DEN DÖDLIGA HANDELN
en föreläsning om
VÄRLDENS HOTADE DJUR

med bevarandefotograf Tom Svensson

DEN DÖDLIGA HANDELN
en föreläsning om
VÄRLDENS HOTADE DJUR

med bevarandefotograf Tom Svensson

Välkommen till en gripande föreläsningskväll med World Animal Protection-ambassadören och den internationellt kände bevarandefotografen Tom Svensson.

Under kvällen tar Tom med oss ut på uppdrag runt om i världen, bland annat till Mong La där vi med dold utrustning får följa den illegala handeln på bland annat tigerskinn och noshörningshorn på nära håll. Vi tas också med till Syd Sudan vi där vi får följa med på en räddningsaktion där tre schimpanser räddas från fångenskap och den illegala handeln.

Plats: Kalmar Slott, Gröna salen. Datum: 3 oktober. Tid: kl 18.30-21.00

Föredragshållare: Tom Svensson

Canon-ambassadören Tom Svensson har under många år arbetat med bevarande, vilket definierar hans stora drivkraft – att rädda djuren genom att visa den råa verkligheten för oss som är betraktare. Toms bilder fångar utsattheten hos de utrotningshotade djuren, den brutala, illegala handeln med djur samt den organiserade tjuvjakten. Hans syfte är att sprida budskapet om vad som händer om vi inte gör något.

Toms arbete för djuren har gjort honom till ambassadör för World Animal Protection. Tom är en välkänd föredragshållare och har även gett ut fyra böcker samt vunnit Årets Pandabok 2017.

Foto: Daniel Inglesias

Program

18.30 Dörrarna öppnas.

19.00 Föredrag 1 – I blodets spår.

19.45. Tid för fika samt besöka medverkande partners.

20.10  Föredrag 2 – Den illegala handeln.

20.50 Möjlighet för frågor.

Utställare på plats

Under kvällen kommer du få möjlighet träffa ett antal fotorelaterade företag bland annat Zoom Fotoresor, Nybro Foto & Ateljé och representanter för Tamron, Nisi filter och Lowepro. 
På plats finns också Kalmar och Ölands fotoklubbar. 

Biljetter

Välkommen till Kalmar Slott, Gröna salen, 3 oktober.

Tid: kl 18:30-21:00

Pris: 100 kr

Kvällen är ett arrangemang av Zoom Fotoresor i samarbete med Nybro Foto & Ateljé samt Kalmar och Ölands Fotoklubbar.