I SKUGGAN AV TJERNOBYL

Ukraina • 18-22 september 2019

Följ med på en oförglömlig resa till Tjernobyl, platsen för världens största kärnkraftverksolycka. Nu är det en spöklik plats många hört talas om men som få har besökt. Ta chansen att följa med på detta speciella fotoäventyr under ledning av Olympus-ambassadören Thomas Örn Karlsson.

Övergivna byggnader som sakta tagits över av naturen, ett pariserhjul som sedan länge slutat snurra och en övergiven docka i ett av de numera tomma husen. Vi befinner oss i spökstaden Pripyat direkt vid kärnkraftverket Tjernobyl för att fotografera ett område som vid den hemska kärnkraftsolyckan 1986 utrymdes och övergavs. När vi vandrar runt med våra kameror under ledning av Thomas Örn Karlsson är det som att tiden stått stilla och motiven vittnar om ett område som en gång myllrade av liv. Resan leds av Thomas Örn Karlsson som med sitt unika bildspråk av suggestiva och mörka bilder kommer att visa hur vi på bästa sätt använder motiven och omgivningarna för att skapa stämningsfulla bilder.

Resans höjdpunkter:

 • Fotografera området kring kärnkraftverket i Tjernobyl.
 • Fotografera i spökstaden Pripyat.
 • Fotograferar kända platser som pariserhjulet och nöjesfältet.
 • Övergivna byggnader som tagits över av naturen.
 • Möte med lokalbefolkning flyttat tillbaka in skyddszonen.
 • Lokal guide med lång erfarenhet av fotografer.
 • Utmanande fotouppgifter.
 • Medverkan av Thomas Örn Karlsson under hela resan.
 • Föredrag, bildredigering och fotohjälp av Thomas Örn Karlsson.

FOTOGRAF

Thomas Örn Karlsson är född 1976 och med jobb som både snickare och tatuerare har skapandet och kreativiteten alltid legat honom varmt om hjärtat. Fotograferingen upptäckte han för 5 år sedan då han studerade under ett års tid på Sigtuna folkhögskola. Thomas passion är att fotografera surrealistiska, svartvita natur och landskaps scener med mörka toner. Här lyfter han ofta in skräckfigurer. Med en mix av långa slutartider skapar han rörelse och oskärpa i lövverken och fryser vissa delar av bilden. När han inte skapar mörka scener som är tagna ur en skräckroman så fotograferar han natur och landskap i en traditionell stil. Men alltid finns det ett projekt bakom varje bild han gör och i tidskrifter har han blivit jämförd med både Guillermo del Toro och John Bauer.

Facebook
Instagram

THOMAS UPPGIFTER FÖRE OCH UNDER RESAN 

På samtliga våra resor och workshops medverkar alltid en mycket meriterad fotograf, vars uppgift är att agera fototeknisk värd och hjälpa dig att utvecklas som fotograf. För att göra detta på bästa sätt kommer du, både före och under resan, att få hjälp av Thomas Örn Karlsson.

FÖRE. Redan innan resan har du möjlighet att skicka in ett antal bilder som representerar ditt fotograferande. Detta gör det lättare för Thomas att redan från början anpassa handledningen och råden till dig så att du på bästa sätt kan utvecklas som fotograf efter dina förutsättningar.

UNDER. Under Thomas ledning kommer vi att ägna mycket tid åt fotografering i fält, vilket ger mycket tid för individuella fototips och råd. Under workshopen kommer vi att prata om bildkomposition, ljuset i bilderna, teknik med mera.

