KALIFORNIENS DJURLIV

MED FOTOGRAF MAGNUS ELANDER

KALIFORNIENS DJURLIV

MED FOTOGRAF MAGNUS ELANDER

LAND: USA   FOTO: Djur/natur   RESELÄNGD: 8 dagar   DATUM: 10-17 okt, 2020   DELTAGARE: 8-14   PRIS: SEK 24 900:-

 


Följ med Magnus Elander, en av Sveriges bästa naturfotografer, till Stillahavskusten i Kalifornien. För Magnus är Kalifornien som ett andra hem och han är väl bevandrad i det spännande och lättillgängliga djurlivet. 

Kalifornien är ett eldorado för naturfotografen och vi kommer att besöka flera naturreservat där vi bjuds på ett mycket varierat djurliv. En av höjdpunkterna blir att försöka fotografera de kaliforniska kondorerna som i stort sett var utrotade för 30 år sedan men som nu återkommit. Kalifornien har också mycket annat att erbjuda. Vi kommer att få närkontakt med knubbsälar, sjölejon och inte minst elefantsälarna i Ano Nuevo State Reserve. Vi gör ett par valskådningsturer med båt ut i Monterey Bay National Marine Sanctuary. Här finns den här årstiden knölvalar och med lite tur blåval, sillval och späckhuggare plus flera olika sorters delfiner, tumlare samt havsuttrar. Magnus kommer självklart att dela med sig av sin lokalkunskap om djurlivet och sin långa karriär som naturfotograf.

RESANS HÖJDPUNKTER

 • Fågelfotografering i Baylands Nature Preserve. 
 • Elefantsälar i Ano Nuevo State Reserve. 
 • Fotografera havsuttrar på nära håll. 
 • Möjlighet att fotografera kondorer i Big Sur. 
 • Båtsafari med möjligheter till knölvalar, delfiner, och sjölejon. 
 • Upplev delar av den mycket vackra Highway 1. 
 • Medverkan av Magnus Elander under resan. 
 • Workshops och föredrag av Magnus Elander under resan. 

LAND: USA 

FOTO: Djur/natur

RESELÄNGD: 8 dagar 

DATUM: 10-17 okt, 2020

DELTAGARE: 8-14 

PRIS: SEK 24 900:-

 


Följ med Magnus Elander, en av Sveriges bästa naturfotografer, till Stillahavskusten i Kalifornien. För Magnus är Kalifornien som ett andra hem och han är väl bevandrad i det spännande och lättillgängliga djurlivet. 

Kalifornien är ett eldorado för naturfotografen och vi kommer att besöka flera naturreservat där vi bjuds på ett mycket varierat djurliv. En av höjdpunkterna blir att försöka fotografera de kaliforniska kondorerna som i stort sett var utrotade för 30 år sedan men som nu återkommit. Kalifornien har också mycket annat att erbjuda. Vi kommer att få närkontakt med knubbsälar, sjölejon och inte minst elefantsälarna i Ano Nuevo State Reserve. Vi gör ett par valskådningsturer med båt ut i Monterey Bay National Marine Sanctuary. Här finns den här årstiden knölvalar och med lite tur blåval, sillval och späckhuggare plus flera olika sorters delfiner, tumlare samt havsuttrar. Magnus kommer självklart att dela med sig av sin lokalkunskap om djurlivet och sin långa karriär som naturfotograf.

RESANS HÖJDPUNKTER

 • Fågelfotografering i Baylands Nature Preserve. 
 • Elefantsälar i Ano Nuevo State Reserve. 
 • Fotografera havsuttrar på nära håll. 
 • Möjlighet att fotografera kondorer i Big Sur. 
 • Båtsafari med möjligheter till knölvalar, delfiner, och sjölejon. 
 • Upplev delar av Highway 1. 
 • Medverkan av Magnus Elander under resan. 
 • Workshops och föredrag av Magnus Elander under resan. 

DESTINATIONER

DESTINATIONER

BAYLANDS NATURE PRESERVE

Baylands Nature Preserve är beläget inne i San Francisco Bay nära Palo Alto och anses vara ett av de bästa fågelområdena på den amerikanska västkusten. Lätt åtkomligt via vandringsleder är Baylands Nature Preserve med mängder av fåglar i en urban inramning perfekt för fågelfotografer.

