YELLOWSTONES DJUR- OCH NATUR

USA • 23-30 september 2019

Yellowstone är en naturfotografs dröm med grizzlybjörn, mäktiga wapitihjortar, majestätiska älgar och mängder av bisonoxar ofta på mycket nära håll.

Vi stannar till vid vägkanten, något rör sig bland träden i sluttningen nedanför. Tysta lämnar vi bilen med kamerorna beredda. Bara några meter från oss korsar en grizzlybjörn vägen och klättrar över vägräcket. Den rör sig bort mot floden som slingrar sig genom det vilda landskapet. Vi följer björnen i sökaren för att inte tappa bort den. Plötsligt vänder den sig mot oss och ställer sig på bakbenen. Kamerorna smattrar och vi får ett fototillfälle vi aldrig kommer att glömma. På få ställen i världen är djurlivet så lättillgängligt och naturen så vild som i Yellowstone. Fotomöjligheterna radar upp sig hela tiden, också när man minst anar det.

Hösten 2019 har du möjlighet att följa med den kände naturfotografen Magnus Elander när vi återvänder till Yellowstone och Grand Teton National Park. Under en vecka utforskar vi en fascinerande vildmark där djurlivet är ständigt närvarande och vi får möjlighet att i ett härligt höstlandskap plåta allt från bisonoxar och wapitihjortar till gaffelantiloper, älgar, och grizzlybjörnar. Har vi dessutom riktig tur, även vargar.

Resans höjdpunkter:

 • Yellowstones magnifika landskap i höstfärger.
 • Grand Teton med sina 20-plustaggare till älgar.
 • Hayden Valley med sitt rika djurliv.
 • Lamar Valley – Amerikas Serengeti.
 • Bisonoxar, grizzlybjörnar och vargar.
 • Gejsrar och heta källor.
 • Det spektakulära Mammoth Hot Springs.
 • Old Faithful, världsberömd gejser med magnifika utbrott.
 • Fotografera mustanger, vildhästar, på prärien.
 • Medverkan av Magnus Elander under resan.
 • Workshops och föredrag av Magnus Elander under resan.

FOTOGRAF

Magnus Elander är en av Sveriges mest framstående djur- och naturfotografer som bl.a. fått utmärkelsen Årets Pandabok inte mindre än tre gånger. Västra USA är ”hemma” för Magnus efter att han bott och arbetat på Stanford Research Institute i Kalifornien under flera år.
Han är den fågelskådande kemisten som blev naturfotograf och är medlem i Naturfotograferna/N samt International League of Conservation Photographers.

Magnus är en av grundarna till ”Rovdjurscentret De 5 Stora” i Järvsö och har fått National Geographic Magazines ”Academy Award” för “Bästa utlandsproducerade reportage”. Dessutom har han blivit prisvinnare i BBCs ”Wildlife Photographer of the Year.

Läs mer

MAGNUS UPPGIFT FÖRE OCH UNDER RESAN

På samtliga våra resor medverkar alltid minst en mycket känd fotograf vars uppgift är att agera fotovärd och hjälpa dig att utvecklas som fotograf. För att göra detta på bästa sätt kommer du både för och under resan att få hjälp av Magnus Elander.

FÖRE. Redan innan resan har du möjlighet att skicka in ett antal bilder som representerar ditt fotograferande och dig som fotograf. Detta gör det lättare för Magnus att redan från början anpassa handledningen och råden till dig så att du på bästa sätt kan utvecklas som fotograf utifrån dina egna förkunskaper.

UNDER. Under resan kommer vi att ägna mycket tid åt att fotografera fantastiska platser. Detta ger flertalet tillfällen för individuella fototips, råd och att ställa alla tänkbara frågor till Magnus. Magnus kommer även att hjälpa till med efterbehandling av dagens bildskörd samt titta på och utvärdera dina bilder. Han kommer även att prata om allt från kamerateknik, brännvidd och skärpedjup till bildkomposition och ljuset i bilderna. Magnus kommer dessutom att hålla föredrag om sitt jobb som fotograf. Det finns även mycket tid för individuella samtal med Magnus där du har chansen att ta upp dina frågor eller kanske få hjälp med någon inställning på din kamera.