TJERNOBYL / PRIPYAT

Kärnkraftverket i Tjernobyl drabbades våren 1986 av en fruktansvärd olycka när reaktor fyra förstördes genom en explosion och stora mängder av radioaktiv strålning läkte ut. Olyckan, den värsta kärnreaktorolyckan i världen, var en kombination av flera olika faktorer och både reaktorns konstruktion och den mänskliga faktorn spelade roll i händelseförloppet. De områden som drabbades mest var i Ukraina och Vitryssland där stora områden än idag är avstängda på grund av för hög strålning. Staden Pripyat belägen endast tre kilometer från kärnkraftverket och uppfördt för personer som arbetade på kraftverket hade vid tiden olyckan 50 000 invånare. Några dagar efter olyckan evakueras och staden har sedan dess stått tom och är idag en spökstad. Tjernobyl har de sista tio åren blivit ett mycket besökt resmål. Folk som tidigare bott i området, fotografer och turister besöker nu årligen Tjernobyl för att uppleva följderna av den obeskrivliga katastrof som drabbade Tjernobyl 1986.

 

SÄKERHET & STRÅLNING IDAG

Den strålning och radioaktivitet som finns kvar i Tjernobyl idag är inte skadlig eller farlig för personer som besöker området idag. Under några dagars vistelse i Tjernobyls inre zon, upptar människokroppen en dos av radioaktivitet som motsvarar en röntgen på ett sjukhus eller en flygresa mellan två kontinenter (strålning i flygplanet). I siffror betyder detta att du kommer du att exponeras för ca 8 microsieverts av gamma strålning vilket är en fullständigt ofarlig dos strålning. För att göra en jämförelse så har de flesta kärnkraftverk i världen en säkerhetsnivå på 50-100 microsieverts per dag för de som arbetar där.

PROGRAM

Flyg till Ukraina och Kiev på egen hand. Då många föredrar att själva boka transporten har vi valt att inte inkludera denna i priset. För mer information om flyg till Kiev, se under rubriken ”Transport”.

ONSDAG 18 SEPTEMBER 2019

Efter ankomst till Kiev under eftermiddag checkar du in på vårt hotell där du möts av Thomas Örn Karlsson och en resevärd från Zoom Fotoresor. Under kvällen äter vi en gemensam välkomstmiddag i Kiev och får möjlighet att prata om våra kommande dagars fotoäventyr. (M)

TORSDAG 19 SEPTEMBER  2019

Efter frukost lämnar vi vårt hotell i Kiev och åker mot Tjernobyl ca 15 mil från huvudstaden. Efter kontrollstationen Dytiatky kommer vi att göra ett kort stopp på Tjernobyl museum innan vi fortsätter. Efter att vi har ankommit till Tjernobyl, checkat in på vårt hotell, samt ätit lunch ägnar vi eftermiddagen åt att utforska de sedan länge övergiva omgivningarna i Tjernobyls undantagszon. Vi kommer bland annat att besöka några övergivna byar och träffa några av de som tidigare bodde inom det avspärrade området och som nu på eget bevåg har flyttat tillbaka till sina små hus och gårdar.

Tillbaka på hotellet lyssnar vi på en inspirerande föreläsning av Thomas där han ger tips och råd inför de kommande dagarnas fotografering i den inre zonen av Tjernobyl. Fyllda med inspiration äter vi en gemensam middag och diskuterar dagens upplevelse och vad som väntar oss under morgondagen. (F, L, M)

FREDAG – LÖRDAG 20-21 SEPTEMBER 2019.

Efter att ha passerat den första gränskontrollen fortsätter vi under ledning av Thomas och vår lokala guide in i den inre zonen. Våra erfarna guider tar oss med till några av de mest kända platserna i området såsom nöjesfältet i Pripyat med det ikoniska pariserhjulet men också till områden som är mindre besökta som den då topp-hemliga militära radarstationen Duga, den övergivna busstationen, de gamla förfallna stadsdelarna, hotell Polissaya, restauranger och självklart själva ”ökända” kärnkraftverket i Tjernobyl. Det är en overklig och nästintill surrealistisk känsla att vandra runt bland de övergivna byggnaderna och gatorna som mer och mer tagits över av naturen för att bilda en urban vildmark. Oavsett om vi riktar våra kameror mot en docka i ett av de tomma husen, en översiktsbild på den sedan länge övergivna hamnen där båtarna sakta rostar sönder, eller den övergivna simhallen så hittar vi kusliga påminnelser om ett område som en gång myllrade av aktivitet och folkliv.

