WILD INDIA

MED TOM SVENSSON • APRIL 2021

WILD INDIA

MED TOM SVENSSON • APRIL 2021

WILD INDIA

Motiven finns vart i än vänder kamerorna och kanske stannar vi till för att fotografera en flock langurer som hoppar från gren till gren så att lövverken skakar.
 
Vår actionfyllda fotografering av avbryts plötsligt av ett varningsläte som överröstar djungels sorl och fågelkvitter. Vi startar jeepen och följer varningslätet som sakta flyttar sig mellan träden. Varningslätena kommer från en sambar-hjort och betyder med stor sannolikhet att en tiger är uppe och rör sig i omgivningarna. Efter en stunds spanande stannar vi vår jeep och väntar med spänning. Efter bara några minuters väntar och som från ingenstans kommer en tigerhona ut på vägen framför oss. Hon kollar sig lugnt omkring innan hon sakta börjar gå rakt emot oss – ett fotoögonblick vi sent kommer glömma. I norra Indien finns de bästa nationalparkerna för tigerfotografering och det är hit vi åker på vår nya tigerresa.  
 
Bland annat besöker vi  Bandhavgarh nationalpark som är den mest tiger täta parken i Indien. För att ytterligare maximera våra fotomöjligheter har vi valt lägga resan i april då chanserna för att se detta magnifika djur som störst.
 
Resan leds av Tom Svensson som finns med under hela resan för att utveckla ditt fotograferande.
 
Intresserad av att följa med till Indien  i april 2021? Fyll i nedan formulär eller skicka ett mail till info@zoomfotoresor.se och gör en icke bindande intresseanmälan.

Intresseanmälan