CHAMPAGNE FOR USA

Welcome to an elevated champagne experience 

Unveil a world of sophistication and indulge in the finer things with our exquisite selection of champagnes. Whether you’re toasting to success or savoring the sweetness of life, our curated collection is your passport to the realm of refined indulgence.

STREETS OF INDIA

med fotograferna Mats Alfredsson

LAND: Indie   FOTO: Street   RESELÄNGD: 8 dagar   DATUM: 18-25/10 2024   DELTAGARE: 8-12

Indien är ett himmelrike för street-fotografer. Efter två besök i landet kan jag  bara konstatera att landet erbjuder oändliga motiv och färgkombinationer med allt från vackert utsmyckade kameler, damer i färggranna dräkter och heliga män med långa skägg till. Som pricken över i:et kor mitt i allt. Ja, vad mer kan man önska som street.fotograf? Ta därför chansen och häng med mig till Indien!

Mats Alfredsson

Följ med Sveriges främste street-fotograf, Mats Alfredsson, när han besöker vi några av de mest intressanta platserna i Indien för dig som gillar street-foto. Under resan kommer vi att utforska Indiens äldsta stad Varanasi, en av världens mest fascinerande och färgglada platser, dit pilgrimer från hela Indien vallfärdar för att bada i den heliga floden Ganges. Mats kommer ta dig med genom smala och vindlande gränder där nya fotomöjligheter väntar bakom varje hörn. Han kommer att lära dig hitta bilderna och komposition i vad som vid första anblick kan tyckas vara ett hav av både människor och fotomöjligheter. Förutom Varanasi besöker vi även Delhi med dess gamla stadsdelar där de trånga gränderna är fyllda av små affärer vilket innebär att fotoögonblicken dyker upp när man minst anar det.Du kommer att få möjlighet att fotografera det mytomspunna Taj Mahal, både i solnedgång och soluppgång, något som du aldrig kommer att glömma. Slutligen kommer vi att besöka Jaipur, den rosa staden, där säljarnas små butiker och matbodar med sina ljuvliga dofter blandas med elefanter på gatorna och ett myllrande stadsliv. Adderar man därtill det mäktiga Amer Fort så är street-fotomöjligheterna i Jaipur oändliga.

Detta och mycket mer kommer bli ett minne för livet. Med hjälp av Mats Alfredssons expertråd kommer du att ges många möjligheter till otroliga bilder. Så ta chansen och följ med Mats till Indien, ett paradis för street-fotografer.

RESANS HÖJDPUNKTER

 • Varanasi, en av världens mest fascinerande städer.
 • Båttur på den heliga floden Ganges.
 • Kashi Vishwanath-templet i Varanasi.
 • Arti-ceremonier i Varanasi.  
 • Folklivet på Varanasis järnvägsstation.
 • Staden Agra med Taj Mahal och Agra Fort 
 • Taj Mahal i soluppgång.
 • Richshaw genom Old Delhis gränder.
 • Kryddmarknaden i Old Delhi.
 • Den rosa staden Jaipur.
 • Folklivet kring Jaipurs gamla stadskärna.
 • Hawa Mahal, Jaipur mest berömda byggnad.
 • Det mäktiga Amber Fort.
 • Indiens folklivet och färgprakt.
 • Mycket bra hotell och god mat.
 • Medverkan av Mats Alfredsson under hela resan.
 • Föreläsning om street-fotografering.

DESTINATIONER

OUR CHAMPAGNES 

HATT et SÖNER is a champagne house with the global ambition of producing champagne of the utmost quality. The vineyard spans several hectares of the toprated Champagne villages in the Cote des Blancs. Only grapes from Premier Cru to Grand Cru are used.

Our Champagnes have been top rated in Decanter World Wine Awards 2023

Indien, färgernas och kontrasternas land är ett himmelrike för en street-foto fotograf.

