Vad säger våra resenärer? 

Från expeditioner till världens största grotta till workshops som leds av National Geographic fotografer – vi tycker att vi erbjuder marknadens allra bästa fotoresor och äventyr, men vi strävar alltid efter att förbättra våra tjänster. Vi är glada över att många kommer tillbaka och reser med oss om och om igen. Vi anser att deras kommentarer bäst beskriver vilka vi är och vad vi gör mycket bättre än vi någonsin kan göra själva. Här är ett litet urval från våra resenärer.

”Tack för en fantastik vecka på Färöarna. Bra guidning, tips och tricks, fixat med hotel, mat och hitta plånböcker redan innan dom saknats.  Och inte minst en rolig vecka. Jag återkommer gärna till Zoom fotoresor så vi får väl se vad det blir”
 
Tomas Westring – Färöarna med Serkan Günes

 

”Jag vill tacka så mycket för den fantastiskt fina fotoresan till Svalbard. Särskilt glad blev jag när jag fick tala med dig Hans per telefon från Oslo Gardemoen och den hjälp jag fick efter den kilometerlånga vandringen till Gate B8. Jag är jätteglad för att Charlie ringde och talade om att M/S Freya skulle anlöpa hamnen igen så jag fick komma med. Jättemycket Tack! Tack för att ZOOM Fotoresor teamet och fotograferna på M/S Freya är mycket trevliga och kunniga som delar med sig och ger goda råd”         

Carl-Axel Svensson – Isbjörnarnas rike

 

”Workshopen var precis så bra som jag förväntat mig. Hela arrangemanget med hotell, fotograferande och vistelsen på Kolmården var till full belåtenhet”                                                                            

Kim Jonsson– Workshop i djur- och naturfoto

 

”Jag är mycket nöjd med workshopen. Bra hotell, bra upplägg på kursen. Anders är ju en underbar lärare som kan inspirera och är mycket kunnig”                                                                                       

Kenneth Fehrm – Trandans

 

”Tack för en mycket givande fotoresa, helt underbar. Jag har lärt mig en hel del, av dom jättebra ledarna Serkan och Magnus. Mycket trevliga, precis som alla deltagare. Detta var min första resa med Zoomresor, blir troligtvis fler framöver”                                                                                                             

Bosse Nygren– Skagens ljus

 

”Detta var för mig en väldigt givande och trevlig dag, mer än väl värd investeringen i såväl tid som pengar”                                                                                                                                                                    

Lennart Öhmark – Fotovandring på Ingarö

 

”Jag deltog i resan till Skagen och jag är jättenöjd med organisationen runt både transporter, boende och mat. Serkans kunskap, hjälp och rop var verkligen på topp. Vi skrattade hjärtligt när vi knappt hann få upp stativet i sanddynan förrän han hittat nästa suveräna ställe. Jag lärde mig mycket av att se på ett annat sätt, alltså känslan! Jag återkommer gärna!”                                                                                     

Birgitta Claesson – Skagens ljus

 

”Vilken fantastisk helg vi fick tillsammans! Gav så mycket inspiration och energi – härligt gäng som fick fantastisk ledning av Tom, Johan och Rickard”                                                                                                           

Louise Rigolet– Workshop i djur- och naturfoto

 

”Jag rikta ett stort TACK till Zoom, Daniel och Anders. Resan blev en stor upplevelse. Att få uppleva alla dessa djur och fåglar, samt denna för mig nya natur som regnskogen innebär, var fantastiskt”  

Kenneth Meijer – Costa Ricas djurliv

 

”Resan kring Svalbard var fantastisk. Anders är en utmärkt reseledare, m/s Freya lagom stor med fina hytter och trevlig personal, medresenärerna trevliga och duktiga fotografer”                                           

Harri Vrethed – Isbjörnarnas rike

 

”Ett stort tack till Serkan och Magnus som gav mig givande dagar i Skagen. De arbetar väldigt bra tillsammans. Vi var ett härligt gäng. Mycket givande och tagande. Serkan började alltid med att informera innan vi skulle fotografera på hur vi bäst skulle tänka för att få en fin bild. MYCKET bra upplägg för en amatör. Så jag kan tänka mig att åka med Serkan flera gånger. Glad, duktig och trevlig fotograf. Vi bodde på fint ställe med god mat och lagom stor grupp. Lagom med 4 dagar”                             

Janeth Isdahl – Skagens Ljus

 