YELLOWSTONE NATIONAL PARK

Yellowstone sträcker sig över delstaterna Wyoming, Idaho och Montana och är USA:s största och äldsta nationalpark. Den grundades år 1872 och är idag världsberömd för sin unika natur med många olika sorters landskap och ekosystem – ett naturligt äventyrsland fullt av berg, dånande vattenfall och vulkaniska fenomen. En av de största attraktionerna är det rika djurlivet med både svartbjörn och grizzlybjörn. I Lamar Valley finns goda möjligheter att se varg. På andra håll i parken kan man stöta på olika hjortar och september är brunsttid för wapitihjortarna vilket gör dem mycket aktiva. Andra djur som kan ses i parken är gaffelantilop och stora hjordar med bisonoxar. En av de vackraste platserna i parken är den 23 kilometer långa Grand Canyon (ej att förväxla med den större och mer kända Grand Canyon i Arizona). Det är från de gula stenarna här som parken fått sitt namn. Här finns mer än 290 forsar och vattenfall och den brusande Yellowstone River är ett måste för en fotograf. Under de vidsträckta skogarna, källorna och bergstopparna finns ett aktivt vulkansystem. Även om det är 640 000 år sedan det senaste större vulkanutbrottet gör sig vulkanismen ändå påmind genom aktiva gejsrar, bubblande lerpölar, heta källor och fumaroler, det vill säga hål i marken där het ånga pyser ut. Vid Mammoth Hot Springs kan du på mycket nära håll uppleva detta fenomen.

GRAND TETON NATIONAL PARK

Grand Teton Nationalpark i delstaten Wyoming är uppkallad efter den mer än 4 000 meter höga bergskedjan Grand Teton och gränsar till Yellowstone. Parken bjuder på fantastiska vyer över bergsmassivet Teton och den stora sjön Jackson Lake. Det är dock djurlivet som är den stora attraktionen. Parken är speciellt känd för sina stora wapitihjortar, inte sällan tjugotaggare, samt svartbjörnar och bisonoxar. 

PROGRAM

Flyg till och från Jackson i Wyoming sker på egen hand. Då många föredrar att boka transporten på egen hand har vi valt att inte inkludera denna i priset. Önskar du hjälp med flygbokningen hjälper vi naturligtvis till. Om du ankommer redan dagen innan kan vi även hjälpa till med en hotellbokning i Jackson.

MÅNDAG 23 SEPTEMBER 2019

Under dagen kommer vi till Jackson och det finns, beroende på ankomsttid, möjlighet att utforska denna gemytliga stad på egen hand. Under eftermiddagen möts vi av Magnus Elander och en värd från Zoom Fotoresor. Vårt spännande fotoäventyr tar sin början! Under kvällen beger vi oss till den mysiga restaurangen Gun Barrel där vi i en westernmiljö äter välkomstmiddag och pratar om vår kommande resa i Yellowstones och Grand Tetons vildmark. (M)

TISDAG 24 SEPTEMBER 2019

Resans första dag lämnar vi vårt hotell innan soluppgång och vi kör ut i Tetons mäktiga landskap. Känslan är lika storslagen som rofylld när vi sakta ser solen gå upp och färga bergens toppar rödrosa. Under morgonen får vi förhoppningsvis vår första möjlighet att fotografera djuret som näst intill blivit synonymt med Grand Teton och Yellowstone – bison. Från att i stort sett ha blivit utrotade under 1800-talet har idag antalet bisonoxar återhämtat sig och man ser dem ofta i stora hjordar på nära håll. På de öppna vidderna vid Elk Ranch Flats rör de sig fritt framför de höstfärgade träden och med bergen i bakgrunden. Med lite tur ger detta fina fotomöjligheter. Efter vårt första möte med det vilda Grand Teton återvänder vi till Jackson för brunch. Medan vi väntar på det sena eftermiddagsljuset, och tiden då djuren är som mest aktiva, går vi igenom morgonens bildskörd. Magnus kommer också att hålla ett teoripass om vad vi ska tänka på när vi fotograferar djur och natur. Fyllda med inspiration lämnar vi under eftermiddagen Jackson och beger oss till det djurrika området kring Wilson Road. Området är känt för att vara rikt på björnar och när solen sakta går ner bakom de omgivande bergen håller vi utkik efter grizzlybjörnar. Tillbaka i Jackson finns möjlighet att utforska staden. Lunch på egen hand. Middag serveras på Dornan´s Restaurant. (F, M)

