till Colombia och Peru och har fått sitt namn av att Ekvatorn skär rakt genom de norra delarna av landet. Ecuadors huvudstad heter Quito och bjuder på fantastiskt klimat. Här känns det som behaglig vår nära på året om. Staden har många vackra kyrkor och andra byggnader att beundra.

GALAPAGOS

Galapagos är en ögrupp om 19 öar, belägna vid ekvatorn i Stilla Havet. Och det är helt klart en av världens allra bästa platser för upplevelser och fotografering av ett riktigt spännande djur och naturliv. De flesta av djuren på öarna är orädda för människor, vilket innebär en närkontakt med vilda djur som går att finna på få andra ställen i världen. Ögruppen tillhör Ecuador och ligger ca 1 000 km väster om Ecuadors fastland. Även om öarna ligger ganska så samlat så har var och en av dem något särskilt att erbjuda och är långt ifrån lika.

Eftersom Galapagosöarna ligger så isolerat finns där många djurarter som bara lever på just dessa öar, s.k. endemiska arter. 95 % av kräldjursarterna finns bara här och detsamma gäller för 49 % av fåglarna. På Galapagos kan du fotografera bl. a. sjölejon, havsleguaner, landlevande leguaner, Galapagos-pingvin, flamingos, Galapagos-sköldpaddan, Galapagos-skarv, Galapagos-häger, lavaödlan, blåfotad sula. Annat som gör denna plats mycket speciell är laguner, kvicksand, vulkaner, fantastiska stränder i olika färger, formationer av lava och mycket, mycket mer.

Galapagosöarna är också kända för att ha huserat forskaren Charles Darwin, vilket därefter resulterade i hans ”teori om naturligt urval” och ”evolutionsteorin”. Galapagosöarna blev nationalpark redan 1959, vilket innebar att 97,5% av öarnas landyta skyddades. Både Galapagosöarnas landområde och det marina reservatet finns på Unescos världsarvslista. Endast fem av öarna är bebodda.

 

PROGRAM

Flyg till Ecuador och Quito på egen hand. Då många föredrar att själva boka transporten har vi valt att inte inkludera denna i priset. För mer information om flyg till Quito, se under rubriken ”Transport”. OBS! Beroende på rådande väderleksförhållanden kan programmet komma att kastas om, allt för att maximera fotomöjligheterna

TORSDAG 7 NOVEMBER 2019

Ankomst till Ecuadors huvudstad Quito med flyg på egen hand. Under kvällen äter vi en gemensam välkomstmiddag på en trevlig lokal restaurang. Här finns det möjlighet att både lära känna varandra lite bättre och diskutera vårt stundande fotoäventyr. (M)

FREDAG 8 NOVEMBER 2019

Tidig morgon, direkt efter frukost, tar vi oss en knapp timma nordväst upp till ekvatorlinjen och den kollapsade, vulkankratern Pululahua. ”Pululahua” betyder vattenmoln eller dimma, ett passande namn då vulkanen i stort sett varje eftermiddag sveps in i dimma. Pululahua hade sitt stora utbrott för 2 500 år sedan och ödelade då stora områden runtomkring. Idag är det en stilla och isolerad plats för naturälskare med en rik flora med över 2 000 arter och mängder med fåglar och däggdjur. Toppen på kratern ligger hela 2 506 meter över havet och under vårt besök i detta fascinerande område får vi möjlighet att promenera längs kraterkanten där de spektakulära vyerna bjuder på mängder av fotomöjligheter. Från Pululahua tar vi oss vidare mot resans nästa mål Bellavista Cloud Forest Reserve. Här är den biologiska mångfalden stor och med ett överflöd av ett till stor del ännu inte utforskat djur och växtliv. Några av de däggdjur man kan få se och fotografera är glasögonbjörn, puma, tayra och den nyligen upptäckta Olinguiton. När vi når Bellavista klättrar vi upp till bergets topp och fotograferar de fantastiska vyerna innan vi efter lunch utforskar regnskogens fantastiska flora och fauna. Oavsett åt vilket håll vi vänder våra kameror är motiven många och den biologiska mångfalden påtaglig. Förutom ett rikt fågelliv med bland annat tangarasparven, jättemyrpitta, svartstjärtsnattskära, praktskrika och vitmaskerad nunnefågel och mängder av kolibrier möts vi av en ständigt blommande flora med tacksamma fotomotiv som orkidéer och medinillaväxter. Med minneskorten fyllda efter vår regnskogsvandring så checkar vi in på den vackert belägna Bellavista Cloud Forest Lodge. (F, L, M)