LÄS MER

INDIEN – FÄRGERNAS & KONTRASTERNAS LAND

Detta forntida land porträtterar ett landskap av levande kulturarv och andlig mystik. I landets många färgsprakande städer och byar finner man inte bara ett hektiskt folkliv utan även mängder av kulturella sevärdheter. Det är omöjligt att inte bli fascinerad av Indien. Med sin yta på 3 287 590 kmoch en befolkningsmängd på över 1,2 miljarder räknas Indien som det sjunde största landet ytmässigt, det näst folkrikaste landet och den mest folkrika demokratin i världen. Hinduismen är den dominerande tron ​​i Indien, med cirka 80 procent av befolkningen. Tio procent dyrkar islam och fem procent är sikher och kristna. Resten, ca 45 miljoner människor är buddhister och jainister. På grund av Indiens storlek beror dess klimat inte bara årstid utan även var i landet man befinner sig. I allmänhet tenderar temperaturen att vara svalare i norr, särskilt mellan september och mars. 

PLATSER VI BESÖKER

DELHI
Indiens huvudstad Delhi, med Old Delhi och New Delhi, kallas för medelklassens stad och är starkt på frammarsch. I New Dehi som är den moderna delen av staden ligger alla officiella regeringsbyggnader. I Old Delhi som var huvudstad under 1800-talet finns fortfarande de smala gatorna och gränder kvar. Det är i Old Delhi man hittar det genuina Delhi med marknader, små affärer och gatustånd. Det är här som street-fotografering kommer till sin rätt.

JAIPUR – THE PINK CITY
Jaipur kallas ofta för den rosa staden då stora delar av stadens gamla delar är rosamålade. Detta bestämdes av Maharaja Ram Singh för att välkomna prinsen av Wales år 1876. Än idag ser man att färgen oftast väljs då det ska målas lite här och var. Jaipur, som är huvudstad i Rajasthan, har en myllrande stadskärna med mycket färg och ett myllrande folkliv samt flera mycket intressanta fort och byggnader.

VARANASI
Varanasi är en av Indiens äldsta och heligaste städer belägen vid floden Ganges. Hinduer från hela världen strömmar till staden då man betraktar Gangesfloden som helig. Folklivet kretsar runt de 84 ghaterna (stentrapporna) som sträcker sig runt den sju km långa strandbanken. De flesta av dem är ghater där man badar men vissa används även för kremeringar. De största och heligaste är Assi Ghat, Dasashwamedh Ghat, Manikarnika Ghat och Panchganga Ghat. Att bada i den heliga floden, och då framför allt här, är något som alla hinduer bör ha gjort innan de lämnar jorden.

AGRA
Staden Agra är ett måste vid ett besök i Indien på grund av dess många fantastiska byggnader från Mughal eran, främst Taj Mahal och Agra Fort som båda finns med på UNESCO:s världsarvslista. Taj Mahal, ett av världens sju underverk, är ett mausoleum som härskaren Shah Jahan lät bygga av kärlek till sin hustru. Bygget som är gjort i marmor tog över 22 år att slutföra och resultatet blev en byggnad som än idag, 400 år senare, anses vara en av de vackraste i världen. Bortsett från sin fantastiska design och perfekta symmetri är Taj Mahal även känt för sina eleganta kupoler. Agra Fort är ett historiskt monument som byggdes av kejsaren Akbar på 1500-talet. Det är känt som ”det röda fortet” eftersom det är byggt av en slags röd sten. Fortet omfattar en radie på tre kilometer och inom denna finner man några av de mest utsökta arkitekturerna från Mughal perioden. 

CORPERATE LABEL

A unique and memorable experience that will leave a long-lasting feeling of finesse. Cooperate with Hatt et Söner and our high-quality champagne will allow you to turn a label into a powerful statement for your brand’s identity. It is an opportunity to make your mark in a way that leaves an impression on those you serve.A partnership that truly will elevate your company’s image and prestige.

Corporate Gifting
A bottle of personalized champagne is an appreciation statement with class when you send gifts to clients or partners.

Crafting a memorable impression
A champagne bottle with a customized back label will increase brand recognition, customer engagement and creates a unique reminder of your company.

Networking opportunities
Hosting events with your own
customized champagne bottles provides an excellent opportunity to network and build relationships with industry peers, clients, and potential partners.

Celebrating Achievements
Celebrate your company’smilestones, achievements, and successes with a champagne that bears your logo. It will represent your journey and will be a source of pride for your team.

