VINNARNA AV
ÅRETS BILD 2020

VINNARNA AV
ÅRETS BILD 2020

Vi är mycket glada över att presentera vinnarna i fototävlingen Årets Bild 2020. Tre fantastiskt bra bilder av tre bra fotografer. Grattis!
 
Ett stort tack till alla er som skickat in bilder och till våra fotografer som röstat.
 
Vännerna på Zoom Fotoresor

Vi är mycket glada över att presentera vinnarna i fototävlingen Årets Bild 2020. Tre fantastiskt bra bilder av tre bra fotografer. Grattis!
 
Ett stort tack till alla er som skickat in bilder och till våra fotografer som röstat.
 
Vännerna på Zoom Fotoresor

1:a pris – Årets bild 2020. Ett presentkort på 5.000:-

Fotograf: Malin Slotte

Resa: Indiens fågelparadis med Jonas Classon

Fakta:
Kamera: Canon 5D Mark IV
Objektiv: Canon 200-400 mm
Slutartid: 1/1250
Bländare: 5,6
ISO: 400

Malins kommentar till bilden: Inför en fotoresa har jag alltid en eller två ”målbilder”. På resan till Keoladeo National Park i Indien hade jag en specifik bild i huvudet som jag ville ta. En dramatisk svart ormhalsfågel mot mörk bakgrund. Jag stod och tittade på en mycket framgångsrik kungsfiskare som fiskade i en kanal när jag plötsligt såg min chans. Ormhalsfågeln satt en bit upp och jag förflyttade mig några meter för att få en jämnare och mörk bakgrund. Jag underexponerade så mycket jag vågade – för att endast få med de ljusa delarna av fågeln i den nedåtgående solen. Det blev en hel serie bilder men favoriten blev denna. Knycken på nacken och pupillreflexen gör den lite kul och levande tycker jag.

2:a pris. Ett presentkort på 3.000:-

 Fotograf: Anders Malm

Resa: Indiens fågelparadis med Jonas Classon

Fakta: 
Kamera: Canon EOS 500D
Objektiv: EF100-400 f/4,5-5,6L IS II USM 
Slutartid: 1/500 sek
Bländare: 5,0
ISO: 250
 

Anders kommentar till bildenBilden är tagen en morgon i februari i Keoladeo National Park i Baratpur. Vi begav oss till parken innan soluppgången för att kunna fånga det magiska gryningsljuset och det fanns oändliga motiv. Under någon halvtimme vandrade jag omkring och tog bilder på den uppgående solen och försökte komponera bilderna. I denna bild har jag hittat en glipa i de närliggande buskagen som bildar en inramning till den sittande fågeln med solen i bakgrunden. Keoladeo är en helt fantastisk plats med ett mycket rikt djurliv som jag verkligen hoppas att alla fotointresserade får uppleva. Under våra dagar i nationalparken tog jag 400 – 500 bilder per dag och när jag sitter hemma och går igenom mina bilder hittar jag alltid något nytt.

 

3:e pris. Ett presentkort på 1.000:-

Fotograf: Pia Schraml

Resa: Workshop i djur- och natur med Tom Svensson 

Fakta: 
Kamera: Nikon D500
Objektiv: Nikon 70-200 mm f/2,8
Slutartid: 1/500 sek
Bländare: 7,1
ISO: 1 000

Pias kommentar till bilden: Jag tog bilden i Kosta Safaripark på en workshop i oktober 2020. Solen höll på att gå ner och stod ganska lågt och att det började bli kyligt. Jag hade sett några djur gå över vägen i det vackra solnedgångsskenet som träffade vägen så jag förflyttade mig närmare för att få fri sikt. Precis då kommer den stora frustande visenten ut på vägen. Kameran var redan inställd på det rådande ljuset så jag behövde inte ändra någon inställning. Jag väntade någon sekund med att ta bilden tills djuret kom in framför solen så att det blev denna effektfulla siluett. Eftersom vi gick inne bland de lösa djuren kunde man få fina bilder som man inte får annars när djuren är inhägnade och man står utanför.

 

Vi ser fram mot 2021 års tävling och många nya spännande bilder!

NYHETSBREV

Bli först med att höra om nya resor, erbjudanden och reseinspiration från Zoom.

KONTAKTA OSS

Följ våra fotoäventyr på sociala medier!

Foto: Serkan Günes

NYHETSBREV

Bli först med att höra om nya resor, erbjudanden och reseinspiration från Zoom.

KONTAKTA OSS

Följ våra fotoäventyr på sociala medier!

Foto: Hans Strand