Under våra dagar i finns Thomas Örn Karlsson med för att ge personlig handledning och utveckla ditt fotograferande och vi kommer även ha flera gemensamma träffar där Thomas visar hur man tar hjälp av omgivningarna och ljuset för att bygga upp passande stämningsfulla bilder. Under någon av dagarna kommer Thomas att ge ett antal utmanande fotouppgifter för att utmana vårt kreativa tänkande och utveckla vårt fotograferande.

Tillbaka på hotellet kommer vi under kvällarna arbeta med bildbearbetning. Thomas visar hur han arbetar med detaljer i redigeringen för att förstärka intrycket som bilden ger på betraktaren. Det finns också god om tid för personlig handledning och enskilda redigeringstips. Vi kommer även att gå igenom fotouppgifterna med gemensamma bildutvärderingar och konstruktiv bildkritik från Thomas. (F, L, M)

Optionell aktivitet: Besök i det idag fungerande kärnkraftverket.

För dem som önskar finns det en unik chans att få besöka insidan av kärnkraftverket. Du kommer att kunna besöka de delar av kraftverket som fortfarande är i drift idag, exempelvis kontrollrummet för reaktor två, den underjordiska kontrollcentralen, det nya skyddshöljet för det förstörda kraftverket. Du kommer även att ha möjlighet att se den berömda AZ5 knappen, som operatörerna för reaktor fyra tryckte in alltför sent och därigenom utlöste världens största kärnkraftsolycka.

Denna optionella tur tar ca tre timmar och kostar 1.800:-. Bokning av detta tilläggsarrangemang måste göras i samband med bokning av resan. Du måste även fylla i och signera ett dokument samt bifoga en kopia på passet för att få tillträde till anläggningen

SÖNDAG 22 SEPTEMBER 2019

Efter frukost gör vi en sista tur in i den inre zonen för att besöka några av de som tidigare bodde inom det avspärrade områden och som nu på eget bevåg har flyttat tillbaka till sina små hur och gårdar. Under dagen kommer det även att finns tid för bildredigering och att välja ut sina bästa bilder innan det är dags för Thomas att välja ut ”Resans bild” där vinnaren går vidare till finalen i vår tävling ”Årets bild”. På eftermiddagen beger vi oss tillbaka till Kiev och flygplatsen för vidare transport mot Sverige på egen hand. (F, L)

BOENDE


KIEV: Hotel Ukraine****

Hotel Ukraine är ett mycket bra förstaklasshotell centralt beläget på Självständighetstorget i hjärtat av Kiev- Hotellet och erbjuder luftkonditionerade rum och sviter med elegant inredning. Hotellets 368 rum är moderna med dusch och toalett, satellit-TV, kylskåp, fri Wi-Fi samt 24-timmars rumsservice. På hotellet finns även två mycket bra restauranger som serverar både ukrainska och europeiska rätter. Här finns även en pianobar.
Läs mer

TJERNOBYL: Hotel Desiatka** (eller likvärdigt)
Hotel Desiatka är ett enkelt hotell beläget på Polupanova Street i Tjernobyl. Rummen är enkla men rena och har radio, TV, kylskåp samt dusch och toalett. På hotellet finns även en restaurang och en liten bar. Fri Wi-Fi finns på hela hotellet.
Läs mer

 

 

 

För att du ska få ut det mesta av din fotoresa och ditt fotograferande så jobbar vi på flera sätt med att ge dig en bra upplevelse. Nedan finner du en del av de saker som är viktiga för oss och som är en del av en Zoom-upplevelse.

EN VÄLKÄND FOTOGRAF MEDVERKAR ALLTID
På alla våra arrangemang medverkar alltid en mycket välkänd och meriterad fotograf.

ZOOMS RESEVÄRD
På de flesta av våra resor medverkar en resevärd från Zoom, vars uppgift är att säkerställa kvalitén och logistiken så att den medverkande fotografen kan ägna sin tid åt dig och ditt fotograferande.

SPECIFICERADE HOTELL
Alla våra hotell och lodger är av hög standard. Att du dessutom redan när du bokar din fotoresa vet på vilka hotell du ska bo är för oss en självklarhet.