LÖRDAG 9 NOVEMBER 2019

Tidigt på morgonen lämnar vi vår lodge för möjlighet att fotografera den fantasifulla och färgglada ”Cock of the Rock”. Denna relativt stora fågel är Ecuadors nationalfågel och under morgontimmarna kommer vi att besöka ett område dit fågeln ofta kommer för att äta. Tillbaka på lodgen äter vi en rejäl frukost och fyller på med energi innan vi spenderar dagen med att utforska de fantastiska omgivningarna vi befinner oss i. Vi trekar högt upp i Bellavista Nature Reserve där vi vandrar vi ett vackert landskap och njuter av fotomotiven som ständigt finns runt omkring oss. Med lite tur får vi möjlighet att fotografera praktfulla fåglar som guldhuvad quetzal, chocótukan och rödgumpad tukanett. Tom finns hela tiden med för att ge dig tips och råd för att på bästa sätt utveckla ditt fotograferande.

SÖNDAG 10 NOVEMBER 2019

Innan frukost tar vi tillvara på morgonljuset och det bjuds på några fina, sista fotomöjligheter i Bellavista Cloud Forest Reserv. Efter några dagar i regnskogen är det dags för nästa etapp av vårt stora fotoäventyr, de mytomspunna Galapagos öarna. Efter att ha anlänt med flyg från Quito börjar vårt äventyr på Galapagos med att utforska ön Santa Cruz. I närheten av vår lodge får vi möjlighet att plåta de omtalade jättesköldpaddorna som bara finns på Galapagos. Dessa förhistoriska jättar kan bli till 130 cm långa och väga 200 kilo, vilket gör dem till en av världens största nu levande landsköldpaddor. Galapagossköldpaddan är rödlistad av Internationella Naturvårdsunionen (IUCN) som ”sårbar”. Ett hot är att människan sedan upptäckten av de isolerade Galapagosöarna har introducerat nya arter som på ett påtagligt sätt förändrat livsvillkoren för djuret. Till exempel kan råttor och katter döda unga sköldpaddor eller förstöra ägg. Vissa införda tamdjur, som getter, har också ökat konkurrensen om födan. Efter vårt första möte med Galapagos spektakulära djurliv är det dags att uppleva ett fascinerande landskap då vi vandrar längs kanten av ”the Gemelos”. Förutom en slående vy och möjlighet till spektakulära landskapsbilder finns det i området också goda chanser att fotografera den för ön endemiska jordugglan. Här finns också en hel del andra fåglar såsom galapagosduvor, darwinfinkar och kohäger. Efter en fullspäckad dag ankommer vi till vårt hotell där vi checkar in och äter en gemensam middag. (F, L, M)

MÅNDAG 11 NOVEMBER 2019

På morgonen bordar vi våra båtar för en heldag ute bland pelikaner, sjölejon och ett fascinerande landskap. Vårt första stopp gör vi vid Seymour Island. Denna lila lava-ö som rest sig ur havet har skapats av landhöjning snarare än vulkaniska utbrott. När vi rör oss bland den låga buskvegetationen upptäcker vi ständigt nya motiv och fotomöjligheterna är nästintill oändliga. Längs med strandkanten möts vi av spår från havsleguanerna som springer upp och ner vid sina bon. Vid havsbrynet finns också gott om unga sjölejon som vågsurfar. Vid sidan av stigen som leder oss runt ön häckar Fregatten. De bygger sina bon av pinnar, vilket är ovanligt här på Galapagos. Längre in häckar den blåfotade sulan.

Tillbaka från vår första dag till havs finns det möjlighet att på egen hand upptäcka Puero Ayora innan vi återvänder till lodgen och njuter av solnedgången. (F, L, M)

