VAD INNEBÄR EN ZOOM-RESA?

VAD INNEBÄR EN ZOOM-RESA?

För oss är det viktigt att en resa med oss gör att du kommer hem som en bättre fotograf, fylld med inspiration och med många bilder att redigera, men också många fina minnen från en resa där maten, boendet och alla nya vänner skapar en helhet som du kommer minnas länge.

På denna sida har vi försökt samla några av de sakerna vi gör att du ska få ett fantastiskt fotoäventyr från bokning till att du kommer hem.

EN ZOOM-RESA I FEM PUNKTER

– Mycket tid för fotografering ute i fält.
– Personlig handledning från världskända och mycket meriterade fotografer.
– Vi jobbar alltid med bildbearbetning när vi inte är ute och fotograferar.
– Du får feedback på dina bilder.
– Mat, transporter och boende under resan, det mesta ingår i priset, så att du bara kan följa med och fokusera helt på ditt fotograferande.

 

Att resa med Zoom är en livsupplevelse som slår det mesta. Bra service, fina upplevelser, bra       boende och framför allt mycket kunniga fotografer.

Birgitta Lindström

 

FÖRE RESAN

ALLTID SPECIFICERAT BOENDE

For oss på Zoom Fotoresor är det en självklarhet att vet du redan när du bokar din resa eller kurs vet vilka hotell du ska bo på och att dessa är av hög standard. På våra utlandsresor bor oftast på 4-stjärniga hotell där så är möjligt.

KONTAKT INNAN RESAN

Innan resan svarar vår resekoordinator på alla frågor du kan ha om resan eller kursen. Vi kan hjälpa till med hotellbokning om du vill ankomma någon dag innan resan eller ge förslag på flyglösningar. Vill du stanna några dagar extra på resmålet och uppleva något mer så tar vi gärna fram ett program som passar dina önskemål.

UTFÖRLIGT ”VÄRT ATT VETA”

I god tid innan resan får du ett utförligt ”värt at veta”. med allt du behöver veta om destinationen, dagsprogrammet, utrustning, visum och mycket mer.

FACEBOOK GRUPP 

Innan varje resa och kurs sätter vi upp en Facebook grupp för deltagarna på resan. Här kan diskutera andra deltagare före, under och efter resan allt från utrustning till korrdinera samåkning och självklart lägga upp bilder. Genom Facebook gruppen lär du känna dina kurs- och resekamrater innan ni träffas fösta gången.

UNDER RESAN

För att det ska vara så smidigt som möjligt för dig och för att du ska kunna lägga maximal fokus på ditt fotograferande har vi vart att sätta ihop ett helhetsprogram där all transport, boende och mat ingår under resan.

FULLT FOKUS PÅ DITT FOTOGRAFERANDE 

Från första dagen på våra resor och kurser är det full fokus på fotograferande och du får möjlighet att helt och hållet lägga tid på ditt intresse.

Vi reser i små grupper spenderar mycket tid  ute i fält och du får möjlighet till personlig handledning från några av världens främsta fotografer.

När vi inte fotograferar jobbar vi med våra bilder i Lightroom och har gemensamma bildgenomgångar där du får konstruktiv feedback på dina bilder

BRA BOENDE OCH GOD MAT

 En viktig del i en Zoom resa eller kurs är att du bor bra och att maten är god. Detta är en del av helhetsupplevelsen.

ZOOMS RESEVÄRD RESVÄRD & LOKALA GUIDER

På de flesta resor medverkar även en resevärd från Zoom, vars uppgift är att säkerställa kvalitén och logistiken så att fotografen kan ägna sin tid åt dig och ditt fotograferande.

På samtliga våra utlandsresor medverkar även en lokal guide som kan det lokala språket, är uppdaterad med förhållandena på plats samt känner lokala seder och bruk. Vi planerar också resorna med lokala partners som är väl bekanta med hotellen, bussbolagen och de olika restaurangerna, vilket gör att vi kan hålla samma höga standard genom hela resan.

SAWE THE WILDLIFE

VI arrangerar en del fotoresor där vi under resan lyfter fram artbevarande. På dessa resor får du som deltagare inte bara uppleva och fotografera några av de hotade djurarterna utan även lära dig mer om problematiken och situationen på den plats du besöker. 

EFTER RESAN

ÅRETS BILD 

Alla som har deltagit på våra resor/workshops under året har möjlighet att medverka i fototävlingen ”Årets bild”, där förstapriset är ett presentkort värt 5 000:-.