Ovan är bara några av de saker som gör Zoom unikt. Klicka här och läs mer om vad du kan förvänta dig när du reser med Zoom. 

PRIS

Pris per person: SEK 13.900:-


Priset inkluderar:

 • Alla busstransporter enligt program.
 • Boende i del i dubbelrum på presenterat boende.
 • Måltider enligt program (F = Frukost, L = Lunch, M = Middag).
 • Dagliga aktiviteter i Tjernobyl och Pripyat enligt program.
 • Tillträde till alla tre säkerhetszoner inom Tjernobyls undantagszon.
 • Geiger-mätare.
 • Obligatorisk försäkring.
 • Medverkan av Thomas Örn Karlsson under resan.
 • Workshop, föredrag och bildredigering av Tomas Örn Karlsson.
 • En resevärd från Zoom Fotoresor under resan.  
 • Medverkan av lokala Tjernobylguider.
 • Hotell- och andra lokala skatter.
 • Reseinformation inför avresa.

Priset inkluderar ej:

 • Transport till/från Kiev.
 • Optionell tur in i kärnkraftverket. SEK 1 800:-
 • Enkelrumstillägg SEK 2.900:- (endast ett fåtal enkelrum i Tjernobyl)
 • Kostnader av personlig karaktär, som måltidsdryck etc.
 • Avbeställningsskydd/reseförsäkring, för mer information, se vår webb under ”Övrigt”.

 

TRANSPORT

Flyg till Kievi Ukraina på egen hand. Du bör boka ett flyg så att du är på plats på hotellet i Kiev runt 18.00 den 18 september och hemresan bör inte ske förrän efter 17.00 den 22 september. Om du/ni önskar hjälp med att boka flyg bistår vi mer än gärna med detta. Likaså om du väljer att anlända någon dag innan programmets start/stanna efter programmets slut, så hjälper vi gärna till med att boka extra hotellnätterDu är välkommen att ringa oss på telefon +46 470 466 40 eller meddela detta när du gör bokningen.

 

FAKTA

Målgrupp: Fotografer intresserade av att utveckla sina kunskaper i kultur-, street- och naturfotografering.

Min/max antal: 8/15

Utrustning: Kamera med varierande zoomobjektiv från 14 och upp till 200 mm är perfekt för streetfotografering. Ta även med ett trebenstativ samt om möjligt en laptop med någon av programvarorna Photoshop CS eller Lightroom.

Övrigt: För mer information om Zoom Fotoresor, leveransvillkor etc. se vår webb under ”Övrigt”.

Valutakurs: Euro 10,3

 

BOKNING

Du bokar denna resa genom att klicka på knappen nedan eller genom att ringa oss på telefon 0470-466 40.

Följ med på en oförglömlig resa till Tjernobyl, platsen för världens största kärnkraftverksolycka. Nu är det en spöklik plats många hört talas om men som få har besökt. Ta chansen att följa med på detta speciella fotoäventyr under ledning av Olympus-ambassadören Thomas Örn Karlsson.

Övergivna byggnader som sakta tagits över av naturen, ett pariserhjul som sedan länge slutat snurra och en övergiven docka i ett av de numera tomma husen. Vi befinner oss i spökstaden Pripyat direkt vid kärnkraftverket Tjernobyl för att fotografera ett område som vid den hemska kärnkraftsolyckan 1986 utrymdes och övergavs. När vi vandrar runt med våra kameror under ledning av Thomas Örn Karlsson är det som att tiden stått stilla och motiven vittnar om ett område som en gång myllrade av liv. Resan leds av Thomas Örn Karlsson som med sitt unika bildspråk av suggestiva och mörka bilder kommer att visa hur vi på bästa sätt använder motiven och omgivningarna för att skapa stämningsfulla bilder.