TISDAG 12 NOVEMBER 2019

Efter att ha checkat in på vårt nya hotell börjar dagen med en tur runt den lilla ögruppen Tintoreras. Öarna har fått sitt namn efter korallhajarna som simmar runt i vattnet kring öarna. Runt öarna får vi fotografera mycket av vad Galapagos har att erbjuda i djurväg, både ovan och under ytan. När vi går i land på de små öarna möts vi av ett landskap bestående av svarta lavastenar. Det lär inte dröja länge innan vi ser den första utav 100-tals havsleguaner som håller till på klipporna. Här vår vi möjlighet att på nära håll fotografera detta fascinerande djur som endast finns på Galapagos. De tillsynes små öarna har ett rikt djurliv och innan det är dags att lämna land finns det goda chanser att plåta både pingviner, pelikaner och de färg starka krabborna som lyser upp de annars mörka klipporna. När vi utforskat de djur-rika omgivningarna är det dags att uppleva livet under ytan. Här väntar en fascinerande värld av nyfikna pingviner och sjölejon, rockor och revhajar. Efter att ha snorklat i bukten kring Tintoreras tar vi oss under eftermiddagen i land på Isabela Island för att nu utforska Galapagos största ö. Vi besöker öns våtmarker där vi får se kolonier av havsleguaner. Området bjuder på ett rikt fågelliv och vackra vyer över Isabelas omgivningar. Om turen är med oss får vi kanske möta de vilda jättesköldpaddorna som finns i området. Tillbaka på hotellet äter vi middag och pratar om dagens upplevelser. (F, L, M)

ONSDAG 13 NOVEMBER 2019

Efter frukost forsätter vi att utforska Galapagos fascinerande natur och efter att ha bordat vår båt får vi möjlighet att snorkla i det kristallklara vattnet kring Punta Carrion där rockorna sakta glider fram genom vattnet och korallhajarna vilar på den mjuka sandbottnen. Efter att ha snorklat bland rockor, hajar och mängder av tropiska fiskar går vi iland på South Plaza Island och möts av nyfikna sjölejon. När vi rör oss uppför stranden utmed den kaktus täckta marken på jakt efter fotomotiv kan vi se och fotografera de gula, landlevande leguanerna som tålmodigt väntar under kaktusarna på att frukten ska släppa. När vi når öns södra klippa möts vi av vackra vyer och ett rikt fågelliv. Här kan vi fotografera svalstjärtad mås som häckar men även nazcasula och den blåfotade sulan.

TORSDAG 14 NOVEMBER 2019

Vår sista dag i detta djurparadis kommer vi till stor del att spendera under ytan. I vattnet kring den lilla ön Roca Union får vi möjlighet att snorkla bland färgglada fiskar och nyfikna sjölejon och vid Turtle Cave simmar vi jämsides med havssköldpaddor, stora fiskstim och med lite tur möter vi även i revhaj och rockor. Oavsett om du väljer att fotografera eller bara väljer att observera allt som händer under ytan är detta en upplevelse att minnas för lång tid framöver. Tillbaka på land fotograferar vi solnedgången och äter sedan en gemensam avskedsmiddag. I samband med middagen utser Tom ”Resans Bild” som automatiskt går vidare till finalen i vår tävling ”Årets Bild 2019”. (F, L, M).

FREDAG 15 NOVEMBER 2019

Efter några fantastiska dagar bland leguaner, sjölejon och jättesköldpaddor beger vi oss till Santa Cruz och flygplatsen för vidare transfer, på egen hand, mot Sverige.

BOENDE

För mer info klicka på hotellnamnet.

VAD INNEBÄR EN ZOOM-RESA?

För att du ska få ut det mesta av din fotoresa och ditt fotograferande jobbar vi på flera sätt med att ge dig en bra upplevelse. Klicka här och läs mer om vad du kan förvänta dig när du reser med Zoom.

PRIS

Pris per person: SEK 49.950:-                          

Priset inkluderar:

 • Boende med del i dubbelrum/tält på presenterat boende.
 • Måltider enligt program (F = Frukost, L = Lunch, M = Middag).
 • Flyg Quito-Galapagos t/r. 
 • Fotoaktiviteter i Ecuador och på Galapagos
 • Utfärder i Ecuador och på Galapagos enligt program.
 • Båtturer och båttransfers på Galapagos.
 • Medverkan av Tom Svensson under hela workshopen.
 • Föredrag och bildredigering under ledning av Tom Svensson.
 • En resevärd från Zoom Fotoresor som medverkar under hela workshopen.
 • Entrence Fee till Galapagos National Park
 • Hotell- och andra lokala skatter.
 • Reseinformation inför avresa.

Priset inkluderar ej: 

 • Transport till/från Quito.
 • Enkelrumstillägg SEK 4.900:-  
 • Kostnader av personlig karaktär, som måltidsdryck etc.
 • Avbeställningsskydd/reseförsäkring, för mer information, se vår webb under ”Övrigt”.