”Personal hmmm…… Fotoguiden hmmmm……. Guider på plats hmmm……Rakt igenom toppen. Bra ordnat hela vägen. Fint boende, bra mat, bra disponerad tidsmässigt. Guiderna på plats var helt fantastiska. Alexander och Tom gjorde ett fantastiskt jobb för att vi skulle få en magisk upplevelse varje dag. Toppen grabbar tycket jag. Tycker så mycket om att resa med er. Ni är guld och ”alltid” så välkomnande”                                                                                                                                                         

Birgitta Lindström – Wild Kenya

 
 
”Härlig helg vi fick tillsammans i Tyresta! Med professionell guidning, tips och råd av Claes och Charlie, både ute och inne i stugan. Allt välordnat, med goda måltider, trevligt sällskap och inte minst att få bildkommentarer efteråt av vår bildskörd. Suverän! Tusen tack, Claes och Charlie!”      
 
Karin Kronvall – Höstens Färger
 
 

”Ni skall ha ett stort TACK för skapande av en fantastisk resa till Varanger. Vi hade det väldigt bra! Full fart framåt.”                                                                                                                                                          

Kenneth Meijer – Varangerhalvöns klippor

 

”Det blev en mycket givande resa med er tillsammans med guiderna Orsolya och Charlie. Härliga människor och duktiga fotografer som bjöd på sig själva. Stort tack för denna tripp. Mycket nöjd kund”  

Janeth Isdahl – Varangerhalvöns klippor

 

”Resan till Indiens tigerparker var mycket bra ordnad. Det var ordning och reda med tydliga hållpunkter och alla (Tom, Alexander och Harri) lämnade alltid samma besked. Tom är en mycket trevlig och behaglig person som bjuder på sig själv och sin erfarenhet. Han tar väl hand om alla deltagare på ett bra sätt. Föredragen Tom höll var mycket intressanta och bra. Roligt var att även övriga gäster fick ta del av vissa föredrag. Bra att Alexander var med och höll i det praktiska kring boende, måltider, transporter mm. Dessutom bidrog han till den fina stämningen som var på resan. Tycker att det är mycket värdefullt att ni har en representant med på resorna. Den lokala reseledaren Harri var helt fantastisk som guide och kunde dessutom berätta mycket om Indisk kultur och historia”                                                                    

Bengt Asplund – Tre tigerparker

 

”Japan blev så bra som jag hoppades på, ganska likt svenskt liv i stad fast ändå så annorlunda. Gatufoto är en kul och aktiv fotostil som jag inte tidigare gått in för på samma sätt. Det faciliterades av Jonas på ett mycket bra sätt”                                                                                                                                                 

Johan Apelman – Kontrasternas rike

 

”En toppenresa i alla avseende. Totalt lärde jag mig massor. Helhetsintrycket var en minnesvärd underbar fotoresa. Bra avvägningar mellan aktiviteterna. Fiffigt att dela ut månadskort på Moderskeppet, välbehövligt med tanke på bildskörden. Jag återkommer gärna till Zoom”                              

Ebbe Östebo – Donaudeltat

 

”Tack för en trevlig workshop i Skagen.
 Man kände sig genast välkommen till workshopen då man checkade in på hotellet. Ni gjorde verkligen allt för att vi skulle trivas under vistelsen. Det märks att ni brinner för detta.
Det var första gången jag träffade Serkan. Han delade verkligen med sig av sin kunskap. Jag gillar starkt hans sätt att agera under workshopen. Han ”bjöd in” att titta på när han fotograferade och kallade på oss då han såg något som kunde bli en bra bild. Han delgav oss många tips och idéer. Hans underbara humor var ett stort plus”                                                                                           

Olle Lagerstedt – Skagens ljus

 

”Takk for sist. Jeg er godt fornøyd med workshopen. Det var en opplevelse å se nesten 20.000 traner på en gang. Og det ble en stor utfordring å prøve panorering av fuglene i luften. Organiseringen fungerte utmerket og hotellet var veldig bra. Jeg er også fornøyd med Anders sin kursing og gjennomgang/kritikk av våre bilder. Det var lærerikt”                                                                                                                        

Dagfinn Kringstad – Trandans

 

”Tack för en alldeles utomordentligt välarrangerad/ordnad resa. Detta blev en av de bättre resor jag överhuvudtaget gjort. Detta var min första längre fotoresa så man får ta med sig sina erfarenheter till nästa. Mersmak fick man ju på fler fotoresor med Zoom”                                                                                  

Kim Jonsson – Tre tigerparker

 

 