Resans höjdpunkter:

 • Fotografera området kring kärnkraftverket i Tjernobyl.
 • Fotografera i spökstaden Pripyat.
 • Fotograferar kända platser som pariserhjulet och nöjesfältet.
 • Övergivna byggnader som tagits över av naturen.
 • Möte med lokalbefolkning flyttat tillbaka in skyddszonen.
 • Lokal guide med lång erfarenhet av fotografer.
 • Utmanande fotouppgifter.
 • Medverkan av Thomas Örn Karlsson under hela resan.
 • Föredrag, bildredigering och fotohjälp av Thomas Örn Karlsson.


FOTOGRAF

Thomas Örn Karlsson är född 1976 och med jobb som både snickare och tatuerare har skapandet och kreativiteten alltid legat honom varmt om hjärtat. Fotograferingen upptäckte han för 5 år sedan då han studerade under ett års tid på Sigtuna folkhögskola. Thomas passion är att fotografera surrealistiska, svartvita natur och landskaps scener med mörka toner. Här lyfter han ofta in skräckfigurer. Med en mix av långa slutartider skapar han rörelse och oskärpa i lövverken och fryser vissa delar av bilden. När han inte skapar mörka scener som är tagna ur en skräckroman så fotograferar han natur och landskap i en traditionell stil. Men alltid finns det ett projekt bakom varje bild han gör och i tidskrifter har han blivit jämförd med både Guillermo del Toro och John Bauer.

Facebook
Instagram

THOMAS UPPGIFTER FÖRE OCH UNDER RESAN 

På samtliga våra resor och workshops medverkar alltid en mycket meriterad fotograf, vars uppgift är att agera fototeknisk värd och hjälpa dig att utvecklas som fotograf. För att göra detta på bästa sätt kommer du, både före och under resan, att få hjälp av Thomas Örn Karlsson.
 
FÖRE. Redan innan workshopen har du möjlighet att skicka in ett antal bilder som representerar ditt fotograferande. Detta gör det lättare för Thomas att redan från början anpassa handledningen och råden till dig så att du på bästa sätt kan utvecklas som fotograf efter dina förutsättningar.
 
UNDER. Under Thomas ledning kommer vi att ägna mycket tid åt fotografering i fält, vilket ger mycket tid för individuella fototips och råd. Det blir tidiga mornar och sena kvällar, vilket ger möjlighet att utnyttja fototiden maximalt och fotografera i de bästa ljusförhållandena. Under workshopen kommer vi att prata om bildkomposition, ljuset i bilderna, teknik med mera. 

TJERNOBYL / PRIPYAT

Kärnkraftverket i Tjernobyl drabbades våren 1986 av en fruktansvärd olycka när reaktor fyra förstördes genom en explosion och stora mängder av radioaktiv strålning läkte ut. Olyckan, den värsta kärnreaktorolyckan i världen, var en kombination av flera olika faktorer och både reaktorns konstruktion och den mänskliga faktorn spelade roll i händelseförloppet. De områden som drabbades mest var i Ukraina och Vitryssland där stora områden än idag är avstängda på grund av för hög strålning. Staden Pripyat belägen endast tre kilometer från kärnkraftverket och uppfördt för personer som arbetade på kraftverket hade vid tiden olyckan 50 000 invånare. Några dagar efter olyckan evakueras och staden har sedan dess stått tom och är idag en spökstad. Tjernobyl har de sista tio åren blivit ett mycket besökt resmål. Folk som tidigare bott i området, fotografer och turister besöker nu årligen Tjernobyl för att uppleva följderna av den obeskrivliga katastrof som drabbade Tjernobyl 1986.

SÄKERHET & STRÅLNING IDAG

Den strålning och radioaktivitet som finns kvar i Tjernobyl idag är inte skadlig eller farlig för personer som besöker området idag. Under några dagars vistelse i Tjernobyls inre zon, upptar människokroppen en dos av radioaktivitet som motsvarar en röntgen på ett sjukhus eller en flygresa mellan två kontinenter (strålning i flygplanet). I siffror betyder detta att du kommer du att exponeras för ca 8 microsieverts av gamma strålning vilket är en fullständigt ofarlig dos strålning. För att göra en jämförelse så har de flesta kärnkraftverk i världen en säkerhetsnivå på 50-100 microsieverts per dag för de som arbetar där.

