JONAS CLASSON

En naturfotograf ständig i jakt på nya motiv.

Jonas Classon – Djur- och naturfotograf

Jonas Classon jobbar heltid som naturfotograf och har fåglar som sina huvudmotiv. Han har tidigare arbetat som pressfotograf på Nerikes Allehanda samt varit tv-fotograf för natur- och fiskeprogram. Det var under en omfattande sjukdomsperiod i ungdomen som Jonas fann ro och återhämtning i naturen. Genom kameralinsen öppnade sig en ny värld för Jonas och han beslutade sig snart för att fotografin var rätt väg att gå. Den energi som naturen gav honom när livet var som tyngst har format hans sätt att se på sina motiv – vilket tydligt framgår i hans unika bildspråk. Med omfattande kunskap om utrustning och teknik skapar Jonas nytänkande bilder som under det senaste året belönats flitigt.

Utmärkelser:
Bland annat tilldelades Classon som yngsta person någonsin Kumla kommuns kulturpris 2017. Han vann Årets Ungdomspris vid Örebrogalan 2018 och hamnade på en delad fjärdeplats i kategorin Årets kreativa naturbild vid Nordic Nature Photo Contest 2018.

Utställningar och projekt:
Jonas målsättning är att genom sina bilder sprida naturintresset vidare genom bland annat bildföredrag och utställningar. De senaste tre åren har han haft ett galleri för sina bilder i Marieberg Galleria utanför Örebro, som med sina drygt 4 miljoner besökare per år räknas som ett av Sveriges största köpcentrum. Hösten 2018 släpper han sin första bok.

Utrustning:
Canon fullformat med objektiv från 16-400mm. 

För mer information:
jonasclasson.se

 

Foto: Jonas Classon