ANO NUEVO STATE RESERVE 

Año Nuevo State Park ligger på en vindpinad udde som sticker rakt ut i Stilla Havet och är ett naturreservat med våtmarker, sanddyner och stränder. Año Nuevos stora attraktion är de tusentals elefantsälar som varje år samlas på stränderna. Här finns även annat att fotografera, bland annat sjölejon och kustfåglar. 

MONTEREY

Monterey är en historisk och charmig liten stad längs Stillahavskusten känd för sin fiskeindustri längs Cannery Row. Det gamla sardinpackardistriktet skildrades mustigt av nobelpristagaren John Steinbeck i romanen Det stora kalaset från 1945. Idag har de gamla konservfabrikerna sedan länga förvandlats till souveniraffärer, mikrobryggerier och restauranger. Idag kretsar mycket i Monterey kring havet och det marina livet. Vid den långa piren i Fisherman’s Wharf där sjölejonens bröl ekar mellan båthusen ligger Monterey Bay Aquarium, en världsattraktion där man får möjlighet att se och fotografera livet i havet utan att använda snorkel eller bli blöt. Härifrån utgår även många båtturer ut i Monterey Bay för att uppleva stora valar som knölval, sillval och om man har tur den största av dem alla, blåvalen. Här finns även chans att få se späckhuggare samt flera olika arter av delfiner och tumlare. En av områdets specialiteter är annars gråval, men den ses mest under vintermånaderna.

BIG SUR

Området söder om Big Sur är kanske den bästa platsen att uppleva och fotografera den Kaliforniska kondoren som har ett vingspann på nästan tre meter, en svart fjäderdräkt och ett skalligt huvud. Det är Nordamerikas största levande fågel. Den kaliforniska kondoren var i praktiken utrotad i mitten av 1980-talet. Då startade man ett stort räddningsprojekt med de sista frilevande kondorerna och avelsfåglar i djurparker. Detta har varit mycket lyckat och idag finns det fler än 440 fåglar. 

Kalifornien är ett eldorado för naturfotografen och vi kommer att besöka flera naturreservat: Ano Nuevo State Reserve, Monterey Bay National Marine Sanctuary, Baylands Nature Preserve och staden Monterey.

LÄS MER

BAYLANDS NATURE PRESERVE

Baylands Nature Preserve är beläget inne i San Francisco Bay nära Palo Alto och anses vara ett av de bästa fågelområdena på den amerikanska västkusten. Lätt åtkomligt via vandringsleder är Baylands Nature Preserve med mängder av fåglar i en urban inramning perfekt för fågelfotografer.

ANO NUEVO STATE RESERVE

Año Nuevo State Park ligger på en vindpinad udde som sticker rakt ut i Stilla Havet och är ett naturreservat med våtmarker, sanddyner och stränder. Año Nuevos stora attraktion är de tusentals elefantsälar som varje år samlas på stränderna. Här finns även annat att fotografera, bland annat sjölejon och kustfåglar.

MONTEREY

Monterey är en historisk och charmig liten stad längs Stillahavskusten känd för sin fiskeindustri längs Cannery Row. Det gamla sardinpackardistriktet skildrades mustigt av nobelpristagaren John Steinbeck i romanen Det stora kalaset från 1945. Idag har de gamla konservfabrikerna sedan länga förvandlats till souveniraffärer, mikrobryggerier och restauranger. Idag kretsar mycket i Monterey kring havet och det marina livet. Vid den långa piren i Fisherman’s Wharf där sjölejonens bröl ekar mellan båthusen ligger Monterey Bay Aquarium, en världsattraktion där man får möjlighet att se och fotografera livet i havet utan att använda snorkel eller bli blöt. Härifrån utgår även många båtturer ut i Monterey Bay för att uppleva stora valar som knölval, sillval och om man har tur den största av dem alla, blåvalen. Här finns även chans att få se späckhuggare samt flera olika arter av delfiner och tumlare. En av områdets specialiteter är annars gråval, men den ses mest under vintermånaderna.