PROGRAM

Flyg till Ukraina och Kiev på egen hand. Då många föredrar att själva boka transporten har vi valt att inte inkludera denna i priset. För mer information om flyg till Kiev, se under rubriken ”Transport”.

ONSDAG 18 SEPTEMBER 2019

Efter ankomst till Kiev under eftermiddag checkar du in på vårt hotell där du möts av Thomas Örn Karlsson och en resevärd från Zoom Fotoresor. Under kvällen äter vi en gemensam välkomstmiddag i Kiev och får möjlighet att prata om våra kommande dagars fotoäventyr. (M)

TORSDAG 19 SEPTEMBER  2019

Efter frukost lämnar vi vårt hotell i Kiev och åker mot Tjernobyl ca 15 mil från huvudstaden. Efter kontrollstationen Dytiatky kommer vi att göra ett kort stopp på Tjernobyl museum innan vi fortsätter. Efter att vi har ankommit till Tjernobyl, checkat in på vårt hotell, samt ätit lunch ägnar vi eftermiddagen åt att utforska de sedan länge övergiva omgivningarna i Tjernobyls undantagszon. Vi kommer bland annat att besöka några övergivna byar och träffa några av de som tidigare bodde inom det avspärrade området och som nu på eget bevåg har flyttat tillbaka till sina små hus och gårdar.

Tillbaka på hotellet lyssnar vi på en inspirerande föreläsning av Thomas där han ger tips och råd inför de kommande dagarnas fotografering i den inre zonen av Tjernobyl. Fyllda med inspiration äter vi en gemensam middag och diskuterar dagens upplevelse och vad som väntar oss under morgondagen. (F, L, M)

FREDAG – LÖRDAG 20-21 SEPTEMBER 2019.

Efter att ha passerat den första gränskontrollen fortsätter vi under ledning av Thomas och vår lokala guide in i den inre zonen. Våra erfarna guider tar oss med till några av de mest kända platserna i området såsom nöjesfältet i Pripyat med det ikoniska pariserhjulet men också till områden som är mindre besökta som den då topp-hemliga militära radarstationen Duga, den övergivna busstationen, de gamla förfallna stadsdelarna, hotell Polissaya, restauranger och självklart själva ”ökända” kärnkraftverket i Tjernobyl. Det är en overklig och nästintill surrealistisk känsla att vandra runt bland de övergivna byggnaderna och gatorna som mer och mer tagits över av naturen för att bilda en urban vildmark. Oavsett om vi riktar våra kameror mot en docka i ett av de tomma husen, en översiktsbild på den sedan länge övergivna hamnen där båtarna sakta rostar sönder, eller den övergivna simhallen så hittar vi kusliga påminnelser om ett område som en gång myllrade av aktivitet och folkliv.

Under våra dagar i finns Thomas Örn Karlsson med för att ge personlig handledning och utveckla ditt fotograferande och vi kommer även ha flera gemensamma träffar där Thomas visar hur man tar hjälp av omgivningarna och ljuset för att bygga upp passande stämningsfulla bilder. Under någon av dagarna kommer Thomas att ge ett antal utmanande fotouppgifter för att utmana vårt kreativa tänkande och utveckla vårt fotograferande.

Tillbaka på hotellet kommer vi under kvällarna arbeta med bildbearbetning. Thomas visar hur han arbetar med detaljer i redigeringen för att förstärka intrycket som bilden ger på betraktaren. Det finns också god om tid för personlig handledning och enskilda redigeringstips. Vi kommer även att gå igenom fotouppgifterna med gemensamma bildutvärderingar och konstruktiv bildkritik från Thomas. (F, L, M)

Optionell aktivitet: Besök i det idag fungerande kärnkraftverket.

