ANKI HAMMAR

De små landskapen i sin närhet fascinerar

Anki Hammar – Naturfotograf

Anki Hammar är född 1965 i Stockholm och de senast åren har fotografi dominerat hennes  liv – såväl på arbete som under fritiden.

Anki har alltid gillat att vara ute i naturen och sitt fotointresse har funnits med sedan tonåren.  Hon fick en analog systemkamera av sina föräldrar som 20 åring och använde den flitigt på främst resor. Gick med i fotoklubb och arbetade en del i mörkrum på fritiden. Sedan 2004 har hon använt sig av digitala systemkameror och gillar även efterarbete i LR och PS. De små landskapen i sin närhet fascinerar, men även dramatiska fjäll- och kustlandskap intresserar med dess färger, ljus och linjer. Att fånga ögonblicket är är som magi för Anki och på senare år har även fåglar och djur fångat hennes intresse.

Anki fotograferar mest i Sverige, besöker olika naturreservat och nationalparker, men gör även en del resor med fotografering som huvudsyfte. Hon har varit publicerad i tidningar och haft flera utställningar och bildföreläsningar. Samt levererat bilder till flera stora svenska företag.

Utrustning
Anki fotograferar med utrustning från Fujifilm. Allt från vidvinkel till långa teleobjektiv

För mer information:
ankihammar.se/

 

Foto: Anki Hammar