BIG SUR

Området söder om Big Sur är kanske den bästa platsen att uppleva och fotografera den Kaliforniska kondoren som har ett vingspann på nästan tre meter, en svart fjäderdräkt och ett skalligt huvud. Det är Nordamerikas största levande fågel. Den kaliforniska kondoren var i praktiken utrotad i mitten av 1980-talet. Då startade man ett stort räddningsprojekt med de sista frilevande kondorerna och avelsfåglar i djurparker. Detta har varit mycket lyckat och idag finns det fler än 440 fåglar.

PROGRAM

PROGRAM

10-17 OKTOBER, 2020

Resa till San Francisco på egen hand. Då många föredrar att boka sina resor själva har vi valt att ej inkludera flyg i priset. Om så önskas hjälper vi gärna till att boka flyg.

DAG 1 (10/10) – VÄLKOMMEN TILL KALIFORNIEN

På San Franciscos internationella flygplats möts du av Magnus Elander och en värd från Zoom Fotoresor. Utanför ankomsthallen väntar minibussar för vidare transport till Palo Alto, resans första stopp där vi checkar in på vårt hotel. I det mjuka kvällsljuset utforskar vi Baylands Nature Preserve där det finns möjlighet att se och fotografera både knubbsälar, jordekorrar och ett mycket rikt fågelliv. Kvällen avslutas med en välkomstmiddag på en trevlig restaurang där det finns möjlighet att lära känna de andra deltagarna lite bättre och även diskutera tankar och funderingar kring resan. (M)

DAG 2 (11/10) – BAYLANDS NATURE PRESERVE

I soluppgången fortsätter vi att utforska Baylands Nature Preserve och Magnus delar med sig sin kunskap både av djurlivet vi möter och fotografering. Vi kommer under våra promenader i området bland annat att få möjligheten att fotografera en rikedom av våtmarksfåglar som svartvingad glada, olika nordamerikanska småvadare, flera olika fotogena hägerarter, sim- och dykänder, pelikaner och kanske Annas kolibri. Efter utcheckning från hotellet fortsätter vi vår resa i riktning Ano Nuevo State Reserve beläget längs mytomspunna Highway 1, en av USAs vackraste vägsträckor som slingrar sig längs Stilla Havet och knyter San Francisco till Los Angeles. Efter ca 70 km kommer vi fram till de karga och vindpinade stränderna som utgör Ano Nuevo där en av resans höjdpunkter väntar, elefantsälar. Tillsammans med vår kunniga guide och Magnus utforskar vi Ano Nuevo och Stillahavskusten. I parken arbetar man för att skydda och bevara den natursköna, biologiska och ekologiska mångfalden längs centrala Kaliforniens kustlinje. Gemensam middag på kvällen. (F, M)

DAG 3 (12/10) – MONTEREY BAY

Sjölejon, uttrar och skarvar. Ano Nuevos djurliv är rikt och varierande med en rik biologisk och ekologisk mångfald. Det är i dessa fascinerande omgivningar som vi spenderar morgonen. Magnus finns hela tiden med för personlig fotohandledning oavsett om du behöver hjälp med någon inställning på din kamera eller hur du ska komponera din bild. På eftermiddagen fortsätter vi söderut längs kusten, ner till Monterey Bay dit vi kommer efter ca 70 km körning. Efter att ha checkat in på vårt hotell finns det möjlighet att arbeta med sina bilder eller att utforska närområdet på egen hand. Gemensam middag på en trevlig restaurang på klassiska piren i Monterey. (F, M)

DAG 4 (13/10) – MONTEREY BAY

Frukost följt av en båttur ut på Stilla Havet där vi förhoppningsvis kommer att kunna fotografera allt från knölvalar, sjölejon, delfiner och kanske späckhuggare till havsuttrar, bruna pelikaner och möjligen även haj eller en jättestor klumpfisk, Mola-mola. Kaptenen på båten gör sitt allra bästa för att vi ska få bra fototillfällen. Han har dessutom radiokontakt med andra båtar som är ute och får tips om var det finns något spännande att fotografera. Förra året vid den här tiden sågs dagligen ett 20-tal knölvalar och en dag räknades 62 st. in. Monterey Bay har också blivit ett av världens bästa ställen för blåval. På en enda dag har det räknats in inte mindre än 64 blåvalar.