ONSDAG 25 SEPTEMBER 2019

I gryningen, innan solen når över bergstoppana, checkar vi ut och beger oss åter ut i parken för att under morgontimmarna plåta områdets djurliv. Liksom kvällen innan är chanserna stora att få se områdets björnar och vi håller ständigt utkik både från våra fordon och till fots. Förutom björn är området rikt på stora älgar som vi med lite tur har möjlighet att fotografera. Under resan kommer vi även att plåta allt från det vackra landskapet till hjordar av bisonoxar. På väg mot resans nästa mål, Pahaska Tepee, passerar vi branta bergspass och ringlande floder samtidigt som vi håller utkik efter djur som många gånger rör sig bara några meter från vägen. Under eftermiddagen kommer vi fram till Yellowstones västra entré och når Pahaska Tepee, känd som Buffalo Bills jaktstuga. Här kommer vi att spendera natten. Efter incheckning gör vi en vandring i området och får höra mer om den fascinerande historien kring Buffalo Bill. Middagen äter vi på restaurangen. (F, L, M)

TORSDAG 26 SEPTEMBER 2019

Morgonen spenderar vi i bildsköna Shoshone Valley som fått sitt namn efter en indianstam. Efter att ha fotograferat vackra landskap och områdets djurliv återvänder vi för frukost innan vi fortsätter resan. Vägen vi färdas på kantas av skyltar med varning för björn och vi kör sakta för att kunna spana efter djur som rör sig i det hänförande landskapet. Lunchen äts ute i naturen innan vi under dagen anländer till den klassiska västernstaden Cody, grundad av Buffalo Bill. Vi checkar in på Best Western Sunset Inn i centrala Cody. Eftermiddagens aktivitet är en riktig höjdpunkt då vi ger oss ut i den karga prärien kring Cody för att fotografera ”Wild Mustangs”. Att uppleva dessa förvildade hästar i sin naturliga miljö på nära håll är en spännande upplevelse och ett perfekt fototillfälle. Innan middagen på klassiska Buffalo Bill Restaurant finns det möjlighet att utforska denna historiska stad på egen hand. (F, L, M)

FREDAG 27 SEPTEMBER 2019

Efter en god natts sömn lämnar vi Cody för att bege oss mot det som av många kallas ”Amerikas Serengeti” – Lamar Valley. Inne i området befinner vi oss mitt i ett öppet höstlandskap med ett fascinerande djurliv. I ett av Yellowstones mest djurrika områden kan både björn, prärievarg och bisonoxar dyka upp bara några meter ifrån oss. På eftermiddagen kommer vi även att besöka Mammoth Hot Springs. I detta vulkaniska område känns det som vi befinner oss på en annan planet. De rykande källorna ligger i platåer uppefter sluttningarna och ingen formation är den andra lik. Här sätts fantasin och fotokreativiteten på prov. Övernattning i den lilla västernstaden Gardiner på Absaroka Lodge i två nätter. Middag på lokal restaurang i Gardiner. (F, L, M)

LÖRDAG 28 SEPTEMBER 2019

Under tidig morgon medan det ännu är mörkt återvänder vi till Lamar Valley för att vara på plats i ett av Yellowstones mest vargrika områden när solen går upp och färgar omgivningen i ett gyllene ljus. Vi fortsätter härefter över det björnrika Raven Pass mot Gran Canyon, en 23 km långa och djup ravin. Gran Canyon med sina branta och spektakulära omgivningar är en av de vackraste platserna i hela Yellowstone. Vi spenderar resans sjätte dag med att fotografera bland alla vattenfall som finns i området. När vi fyllt våra minneskort tar vi en picnic lunch vid den vackra Yellowstone River innan det är dags att besöka ett av områdets ”wildlife hotspots”, Hayden Valley. På den numera uttorkade flodbädden, som en gång var en del av Yellowstone Lake, rör sig bisonoxar i mängder och wapitihjortar. Andra djur som finns här är prärievarg, grizzlybjörn, varg och kanske trumpetarsvan. Middag på egen hand. (F, L)

