THOMAS ÖRN KARLSSON

Olympusambassadör samt
internationell skräck- och naturfotograf.

Thomas Örn Karlsson – Svart/vit naturfotograf

Thomas Örn Karlsson är född 1976 och med jobb som både snickare och tatuerare har skapandet och kreativiteten alltid legat honom varmt om hjärtat. Thomas passion är att fotografera surrealistiska svartvita natur-, och landskapsbilder med mörka toner. Här lyfter han ofta in personer och med långa slutartider skapar han rörelse och oskärpa, samtidigt som han fryser vissa delar av bilden. När han inte skapar mörka scener som är som tagna ur en skräckroman så fotograferar han natur och landskap i en traditionell stil. Men det finns alltid ett projekt bakom varje bild han gör och i tidskrifter har Thomas blivit jämförd med både Guillermo del Toro och John Bauer. Thomas är en mycket uppskattad föreläsare, både inom Sverige och utomlands. Han har också jobbat med bokomslag till förlag runt om i världen.

Publicerat: Bokomslag – Gothic Horror (”Castle of Otranto” på engelska). Hösten 2018 släpper han två böcker. En av dem är en illustrerande roman ”Rörelser i Skogen”. Den andra heter ”Luft Land Vatten”, där han har dokumenterat 16 vattendrag i ett västsvenskt miljöprojekt. Illustrerade hela numret No.3 ”Lissabon” för tidskiften Messengers From The Stars.

Utställningar: Memorialen, en produktion ihop med två konstnärer och en musikproducent. Death Time – New York 2017. Dark dimensions – Vitoria Gasteiz 2017. Luft Land Vatten – 2017 och är uppbokad 2018 och 2019. Rörelser i Skogen – 2018. Föreläsning om vikten av fotografier i litterära sammanhang – Universitetet Birkbeck i London, sept 2018. The Inheritance – Lissabon, Universidade de Lisbon, nov 2018.

Utrustning: Thomas fotograferar med Olympus E-M1 Mark II, Olympus Pen-F

Läs mer om Thomas på:
Facebook
Instagram

Foto: Thomas Örn Karlsson