På eftermiddagen får vi uppleva och fotografera områdets fascinerande djurliv på ett helt nytt sätt då vi under ett besök på Monterey Bay Aquarium får gå ner torrskodda under ytan och genom akvariets enorma fönster på nära håll se det rika djurlivet som finns under vattenytan. Vi avslutar dagen med gemensam bildredigering och bildkritik. Middag på egen hand. (F)

DAG 5 (14/10) – BIG SUR

Denna morgon åker vi söderut längs kusten till Big Sur. På vägen besöker vi ett havsutterreservat. Havsuttern är känd för sitt speciella beteende, särskilt dess vana att flytande på rygg i vattnet förtära sin fångst av musslor, krabbor eller bläckfiskar. Ibland kan man även se dem plocka upp sten från botten som sedan används för att krossa svåröppnade ostron eller krabbklor. Genom att djuren är totalfredade har de återfått sin ursprungliga oräddhet för människor och det är inte ovanligt att man till och med ser dem simma omkring bland båtarna inne i Montereys hamn. Målet för dagen är att uppleva och fotografera den för trettio år sedan utrotade men nu åter introducerade Kaliforniska kondoren i området kring Big Sur, ett av de två ställen i USA där man har möjlighet att se denna magnifika fågel. (F, M)

DAG 6 (15/10) – VALSAFARI

Idag beger vi oss åter ut på Stilla havet för en heldags fotografering och möten med det nästan osannolikt rika marina djurlivet. Fyllda med kunskaper och inspiration från resans förra valskådningstur får vi nu möjlighet att fortsätta utveckla vårt fotograferande. Har vi riktig tur under dagen kan det hända att de omkring 14 meter långa knölvalarna är lekfulla och gör jättesprång i luften med åtföljande magplask när de återvänder ned i sitt rätta element. Middag på egen hand. (F)

DAG 7 (16/10) – PACIFIC GROVE

Idag fotograferar vi längs stranden mellan Monterey och Pacific Grove. Här finns många bra tillfällen till närbilder på sjölejon, knubbsälar, havsuttrar, skarvar och pelikaner. Det finns även chans till fina bilder när Stillahavsvågorna dundrar in mot klipporna vid Point Pinos vid solnedgången. Under kvällen äter vi avslutningsmiddag under vilken Magnus kommer att utse resans bild som automatiskt går vidare till finalen i Zooms tävling ”årets bild” (F, M)

DAG 8 (17/10) – HEMFÄRD

Efter frukost på hotellet ägnas förmiddagen åt egna aktiviteter och efter lunch på egen hand åker vi mot flygplatsen där vidare transport mot Sverige väntar. (F)

Vi kommer att fotografera, njuta och fascineras av Kalifornien som är ett eldorado för naturfotografen och vi kommer att besöka flera naturreservat där vi bjuds på ett mycket varierat djurliv.

LÄS MER

10-17 Oktober, 2020

Resa till San Francisco på egen hand. Då många föredrar att boka sina resor själva har vi valt att ej inkludera flyg i priset. Om så önskas hjälper vi gärna till att boka flyg.

DAG 1 (10/10) – VÄLKOMMEN TILL KALIFORNIEN

På San Franciscos internationella flygplats möts du av Magnus Elander och en värd från Zoom Fotoresor. Utanför ankomsthallen väntar minibussar för vidare transport till Palo Alto, resans första stopp där vi checkar in på vårt hotel. I det mjuka kvällsljuset utforskar vi Baylands Nature Preserve där det finns möjlighet att se och fotografera både knubbsälar, jordekorrar och ett mycket rikt fågelliv. Kvällen avslutas med en välkomstmiddag på en trevlig restaurang där det finns möjlighet att lära känna de andra deltagarna lite bättre och även diskutera tankar och funderingar kring resan. (M)

