VAD SÄGER VÅRA GÄSTER? 

Från expeditioner till världens största grotta till workshops som leds av National Geographic fotografer – vi tycker att vi erbjuder marknadens allra bästa fotoresor och äventyr, men vi strävar alltid efter att förbättra våra tjänster. Vi är glada över att många gäster återkommer och reser med oss om och om igen. Vi anser att deras kommentarer bäst beskriver vilka vi är och vad vi gör mycket bättre än vi någonsin kan göra själva. Här är ett litet urval från våra gäster.

”Vill bara tacka för en bra och välorganiserad resa till Dovrefjell. Roger var en mycket bra och erfaren guide och fotograf, åker gärna med honom i framtiden. Ser fram emot nya resor.”

Tomas Jansson – Myskoxar med Roger Brendhagen

”Galet nöjd med resan och norrskenet vi fick sista kvällen var magiskt!”

Tina Norlén – Norrsken i Abisko med Göran Strand’

”Detta var den mest inspirerande workshop jag varit på. Mattias och Iris är verkligen två underbara människor fulla av äkta engagemang och med ett genuint intresse för andra människor. Jag, och jag tror många andra med mig, har haft många givande samtal om saker som inte bara berör det rent fotografiska. Sedan gör det inte saken sämre att allt var så välordnat och i sådan mysig miljö. Man behöver verkligen inte resa långt för att få inspiration. Det är denna kurs ett exempel på.”

Bengt Öberg – Fotoinspiration på Läckö med Mattias & Iris Alexandrov Klum

”Tack Tom och Zoom för en härlig fotovecka. Trevligt att träffas bland likasinnade och få fotoinspiration.”

Bengt Antonson – Shetlands fåglar med Tom Dyring

”Tack för en underbar helg på Öland. Jag har lärt mig nya saker och lärt mig se ön på ett nytt sätt. Serkan Günes var fantastisk lärare.”  

Camilla Almqvist – Ölands raukar och trollskog med Serkan Günes

”Tusen takk for en herlig uke på Shetland! Dere er en herlig gjeng og kanskje vi treffes igjen på en annen tur. Stor takk til deg, Tom, for konstruktive og gode tilbakemeldinger på bildene. Takk til Zoom Fotoresor for en flott tur med masse opplevelser og til Thomas som fraktet oss trygt rundt på Shetland.”

Inger Thune – Shetlands fåglar med Tom Dyring

”Just hemkommen från Pantanal. Vilken resa vi hade. Så många coola djur. Som vanlig en kanonresa. Daniel skötte sig jobb helt fantastisk och Tom var otroliga glada och positiva och är helt underbara att resa med.”

Catherine Thiesen – Pantanal med Tom Svensson

”Jag vill passa på att rikta ett jättestort TACK till Martina för en utomordentligt väl genomförd workshop. Jag lärde mig massor som jag kommer att ha stor nytta och mycket glädje av framgent. Självklart vill jag också rikta ett stort tack till Zoom Fotoresor för hela arrangemanget, alla modeller för deras imponerande insats och inte minst till er alla kursdeltagare som bidrog till en jättetrevlig workshop. Jag hoppas att vi ses igen i något fotorelaterat sammanhang, kanske vid ett annat Zoom-arrangemang?”

Ola Martinelle – Klassisk porträttfotografering

 

”Ett stort tack till Tom Svensson och Zoom Fotoresor för en fantastisk resa!! Överträffade mina förväntningar och nu när jag är tillbaka i vinterkylan, så kommer jag definitivt planera för en ny resa till denna härliga plats”

Thomas Mohlin – Wild Kenya

  

”Tack för en givande kurs. Martina levererade och bjöd storartat på sig själv och på sin stora kunskap på ett mycket härligt och roligt pedagogiskt sätt som få klarar av att göra ens med universitetets poäng i just pedagogik”

Magnus Svärd – Klassisk porträttfotografering

 

”Superbra allting! Ser fram emot höstens kurs. För mig som är ny på detta så känns upplägget riktigt bra med detta nu och sen ”live” därefter – optimalt! Men tror även för den som är lite mer insatt så är detta ett bra upplägg med först digitalt och sedan ”live” 

Per Mårtensson – Digital makrokurs med Anki Hammar

 

Tack så hemskt mycket för en jättefin resa med Mats och Daniel. Mats guidade oss underbart och jag har fått nya impulser för mitt fotograferande och Daniel mycket bra med organisationen, speciellt när flexibilitet krävdes. Så tack Zoom Fotoresor för en utmärkt resa!