 

FLYG 

Transport till Quito sker på egen hand. Om du/ni önskar hjälp med att boka flyg bistår vi mer än gärna med detta. Likaså om du väljer att anlända någon dag innan programmets start/stanna efter programmets slut, så hjälper vi gärna till med att boka extra hotellnätter. Du är välkommen att ringa oss på telefon +46 470 466 40 eller meddela detta när du gör bokningen.

 

FAKTA 

Målgrupp:  Fotografer intresserade av att utveckla sina kunskaper i landskaps-, djur- och naturfotografering.

Min/max antal: 8/14. 

Utrustning: Kamera med normalzoomar från 14-24 mm och upp till 200 mm är perfekt för landskapsfotografering. För djur- och naturfotografering rekommenderas långa telen upp till 500 mm. Ta även med ett en- eller trebenstativ samt om möjligt en Laptop med någon av programvarorna Photoshop CS eller Lightroom.

Övrigt: För mer information om Zoom Fotoresor, leveransvillkor etc. se vår webb under ”Övrigt”. 

Kalkylkurs: USD 8,70

 

BOKNING 

Du bokar resan genom att klicka på knappen nedan eller genom att ringa oss på telefon 0470-466 40.

FOTOGRAF

Tom Svensson är en världsberömd bevarandefotograf, född i Danmark, men uppvuxen i Sverige och bosatt i Fjällbacka. Toms stora drivkraft i livet är naturvård och, som han säger, ”Jag gör det inte för mig själv, men för mina barn och framtida barnbarn, för om vi inte gör det för dem, kan de inte göra någonting själva och då är det för sent. Hans färdigheter som fotograf är att ta bilder som påverkar människor och gör skillnad. Bilder är ett sätt att göra en förändring, eftersom kraften i en bild är stor. Här anses han vara en av världens främsta. Tom är medlem i Naturfotograferna/N och är den enda svenska som valdes till IEPA, International Enviroment Photographers Association. Han ingår i Canons nordiska ambassadörsprogram samt har nyligen blivit Global Manfrotto Ambassadör.

www.tomsvensson.se

 

TOMS UPPGIFT UNDER RESAN

På samtliga våra resor medverkar alltid en mycket känd och duktig fotograf vars uppgift är att agera fototeknisk värd och hjälpa dig att utvecklas som fotograf. För att göra detta på bästa sätt kommer du både före och under resan att få hjälp av Tom Svensson.

FÖRE. Redan innan resan har du möjlighet att skicka in ett antal bilder som representerar ditt fotograferande. Detta gör det lättare för Tom att redan från början anpassa handledningen och råden till dig så att du på bästa sätt kan utvecklas som fotograf efter dina förutsättningar.

UNDER. Under Toms ledning kommer vi under resan att ägna mycket tid åt fotografering vilket ger mycket tid för individuella fototips och råd eller kanske hjälp med någon inställning på din kamera. Under resan kommer vi även att arbeta mycket med bildbearbetning samt titta på och utvärdera varandras bilder. Vi kommer att prata om bildkomposition och ljuset i bilderna med mera. Tom kommer också att hålla föredrag.

PLATSER VI BESÖKER

ECUADOR

Ecuador kan liknas vid ett Sydamerika i miniatyrformat. Landet är bara hälften så stort som Sverige men bjuder på en mångfald och naturrikedom värdig en hel kontinent. Man har fler kolibriarter än något annat land. Och förutom Galapagos så har man också Andernas djurliv med t ex sina ståtliga Kondorer och Amazonas med jaguarer, pumor, kajmaner och rosa delfiner. Ecuador har också världens största utbud av grodor.

Vid kusten hittar man milslånga stränder och i inlandet breder höglandet med de magnifika Anderna ut sig, med sina många vulkaner och snöklädda bergstoppar. Ecuador gränsar till Colombia och Peru och har fått sitt namn av att Ekvatorn skär rakt genom de norra delarna av landet. Ecuadors huvudstad heter Quito och bjuder på fantastiskt klimat. Här känns det som behaglig vår nära på året om. Staden har många vackra kyrkor och andra byggnader att beundra.