DAG 2 (11/10) – BAYLANDS NATURE PRESERVE

I soluppgången fortsätter vi att utforska Baylands Nature Preserve och Magnus delar med sig sin kunskap både av djurlivet vi möter och fotografering. Vi kommer under våra promenader i området bland annat att få möjligheten att fotografera en rikedom av våtmarksfåglar som svartvingad glada, olika nordamerikanska småvadare, flera olika fotogena hägerarter, sim- och dykänder, pelikaner och kanske Annas kolibri. Efter utcheckning från hotellet fortsätter vi vår resa i riktning Ano Nuevo State Reserve beläget längs mytomspunna Highway 1, en av USAs vackraste vägsträckor som slingrar sig längs Stilla Havet och knyter San Francisco till Los Angeles. Efter ca 70 km kommer vi fram till de karga och vindpinade stränderna som utgör Ano Nuevo där en av resans höjdpunkter väntar, elefantsälar. Tillsammans med vår kunniga guide och Magnus utforskar vi Ano Nuevo och Stillahavskusten. I parken arbetar man för att skydda och bevara den natursköna, biologiska och ekologiska mångfalden längs centrala Kaliforniens kustlinje. Gemensam middag på kvällen. (F, M)

DAG 3 (12/10) – MONTEREY BAY

Sjölejon, uttrar och skarvar. Ano Nuevos djurliv är rikt och varierande med en rik biologisk och ekologisk mångfald. Det är i dessa fascinerande omgivningar som vi spenderar morgonen. Magnus finns hela tiden med för personlig fotohandledning oavsett om du behöver hjälp med någon inställning på din kamera eller hur du ska komponera din bild. På eftermiddagen fortsätter vi söderut längs kusten, ner till Monterey Bay dit vi kommer efter ca 70 km körning. Efter att ha checkat in på vårt hotell finns det möjlighet att arbeta med sina bilder eller att utforska närområdet på egen hand. Gemensam middag på en trevlig restaurang på klassiska piren i Monterey. (F, M)

DAG 4 (13/10) – MONTEREY BAY

Frukost följt av en båttur ut på Stilla Havet där vi förhoppningsvis kommer att kunna fotografera allt från knölvalar, sjölejon, delfiner och kanske späckhuggare till havsuttrar, bruna pelikaner och möjligen även haj eller en jättestor klumpfisk, Mola-mola. Kaptenen på båten gör sitt allra bästa för att vi ska få bra fototillfällen. Han har dessutom radiokontakt med andra båtar som är ute och får tips om var det finns något spännande att fotografera. Förra året vid den här tiden sågs dagligen ett 20-tal knölvalar och en dag räknades 62 st. in. Monterey Bay har också blivit ett av världens bästa ställen för blåval. På en enda dag har det räknats in inte mindre än 64 blåvalar.

På eftermiddagen får vi uppleva och fotografera områdets fascinerande djurliv på ett helt nytt sätt då vi under ett besök på Monterey Bay Aquarium får gå ner torrskodda under ytan och genom akvariets enorma fönster på nära håll se det rika djurlivet som finns under vattenytan. Vi avslutar dagen med gemensam bildredigering och bildkritik. Middag på egen hand. (F)

DAG 5 (14/10) – BIG SUR

Denna morgon åker vi söderut längs kusten till Big Sur. På vägen besöker vi ett havsutterreservat. Havsuttern är känd för sitt speciella beteende, särskilt dess vana att flytande på rygg i vattnet förtära sin fångst av musslor, krabbor eller bläckfiskar. Ibland kan man även se dem plocka upp sten från botten som sedan används för att krossa svåröppnade ostron eller krabbklor. Genom att djuren är totalfredade har de återfått sin ursprungliga oräddhet för människor och det är inte ovanligt att man till och med ser dem simma omkring bland båtarna inne i Montereys hamn. Målet för dagen är att uppleva och fotografera den för trettio år sedan utrotade men nu åter introducerade Kaliforniska kondoren i området kring Big Sur, ett av de två ställen i USA där man har möjlighet att se denna magnifika fågel. (F, M)

