MURMELDJUR

Österrike 13-16 juni 2019

Fotografera murmeldjur på riktigt nära håll i Österrikes fantastiska alplandskap!

Det vackra landskapet blir mer dramatiskt för varje steg vi tar, vi befinner oss i trakterna kring Grossglockner, Österrikes högsta berg. Några meter framför oss leker murmeldjuren på bergsluttningarna omgivna av ett fantastiskt alplandskap. Efter en stunds väntan kommer murmeldjuren närmare och närmare och till slut befinner de sig bara några decimeter från objektivet, vilket ger möjlighet till fantastiska bilder. Följ med till Österrike och få möjlighet att plåta murmeldjur på nära håll i ett fantastiskt landskap. Resan leds av bevarandefotografen och Canon- och Manfrotto ambassadören Tom Svensson och till sin hjälp har han Florian Warnecke en tysk naturfotograf med lång erfarenhet av att fotografera Murmeldjur.

Resans höjdpunkter:

 • Plåta murmeldjur på mycket nära håll.

 • Plåta stenbockar på bergssluttningarna.

 • Ett fantastiskt alplandskap.

 • Österrikes största glaciär, Grossglockner.

 • Grossglockner, Österrikes högsta berg. 

 • Medverkan av Tom Svensson under resan.

 • Workshops med Tom Svensson.

 • Medverkan av Florian Warnecke, tysk djur- och naturfotograf.

 

FOTOGRAF

Tom Svensson är en världsberömd bevarandefotograf, född i Danmark, men uppvuxen i Sverige och bosatt i Fjällbacka. Toms stora drivkraft i livet är naturvård och, som han säger, ”jag gör det inte för mig själv, men för mina barn och framtida barnbarn, för om vi inte gör det för dem, kan de inte göra någonting själv och då är det för sent. Hans färdigheter som fotograf är att ta bilder som påverkar människor och gör skillnad. Bilder är ett sätt att göra en förändring, eftersom kraften i en bild är stor. Här anses han vara en av världens främsta. Tom är medlem i Naturfotograferna/N och är den enda svenska som valdes till IEPA, International Enviroment Photographers Association. Han ingår i Canons nordiska ambassadörsprogram samt har nyligen blivit Global Manfrotto Ambassadör.
 

För mer information: www.tomsvensson.se

Florian Warnecke är en mycket duktig djur- och natur samt landskapsfotograf baserad i Bayern på gränsen till Österrike. Hans förkärlek för naturen började redan som ett litet barn och han delar nu denna passion genom sina bilder. Florians mål med fotograferingen har därför blivit att via sina bilder visa den skönhet en orörd miljö erbjuder och samtidigt göra människor medvetna om de miljöutmaningar vi står inför så att kommande generationer kan uppleva all den  skönhet som naturen erbjuder. För att fånga det orörda landskapet återvänder Florian ofta till orörda pärlor i allt från Island, Norge, Sydafrika, Italien, Slovenien och Österrike.
 

För mer information: www.part-of-nature.com

 

TOMS OCH FLORIANS UPPGIFT FÖRE OCH UNDER RESAN

På samtliga våra resor medverkar alltid en mycket känd och kunnig fotograf vars uppgift är att agera fototeknisk värd och hjälpa dig att utvecklas som fotograf. För att göra detta på bästa sätt kommer du både före och under denna resa att få hjälp av Tom Svensson OCH Florian WarneckeRedan innan resan har du möjlighet att skicka in ett antal bilder som representerar ditt fotograferande. Detta gör det lättare för Tom att redan från början anpassa handledningen och råden till dig så att du på bästa sätt kan utvecklas som fotograf efter dina förutsättningar. Under Toms och Florians ledning kommer vi under resan att ägna mycket tid åt fotografering i fält vilket ger mycket tid för individuella fototips och råd eller kanske få hjälp med någon inställning på din kamera. Under resan kommer vi även att arbeta med bildbearbetning samt titta på och utvärdera varandras bilder. Vi kommer att prata om bildkomposition och ljuset i bilderna med mera. Tom kommer också att hålla föredrag.