GALAPAGOS

Galapagos är en ögrupp om 19 öar, belägna vid ekvatorn i Stilla Havet. Och det är helt klart en av världens allra bästa platser för upplevelser och fotografering av ett riktigt spännande djur och naturliv. De flesta av djuren på öarna är orädda för människor, vilket innebär en närkontakt med vilda djur som går att finna på få andra ställen i världen. Ögruppen tillhör Ecuador och ligger ca 1 000 km väster om Ecuadors fastland. Även om öarna ligger ganska så samlat så har var och en av dem något särskilt att erbjuda och är långt ifrån lika.

Eftersom Galapagosöarna ligger så isolerat finns där många djurarter som bara lever på just dessa öar, s.k. endemiska arter. 95 % av kräldjursarterna finns bara här och detsamma gäller för 49 % av fåglarna. På Galapagos kan du fotografera bl. a. sjölejon, havsleguaner, landlevande leguaner, Galapagos-pingvin, flamingos, Galapagos-sköldpaddan, Galapagos-skarv, Galapagos-häger, lavaödlan, blåfotad sula. Annat som gör denna plats mycket speciell är laguner, kvicksand, vulkaner, fantastiska stränder i olika färger, formationer av lava och mycket, mycket mer. 

Galapagosöarna är också kända för att ha huserat forskaren Charles Darwin, vilket därefter resulterade i hans ”teori om naturligt urval” och ”evolutionsteorin”. Galapagosöarna blev nationalpark redan 1959, vilket innebar att 97,5% av öarnas landyta skyddades. Både Galapagosöarnas landområde och det marina reservatet finns på Unescos världsarvslista. Endast fem av öarna är bebodda.

PROGRAM

Flyg till Ecuador och Quito på egen hand. Då många föredrar att själva boka transporten har vi valt att inte inkludera denna i priset. För mer information om flyg till Quito, se under rubriken ”Transport”.

OBS! Beroende på rådande väderleksförhållanden kan programmet komma att kastas om, allt för att maximera fotomöjligheterna

TORSDAG 7 NOVEMBER 2019
Ankomst till Ecuadors huvudstad Quito med flyg på egen hand. Under kvällen äter vi en gemensam välkomstmiddag på en trevlig lokal restaurang. Här finns det möjlighet att både lära känna varandra lite bättre och diskutera vårt stundande fotoäventyr. (M)

FREDAG 8 NOVEMBER 2019
Tidig morgon, direkt efter frukost, tar vi oss en knapp timma nordväst upp till ekvatorlinjen och den kollapsade, vulkankratern Pululahua. ”Pululahua” betyder vattenmoln eller dimma, ett passande namn då vulkanen i stort sett varje eftermiddag sveps in i dimma. Pululahua hade sitt stora utbrott för 2 500 år sedan och ödelade då stora områden runtomkring. Idag är det en stilla och isolerad plats för naturälskare med en rik flora med över 2 000 arter och mängder med fåglar och däggdjur. Toppen på kratern ligger hela 2 506 meter över havet och under vårt besök i detta fascinerande område får vi möjlighet att promenera längs kraterkanten där de spektakulära vyerna bjuder på mängder av fotomöjligheter. Från Pululahua tar vi oss vidare mot resans nästa mål Bellavista Cloud Forest Reserve. Här är den biologiska mångfalden stor och med ett överflöd av ett till stor del ännu inte utforskat djur och växtliv. Några av de däggdjur man kan få se och fotografera är glasögonbjörn, puma, tayra och den nyligen upptäckta Olinguiton. När vi når Bellavista klättrar vi upp till bergets topp och fotograferar de fantastiska vyerna innan vi efter lunch utforskar regnskogens fantastiska flora och fauna. Oavsett åt vilket håll vi vänder våra kameror är motiven många och den biologiska mångfalden påtaglig. Förutom ett rikt fågelliv med bland annat tangarasparven, jättemyrpitta, svartstjärtsnattskära, praktskrika och vitmaskerad nunnefågel och mängder av kolibrier möts vi av en ständigt blommande flora med tacksamma fotomotiv som orkidéer och medinillaväxter. Med minneskorten fyllda efter vår regnskogsvandring så checkar vi in på den vackert belägna Bellavista Cloud Forest Lodge. (F, L, M)