DAG 6 (15/10) – VALSAFARI

Idag beger vi oss åter ut på Stilla havet för en heldags fotografering och möten med det nästan osannolikt rika marina djurlivet. Fyllda med kunskaper och inspiration från resans förra valskådningstur får vi nu möjlighet att fortsätta utveckla vårt fotograferande. Har vi riktig tur under dagen kan det hända att de omkring 14 meter långa knölvalarna är lekfulla och gör jättesprång i luften med åtföljande magplask när de återvänder ned i sitt rätta element. Middag på egen hand. (F)

DAG 7 (16/10) – PACIFIC GROVE

Idag fotograferar vi längs stranden mellan Monterey och Pacific Grove. Här finns många bra tillfällen till närbilder på sjölejon, knubbsälar, havsuttrar, skarvar och pelikaner. Det finns även chans till fina bilder när Stillahavsvågorna dundrar in mot klipporna vid Point Pinos vid solnedgången. Under kvällen äter vi avslutningsmiddag under vilken Magnus kommer att utse resans bild som automatiskt går vidare till finalen i Zooms tävling ”årets bild” (F, M)

DAG 8 (17/10) – HEMFÄRD

Efter frukost på hotellet ägnas förmiddagen åt egna aktiviteter och efter lunch på egen hand åker vi mot flygplatsen där vidare transport mot Sverige väntar. (F)

FOTOGRAF

FOTOGRAF

MAGNUS ELANDER • Djur- & naturfotograf

Magnus Elander är en av Sveriges mest framstående djur- och naturfotografer som bl.a. fått utmärkelsen Årets Pandabok inte mindre än tre gånger. Västra USA är ”hemma” för Magnus efter att han bott och arbetat på Stanford Research Institute i Kalifornien under flera år. Han är den fågelskådande kemisten som blev naturfotograf och är medlem i Naturfotograferna/N samt International League of Conservation Photographers. Magnus är en av grundarna till ”Rovdjurscentret De 5 Stora” i Järvsö och har fått National Geographic Magazines ”Academy Award” för “Bästa utlandsproducerade reportage”. Dessutom har han blivit prisvinnare i BBCs ”Wildlife Photographer of the Year.

För mer information: www.magnuselander.com

MAGNUS UPPGIFT FÖRE OCH UNDER RESAN 

På samtliga våra resor medverkar alltid minst en mycket känd fotograf vars uppgift är att agera fotovärd och hjälpa dig att utvecklas som fotograf. För att göra detta på bästa sätt kommer du både före och under resan att få hjälp av Magnus Elander. 

FÖRE – Redan innan resan har du möjlighet att skicka in ett antal bilder som ger en kunskap om ditt fotograferande och dig som fotograf. Detta gör det lättare för Magnus att redan från början anpassa handledningen och råden till dig så att du på bästa sätt kan utvecklas som fotograf utifrån dina förkunskaper. 

UNDER – Under resan kommer vi att ägna mycket tid åt att fotografera intressanta och ibland svårfångade motiv. Detta ger massor av tillfällen för att få individuella fototips, råd och att ställa alla tänkbara frågor till Magnus. Magnus kommer även att hjälpa till med efterbehandling av dagens bildskörd samt titta på och utvärdera dina bilder. Han kommer även att prata om allt från kamerateknik, brännvidd och skärpedjup till bildkomposition och ljuset i bilderna. Magnus kommer dessutom att hålla föredrag om sitt jobb som fotograf. Det finns även mycket tid för individuella samtal med Magnus där du har chansen att ta upp dina frågor eller kanske få hjälp med någon inställning på din kamera. 

Resan leds av Magnus Elander, en av Sveriges bästa naturfotografer, som har Kalifornien som ett andra hem.

LÄS MER

Magnus Elander är en av Sveriges mest framstående djur- och naturfotografer som bl.a. fått utmärkelsen Årets Pandabok inte mindre än tre gånger. Västra USA är ”hemma” för Magnus efter att han bott och arbetat på Stanford Research Institute i Kalifornien under flera år. Han är den fågelskådande kemisten som blev naturfotograf och är medlem i Naturfotograferna/N samt International League of Conservation Photographers. Magnus är en av grundarna till ”Rovdjurscentret De 5 Stora” i Järvsö och har fått National Geographic Magazines ”Academy Award” för “Bästa utlandsproducerade reportage”. Dessutom har han blivit prisvinnare i BBCs ”Wildlife Photographer of the Year.

