LAND: USA    FOTO: Fåglar   DATUM: 13-22/2 2025    ANTAL DELTAGARE: 5/6

FLORIDAS RIKA FÅGELLIV

MED FOTOGRAF NICLAS AHLBERG

I februari 2025 kommer jag att leda en liten grupp till södra Florida för att dokumentera dess fågelliv. Jag var där nu i februari 2024 och la upp programmet för att ta dig till de bästa fotoplatserna och för att optimera dina fotomöjligheter. Programmet kommer att ge dig en stor variation med allt från pelikaner och snöhäger, till ormhalsfågel och rosenskedstork. Vi lär även stöta på en och annan alligator, tvättbjörn och om vi har maximal tur en Floridapanter.

Niclas Ahlberg

Följ med Niclas Ahlberg, prisbelönt fågelfotograf, till bland annat Everglades National Park i södra Florida för att fotografera parkens rika fågelliv och fantastiska natur. Under resan kommer vi att utforska stora delar av detta unika naturområde, både till fots och med båt. Everglades är ett oöverträffat landskap av träsk, kärr, höggräsprärier och mangrove och den utgör en fristad för många utrotningshotade djur, inklusive den stora amerikanska krokodilen, pantern och Floridas sjökor.

Fokus under resan kommer dock att ligga på fågel. I parken finns över 350 olika fågelarter såsom olika hägrar, vadare, pelikaner, rosenskedsstorkar, ormhalsfåglar och många fler. I Everglades kommer du också möta ett rikt djurliv med alligatorer, ormar, hjortar, tvättbjörnar, uttrar och sköldpaddor. Vi kommer att promenera i fantastiska miljöer med spanish moss, live oak, cypress och mängder av blommor.

Vi kommer att röra oss från Östra Florida över till västsidan för att få så stor variaation som möjligt.

Detaljerat program och kostnad kommer att läggas ut inom de närmaste veckorna. Eftersom jag som vanligt har små grupper så är det bra att passa på att redan nu skicka in en intresseanmälan så har du förtur att boka när resan ligger uppe.

Missa inte bildspelet längst ner på denna sida och klicka gärna på nedan film för att se lite klipp från Florida.

Är du intresserad av att följa med Niclas till Florida och Everglade den 13-22/2 2025? Fyll i nedan formulär eller skicka ett mail till info@zoomfotoresor.se och gör en icke bindande intresseanmälan.

Intresseanmälan

NYHETSBREV

Bli först med att höra om nya resor, erbjudanden och reseinspiration från Zoom.

KONTAKTA OSS

Följ våra fotoäventyr på sociala medier!

Foto: Serkan Günes

NYHETSBREV

Bli först med att höra om nya resor, erbjudanden och reseinspiration från Zoom.

KONTAKTA OSS

Följ våra fotoäventyr på sociala medier!

Foto: Hans Strand