 

PLATSER VI BESÖKER

GROSSGLOCKNER

Grossglockner är Österrikes högsta berg och reser sig 3 799 över havet.  Omgivningarna kring Grossglockner och de många topparna på över 3 000 meter är perfekta motiv för dramatiska landskapsbilder. Här finns också en av alpernas längsta glaciär, Grossglockner glaciären som täcker ett område på 18,5 km2. Djurlivet kring Grossglockner är varierande och på de omgivande sluttningarna finns allt från murmeldjur till stenbockar och alpgetter. Områdets fågelliv är rikt och örnar och gamar kan ses flyga längs bergssluttningarna. 

www.grossglockner.at

MALLNITZ

Under resan bor vi i den pittoreska alpbyn Mallnitz belägen precis på gränsen mellan Salzburgerland och provinsen Kärnten och omgivet att mäktiga berg med ett antal vandringsleder och med murmeldjur nära inpå. Med sina 800 fasta invånare är Mallnitz inte stor men byn erbjuder flera restauranger och butiker samt ett välbesökt wellnesscenter ”Tauernbad Mallnitz”.

www.mallnitz.at

PROGRAM

 

TORSDAG 13 JUNI 2019

På flygplatsen i Klagenfurt möts du för vidare färd genom ett dramatiskt alplandskap till den lilla alpbyn Mallnitz där vi checkar in på hotell Alpengarten. Efter en gemensam lunch berättar Tom vad vi kan vänta oss av eftermiddagens fotografering.

Sedan är det tid för resans första fotosession i det vackra landskapet strax ovanför Mallnitz samtidigt som vi letar efter murmeldjur, stenbockar, alpgeter och alpsalamander.  Efter att ha sett solen gå ner över bergen och fått en första försmak av det sagolika landskapet väntar en välkomstmiddag på hotellet. Under middagen diskuterar vi agens bildskörd och våra förväntningar på de kommande dagarna. (L, M)

FREDAG-LÖRDAG 14-15 JUNI 2019

Dessa dagar utforskar vi omgivningarna kring Österrikes högsta berg Grossglockner där vi får möjlighet att plåta murmeldjur på nära håll. Efter frukost beger vi oss mot Grossglockner och murmeldjurens värld och efter en knapp timmes körning genom ett hänförande landskap når vi Grossglockner. 

Vi spenderar dagarna uppe i bergen vilket ger möjlighet till att plåta murmeldjuren på riktigt nära håll ofta i kombination med storslagna vyer vilket kan ge många kreativa bildkompositioner. Lunch i form av medhavd lunchbox.

Framåt kvällen återvänder vi till hotellet där vi efter middagen jobbar med bildbearbetning och lyssnar till föredrag av Tom. På fredagen äter vi middag på hotellet och på lördagen kommer vi att äta på en mycket genuin Österrikisk alprestaurang.  (F, L, M)

SÖNDAG 16 JUNI 2019

Efter frukost gör vi ett sista besök bland bergen ovanför Malnitz och plåtar alpernas fantastiska omgivningar och djurliv. Tillbaka på hotellet äter vi en gemensam lunch varefter

Tom kommer att utse resans bästa bild som går vidare till finalen i vår tävling ”årets bild”. 

Härefter är det är dags för utcheckning och transfer till flygplatsen i Klagenfurt för vidare resa till Sverige på egen hand. (F, L)

HOTELL

HOTEL ALPENGARTEN****

Alpengarten är ett fyrstjärnigt hotell i utkanten av Mallnitz omgivet av höga berg och ett vackert landskap. Hotellets nyrenoverade rum är alla mycket rymliga och har egen wc och dusch.  I hotellets relaxavdelning finns bastu, hamambad och möjlighet till massage. I hotellets mysiga restaurang serveras traditionella rätter från det österrikiska köket. Hotellet har även en stor trädgård med en vackert utformad pool. Fri Wi-Fi i alla gemensamma utrymmen på hotellet.

Läs mer

VAD INNEBÄR EN ZOOM-RESA?

För att du ska få ut det mesta av din fotoresa och ditt fotograferande så jobbar vi på flera sätt med att ge dig en bra upplevelse. Nedan finner du en del av de saker som är viktiga för oss och som är en del av en Zoom-upplevelse.

EN VÄLKÄND FOTOGRAF MEDVERKAR ALLTID
På alla våra arrangemang medverkar alltid en mycket välkänd och meriterad fotograf.

ZOOMS RESEVÄRD
På de flesta av våra resor medverkar en resevärd från Zoom, vars uppgift är att säkerställa kvalitén och logistiken så att den medverkande fotografen kan ägna sin tid åt dig och ditt fotograferande.

SPECIFICERADE HOTELL
Alla våra hotell och lodger är av hög standard. Att du dessutom redan när du bokar din fotoresa vet på vilka hotell du ska bo är för oss en självklarhet.