För mer information: www.magnuselander.com

MAGNUS UPPGIFT FÖRE OCH UNDER RESAN 

På samtliga våra resor medverkar alltid minst en mycket känd fotograf vars uppgift är att agera fotovärd och hjälpa dig att utvecklas som fotograf. För att göra detta på bästa sätt kommer du både före och under resan att få hjälp av Magnus Elander. 

FÖRE – Redan innan resan har du möjlighet att skicka in ett antal bilder som ger en kunskap om ditt fotograferande och dig som fotograf. Detta gör det lättare för Magnus att redan från början anpassa handledningen och råden till dig så att du på bästa sätt kan utvecklas som fotograf utifrån dina förkunskaper. 

UNDER – Under resan kommer vi att ägna mycket tid åt att fotografera intressanta och ibland svårfångade motiv. Detta ger massor av tillfällen för att få individuella fototips, råd och att ställa alla tänkbara frågor till Magnus. Magnus kommer även att hjälpa till med efterbehandling av dagens bildskörd samt titta på och utvärdera dina bilder. Han kommer även att prata om allt från kamerateknik, brännvidd och skärpedjup till bildkomposition och ljuset i bilderna. Magnus kommer dessutom att hålla föredrag om sitt jobb som fotograf. Det finns även mycket tid för individuella samtal med Magnus där du har chansen att ta upp dina frågor eller kanske få hjälp med någon inställning på din kamera. 

HOTELL

HOTELL

PRIS & BOKNING

PRIS & BOKNING

PRIS

Pris per person: SEK 24 900:-*

*Ovan pris är baserat på 2019 års priser. Så snart 2020 års priser är tillgängliga kommer priset att uppdateras.

Priset inkluderar:

 • Boende i del i dubbelrum på hotell i Palo alto och Pacific Grove
 • Boende i stugor i Pescadero.
 • Transporter enligt program.
 • Aktiviteter enligt program.
 • Diverse inträden.
 • Två båtturer enligt program.
 • Måltider enligt program (F = Frukost, L = Lunch, M = Middag).
 • Medverkan av Magnus Elander under resan.
 • Workshops med Magnus Elander under resan.
 • Medverkan av en resevärd från Zoom Fotoresor.
 • Hotell- och andra lokala skatter.
 • Färdhandlingar och reseinformation innan resan.

Priset inkluderar ej:

 • Transport till San Francisco.
 • Enkelrumstillägg: SEK 6 500:-
 • Luncher betalas direkt på plats på respektive restaurang.
 • Vissa middagar enligt program.
 • Kostnader av personlig karaktär som måltidsdryck etc.
 • Avbeställningsskydd/ reseförsäkring, för mer information, se vår webb under ”Övrigt”.

FLYG

Transport till San Fransisco sker på egen hand. Så snart minimiantalet för resan är uppnått så kommer vi att skicka ut mer information om flygtider och kontaktuppgifter för den som vill ha hjälp av oss med sin flygbokning. Har du några frågor är du välkommen att ringa oss på telefon +46 470 466 40 eller maila på info@zoomfotoresor.se

GRUPPSTORLEK

Min/Max antal: 8/14 pers

KAMERAUTRUSTNING

 • Din digitalkamera
 • Teleobjektiv helst upp till 500mm
 • Vidvinkel, till exempel 24-70mm
 • Enbensstativ
 • En dator med Photoshop eller Lightroom.
 • Extra batterier, laddare etc.

KALKYLKURS

USD 9,40

ÖVRIGT

För mer information om Zoom Fotoresor, leveransvillkor etc, se vår webb under ”Övrigt”.

BOKNING

Du bokar resan genom att klicka på knappen nedan eller genom att ringa oss på telefon +46 470-466 40.

Foto: Magnus Elander & Charlie Malmqvist

PRIS

Pris per person: SEK 24 900:-*

*Ovan pris är baserat på 2019 års priser. Så snart 2020 års priser är tillgängliga kommer priset att uppdateras.