För dem som önskar finns det en unik chans att få besöka insidan av kärnkraftverket. Du kommer att kunna besöka de delar av kraftverket som fortfarande är i drift idag, exempelvis kontrollrummet för reaktor två, den underjordiska kontrollcentralen, det nya skyddshöljet för det förstörda kraftverket. Du kommer även att ha möjlighet att se den berömda AZ5 knappen, som operatörerna för reaktor fyra tryckte in alltför sent och därigenom utlöste världens största kärnkraftsolycka.

Denna optionella tur tar ca tre timmar och kostar 1.800:-. Bokning av detta tilläggsarrangemang måste göras i samband med bokning av resan. Du måste även fylla i och signera ett dokument samt bifoga en kopia på passet för att få tillträde till anläggningen

SÖNDAG 22 SEPTEMBER 2019

Efter frukost gör vi en sista tur in i den inre zonen för att besöka några av de som tidigare bodde inom det avspärrade områden och som nu på eget bevåg har flyttat tillbaka till sina små hur och gårdar. Under dagen kommer det även att finns tid för bildredigering och att välja ut sina bästa bilder innan det är dags för Thomas att välja ut ”Resans bild” där vinnaren går vidare till finalen i vår tävling ”Årets bild”. På eftermiddagen beger vi oss tillbaka till Kiev och flygplatsen för vidare transport mot Sverige på egen hand. (F, L)

BOENDE

För mer info klicka på hotellnamnet.

VAD INNEBÄR EN ZOOM-RESA?

För att du ska få ut det mesta av din fotoresa och ditt fotograferande jobbar vi på flera sätt med att ge dig en bra upplevelse. Klicka här och läs mer om vad du kan förvänta dig när du reser med Zoom.

PRIS

Pris per person: SEK 13.900:-


Priset inkluderar:

 • Alla busstransporter enligt program.
 • Boende i del i dubbelrum på presenterat boende.
 • Måltider enligt program (F = Frukost, L = Lunch, M = Middag).
 • Dagliga aktiviteter i Tjernobyl och Pripyat enligt program.
 • Tillträde till alla tre säkerhetszoner inom Tjernobyls undantagszon.
 • Geiger-mätare.
 • Obligatorisk försäkring.
 • Medverkan av Thomas Örn Karlsson under resan.
 • Workshop, föredrag och bildredigering av Tomas Örn Karlsson.
 • En resevärd från Zoom Fotoresor under resan.  
 • Medverkan av lokala Tjernobylguider.
 • Hotell- och andra lokala skatter.
 • Reseinformation inför avresa.

Priset inkluderar ej:

 • Transport till/från Kiev.
 • Optionell tur in i kärnkraftverket. SEK 1 800:-
 • Enkelrumstillägg SEK 2.900:- (endast ett fåtal enkelrum i Tjernobyl)
 • Kostnader av personlig karaktär, som måltidsdryck etc.
 • Avbeställningsskydd/reseförsäkring, för mer information, se vår webb under ”Övrigt”.

 

TRANSPORT

Flyg till Kievi Ukraina på egen hand. Du bör boka ett flyg så att du är på plats på hotellet i Kiev runt 18.00 den 18 september och hemresan bör inte ske förrän efter 17.00 den 22 september. Om du/ni önskar hjälp med att boka flyg bistår vi mer än gärna med detta. Likaså om du väljer att anlända någon dag innan programmets start/stanna efter programmets slut, så hjälper vi gärna till med att boka extra hotellnätterDu är välkommen att ringa oss på telefon +46 470 466 40 eller meddela detta när du gör bokningen.

 

FAKTA

Målgrupp: Fotografer intresserade av att utveckla sina kunskaper i kultur-, street- och naturfotografering.

Min/max antal: 8/15

Utrustning: Kamera med varierande zoomobjektiv från 14 och upp till 200 mm är perfekt för streetfotografering. Ta även med ett trebenstativ samt om möjligt en laptop med någon av programvarorna Photoshop CS eller Lightroom.

Övrigt: För mer information om Zoom Fotoresor, leveransvillkor etc. se vår webb under ”Övrigt”.

Valutakurs: Euro 10,3

 

BOKNING

Du bokar denna resa genom att klicka på knappen nedan eller genom att ringa oss på telefon 0470-466 40.