SÖNDAG 29 SEPTEMBER 2019

De vulkaniska aktiviteterna i Yellowstone gör sig ständigt påminda genom varma källor, bubblande lerpölar och het ånga som stiger från marken. När vi under dagen fotograferar bland fumaroler och varma källor är det bara fantasin som sätter gränser för kreativa bildkompositioner. En av de mest besökta platserna är gejsern ”Old Faithful”. Denna gejser har regelbundet, med en till två timmars mellanrum, ett par minuter långa utbrott. På denna korta stund sprutar tusentals liter kokande vatten fyrtio meter upp i luften. En fantastisk upplevelse!  När solen börjar gå ner över landskapet passerar vi längs Madison River, känt för sitt rika djurliv. Denna kväll övernattar vi i West Yellowstone på Brandin Iron Inn. På kvällen äter vi en gemensam avslutningsmiddag och Magnus kommer att utse resans bild vilken går vidare till finalen i ”Årets bild 2019”. (F, L, M)

MÅNDAG 30 SEPTEMBER 2019

Efter en tidig frukost avreser vi mot Jackson och flygplatsen. Längs vägen gör vi självklart stopp om vi skulle upptäcka något intressant att fotografera. Vi kommer till Jackson runt lunchtid. Flyg till Sverige på egen hand. (F)

HOTELL

JACKSON  –  RANCH INN***

Range Inn är ett bra mellanklasshotell centralt beläget direkt vid Jacksons berömda Town Square och med närhet till restauranger, barer och shopping. Hotellet erbjuder 57 moderna rum alla med dusch/wc, TV, telefon samt fri Wi-Fi. På hotellet finns även en frukostmatsal. Receptionen är öppen dygnet runt.

Läs mer

PAHASKA TEPEE – PAHASKA TEPEE RESORT***

På historisk mark – vägg i vägg med Buffalo Bills klassiska jaktstuga och mindre än fem kilometer från Yellowstones östra parkentré ligger Pahaska. Omgivna av ett vackert bergslandskap bor vi här i moderna stugor med dusch, toalett och telefon. På anläggningen ligger även en riktig västernrestaurang, sbar samt en souvenirbutik. Fri WiFi finns i restaurangen/baren

Läs mer

CODY  –  BEST WESTERN SUNSET INN***

Centralt beläget i Cody, mycket nära både den gamla stadsdelen och Buffalo Bill Center, ligger Best Western Sunset Motel. Hotellet erbjuder förutom 120 moderna rum med dusch/WC, TV och fri Wi-Fi även en restaurang och en bar. På hotellet finns också både en inomhus- och en utomhuspool samt en träningsanläggning.

Läs mer

GARDINER – ABSAROKA LODGE***

Absaroka Lodge är ett modernt och mycket uppskattat mellanklasshotell med ett perfekt läge nära entrén till nationalparken och med utsikt över Yellowstone River. Denna familjeägda anläggning har 41 moderna rum med dusch/wc, TV, telefon, kylskåp och luftkonditionering. Rummen har även fri Wi-Fi.

Läs mer

WEST YELLOWSTONE – BRANDIN IRON INN***

Detta traditionella hotell är beläget på 10 minuters gångavstånd från West Yellowstones centrum och bara en kilometer från entrén till Yellowstones västra infart. Brandin Iron Inn har 80 rum med toalett/badrum, gratis Wi-Fi, luftkonditionering, TV med satellitkanaler, laptopskåp och DVD-spelare. Hotellet har även en SPA avdelning med två bubbelpooler. Frukost serveras i hotellets lobby.

