OM ZOOM FOTORESOR

Foto: Therese Asplund

HUR DET BÖRJADE 

Idén till Zoom Fotoresor föddes 2012 när vi var i Indien på en tigersafari och där mötte en fotogrupp från amerikanska Canon och National Geographic. När vi kom tillbaka till Sverige började vi fundera kring fotoresor. Vi såg då att det inte fanns någon arrangör av fotoresor på den svenska marknaden som erbjöd medverkan av kända och pedagogiska fotografer vilka agerade som fotovärdar och där arrangören hade resebyråbakgrund med destinations- och logistikkunskap för att sätta ihop bra resor.  

Under våren 2013 kontaktade vi en av Sveriges mest kända naturfotografer och i november samma år så genomförde vi vår första resa ”Indiens Nationalparker”. Under vårt första år genomfördes även en workshop vid Hornborgasjön och ett antal föreläsningar.  

Idag är vi Nordens ledande och en av Europas största arrangör av fotoresor med ett brett program som inkluderar allt från endagars workshops i Sverige till långresor runt om i värden. Dessa leds av många av Nordens mest kända fotografer och några av världens mest kända, såsom Steve Winter, Mattias Klum, Hans Strand, Serkan Günes, Anders Geidemark och Tom Svensson. 

Zoom Fotoresor arrangerar även tre stora fotodagar i Sverige under namnet Sveriges Fotodagar. Dessa arrangeras i Stockholm, Göteborg och Malmö med ca 500-600 besökare per fotodag. Motsvarande arrangemang arrangeras även i Norge under namnet Oslo Fotodag. Dagarna blandar föreläsningar och bilddiskussioner med en minimässa där fotorelaterade företag visar sina produkter.

DET ÄR VI SOM ÄR ZOOM

Hans Elmqvist 

Hans är grundare och delägare i Zoom och han är ansvarig för Zooms reseproduktion. Hans har arbetat i mer än 30 år i rese-branschen och har varit med och startat flera researrangörer. Detta har inneburit allt från konferenser över hela världen till produktion av stora events. Hans har även försett många av Sveriges researrangörer med katalogbilder. 

hans.elmqvist@zoomfotoresor.se

Alexander Elmqvist 

Alexander är grundare och delägare i Zoom och är ansvarig för företagets marknadsföring och sociala medier. Alexander är även ansvarig för alla de filmer som Zoom producera både vad det gäller film och redigering. Alexander är en idéspruta som ligger bakom många av företagets ny-skapande satsningar samt nya produkter och tjänster.

alexander.elmqvist@zoomphototours.com

Daniel Iglesias

Daniel har ett brinnande intresse för djur, natur och bevarande av hotade arter och jobbar till vardags på Universum där han är ansvarig för alla däggdjuren, apor, sengångare och reptiler. Daniel har fotograferat i många år och hans fotograferande har tagit honom till bland annat Peru, Skottland och Afrika. Daniel agerar Zoomvärd på flera av Zooms resor/workshops.

info@zoomfotoresor.se

Magnus Mårtensson

Magnus är en duktig fotograf som rest med oss, varit värd på Zoomresor och även hjälpt till på olika mässor. Magnus fotograferar framförallt djur och natur samt har ett stort intresse för djur och bevarandefrågor. Magnus är även eftertraktad föredragshållare där han visar bilder och berättar om sina fotoresor han gjort. De senaste åren har Magnus bland annat fotograferat i Kina, Brasilien, Rumänien och Zimbabwe.

info@zoomfotoresor.se

Johan Karlsson

Johans intresse för fotografering sträcker sig flera år tillbaka och han har varit med på flera av Zooms arrangemang och hjälpt till på flera mässor. När han fotograferar kombinerar han gärna sitt intresse för foto med ett stort naturintresse. Tillvardags jobbar Johan på flygplats och när han har kameran med sig innebär det även en del fotograferande av flygplan. Johan agerar Zoomvärd på flera av Zooms resor.

info@zoomfotoresor.se

Thomas Mohlin

Fotografi är Thomas stora intresse sedan ungdomen. Fotomotiven varierar från djur & natur till blixt- och modellfoto, rese- och gatufoto m.m. Thomas har rest mycket, dels inom Europa samt till Indien och Brasilien. Han har varit gäst på ett flertal av våra resor/workshops och har sedan våren 2023, agerat som värd på resor. Thomas är en social person som gärna vill hjälpa till att göra våra resor/workshops till både givande upplevelser och minnen.

info@zoomfotoresor.se

NYHETSBREV

Bli först med att höra om nya resor, erbjudanden och reseinspiration från Zoom.

Foto: Serkan Günes

KONTAKTA OSS

Följ våra fotoäventyr på sociala medier!

NYHETSBREV

Bli först med att höra om nya resor, erbjudanden och reseinspiration från Zoom.

KONTAKTA OSS

Följ våra fotoäventyr på sociala medier!

Foto: Hans Strand