VÄLKOMMEN TILL
ZOOMS FOTOVÄRLD

Historien om oss & vilka vi är

HISTORIEN OM ZOOM & VILKA VI ÄR

HUR DET BÖRJADE 

 

Idén till Zoom Fotoresor föddes 2012 när vi var i Indien på en tigersafari och där mötte en fotogrupp från amerikanska Canon och National Geographic. När vi kom tillbaka till Sverige började vi fundera kring fotoresor. Vi såg då att det inte fanns någon arrangör av fotoresor på den svenska marknaden som erbjöd medverkan av kända och pedagogiska fotografer vilka agerade som fotovärdar och där arrangören hade resebyråbakgrund med destinations- och logistikkunskap för att sätta ihop bra resor.  

Under våren 2013 kontaktade vi en av Sveriges mest kända naturfotografer och i november samma år så genomförde vi vår första resa ”Indiens Nationalparker”. Under vårt första år genomfördes även en workshop vid Hornborgasjön och ett antal föreläsningar.  

Idag är vi Nordens ledande och en av Europas största arrangör av fotoresor med ett brett program som inkluderar allt från endagars workshops i Sverige till långresor runt om i värden. Dessa leds av många av Nordens mest kända fotografer och några av världens mest kända, såsom Steve Winter, Mattias Klum, Audun Rickardsen, Hans Strand, Serkan Günes, Anders Geidemark och Tom Svensson. 

Zoom Fotoresor arrangerar även tre stora fotodagar i Sverige under namnet Sveriges Fotodagar. Dessa arrangeras i Stockholm, Göteborg och Malmö med ca 500-600 besökare per fotodag. Motsvarande arrangemang arrangeras även i Norge under namnet Oslo Fotodag. Dagarna blandar föreläsningar och bilddiskussioner med en minimässa där fotorelaterade företag visar sina produkter.

 

DET ÄR VI SOM ÄR ZOOM!

Hans Elmqvist 

Hans är grundare och delägare i Zoom och han är ansvarig för Zooms reseproduktion. Hans har arbetat i mer än 30 år i resebranschen och har varit med och startat flera researrangörer. Detta har inneburit allt från konferenser över hela världen till produktion av stora events såsom Volvo Ocean Race. Hans har fotograferat i över 30 år och har försett många av Sveriges researrangörer med katalogbilder. 

hans.elmqvist@zoomfotoresor.se

Alexander Elmqvist 

Alexander är grundare och delägare i Zoom och är ansvarig för företagets marknadsföring ochwebb och sociala medier. Alexander är även ansvarig för alla de filmer som Zoom producera både vad det gäller filmning och redigering. Alexander är en idéspruta som ligger bakom många av företagets nyskapande satsningar samt nya produkter och tjänster.

alexander.elmqvist@zoomphototours.com

Charlie Malmqvist

Charlie är delägare i Zoom och ansvarig för bland annat grafiska designen och webben. Charlie är även fotograf med hela världen som arbetsfält. Han har arbetat som fotograf i bland annat USA, Sydamerika och Asien. Charlie arbetar även med olika specialprojekt inom Zoom samt agerar som Zooms värd på våra resor.

charlie@zoomphototours.com 

Magnus Mårtensson

Magnus är en duktig fotograf som rest med oss, varit värd på Zoomresor och även hjälpt till på olika mässor. Magnus fotograferar framförallt djur och natur samt har ett stort intresse för djur och bevarandefrågor. Magnus är även eftertraktad föredragshållare där han visar bilder och berättar om sina fotoresor han gjort. De senaste åren har Magnus bland annat fotograferat i Kina, Brasilien, Rumänien och Zimbabwe.

info@zoomfotoresor.se

Linda Elmqvist  

Linda har rest och fotograferat i stora delar av världen då hon har arbetat inom resebranschen bland annat som guide för TUI och med flera stora events runt om i världen. Linda hjälper till vid mässor och workshops och jobbar med att utveckla Zoom i Danmark.

info@zoomfotoresor.se

Birgitta Bartholdson Carlson

Birgitta har fotograferat i stort sett hela sitt liv och de senaste åren också hållit kurser och workshops inom naturfoto. Hon reser och fotograferar mycket och arbetar dessutom som reseledare. De senaste åren har Birgitta besökt och fotograferat i flera länder bland annat Namibia, Kroatien, British Colombia och Svalbard. Birgitta agerar Zoomvärd på flera av Zooms resor/workshops.

info@zoomfotoresor.se

Johan Karlsson

Johans intresse för fotografering sträcker sig flera år tillbaka och han har varit med på flera av Zooms arrangemang och hjälpt till på flera mässor. När han fotograferar kombinerar han gärna sitt intresse för foto med ett stort naturintresse. Tillvardags jobbar Johan på flygplats och när han har kameran med sig innebär det även en del fotograferande av flygplan. Johan agerar Zoomvärd på flera av Zooms resor/workshops.

info@zoomfotoresor.se

Daniel Iglesias

Daniel har ett brinnande intresse för djur, natur och bevarande av hotade arter och jobbar till vardags på Universum där han är ansvarig för alla däggdjuren, apor, sengångare och reptiler. Daniel har fotograferat i många år och hans fotograferande har tagit honom till bland annat Peru, Skottland och Afrika. Daniel agerar Zoomvärd på flera av Zooms resor/workshops.

info@zoomfotoresor.se

Jens Hauser

Jens har bland annat bott i Kenya och Tanzania där intresset för fotografi samt djur och natur tog fart. Han är en ambitiös fotograf som har ett stort intresse för utrotningshotade djur. Jens anordnar workshops och föreläsningar där han visar bilder och berättar om sina fotoresor. När Jens inte fotograferar eller reser så arbetar han inom IT och webb som testledare. Jens agerar Zoomvärd på flera av Zooms resor och workshops.

info@zoomfotoresor.se

VÅRA FOTOGRAFER!

En mycket viktig del av Zoom är våra fotografer vilka medverkar som fototekniska värdar under resorna. Vi är mycket glada över att arbeta med många av Nordens bästa fotografer.

Du kan läsa mer om våra fotografer här på vår webb.