Läs mer

För att du ska få ut det mesta av din fotoresa och ditt fotograferande så jobbar vi på flera sätt med att ge dig en bra upplevelse. Nedan finner du en del av de saker som är viktiga för oss och som är en del av en Zoom-upplevelse.

EN VÄLKÄND FOTOGRAF MEDVERKAR ALLTID
På alla våra arrangemang medverkar alltid en professionell och välmeriterad fotograf.

ZOOMS RESEVÄRD
På de flesta av våra resor medverkar en resevärd från Zoom, vars uppgift är att säkerställa kvalitén och logistiken så att den medverkande fotografen kan ägna sin tid åt dig och ditt fotograferande.

SPECIFICERADE HOTELL
Alla våra hotell och lodger är av hög standard. Att du dessutom redan när du bokar din fotoresa vet på vilka hotell du ska bo är för oss en självklarhet.

Ovan är bara några av de saker som gör Zoom unikt. Klicka här och läs mer om vad du kan förvänta dig när du reser med Zoom. 

PRIS

Pris per person: SEK 31.950:-
 
Priset inkluderar:

 • Inkvartering enligt program i del i dubbelrum.
 • Måltider enligt program (anges med F= Frukost, L=Lunch, M=Middag).
 • Busstransporter enligt program.
 • Inträden enligt program.
 • Inträden till nationalparkerna.
 • Medverkan av Magnus Elander under resan.
 • Workshop med Magnus Elander under resan.
 • Två lokala naturguider/chaufförer.
 • En resevärd från Zoom Fotoresor.
 • Hotell- och andra lokala skatter och avgifter.
 • Färdhandlingar och annan praktiskt reseinformation.

 

Priset inkluderar ej:

 • Enkelrumstillägg SEK 7.600:- 
 • Flyg till Jackson, Wyoming.
 • Alla kostnader av personlig karaktär, som måltidsdryck etc.
 • Dricks till chaufför/guide, normalt 10 dollar/dag.
 • Avbeställningsskydd och reseförsäkring. För information se vår web under ”Övrigt”.

 

FLYG

Flyg till Jackson i Wyoming t/r. Om du/ni önskar bokning av flyg till USA hjälper vi mer än gärna till med detta. Du är välkommen att ringa oss på telefon +46 470 466 40 eller meddela detta när du gör bokningen.

 

FAKTA

Målgrupp: Fotografer intresserade av att utveckla sina kunskaper i djur- och naturfotografering.

Min/max antal: 8/14

Utrustning: Kamera med normalzoomar från 24 mm och upp till 200 mm är perfekt för landskapsfotografering. För djur- och naturfotografering rekommenderas långa telen upp till 500 mm. Ta även med ett en- eller trebenstativ samt om möjligt en Laptop med någon av programvarorna Photoshops eller Lightroom.

Övrigt: För mer information om Zoom Fotoresor, leveransvillkor etc. se vår webb under ”Övrigt”.

Kalkylkurs: USD 8,20

 

BOKNING

Du bokar denna resa genom att klicka på knappen nedan eller genom att ringa oss på telefon 0470-466 40.

Foto: Magnus Elander och Hans Elmqvist

Yellowstone är en naturfotografs dröm med grizzlybjörn, mäktiga wapitihjortar, mängder av bisonoxar på nära håll.

Vi stannar till vid vägkanten, något rör sig bland träden i sluttningen nedanför. Tysta lämnar vi bilen med kamerorna beredda. Bara några meter från oss korsar en grizzlybjörn vägen och klättrar över vägräcket. Den rör sig bort mot floden som slingrar sig genom det vilda landskapet. Vi följer björnen i sökaren för att inte tappa bort den. Plötsligt vänder den sig mot oss och ställer sig på bakbenen. Kamerorna smattrar och vi får ett fototillfälle vi aldrig kommer att glömma. På få ställen i världen är djurlivet så lättillgängligt och naturen så vild som i Yellowstone. Fotomöjligheterna radar upp sig hela tiden, också när man minst anar det.