Ovan är bara några av de saker som gör Zoom unikt. Klicka här och läs mer om vad du kan förvänta dig när du reser med Zoom. 

Foto: Tom Svensson and Florian Warnecke.

PRIS

Pris per person: SEK 11.850:-

Priset inkluderar:

 • Busstransporter enligt program.
 • Inkvartering enligt program i del i dubbelrum på presenterade hotell.
 • Måltider enligt program (anges med F= Frukost, L=Lunch, M=Middag).
 • Fotoaktiviteter dagligen.
 • Inträde till Grossglockner.
 • Medverkan av Tom Svensson under hela resan.
 • Workshop och föredrag av Tom Svensson under resan.
 • Medverkan av Florian Warnecke under hela resan.
 • En värd från Zoom Fotoresor.
 • Lokala skatter och vägtullar.
 • Färdhandlingar och praktisk reseinformation.

Priset inkluderar ej:

 • Enkelrumstillägg. SEK 2.900:-
 • Flyg till Klagenfurt.
 • Alla kostnader av personlig karaktär, som dryck etc.
 • Avbeställningsskydd och reseförsäkring. För information se vår webb under ”Övrigt”. 

 

FLYG

Om du/ni önskar hjälp med bokning av flyg till Klagenfurt är det bara att skriva in det när du bokar, maila oss på info@zoomfotoresor.se eller ringa oss på telefon +46 470 466 40.

 

FAKTA

Målgrupp: Djur-, natur- och landskapsfotografer i alla åldrar. För att få ut så mycket som möjligt av resan rekommenderas dock en viss vana vid fotografering.

Min/max antal: 8/12.

Utrustning: Kamera med objektiv från vidvinkel till långa telen är användbart. En- eller trebenstativ, samt en laptop med någon av programvarorna Photoshop eller Lightroom.

Övrigt: För mer information om Zoom Fotoresor, leveransvillkor etc. se vår webb under ”Övrigt”.

 

BOKNING

Du bokar denna resa genom att klicka på knappen nedan, via mail info@zoomfotoresor.se eller genom att ringa oss på telefon +46 (0)470-466 40.

Fotografera murmeldjur på riktigt nära håll i Österrikes fantastiska alplandskap!

Det vackra landskapet blir mer dramatiskt för varje steg vi tar, vi befinner oss i trakterna kring Grossglockner, Österrikes högsta berg. Några meter framför oss leker murmeldjuren på bergsluttningarna omgivna av ett fantastiskt alplandskap. Efter en stunds väntan kommer murmeldjuren närmare och närmare och till slut befinner de sig bara några decimeter från objektivet, vilket ger möjlighet till fantastiska bilder. Få möjlighet att plåta murmeldjur på nära håll i ett fantastiskt landskap under ledning av Canon-ambassadören Tom Svensson.

RESANS HÖJDPUNKTER

 • Murmeldjur på nära håll.

 • Stenbockar på bergssluttningarna.

 • Ett fantastiskt alplandskap.

 • Glaciären Grossglockner.

 • Grossglockner, Österrikes högsta berg.

 • Medverkan av Tom Svensson.

 • Workshop med Tom Svensson.

FOTOGRAF

Tom Svensson är Sveriges främste bevarandefotograf. Toms stora drivkraft i livet är artbevarande och han reser som Canon Explorer-ambassadör regelbundet runt i världen för att dokumentera utrotningshotade djur, anti-tjuvjakt och illegal handel med djur. Hans färdighet som fotograf är att ta bilder som berör människor och gör skillnad. Under resan har Tom till sin hjälp även den kände tyske djur- och naturfotografen Florian Warnecke. 

Läs mer om Tom och Florian och deras uppgifter före, under resan på resans webbsida i din dator.

PLATSER VI BESÖKER

GROSSGLOCKNER / MALLNITZ

Grossglockner är Österrikes högsta berg och reser sig 3 799 över havet och är ett perfekt motiv för dramatiska landskapsbilder. Här finns också Grossglockner glaciären som täcker ett område på 18,5 km2. Djurlivet är varierande och på de omgivande sluttningarna finns allt från murmeldjur till stenbockar och alpgetter.  

Under resan bor vi i den pittoreska alpbyn Mallnitz omgiven att mäktiga berg med ett antal vandringsleder och med murmeldjur nära inpå. Med sina 800 fasta invånare är Mallnitz inte stor men byn erbjuder flera restauranger och butiker.

