PATRIK LEONARDSSON

Landskapsfotograf med bred repertoar

PATRIK LEONARDSSON – Naturfotograf 

Patrik Leonardsson har jobbat professionellt som naturfotograf i 30 år och har en bred repertoar inom sin nisch. Patrik är mest känd för sina landskapsbilder både under och över ytan samt himmelska vyer med drönare. När det gäller undervattensfotograferingen har hans split-bilder (one-shot, halva under och halva över vattenytan) blivit mycket omtyckta och uppskattade. Även de noggrant komponerade landskapsbilderna i bästa ljus med drönare är hans signum.

Patrik har författat fyra egna böcker där han står för både fotografi, text och formgivning. Medförfattare i ytterligare fyra böcker samt levererat bilder till en stor mängd böcker och skrifter i olika genrer.

Han är flitigt anlitad föreläsare och har inspirerat många med sin lekfullhet och humor under sina framträdanden. Något som även genomsyrar hans workshops, kurser, natur och fotoguidningar.

En mängd utställningar med Patriks motiv har visats under årens lopp och den mest kända och återkommande är hans sommarutställning i galleriet på Särdals kvarn utanför Halmstad.

Patrik arbetar lika gärna i hembygden som i fjärran landskap. Halland och Halmstad är hans hemmamarker och bas men allt som oftast hägrar fotoexpeditioner till när och fjärran. De nordiska länderna Norge och Islands dramatiska natur lockar men också tropiska breddgrader som Röda havet och Maldiverna fast då framförallt under ytan.

Invald i den prestigefyllda föreningen Naturfotograferna/N sedan 1998 där han även sitter i styrelsen sedan 2006. Är även invald i den sydsvenska naturfotogruppen Photonatura sedan 1999.

Läs mer om Patrik här.