UPPFÖLJNING 

Efter varje resa/kurs skickar vi ut en utvärdering där du anonymt kan fylla i vad du tyckte om resan/kursen, allt för att vi ska kunna göra ditt fotoäventyr lite bättre.

 

NYHETSBREV

Bli först med att höra om nya resor, erbjudanden och reseinspiration från Zoom.

KONTAKTA OSS

Följ våra fotoäventyr på sociala medier!

Foto: Serkan Günes

VAD INNEBÄR EN ZOOM-RESA?

För att du ska få ut det mesta av din fotoresa och ditt fotograferande så jobbar vi på flera sätt med att ge dig en bra upplevelse både före, under och efter resan. Nedan finner du en del av de saker som är viktiga för oss och som är en del av en Zoom-resa.

FÖRE RESAN

 RESEINFORMATION

I god tid innan resan får du ett utförligt informationsmaterial hemskickat. Detta innefattar en omfattande guidefolder med allt du behöver veta om destinationen, dagsprogrammet, utrustning, visum och mycket mer. Du får också fototips och övningar för att förbereda dig fotografiskt samt personliga bagagetaggar. Vi hjälper också den som önskar att boka flygbiljetter.

SOCIALA MEDIER GRUPP

Innan varje resa sätter vi upp en särskild Facebook grupp för deltagarna på resan. Här kan man lära känna varandra lite, lägga upp bilder och diskutera med varandra både före, under och efter resan.

ERBJUDANDEN FRÅN VÅRA PARTNERS

Både före och efter resan får du erbjudanden och förmåner från våra partners. Detta inkluderar allt från rabatter på fotoböcker till möjlighet att prova på 100-tals videokurser online hos Moderskeppet.

UNDER RESAN

EN VÄLKÄND FOTOGRAF MEDVERKAR ALLTID

På alla våra resor och workshops medverkar alltid en välkänd och meriterad fotograf. Vår fotografs uppgift under resan är alltid att lägga full fokus på att utveckla dig och ditt fotograferande. Detta gör han eller hon genom personlig handledning i fält, inspirerande föredrag, bildbearbetning och bildutvärdering.

SPECIFICERADE HOTELL                                                               

Alla våra hotell och lodger är av hög standard. Att du dessutom redan när du bokar din fotoresa vet på vilka hotell du ska bo är för oss en självklarhet.

ZOOMS RESEVÄRD

På de flesta resor medverkar även en resevärd från Zoom, vars uppgift är att säkerställa kvalitén och logistiken så att den medverkande fotografen kan ägna sin tid åt dig och ditt fotograferande. Att våra värdar dessutom har mycket goda kunskaper inom foto är ett plus.

LOKALA GUIDER OCH SAMARBETSPARTNERS

På samtliga våra utlandsresor medverkar även en lokal guide som kan det lokala språket, är uppdaterad med förhållandena på plats samt känner lokala seder och bruk. Utöver lokala guider samarbetar vi alltid med en lokal partner på plats som har lång erfarenhet av fotoresor på de resmål vi besöker. Våra partners är väl bekanta med hotellen, bussbolagen och de olika restaurangerna, vilket gör att vi kan hålla samma höga standard genom hela resan.

 

SAVE THE WILDLIFE                                                               

Vissa av våra naturresor är ”Save the Wildlife”-resor, vilket innebär att frågan kring artbevarande är en viktig del av resan. Under resan kommer du inte bara att kunna fotografera utrotningshotade djurarter, utan även få höra mer om bevarande via föredrag och studiebesök. Under resan bidrar vi också rent finansiellt med att hjälpa och stötta bevarandearbetet.

EFTER RESAN

ZOOM PLUS

När du har genomfört en workshop eller resa med oss blir du medlem i branschens mest omfattande kundklubb, Zoom Plus. De två nivåerna Plus och Premium ger dig, beroende på nivå, tillgång till allt från rabatter på Kamera & Bild, Lightroom presets till gratis inträde på Fotomässan och egen designade baggetaggar.

ÅRETS BILD

Alla som har deltagit på våra resor/workshops under året har möjlighet att medverka i fototävlingen ”Årets bild”, där förstapriset är ett presentkort värt 5 000:-.

NYHETSBREV

Bli först med att höra om nya resor, erbjudanden och reseinspiration från Zoom.

KONTAKTA OSS

Följ våra fotoäventyr på sociala medier!

Foto: Hans Strand