Läs mer om Grossglockner och Mallnitz på vår resesidan på vår webb via datorn.

PROGRAM

TORSDAG 13 JUNI 2019

På flygplatsen i Klagenfurt möts du för vidare färd genom ett dramatiskt alplandskap till den lilla alpbyn Mallnitz där vi checkar in på hotell Alpengarten. Efter en gemensam lunch berättar Tom vad vi kan vänta oss av eftermiddagens fotografering.

Sedan är det tid för resans första fotosession i det vackra landskapet strax ovanför Mallnitz samtidigt som vi letar efter murmeldjur, stenbockar, alpgeter och alpsalamander.  Efter att ha sett solen gå ner över bergen och fått en första försmak av det sagolika landskapet väntar en välkomstmiddag på hotellet. Under middagen diskuterar vi agens bildskörd och våra förväntningar på de kommande dagarna. (L, M)

 FREDAG-LÖRDAG 14-15 JUNI 2019

Dessa dagar utforskar vi omgivningarna kring Österrikes högsta berg Grossglockner där vi får möjlighet att plåta murmeldjur på nära håll. Efter frukost beger vi oss mot Grossglockner och murmeldjurens värld och efter en knapp timmes körning genom ett hänförande landskap når vi Grossglockner.

Vi spenderar dagarna uppe i bergen vilket ger möjlighet till att plåta murmeldjuren på riktigt nära håll ofta i kombination med storslagna vyer vilket kan ge många kreativa bildkompositioner. Lunch i form av medhavd lunchbox.

Framåt kvällen återvänder vi till hotellet där vi efter middagen jobbar med bildbearbetning och lyssnar till föredrag av Tom. På fredagen äter vi middag på hotellet och på lördagen kommer vi att äta på en mycket genuin Österrikisk alprestaurang.  (F, L, M)

SÖNDAG 16 JUNI 2019

Efter frukost gör vi ett sista besök bland bergen ovanför Malnitz och plåtar alpernas fantastiska omgivningar och djurliv. Tillbaka på hotellet äter vi en gemensam lunch varefter

Tom kommer att utse resans bästa bild som går vidare till finalen i vår tävling ”årets bild”.

Härefter är det är dags för utcheckning och transfer till flygplatsen i Klagenfurt för vidare resa till Sverige på egen hand. (F, L)

HOTELL

För mer info klicka på hotellnamnet.

VAD INNEBÄR EN ZOOM-RESA?

För att du ska få ut det mesta av din fotoresa och ditt fotograferande jobbar vi på flera sätt med att ge dig en bra upplevelse. Klicka här och läs mer om vad du kan förvänta dig när du reser med Zoom.

PRIS

Pris per person: SEK 11.850:-

Priset inkluderar:

 • Busstransporter enligt program.
 • Inkvartering i dubbelrum på presenterat hotell.
 • Måltider enligt program (F= Frukost, L=Lunch, M=Middag).
 • Fotoaktiviteter dagligen.
 • Inträde till Grossglockner.
 • Medverkan av Tom Svensson.
 • Workshops av Tom Svensson.
 • Medverkan av Florian Warnecke.
 • En värd från Zoom Fotoresor.
 • Lokala skatter och vägtullar.
 • Färdhandlingar och reseinformation.

Priset inkluderar ej:

 • Enkelrumstillägg. SEK 2.600:-
 • Flyg till Klagenfurt.
 • Dryck etc.
 • Avbeställningsskydd och reseförsäkring. För information se vår webb under ”Övrigt”.

  FLYG

Önskar du hjälp med bokning av flyg till Klagenfurt maila oss på info@zoomfotoresor.se eller ringa oss på telefon +46 470 466 40.

FAKTA

Målgrupp: Djur-, natur- och landskapsfotografer i alla åldrar. För att få ut så mycket som möjligt av resan bör du ha en viss fotovana.

Min/max antal: 8/12.

Utrustning: Kamera med objektiv från vidvinkel till långa telen är användbart. En- eller trebenstativ, samt en laptop med någon av programvarorna Photoshop eller Lightroom.

Övrigt: För mer information om Zoom Fotoresor, leveransvillkor etc. se vår webb under ”Övrigt”.

BOKNING

Du bokar denna resa genom att klicka på knappen nedan eller ringa oss på telefon +46 (0)470-466 40!

Foto: Tom Svensson, Florian Warnecke, Hans Elmqvist och Manfred Hold.