LÖRDAG 9 NOVEMBER 2019
Tidigt på morgonen lämnar vi vår lodge för möjlighet att fotografera den fantasifulla och färgglada ”Cock of the Rock”. Denna relativt stora fågel är Ecuadors nationalfågel och under morgontimmarna kommer vi att besöka ett område dit fågeln ofta kommer för att äta. Tillbaka på lodgen äter vi en rejäl frukost och fyller på med energi innan vi spenderar dagen med att utforska de fantastiska omgivningarna vi befinner oss i. Vi trekar högt upp i Bellavista Nature Reserve där vi vandrar vi ett vackert landskap och njuter av fotomotiven som ständigt finns runt omkring oss. Med lite tur får vi möjlighet att fotografera praktfulla fåglar som guldhuvad quetzal, chocótukan och rödgumpad tukanett. Tom finns hela tiden med för att ge dig tips och råd för att på bästa sätt utveckla ditt fotograferande. (F, L, M)

SÖNDAG 10 NOVEMBER 2019
Innan frukost tar vi tillvara på morgonljuset och det bjuds på några fina, sista fotomöjligheter i Bellavista Cloud Forest Reserv. Efter några dagar i regnskogen är det dags för nästa etapp av vårt stora fotoäventyr, de mytomspunna Galapagos öarna. Efter att ha anlänt med flyg från Quito börjar vårt äventyr på Galapagos med att utforska ön Santa Cruz. I närheten av vår lodge får vi möjlighet att plåta de omtalade jättesköldpaddorna som bara finns på Galapagos. Dessa förhistoriska jättar kan bli till 130 cm långa och väga 200 kilo, vilket gör dem till en av världens största nu levande landsköldpaddor. Galapagossköldpaddan är rödlistad av Internationella Naturvårdsunionen (IUCN) som ”sårbar”. Ett hot är att människan sedan upptäckten av de isolerade Galapagosöarna har introducerat nya arter som på ett påtagligt sätt förändrat livsvillkoren för djuret. Till exempel kan råttor och katter döda unga sköldpaddor eller förstöra ägg. Vissa införda tamdjur, som getter, har också ökat konkurrensen om födan. Efter vårt första möte med Galapagos spektakulära djurliv är det dags att uppleva ett fascinerande landskap då vi vandrar längs kanten av ”the Gemelos”. Förutom en slående vy och möjlighet till spektakulära landskapsbilder finns det i området också goda chanser att fotografera den för ön endemiska jordugglan. Här finns också en hel del andra fåglar såsom galapagosduvor, darwinfinkar och kohäger. Efter en fullspäckad dag ankommer vi till vårt hotell där vi checkar in och äter en gemensam middag. (F, L, M)

MÅNDAG 11 NOVEMBER 2019
På morgonen bordar vi våra båtar för en heldag ute bland pelikaner, sjölejon och ett fascinerande landskap. Vårt första stopp gör vi vid Seymour Island. Denna lila lava-ö som rest sig ur havet har skapats av landhöjning snarare än vulkaniska utbrott. När vi rör oss bland den låga buskvegetationen upptäcker vi ständigt nya motiv och fotomöjligheterna är nästintill oändliga. Längs med strandkanten möts vi av spår från havsleguanerna som springer upp och ner vid sina bon. Vid havsbrynet finns också gott om unga sjölejon som vågsurfar. Vid sidan av stigen som leder oss runt ön häckar Fregatten. De bygger sina bon av pinnar, vilket är ovanligt här på Galapagos. Längre in häckar den blåfotade sulan.

Tillbaka från vår första dag till havs finns det möjlighet att på egen hand upptäcka Puero Ayora innan vi återvänder till lodgen och njuter av solnedgången. (F, L, M)

TISDAG 12 NOVEMBER 2019
Efter att ha checkat in på vårt nya hotell börjar dagen med en tur runt den lilla ögruppen Tintoreras. Öarna har fått sitt namn efter korallhajarna som simmar runt i vattnet kring öarna. Runt öarna får vi fotografera mycket av vad Galapagos har att erbjuda i djurväg, både ovan och under ytan. När vi går i land på de små öarna möts vi av ett landskap bestående av svarta lavastenar. Det lär inte dröja länge innan vi ser den första utav 100-tals havsleguaner som håller till på klipporna. Här vår vi möjlighet att på nära håll fotografera detta fascinerande djur som endast finns på Galapagos. De tillsynes små öarna har ett rikt djurliv och innan det är dags att lämna land finns det goda chanser att plåta både pingviner, pelikaner och de färg starka krabborna som lyser upp de annars mörka klipporna. När vi utforskat de djur-rika omgivningarna är det dags att uppleva livet under ytan. Här väntar en fascinerande värld av nyfikna pingviner och sjölejon, rockor och revhajar. Efter att ha snorklat i bukten kring Tintoreras tar vi oss under eftermiddagen i land på Isabela Island för att nu utforska Galapagos största ö. Vi besöker öns våtmarker där vi får se kolonier av havsleguaner. Området bjuder på ett rikt fågelliv och vackra vyer över Isabelas omgivningar. Om turen är med oss får vi kanske möta de vilda jättesköldpaddorna som finns i området. Tillbaka på hotellet äter vi middag och pratar om dagens upplevelser.  (F, L, M)