CLICK HERE TO EXPLORE CORPERRATE LABEL 

Under resan kommer du att fotografera och fascineras av den ständigt närvarande möjligheterna för fantastiskt streer-foto. Läs mer om dagar fyllda av intressant fotografering.

LÄS MER

PROGRAM

18-25 OKTOBER 2024

Under resan kommer Mats Alfredsson att hålla föredrag, ge tips och råd samt på kvällarna hjälpa till med bildbearbetning och bildutvärdering. Exakta dagar och tider är helt beroende på Indiens berömda trafik och hur mycket tid som läggs på fotografering. Mats kommer självklart att vara med ute på all fotografering för tips och råd.

 DAG 1, (18/10) – ANKOMST TILL DELHI
När du ankommer till flygplatsen möts du av Zooms indiska representant för transfer.  Under eftermiddagen kommer vi att besöka både lokala marknader där man i princip kan köpa allt, men där de marknadsstånden med vackra tygerna i klara färger är perfekta motiv. Eftersom vi kommer att ägna oss år street-foto kommer vi att utnyttja tunnelbanan och rickshaws (cykeltaxi) för att ta oss runt och för att fånga det genuina gatulivet på ett nära sätt. På kvällen äter vi en gemensam välkomstmiddag samtidigt som vi sammanfattar vår första dag i Indien. (L, M)

DAG 2, (19/10) – STREET-FOTO I DELHI
En heldag med street-foto i Delhis gamla stadsdel både med hjälp av rickhsaws och till fots. I de trånga gränderna i den gamla stadsdelen är motiven oändliga där du utan svårighet kan fånga aktiviteterna inne i de mot gatan helt öppna butikerna. Färgprakten är slående när du fotograferar in i tygbutikerna där säljaren sitter på golvet omgiven av tyger i alla regnbågens färger. Ibland känns det som man åker rakt genom en affär så vidvinkel är att rekommendera. Under dagen kommer vi även att besöka kryddmarknaden där de färggranna kryddorna är vackert upplagda nästan som pyramider på stora kryddfat. Möjligheten att fånga kommersen och folklivet på ett nära sätt är både lätt och svårt och något som Mats kommer att lära dig under vistelsen i Indien. Eftersom Mats hela tiden finns med så finns det gott om tid för individuella frågor. (F, L, M)

DAG 3, (20/10) – DELHI TILL JAIPUR
Efter frukost och utcheckning bär det av mot Jaipur, den rosa staden. Under bussresan som tar ca 5-6 timmar kommer vi att göra ett lunchstopp och självklart stannar vi när det dyker upp något intressant att fotografera. Vid ankomst till Jaipur checkar vi in på förstklassiga hotell Ramada By Wyndham. Tid för några timmars avkoppling innan vi beger oss ut i kvällsmyllret i Jaipurs gamla stadskärna med sina rosa hus, sin marknad och sina många affärer som säljer allt från juveler och smycken till färgglada tyger och kläder. (F, L, M)

DAG 4, (21/10) – STREET-FOTO I JAIPUR
En heldag med street-fotografereing i centrum och i området kring Hawa Mahal vilken är Jaipurs mest berömda byggnad byggt 1799 av röd sandsten och som består av 953 genombrutna små fönster och bågar. Här har du möjlighet att fånga stadslivet med Hawa Mahal som bakgrund. (F, L, M)

DAG 5, (22/10) – JAIPUR – AGRA
Efter frukost är det dags att bege oss mot resans tredje destination, Agra. När vi kommder fram checkar vi in på vårt hotell innan det är dags för ännu en eftermiddag fylld av fotomöjligheter.  Vi kommer att besöka det mytomspunna Agra Fort, fotografera en tvättinrättning direkt vid floden följt av en tur till Mehtab Bagh, ett stort trädgårdskomplex vid Yamuna floden. Här bjuds det på en magnifik utsikt av Taj Mahal i solnedgången och vi är naturligtvis här just när vi får det bästa fotoljuset. Taj Mahal är mycket tacksamt att fotografera i både soluppgång och solnedgång då solen får byggnadens marmor att skimra i olika färger. Vi kommer också att göra ett besök i Agras kända Bazar, där nya fotomöjligheter väntar överallt. (F, L, M)