Markus Rottländer – Expediton Island med Mats Andersson

 

”Vilken fantastisk kurs det var – och vad härlig Jonas är så mycket entusiasm och kunskap i samma person”

Pernilla Frimodig – Smålom i myrmark med Jonas Classon

 

”Resa med Zoom Fotoresor är en livsupplevelse som slår det mesta. Bra service, fina upplevelser, bra boende och framför allt mycket kunniga fotografer med på resorna. Så duktiga att jag faktiskt kommer hem och hyser ett visst hopp om att jag skall få till mitt fotande framöver”

Birgitta Lindström – Wild Kenya med Tom Svensson

 

”Ett stort tack för den fina inspirationshelgen med Mattias Klum, verkligen bra, helt rätt person för att inspirera”

 Bertil Leidner – Inspriationshelg med Mattias A Klum

 

”Workshopen Kullens klippor i höstas betytt väldigt mycket för mig. Stort tack mycket bra Workshop!” 

Pelle Bergsten – Kullens klippor med Hans Strand

 

”Resan var toppen, den får mycket högt betyg av mig. Mats och Daniel såg verkligen till att jag fick ut mycket av resan. Något jag gillade var att vi lämnade in två bilder två kvällar för att visa och Mats gav återkoppling lyckat. Något som också var fint var att Mats utmanade oss att ta annorlunda bilder vi var vana vid och både visade och stöttade o diskuterade detta Han fick alla med på tåget. Daniel såg hela tiden till att det funkade och de var lyhörda för förslag och synpunkter. En mycket bra resa!”

Sven Arrelöv – Shetlandsöarna med Mats Andersson

 

”Denna workshop var fantastisk, tack till alla som gjorde det möjligt Therese Asplund och Zoom Fotoresor samt även Aifo AB och naturligtvis alla goa glada deltagare”

German Hofmeister – Blixt- och modellfoto med Therese Asplund


”Jag vill passa på att tacka för en mycket bra genomförd fotomässa i Nacka Strand 16/11 med fantastiska fotografer som gjorde mycket bra presentationer. Härlig bredd på motiven. Bra ordnat, lagom stort och bra teknik i salen där presentationerna hölls”

Håkan Arnstad – Stockholms Fotodag

 

”Tack för en fantastik vecka på Färöarna. Bra guidning, tips och tricks, fixat med hotel, mat och hitta plånböcker redan innan dom saknats.  Och inte minst en rolig vecka. Jag återkommer gärna till Zoom fotoresor så vi får väl se vad det blir”

Tomas Westring – Färöarna med Serkan Günes

 

”Resan till Shetland var magisk och inspirerande skött av två proffs!”

 Lars-Erik Nordell – Shetlandsöarna med Mats Andersson

 

Jag kommer för första gången visa mina bilder lite offentligt från lördag och några veckor framåt på ett kafé/galleri här i Bjärred. Utan några workshops och resor tillsammans med er på Zoom hade jag nog inte gjort detta. Ni gör ett fantastiskt jobb tycker jag med bra inspiration och kursledare.

Mattias Simonsson – Laponia med Serkan Günes

 

”Känner mig så privilegierad att få ha upplevt detta, att nu ha en massa fina minnen att titta tillbaka på och drygt 8 000 bilder att gå igenom. Vilken tur att jag har en kamera och att Zoom Fotoresor finns, så jag kommer ut i stora världen och får uppleva detta magiska.”

Birgitta Lindström – Kamchatkas björnar med Anders Geidemark

 

”Tusen tack för en trevlig och givande dag. Och suverän service att få Claes balanserade omdömen. Hoppas vi ses på någon ny fototripp”

Johan Edman – Fotovandring på Ingarö

 

”Jag vill tacka så mycket för den fantastiskt fina fotoresan till Svalbard. Särskilt glad blev jag när jag fick tala med dig Hans per telefon från Oslo Gardemoen och den hjälp jag fick efter den kilometerlånga vandringen till Gate B8. Jag är jätteglad för att Charlie ringde och talade om att M/S Freya skulle anlöpa hamnen igen så jag fick komma med. Jättemycket Tack! Tack för att ZOOM Fotoresor teamet och fotograferna på M/S Freya är mycket trevliga och kunniga som delar med sig och ger goda råd” 

Carl-Axel Svensson – Isbjörnarnas rike

 

”Stort tack för den fantastiska resan till Mana Pools – toppen från början till slut!”