ONSDAG 13 NOVEMBER 2019
Efter frukost forsätter vi att utforska Galapagos fascinerande natur och efter att ha bordat vår båt får vi möjlighet att snorkla i det kristallklara vattnet kring Punta Carrion där rockorna sakta glider fram genom vattnet och korallhajarna vilar på den mjuka sandbottnen. Efter att ha snorklat bland rockor, hajar och mängder av tropiska fiskar går vi iland på South Plaza Island och möts av nyfikna sjölejon. När vi rör oss uppför stranden utmed den kaktus täckta marken på jakt efter fotomotiv kan vi se och fotografera de gula, landlevande leguanerna som tålmodigt väntar under kaktusarna på att frukten ska släppa. När vi når öns södra klippa möts vi av vackra vyer och ett rikt fågelliv. Här kan vi fotografera svalstjärtad mås som häckar men även nazcasula och den blåfotade sulan.

TORSDAG 14 NOVEMBER 2019
Vår sista dag i detta djurparadis kommer vi till stor del att spendera under ytan. I vattnet kring den lilla ön Roca Union får vi möjlighet att snorkla bland färgglada fiskar och nyfikna sjölejon och vid Turtle Cave simmar vi jämsides med havssköldpaddor, stora fiskstim och med lite tur möter vi även i revhaj och rockor. Oavsett om du väljer att fotografera eller bara väljer att observera allt som händer under ytan är detta en upplevelse att minnas för lång tid framöver. Tillbaka på land fotograferar vi solnedgången och äter sedan en gemensam avskedsmiddag. I samband med middagen utser Tom ”Resans Bild” som automatiskt går vidare till finalen i vår tävling ”Årets Bild 2019”. (F, L, M).

FREDAG 15 NOVEMBER 2019
Efter några fantastiska dagar bland leguaner, sjölejon och jättesköldpaddor beger vi oss till Santa Cruz och flygplatsen för vidare transfer, på egen hand, mot Sverige. (F)  

BOENDE

PATIO ANDALUZ ****+

Detta charmiga boutiquehotell ligger centralt i de gamla delarna av Quito. Detta var den första stad som UNESCO 1978 förklarade som världsarv. Själva byggnaden är från 1700-talet och är byggd i kolonialstil med karakteristiska valv och små innergårdar. På den största innergården finns en restaurang som serverar utmärkt spansk mat. Hotellet har 21 standardrum och 11 sviter. Rummen är utrustade med bl. a badrum med dusch, luft-konditionering, skrivbord, kassaskåp och kabel-TV. På de allmänna utrymmena finns WIFI.

Läs mer

BELLAVISTA CLOUD FOREST LODGE ****+

Bellavista är en dröm för varje naturälskare och fågelskådare. Stället grundades av ett engelskt/colombianskt par och har nu blivit till en eko-certifierad anläggning med privat mark om 700 hektar. Här finns gott om endemiska fågelarter och orkidéer. Rummen är byggda i lokala material och är enkla men trevliga. Då nätterna kan bli ganska kalla så är rummen utrustade med värmeelement och extra filtar. Det finns också en gasvärmare som värmer upp varmvatten i rummet. På Bellavista Lodge är man mån om att göra upplevelsen så bra som möjligt för sina gäster och hjälper gärna till att torka fuktiga kläder, lånar ut regnponchos och stövlar mm. I restaurangen serveras frukost, lunch och middag.