Priset inkluderar:

 • Boende i del i dubbelrum på hotell i Palo alto och Pacific Grove 
 • Boende i stugor i Pescadero. 
 • Transporter enligt program. 
 • Aktiviteter enligt program. 
 • Diverse inträden. 
 • Två båtturer enligt program.
 • Måltider enligt program (F = Frukost, L = Lunch, M = Middag). 
 • Medverkan av Magnus Elander under resan. 
 • Workshops med Magnus Elander under resan. 
 • Medverkan av en resevärd från Zoom Fotoresor. 
 • Hotell- och andra lokala skatter. 
 • Färdhandlingar och reseinformation innan resan. 

Priset inkluderar ej:

 • Transport till San Francisco. 
 • Enkelrumstillägg: SEK 6 500:- 
 • Luncher betalas direkt på plats på respektive restaurang. 
 • Vissa middagar enligt program.
 • Kostnader av personlig karaktär som måltidsdryck etc. 
 • Avbeställningsskydd/ reseförsäkring, för mer information, se vår webb under ”Övrigt”. 

FLYG

Transport till San Fransisco sker på egen hand. Så snart minimiantalet för resan är uppnått så kommer vi att skicka ut mer information om flygtider och kontaktuppgifter för den som vill ha hjälp av oss med sin flygbokning. Har du några frågor är du välkommen att ringa oss på telefon +46 470 466 40 eller maila på info@zoomfotoresor.se

GRUPPSTORLEK

Min/Max antal: 8/14 pers

KAMERAUTRUSTNING

 • Din digitalkamera
 • Teleobjektiv helst upp till 500mm
 • Vidvinkel, till exempel 24-70mm
 • Enbensstativ
 • En dator med Photoshop eller Lightroom.
 • Extra batterier, laddare etc.

KALKYLKURS

USD 9,40

ÖVRIGT

För mer information om Zoom Fotoresor, leveransvillkor etc, se vår webb under ”Övrigt”. 

BOKNING

Du bokar resan genom att klicka på knappen nedan eller genom att ringa oss på telefon +46 470-466 40.

VAD INNEBÄR EN ZOOM RESA?

VAD INNEBÄR EN ZOOM RESA?

VAD INNEBÄR EN ZOOM-RESA?

För att du ska få ut det mesta av din fotoresa och ditt fotograferande så jobbar vi på flera sätt med att ge dig en bra upplevelse. Nedan finner du en del av de saker som är viktiga för oss och som är en del av en Zoom-upplevelse.

EN VÄLKÄND FOTOGRAF MEDVERKAR ALLTID
På alla våra arrangemang medverkar alltid en mycket välkänd och meriterad fotograf.

ZOOMS RESEVÄRD
På de flesta av våra resor medverkar en resevärd från Zoom, vars uppgift är att säkerställa kvalitén och logistiken så att den medverkande fotografen kan ägna sin tid åt dig och ditt fotograferande.

SPECIFICERADE HOTELL
Alla våra hotell och lodger är av hög standard. Att du dessutom redan när du bokar din fotoresa vet på vilka hotell du ska bo är för oss en självklarhet.

Ovan är bara några av de saker som gör Zoom unikt. Klicka här och läs mer om vad du kan förvänta dig när du reser med Zoom. 

För att du ska få ut det mesta av din fotoresa och dina bilder så jobbar vi på flera sätt med att ge dig en bra upplevelse. Nedan finner du en del av de saker som är viktiga för oss att du ska få uppleva och som är en del av en Zoom-upplevelse.

LÄS MER

EN VÄLKÄND FOTOGRAF MEDVERKAR ALLTID

På alla våra arrangemang medverkar alltid en mycket välkänd och meriterad fotograf.

ZOOMS RESEVÄRD

På de flesta av våra resor medverkar en resevärd från Zoom, vars uppgift är att säkerställa kvalitén och logistiken så att den medverkande fotografen kan ägna sin tid åt dig och dina bilder.

SPECIFICERADE HOTELL

Alla våra hotell och lodger är av hög standard. Att du dessutom redan när du bokar din fotoresa vet på vilka hotell du ska bo är för oss en självklarhet.

Ovan är bara några av de saker som gör Zoom unikt. Klicka här och läs mer om vad du kan förvänta dig när du reser med Zoom.