Malin Slotte – Mana Pools med Tom Svensson

 

”Just hemkommen från en fantastisk resa till Kroatien. Serkan var fantastisk som fotolärare, lite ivrig kanske att hitta de bästa platserna att fota från. Birgitta skötte värdskapet för Zoom exemplariskt.”

Ulf Sundgren – Kroatiens sagolandskap med Serkan Günes

 

”Vill framföra ett varmt TACK till Charlie och Serkan för en givande och trevlig fotoresa till Färöarna – ett resmål jag länge drömt om. Ni spred båda kunskap och engagemang samt månade om att vi skulle hinna se och plåta så mycket som möjligt! Hade således en diger skörd av bilder med mig hem. Dessa är nu rensade samt redigerade och utgör nu fina minnen av resan.”

Eva Reihnér – Färöarna med Serkan Günes

 

”TACK! Vilken helg jag varit med om! Första Zoom resan men definitivt inte sista. Jag har lärt mig massor och växt som fotograf. Tack vare Tom Svensson fick jag lära mig en teknik som jag aldrig hade haft tanken på innan, Tomtekniken….helt sanslöst vackra bilder fick vi deltagare fram av all vår lärdom.Tack Zoom Fotoresor och Tom Svensson för en fantastisk helg!”

Carina Haraldsson Jacobsson – Workshop i djur- och natur med Tom Svensson

 

”Maxad, lärorik och trevlig workshop. Jonas är en mycket god pedagog med entusiasm och mycken kunskap även utanför det tekniska. Jonas har förmågan att hjälpa till på olika nivåer och ge impulser, så man försöker öka sin tekniska och kreativa förmåga, trots att man inte har så avancerad utrustning. Har fått kunskaper som jag skall försöka träna upp och inte minst ge mig ut i andra typer av väder. Vill fortsätta på denna väg och är därför intresserad av en fortsättning av något slag. Indien verkar spännande”

Lisbeth Isaksson – Sångsvanar i Tysslingen

 

”Mats såg till att vi vågade ta ut svängarna utanför vår egna komfortzon och vi fick jobba en del med dubbelexponeringar och mer kreativa landskapsbilder. För mig blev det också ett och annat porträtt: lunnefåglar, shetlandsponnys och sälar. Jag har också lärt mig vad en storlabb och havssula är. Ett stort bidrag till mina minimala ornitologiska kunskaper. Tack Mats för att du så generöst delat med dig av din syn på fotografi och tack Daniel för att du har hållit ordning på allt och alla och tack alla övriga deltagare för era fantastiska bilder och ett riktigt trevligt sällskap!”

Agata Karmestål – Shetlandsöarna med Mats Andersson

 

”Ett stort TACK för en mycket trevlig och inspirerande resa till Shetlandsöarna. Enligt mig fungerade allt perfekt och blev en trevlig, varierande upplevelse. Mats gav mycket fotoinspiration. Enligt mig gjorde gruppens medlemmar helt fantastiska bilder.”

Kenneth Meijer – Shetlandsöarna med Mats Andersson

 

”Jag har deltagit i workshopen Svanfotografering vid Tysslingen nu i helgen och jag tycker det har varit en riktigt trevlig och framför allt inspirerande helg, vädret såg ju ut att ställa till det för oss trodde jag men det var innan jag träffat Jonas Classon som med sin otroliga entusiasm och inlevelse fick mig, och hela gruppen på andra tankar i frågan om bra och dåligt fotoväder, faktiskt en riktig aha-upplevelse. Detta är inte sista gången jag åker med er, och gärna då med Jonas som ledare”

Janne Thorkilsson – Sångsvanar i Tysslingen

 

”Workshopen var precis så bra som jag förväntat mig. Hela arrangemanget med hotell, fotograferande och vistelsen på Kolmården var till full belåtenhet”  

Kim Jonsson– Workshop i djur- och naturfoto

 

”Jag är mycket nöjd med workshopen. Bra hotell, bra upplägg på kursen. Anders är ju en underbar lärare som kan inspirera och är mycket kunnig” 

Kenneth Fehrm – Trandans

 

”Resan till Shetland var magisk och inspirerande skött av två proffs!”