Hösten 2019 har du möjlighet att följa med den kände naturfotografen Magnus Elander när vi återvänder till Yellowstone och Grand Teton National Park. Under en vecka utforskar vi en fascinerande vildmark där djurlivet är ständigt närvarande och vi får möjlighet att i ett härligt höstlandskap plåta allt från bisonoxar och wapitihjortar till gaffelantiloper, älgar, och grizzlybjörnar. Har vi dessutom riktig tur, även vargar.

RESANS HÖJDPUNKTER:

 • Yellowstones magnifika landskap i höstfärger.
 • Grand Teton med sina 20-plustaggare till älgar.
 • Hayden Valley med sitt rika djurliv.
 • Lamar Valley – Amerikas Serengeti.
 • Bisonoxar, grizzlybjörnar och vargar.
 • Gejsrar och heta källor.
 • Det spektakulära Mammoth Hot Springs.
 • Old Faithful, världsberömd gejser med magnifika utbrott.
 • Fotografera mustanger, vildhästar, på prärien.
 • Medverkan av Magnus Elander under resan.
 • Workshops och föredrag av Magnus Elander under resan.

FOTOGRAF

Magnus Elander är en av Sveriges mest framstående djur- och naturfotografer som bl.a. fått utmärkelsen Årets Pandabok inte mindre än tre gånger. Han är den fågelskådande kemisten som blev naturfotograf och är medlem i Naturfotograferna/N samt International League of Conservation Photographers. Dessutom har han blivit prisvinnare i BBCs ”Wildlife Photographer of the Year.

Läs mer

För mer information om Magnus och hans uppgifter under resan se resesidan via datorn.

YELLOWSTONE NATIONAL PARK

Yellowstone sträcker sig över delstaterna Wyoming, Idaho och Montana och är USA:s största, äldsta och mest kända nationalpark. Den är idag världsberömd för sin unika natur och för ett rika djurlivet med både svartbjörn och grizzlybjörn, wapitihjortarna, gaffelantilop och stora hjordar med bisonoxar.

GRAND TETON NATIONAL PARK

I Grand Teton Nationalpark är djurlivet den stora attraktionen. Parken är speciellt känd för sina stora wapitihjortar, inte sällan tjugotaggare, samt svartbjörnar och bisonoxar. 

För mer information om parkerna se resesidan via datorn.

PROGRAM

MÅNDAG 23 SEPTEMBER 2019

Under dagen kommer vi till Jackson och det finns, beroende på ankomsttid, möjlighet att utforska denna gemytliga stad på egen hand. Under eftermiddagen möts vi av Magnus Elander och en värd från Zoom Fotoresor. Vårt spännande fotoäventyr tar sin början! Under kvällen beger vi oss till den mysiga restaurangen Gun Barrel där vi i en westernmiljö äter välkomstmiddag och pratar om vår kommande resa i Yellowstones och Grand Tetons vildmark. (M)

TISDAG 24 SEPTEMBER 2019

Resans första dag lämnar vi vårt hotell innan soluppgång och vi kör ut i Tetons mäktiga landskap. Känslan är lika storslagen som rofylld när vi sakta ser solen gå upp och färga bergens toppar rödrosa. Under morgonen får vi förhoppningsvis vår första möjlighet att fotografera djuret som näst intill blivit synonymt med Grand Teton och Yellowstone – bison. Från att i stort sett ha blivit utrotade under 1800-talet har idag antalet bisonoxar återhämtat sig och man ser dem ofta i stora hjordar på nära håll. På de öppna vidderna vid Elk Ranch Flats rör de sig fritt framför de höstfärgade träden och med bergen i bakgrunden. Med lite tur ger detta fina fotomöjligheter. Efter vårt första möte med det vilda Grand Teton återvänder vi till Jackson för brunch. Medan vi väntar på det sena eftermiddagsljuset, och tiden då djuren är som mest aktiva, går vi igenom morgonens bildskörd. Magnus kommer också att hålla ett teoripass om vad vi ska tänka på när vi fotograferar djur och natur. Fyllda med inspiration lämnar vi under eftermiddagen Jackson och beger oss till det djurrika området kring Wilson Road. Området är känt för att vara rikt på björnar och när solen sakta går ner bakom de omgivande bergen håller vi utkik efter grizzlybjörnar. Tillbaka i Jackson finns möjlighet att utforska staden. Lunch på egen hand. Middag serveras på Dornan´s Restaurant. (F, M)