Läs mer

HOTEL GALAPAGOS MAGIC ****

Galapagos Magic är en unik anläggning. Här befinner man sig långt ifrån vardagens brus och från andra turistgrupper. Detta är ett ställe att slappna av på, beundra naturen och varva ner. Alla sex tält har fantastiska vyer och när man sover har man naturen runt omkring sig. Gigantiska sköldpaddor bor här stora delar av året och man kan ofta se dem sakta röra sig över området eller beta på ängen strax intill. Anläggningen har ett öppet utomhuskök där kocken tillreder kvällens middag av lokala råvaror. Och solnedgångana här är helt magiska! Allt går hand i hand med naturen. Galapagos Magic kan här husera 20 gäster i 4 trädkojor och 6 tält. Här finns varmvatten och trådlöst internet.

Läs mer

HOTEL ISAMAR ****+

Hotellet ligger perfekt beläget invid den fina sandstranden. Härifrån har man vacker utsikt över vågor, vajande palmer och båtar som guppar på havet. Mycket finns på promenadavstånd såsom flamingolagunen, uppfödningscenter för sköldpaddor och så den lilla staden med sina sandiga gator, caféer, restauranger och barer. Det är en utmärkt bas för att utforska ön. Hotellet har bara 10 rum, restaurang, bar, stor terrass, wifi, kassaskåp, luftkonditionering och hårtork.

Läs mer

 

För att du ska få ut det mesta av din fotoresa och ditt fotograferande så jobbar vi på flera sätt med att ge dig en bra upplevelse. Nedan finner du en del av de saker som är viktiga för oss och som är en del av en Zoom-upplevelse.

EN VÄLKÄND FOTOGRAF MEDVERKAR ALLTID
På alla våra arrangemang medverkar alltid en professionell och välmeriterad fotograf.

ZOOMS RESEVÄRD
På de flesta av våra resor medverkar en resevärd från Zoom, vars uppgift är att säkerställa kvalitén och logistiken så att den medverkande fotografen kan ägna sin tid åt dig och ditt fotograferande.

SPECIFICERADE HOTELL
Alla våra hotell och lodger är av hög standard. Att du dessutom redan när du bokar din fotoresa vet på vilka hotell du ska bo är för oss en självklarhet.

Ovan är bara några av de saker som gör Zoom unikt. Klicka här och läs mer om vad du kan förvänta dig när du reser med Zoom. 

PRIS

Pris per person: SEK 49.950:-                          

Priset inkluderar:

 • Boende med del i dubbelrum/tält på presenterat boende.
 • Måltider enligt program (F = Frukost, L = Lunch, M = Middag).
 • Flyg Quito-Galapagos t/r. 
 • Fotoaktiviteter i Ecuador och på Galapagos
 • Utfärder i Ecuador och på Galapagos enligt program.
 • Båtturer och båttransfers på Galapagos.
 • Medverkan av Tom Svensson under hela workshopen.
 • Föredrag och bildredigering under ledning av Tom Svensson.
 • En resevärd från Zoom Fotoresor medverkar under resan.
 • Entrence Fee till Galapagos National Park.
 • Hotell- och andra lokala skatter.
 • Reseinformation inför avresa.

 

Priset inkluderar ej

 • Transport till/från Quito.
 • Enkelrumstillägg SEK 4.900:-  
 • Kostnader av personlig karaktär, som måltidsdryck etc.
 • Avbeställningsskydd/reseförsäkring, för mer information, se vår webb under ”Övrigt”.

 

FLYG 

Transport till Quito sker på egen hand. Om du/ni önskar hjälp med att boka flyg bistår vi mer än gärna med detta. Likaså om du väljer att anlända någon dag innan programmets start/stanna efter programmets slut, så hjälper vi gärna till med att boka extra hotellnätter. Du är välkommen att ringa oss på telefon +46 470 466 40 eller meddela detta när du gör bokningen.

 

FAKTA 

Målgrupp:  Fotografer intresserade av att utveckla sina kunskaper i landskaps-, djur- och naturfotografering.

Min/max antal: 8/14. 

Utrustning: Kamera med normalzoomar från 14-24 mm och upp till 200 mm är perfekt för landskapsfotografering. För djur- och naturfotografering rekommenderas långa telen upp till 500 mm. Ta även med ett en- eller trebenstativ samt om möjligt en Laptop med någon av programvarorna Photoshop CS eller Lightroom.

Övrigt: För mer information om Zoom Fotoresor, leveransvillkor etc. se vår webb under ”Övrigt”. 

Kalkylkurs: USD 8,70

 

BOKNING 

Du bokar resan genom att klicka på knappen nedan eller genom att ringa oss på telefon 0470-466 40.