Lars-Erik Nordell – Shetlandsöarna med Mats Andersson

 

”Tack för en mycket givande fotoresa, helt underbar. Jag har lärt mig en hel del, av dom jättebra ledarna Serkan och Magnus. Mycket trevliga, precis som alla deltagare. Detta var min första resa med Zoomresor, blir troligtvis fler framöver” 

Bosse Nygren– Skagens ljus

 

”Detta var för mig en väldigt givande och trevlig dag, mer än väl värd investeringen i såväl tid som pengar”

Lennart Öhmark – Fotovandring på Ingarö

 

Min upplevelse på workshopen var helt outstanding, första resan men absolut inte sista! Proffsigt upplagt och ingenting att sätta minustecken för, bara massa pluspoäng för er alla. Tom som ledare var verkligen superb, han gjorde så att vi alla blev sedda och gav tips och råd om fotografering som vi alla lärde oss mycket på. Gruppen, en precis lagom grupp med jättetrevliga deltagare!”

Carina Jacobsson – Workshop i djur- och naturfoto med Tom Svensson

 

”Jag deltog i resan till Skagen och jag är jättenöjd med organisationen runt både transporter, boende och mat. Serkans kunskap, hjälp och rop var verkligen på topp. Vi skrattade hjärtligt när vi knappt hann få upp stativet i sanddynan förrän han hittat nästa suveräna ställe. Jag lärde mig mycket av att se på ett annat sätt, alltså känslan! Jag återkommer gärna!” 

Birgitta Claesson – Skagens ljus

 

”Vilken fantastisk helg vi fick tillsammans! Gav så mycket inspiration och energi – härligt gäng som fick fantastisk ledning av Tom, Johan och Rickard” 

Louise Rigolet– Workshop i djur- och naturfoto

 

”Jag rikta ett stort TACK till Zoom, Daniel och Anders. Resan blev en stor upplevelse. Att få uppleva alla dessa djur och fåglar, samt denna för mig nya natur som regnskogen innebär, var fantastiskt”

Kenneth Meijer – Costa Ricas djurliv

 

”Resan kring Svalbard var fantastisk. Anders är en utmärkt reseledare, m/s Freya lagom stor med fina hytter och trevlig personal, medresenärerna trevliga och duktiga fotografer”  

Harri Vrethed – Isbjörnarnas rike

 

”Ett stort tack till Serkan och Magnus som gav mig givande dagar i Skagen. De arbetar väldigt bra tillsammans. Vi var ett härligt gäng. Mycket givande och tagande. Serkan började alltid med att informera innan vi skulle fotografera på hur vi bäst skulle tänka för att få en fin bild. MYCKET bra upplägg för en amatör. Så jag kan tänka mig att åka med Serkan flera gånger. Glad, duktig och trevlig fotograf. Vi bodde på fint ställe med god mat och lagom stor grupp. Lagom med 4 dagar” 

Janeth Isdahl – Skagens Ljus

 

”Härlig helg vi fick tillsammans i Tyresta! Med professionell guidning, tips och råd av Claes och Charlie, både ute och inne i stugan. Allt välordnat, med goda måltider, trevligt sällskap och inte minst att få bildkommentarer efteråt av vår bildskörd. Suverän! Tusen tack, Claes och Charlie!”  
Karin Kronvall – Höstens Färger

 

”Det blev en mycket givande resa med er tillsammans med guiderna Orsolya och Charlie. Härliga människor och duktiga fotografer som bjöd på sig själva. Stort tack för denna tripp. Mycket nöjd kund”  

Janeth Isdahl – Varangerhalvöns klippor

 

”Ni skall ha ett stort TACK för skapande av en fantastisk resa till Varanger. Vi hade det väldigt bra! Full fart framåt.”

Kenneth Meijer – Varangerhalvöns klippor

 

”Resan till Indiens tigerparker var mycket bra ordnad. Det var ordning och reda med tydliga hållpunkter och alla (Tom, Alexander och Harri) lämnade alltid samma besked. Tom är en mycket trevlig och behaglig person som bjuder på sig själv och sin erfarenhet. Han tar väl hand om alla deltagare på ett bra sätt. Föredragen Tom höll var mycket intressanta och bra. Roligt var att även övriga gäster fick ta del av vissa föredrag. Bra att Alexander var med och höll i det praktiska kring boende, måltider, transporter mm. Dessutom bidrog han till den fina stämningen som var på resan. Tycker att det är mycket värdefullt att ni har en representant med på resorna. Den lokala reseledaren Harri var helt fantastisk som guide och kunde dessutom berätta mycket om Indisk kultur och historia”  

Bengt Asplund – Tre tigerparker

 

”Japan blev så bra som jag hoppades på, ganska likt svenskt liv i stad fast ändå så annorlunda. Gatufoto är en kul och aktiv fotostil som jag inte tidigare gått in för på samma sätt. Det faciliterades av Jonas på ett mycket bra sätt”