ONSDAG 25 SEPTEMBER 2019

I gryningen, innan solen når över bergstoppana, checkar vi ut och beger oss åter ut i parken för att under morgontimmarna plåta områdets djurliv. Liksom kvällen innan är chanserna stora att få se områdets björnar och vi håller ständigt utkik både från våra fordon och till fots. Förutom björn är området rikt på stora älgar som vi med lite tur har möjlighet att fotografera. Under resan kommer vi även att plåta allt från det vackra landskapet till hjordar av bisonoxar. På väg mot resans nästa mål, Pahaska Tepee, passerar vi branta bergspass och ringlande floder samtidigt som vi håller utkik efter djur som många gånger rör sig bara några meter från vägen. Under eftermiddagen kommer vi fram till Yellowstones västra entré och når Pahaska Tepee, känd som Buffalo Bills jaktstuga. Här kommer vi att spendera natten. Efter incheckning gör vi en vandring i området och får höra mer om den fascinerande historien kring Buffalo Bill. Middagen äter vi på restaurangen. (F, L, M)

TORSDAG 26 SEPTEMBER 2019

Morgonen spenderar vi i bildsköna Shoshone Valley som fått sitt namn efter en indianstam. Efter att ha fotograferat vackra landskap och områdets djurliv återvänder vi för frukost innan vi fortsätter resan. Vägen vi färdas på kantas av skyltar med varning för björn och vi kör sakta för att kunna spana efter djur som rör sig i det hänförande landskapet. Lunchen äts ute i naturen innan vi under dagen anländer till den klassiska västernstaden Cody, grundad av Buffalo Bill. Vi checkar in på Best Western Sunset Inn i centrala Cody. Eftermiddagens aktivitet är en riktig höjdpunkt då vi ger oss ut i den karga prärien kring Cody för att fotografera ”Wild Mustangs”. Att uppleva dessa förvildade hästar i sin naturliga miljö på nära håll är en spännande upplevelse och ett perfekt fototillfälle. Innan middagen på klassiska Buffalo Bill Restaurant finns det möjlighet att utforska denna historiska stad på egen hand. (F, L, M)

FREDAG 27 SEPTEMBER 2019

Efter en god natts sömn lämnar vi Cody för att bege oss mot det som av många kallas ”Amerikas Serengeti” – Lamar Valley. Inne i området befinner vi oss mitt i ett öppet höstlandskap med ett fascinerande djurliv. I ett av Yellowstones mest djurrika områden kan både björn, prärievarg och bisonoxar dyka upp bara några meter ifrån oss. På eftermiddagen kommer vi även att besöka Mammoth Hot Springs. I detta vulkaniska område känns det som vi befinner oss på en annan planet. De rykande källorna ligger i platåer uppefter sluttningarna och ingen formation är den andra lik. Här sätts fantasin och fotokreativiteten på prov. Övernattning i den lilla västernstaden Gardiner på Absaroka Lodge i två nätter. Middag på lokal restaurang i Gardiner. (F, L, M)

LÖRDAG 28 SEPTEMBER 2019

Under tidig morgon medan det ännu är mörkt återvänder vi till Lamar Valley för att vara på plats i ett av Yellowstones mest vargrika områden när solen går upp och färgar omgivningen i ett gyllene ljus. Vi fortsätter härefter över det björnrika Raven Pass mot Gran Canyon, en 23 km långa och djup ravin. Gran Canyon med sina branta och spektakulära omgivningar är en av de vackraste platserna i hela Yellowstone. Vi spenderar resans sjätte dag med att fotografera bland alla vattenfall som finns i området. När vi fyllt våra minneskort tar vi en picnic lunch vid den vackra Yellowstone River innan det är dags att besöka ett av områdets ”wildlife hotspots”, Hayden Valley. På den numera uttorkade flodbädden, som en gång var en del av Yellowstone Lake, rör sig bisonoxar i mängder och wapitihjortar. Andra djur som finns här är prärievarg, grizzlybjörn, varg och kanske trumpetarsvan. Middag på egen hand. (F, L)