DAG 6, (23/10) – AGRA – VARANASI
Tidigt på morgonen kommer vi att få se en helt annan sida av Taj Mahal då vi besöker detta fantastiska monument från insidan och soluppgång. Soluppgången över Taj Mahal när monumentets marmor hela tiden skiftar i färg medan solen sakta går upp är ett fototillfälle man inte får missa och ett minne man bär med sig resten av livet. Efter frukost och utcheckning från hotellet finns det tid att på egen hand upptäcka Agra innan det är dags att bege oss mot flygplatsen och planet som kommmer ta oss till Varanasi. Framme i Varanasi checkar vi in på vårt hotell och avslutar dagen med en middag. (F, L, M)

DAG 7-8 (24-25/10) – VARANASI OCH HEMRESA
Under två dagarna utforskar vi en av Indiens bästa städer för street-fotografering, Varanasi vid den heliga floden Ganges strand. Under dagarna kommer vi att utforska folklivet runt de 84 ghaterna, stentrapporna, som sträcker ut sig runt den sju km långa strandbanken inklusive Manikarnika Ghat, kremeringsghaten. Det är i detta område som motiven och folklivet är som mest spännande och möjligheten till bra bilder är mycket stor.

Under dagarna kommer vi även att besöka Kashi Vishwanath-templet för att fotografera män med vit aska applicerad över hela kroppen, de heliga korna och mycket mer. Varanasis smala gränder bidrar ytterligare till den övergripande fotografiska upplevelsen. Andra faktorer som gör street-fotografering i Varanasi lite extra är de tusentals hängivna hinduer som besöker något av de heligaste hinduiska templen för att be sin bön till Lord Shiva.

En av dagarna gör vi även en båttur på den heliga floden Ganges där du kommer att få fantastiska bilder av folklivet vid floden där människor badar i Ganges. Vi kommer även att besöka Varanasi järnvägsstation för att fånga folklivet när man rusar till och från tågen, Indiens livlina.

På kvällen besöker vi Aarti-ceremonin på stranden av Ganges. Detta är en andlig ritual som utförs av en grupp präster och involverar brinnande facklor och danser. Denna kombination ger mycket effektfulla bilder vilket ger dig ännu en dimension i ditt fotograferande. 

Efter en sista dag fylld med fotografering lämnar vi Varanasi med ett kvälls flyg till Delhi den 25/10 för vidare transfer på egenhand  (F, L, M dag 7 och F, L dag 8) 

FOTOGRAF

TAILORMADE CHAMPAGNE

”Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.”

Resan leds av den kände street-fotografen Mats Alfredsson som pratar sig varm om känslan att promenera och fotografera.

LÄS MER

FOTOGRAF

Mats Alfredsson är en av Sveriges mest kända street-fotografer. Han är sedan 13 år tillbaka djupt involverad i gatufotograferandets utveckling både i Sverige och internationellt och har drivit workshops och arrangerat street-fotoresor till städer som London, Berlin, Amsterdam, Lissabon och Chicago. Mats är en av upphovsmännen till de stora fotopromenaderna i Göteborg med över 200 deltagare. Han har gjort ett flertal utställningar i såväl Sverige som USA och gav 2015 ut boken ”Chicago Streetwalk”.
www.matsalfredsson.com

 

HOTELL

OUR TASTING ROOM

our intimate tasting room. Located in an elegant setting, it’s the perfect place to savor our exclusive champagnes. Whether you’re a seasoned connoisseur or just curious, our tastings promise a delightful journey through the world of Champagne 

Whether you’re seeking an intimate tasting or planning a  event, our space is a celebration of the extraordinary

NYHETSBREV

Bli först med att höra om nya resor, erbjudanden och reseinspiration från Zoom.

KONTAKTA OSS

Följ våra fotoäventyr på sociala medier!

Foto: Serkan Günes

NYHETSBREV

Bli först med att höra om nya resor, erbjudanden och reseinspiration från Zoom.

KONTAKTA OSS

Följ våra fotoäventyr på sociala medier!

Foto: Hans Strand