FOTOVANDRING I HIMALAYA

MED FOTOGRAF EMMA SVENSSON

LAND: Nepal    FOTO: Landskap    DATUM: Maj 2026    ANTAL DELTAGARE: 8/15

Följ med mig på en fotovandring i Himalaya där slutmålet är Mount Everest Base Camp. Detta är en oförglömlig vandring där vi omges av Himalayas mäktiga bergsmassiv och en hel rad av världens högsta bergstoppar, perfekta motiv för vackra landskapsbilder.

Emma Svensson

Följ med Emma Svensson på denna unika fotovandring i Himalaya där slutmålet är Mount Everest Base Camp. Upplev och fotografera världens högsta berg, Mount Everest och upplev Nepal och Himalayas fantastiska natur samtidigt som du får strålande möjligheter att fotografera Himalayas mäktiga bergsmassiv och en hel rad av höga Himalayatoppar.

Vi kommer bland annat att vandra genom den vackra nationalparken Sagarmatha, passera över höga gångbroar och göra många stopp för att fotografera vackra vyer. Vi kommer också passera över höga bergspass och dokumentera lokalbefolkningen i de bosättningar som vi passerar.

En av resans höjdpunkter är de turkosa sjöarna och Gokyo. Här finns det böneflaggor upphängda vid sjöarna och vi lägger mycket tid på att hitta de perfekta vinklarna för dina bilder.

På väg upp till Everest Base Camp passerar vi det berömda och vackert belägna klostret Rongbuk. Precis vid foten av den mäktiga Rongbuk-glaciären ligger Everest Base Camp startpunkt för de flesta expeditionerna till Everest, och en klassisk plats i bergets alpina historia. Här på glaciären byggs Everest Base Camp upp varje säsong med tusentals tält. Här påbörjar alla bergsbestigare sin klättring genom Khumbu isfall – en av de farligaste passagerna på vägen till toppen av Everest. 

Runt Everest Base Camp är fotomöjligheterna många. Att fotografera Rongbuk-glaciären med Himalayas toppar i bakgrunden är en utmaning och ett stort fotoögonblick.

Allt detta och mycket till kommer du att få fotografera under ledning av Emma Svensson, fotograf och internationell vandringsledare.

Missa inte bildspelet längst ner på denna sida.

Emma Svensson – Mode-, outdoor- och äventyrsfotograf

Emma Svensson har arbetat professionellt med foto i 20 år. Hon startade Rockfoto, Skandinaviens största bildbyrå för konsertbilder och har under många år arbetat med modefoto. Emma har på senare år även fotograferat mycket outdoor- aktiviteter. När det gäller äventyr och vandringar så har hon gjort 10 expeditioner på över 6 000 meters höjd, bestigit det högsta berget i varje land i Europa, gjort expeditioner i Nepal, Peru, Patagonien, Chile, Argentina, Bolivia, Ecuador och Brasilien. Emma är certifierad fjälledare, lavintekniker, assisterande klätterinstruktör samt är International Mountain Leader-utbildad så hon får guida över hela världen.

Läs mer om Emma här. 

Samtliga foton: Emma Svensson

Är du intresserad av att följa med Emma till Himalaya i slutet av mars 2026? Fyll i nedan formulär eller skicka ett mail till info@zoomfotoresor.se och gör en icke bindande intresseanmälan.

Intresseanmälan

NYHETSBREV

Bli först med att höra om nya resor, erbjudanden och reseinspiration från Zoom.

KONTAKTA OSS

Följ våra fotoäventyr på sociala medier!

Foto: Serkan Günes

NYHETSBREV

Bli först med att höra om nya resor, erbjudanden och reseinspiration från Zoom.

KONTAKTA OSS

Följ våra fotoäventyr på sociala medier!

Foto: Hans Strand