SÖNDAG 29 SEPTEMBER 2019

De vulkaniska aktiviteterna i Yellowstone gör sig ständigt påminda genom varma källor, bubblande lerpölar och het ånga som stiger från marken. När vi under dagen fotograferar bland fumaroler och varma källor är det bara fantasin som sätter gränser för kreativa bildkompositioner. En av de mest besökta platserna är gejsern ”Old Faithful”. Denna gejser har regelbundet, med en till två timmars mellanrum, ett par minuter långa utbrott. På denna korta stund sprutar tusentals liter kokande vatten fyrtio meter upp i luften. En fantastisk upplevelse!  När solen börjar gå ner över landskapet passerar vi längs Madison River, känt för sitt rika djurliv. Denna kväll övernattar vi i West Yellowstone på Brandin Iron Inn. På kvällen äter vi en gemensam avslutningsmiddag och Magnus kommer att utse resans bild vilken går vidare till finalen i ”Årets bild 2019”. (F, L, M)

MÅNDAG 30 SEPTEMBER 2019

Efter en tidig frukost avreser vi mot Jackson och flygplatsen. Längs vägen gör vi självklart stopp om vi skulle upptäcka något intressant att fotografera. Vi kommer till Jackson runt lunchtid. Flyg till Sverige på egen hand. (F)

HOTELL / LODGER

För mer info klicka på hotellnamnet.

VAD INNEBÄR EN ZOOM-RESA?

För att du ska få ut det mesta av din fotoresa och ditt fotograferande jobbar vi på flera sätt med att ge dig en bra upplevelse. Klicka här och läs mer om vad du kan förvänta dig när du reser med Zoom.

PRIS

Pris per person: SEK 31.950:-
 
Priset inkluderar:

 • Inkvartering enligt program i del i dubbelrum.
 • Måltider enligt program (F= Frukost, L=Lunch, M=Middag).
 • Busstransporter enligt program.
 • Inträden enligt program.
 • Inträden till nationalparkerna.
 • Medverkan av Magnus Elander resan.
 • Workshop med Magnus Elander resan.
 • Lokala naturguider/chaufförer medverkar resan.
 • En resevärd från Zoom Fotoresor.
 • Hotell- och andra lokala skatter och avgifter.
 • Färdhandlingar och praktiskt reseinformation.

 

Priset inkluderar ej:

 • Enkelrumstillägg SEK 7.600:- 
 • Flyg till Jackson, Wyoming.
 • Kostnader måltidsdryck etc.
 • Dricks till chaufför/guide, normalt 10 dollar/dag.
 • Avbeställningsskydd och reseförsäkring. Se under ”Övrigt”.

 

FLYG

Flyg till Jackson i Wyoming t/r. Om du/ni önskar bokning av flyg till USA hjälper vi mer än gärna till med detta. Du är välkommen att ringa oss på telefon +46 470 466 40 eller meddela detta när du gör bokningen.

FAKTA

Målgrupp: Fotografer intresserade av att utveckla sina kunskaper i djur- och naturfotografering.

Min/max antal: 8/14

Utrustning: Kamera med normalzoomar från 24 mm och upp till 200 mm är perfekt för landskapsfotografering. För djur- och naturfotografering rekommenderas långa telen upp till 500 mm. Ta även med ett en- eller trebenstativ samt om möjligt en Laptop med någon av programvarorna Photoshops eller Lightroom.

Övrigt: För mer information om Zoom Fotoresor, leveransvillkor etc. se vår webb under ”Övrigt”.

Kalkylkurs: USD 8,20

BOKNING

Du bokar denna resa genom att klicka på knappen nedan eller genom att ringa oss på telefon 0470-466 40.

Foto: Magnus Elander och Hans Elmqvist