 ”Jag hade en fantastisk helg på Nordens Ark! Väldigt lärorikt och utvecklande för mig som fotograf, måste jag säga. Kommer sannolikt vilja ge mig ut på nån av era resor framöver, kanske eventuellt Kenya i februari nästa år”                          

Christopher Anderzon – Workshop i djur- och naturfoto

 

”Jag uppskattade verkligen fotoresan. Jag lärde mig många nya saker men framförallt hur jag gör för att få fina bilder på fåglar med rörelseoskärpa. Jag ser fram emot att åka med på någon ytterligare resa”            

Peter Turesson – Trandansen

 

”I januari var vi ett gäng glada fotografer som tillsammans med Tom Svensson reste till Kenya med Zoom Fotoresor. Jag hade rätt höga förväntningar innan resan och dessa överträffades verkligen. Vi såg så fantastiskt mycket djur och det var en helt otrolig upplevelse att få se, uppleva och fotografera djur och natur på det här sättet. Min första Zoom-resa och det blir definitivt fler”                                   

 Malin Slotte – Big Five Kenya

 

”Jag uppskattade verkligen workshopen. Upplägget var perfekt och Anders bjöd fullt ut på sin kunskap, erfarenhet och inte minst sin personlighet. Tiden utnyttjades fullt ut”                                       

 Kenneth Meijer – Trandansen

 

”Tack för en helt outstanding upplevelse.  En av de absolut bästa fotoresor jag deltagit i”      

 Lennart Augustsson – The Great Migration

 

”Ett jättestort tack för ett väldigt trevligt arrangemang under helgens workshop på Nordens Ark. Bra mat, trevligt boende och mängder med upplevelser bland djur och natur under några dagar. Du och Tom är lysande och ni har gett mig mängder med kunskaper och inspiration att jobba vidare med”    

Per Ericson – Workshop i djur- och naturfoto

 

”I slutet på augusti åkte jag till Kenya på en 14 dagars fotosafari med Zoom Fotoresor och det var en helt otrolig upplevelse! Jag älskade varje minut och fick se och uppleva så mycket, mycket mer än vad jag trodde från början”                                                                                                                     

Linda Myrberg – The Great Migration

 

”Vi reste denna gång med Zoom Fotoresor – mycket välorganiserat och proffsigt på alla sätt. Proffsfotografen Tom Svensson var med och delade med sig av sina stora kunskaper om både fotografering och djurens liv. Zoom rekommenderas absolut”                                                                  

Lisbeth Ekberg – Tre tigerparker                                                                                    

 

”Jag vill tacka er för en mycket trevlig och lärorik helg. Arrangemanget på Nordens Ark var väldigt bra, tiden användes effektivt och kursledningen var väldigt kompetent, hjälpsam och trevlig”                     

Joost van den Bosch – Workshop i djur- och naturfoto

 

 ”Vill passa på och tacka er för en trevlig resa. Lärorikt. Förutom att ha fått träffa lite nya spännande människor och få möjlighet att ta bilder så måste jag säga att Serkanlyckats få mig att fota landskap med tele nu också! Superkul!”                                            

Dennis Berggren – Iceland Photo Adventure

 

”Kursen blev en höjdare – kanonväder – trevliga deltagare och bra kursledning – mycket nöjd”   

Stefan Brolin – Makro, en unik fotovärld

 

”Tack för en trevlig och inspirerande resa till Istanbul. Mycket väl planerad och genomförd.Det har givit mig många nya insikter om vad både jag och kameran kan klara av. Ditt driv och engagemang Marcus är helt underbart att se. Resan har helt klart lyft mig som fotograf inom detta området“  

Åke Winkvist – Orientens Mystik

 

 ”Tack för en underbar resa. Den var väldigt bra arrangerad och innehållsrik”      

Ola Sjögren – Indiens tigrar och lejon

 

”Vi hade en mycket trevlig och givande vistelse i Abisko. Roligt att få träffa andra fotointresserade och att ha en så mycket kompetent och trevlig kursledare. Fick med sej många fina bilder och nya erfarenheter”    

Åke Andersson – Fjällens vyer

 

”Ett stort tack för en mycket givande resa. Underbara minnen både på bild och i minnet. Glatt och trevligt. Mycket bra uppläggTACK !!!!!”     

Birgitta Klevfeldt – Tre tigerparker

 

”Jag vill tacka för en fantastisk resa. Många spännande minnen och upplevelser bär jag nu med mig”

Johan Danielsson – Kinas jättepandor