Johan Apelman – Kontrasternas rike

 

”En toppenresa i alla avseende. Totalt lärde jag mig massor. Helhetsintrycket var en minnesvärd underbar fotoresa. Bra avvägningar mellan aktiviteterna. Fiffigt att dela ut månadskort på Moderskeppet, välbehövligt med tanke på bildskörden. Jag återkommer gärna till Zoom”  

Ebbe Östebo – Donaudeltat

 

”Tack för en trevlig workshop i Skagen.
 Man kände sig genast välkommen till workshopen då man checkade in på hotellet. Ni gjorde verkligen allt för att vi skulle trivas under vistelsen. Det märks att ni brinner för detta.
Det var första gången jag träffade Serkan. Han delade verkligen med sig av sin kunskap. Jag gillar starkt hans sätt att agera under workshopen. Han ”bjöd in” att titta på när han fotograferade och kallade på oss då han såg något som kunde bli en bra bild. Han delgav oss många tips och idéer. Hans underbara humor var ett stort plus”

Olle Lagerstedt – Skagens ljus

 

”Takk for sist. Jeg er godt fornøyd med workshopen. Det var en opplevelse å se nesten 20.000 traner på en gang. Og det ble en stor utfordring å prøve panorering av fuglene i luften. Organiseringen fungerte utmerket og hotellet var veldig bra. Jeg er også fornøyd med Anders sin kursing og gjennomgang/kritikk av våre bilder. Det var lærerikt”                                                                                            

Dagfinn Kringstad – Trandans

 

”Tack för en alldeles utomordentligt välarrangerad/ordnad resa. Detta blev en av de bättre resor jag överhuvudtaget gjort. Detta var min första längre fotoresa så man får ta med sig sina erfarenheter till nästa. Mersmak fick man ju på fler fotoresor med Zoom”

Kim Jonsson – Tre tigerparker

 

 ”Jag hade en fantastisk helg på Nordens Ark! Väldigt lärorikt och utvecklande för mig som fotograf, måste jag säga. Kommer sannolikt vilja ge mig ut på nån av era resor framöver, kanske eventuellt Kenya i februari nästa år”

Christopher Anderzon – Workshop i djur- och naturfoto

 

”Jag uppskattade verkligen fotoresan. Jag lärde mig många nya saker men framförallt hur jag gör för att få fina bilder på fåglar med rörelseoskärpa. Jag ser fram emot att åka med på någon ytterligare resa”    

Peter Turesson – Trandansen

 

”Tack för en helt outstanding upplevelse.  En av de absolut bästa fotoresor jag deltagit i”  

Lennart Augustsson – The Great Migration

 

”I slutet på augusti åkte jag till Kenya på en 14 dagars fotosafari med Zoom Fotoresor och det var en helt otrolig upplevelse! Jag älskade varje minut och fick se och uppleva så mycket, mycket mer än vad jag trodde från början”    

Linda Myrberg – The Great Migration

 

”Vi reste denna gång med Zoom Fotoresor – mycket välorganiserat och proffsigt på alla sätt. Proffsfotografen Tom Svensson var med och delade med sig av sina stora kunskaper om både fotografering och djurens liv. Zoom rekommenderas absolut”    

Lisbeth Ekberg – Tre tigerparker

 

 ”Vill passa på och tacka er för en trevlig resa. Lärorikt. Förutom att ha fått träffa lite nya spännande människor och få möjlighet att ta bilder så måste jag säga att Serkanlyckats få mig att fota landskap med tele nu också! Superkul!”  

Dennis Berggren – Iceland Photo Adventure

 

”Kursen blev en höjdare – kanonväder – trevliga deltagare och bra kursledning – mycket nöjd”

Stefan Brolin – Makro, en unik fotovärld

 

”Tack för en trevlig och inspirerande resa till Istanbul. Mycket väl planerad och genomförd.Det har givit mig många nya insikter om vad både jag och kameran kan klara av. Ditt driv och engagemang Marcus är helt underbart att se. Resan har helt klart lyft mig som fotograf inom detta området“ 

Åke Winkvist – Orientens Mystik

 

”Vi hade en mycket trevlig och givande vistelse i Abisko. Roligt att få träffa andra fotointresserade och att ha en så mycket kompetent och trevlig kursledare. Fick med sej många fina bilder och nya erfarenheter”

Åke Andersson – Fjällens vyer

 

”Jag vill tacka för en fantastisk resa. Många spännande minnen och upplevelser bär jag nu med mig”

Johan Danielsson – Kinas jättepandor