GLENCOE
I SKOTSKA HÖGLANDET

MED FOTOGRAF JEREMY WALKER

GLENCOE
I SKOTSKA HÖGLANDET

MED FOTOGRAF JEREMY WALKER

LAND: Skottland   FOTO: Landskap   LÄNGD: 4 dagar   DATUM: ??? 2022   DELTAGARE: 7-10   PRIS: SEK ??

Upplev det Skotska höglandet i vackra höstfärger tillsammans med den kände Brittiske landskapsfotografen Jeremy Walker. Jeremy har besökt området kring Glencoe över 40 gånger kommer ta dig till sina favorit platser.  

Följ med en av Englands främsta landskapsfotografer till de skotska höglandet och området kring Glencoe för att fotografera dess fantastiska natur i den vackraste tiden på året – hösten. Under fyra dagar kommer vi att utforska ett spektakulärt landskap fyllt av dramatiska berg, sjöar och öppna vidder. Jeremy har lång erfarenhet av området och kommer att ta oss till sina favoritplatser där han kommer hjälpa oss utvecklas som fotografer genom personlig handledning.

RESANS HÖJDPUNKTER:

 • Glencoe, ett av storbritanniens vackraste områden klätt i höstfärger.

 • Fotografera allt från små vattendrag till spektakulära berg.

 • Övergiva slottsruiner.

 • Det ikoniska berget, Buachaille Etive Mòr.

 • Jeremys Walkers erfarenhet av över 40 besök i området.

 • Personlig handledning från Jeremy.

 • Bildredigering, föredrag och bilddiskussioner.

 • En signerad bok av Jeremy walker

LAND: England

FOTO: Fågel

RESELÄNGD: 4 dagar  

DATUM: 8-11/9 2022

DELTAGARE: 6-8   

PRIS: SEK 13 950:-

OBS: Fåtal platser kvar på denna resa.  

Den vackra karismatiska röda ripan i nationalparken Yorkshire Dales bjuder dig på oanade fotomöjligheter, allt under ledning av den prisbelönte fågelfotografen Ben Hall.

 

Landskapet, i höstfärger, ligger framför oss, de engelska kullarna skiftar i grönt och rosa, på himmeln rör sig dramatiska moln och kvällsljuset är nästintill perfekt. Till höger i sökaren står vårt huvudmotiv och spanar ut över ljunghedarna, moripan.

Denna fågel är inte bara en symbol för en välkänd whiskey utan pryder även tidningen British Birds som dess emblem. The Wildlife Trust väljer orden ”plump and round” när de beskriver ripan och lägger man sen till en färgrik fjäderskrud så kan du nästan se den framför dig redan nu.

Följ med den kände brittiske natur- och fågelfotografen Ben Hall till Yorkshire Dales för att fotografera moripan. Under några dagar kommer vi att tillsammans med Ben fotografera områdets ripor och du kommer att få möjlighet att komma hem med allt från närgångna porträtt till bilder av fåglarna i ett landskap, klätt av ljung som blommar i lila och rosafärgade nyanser. När vi inte fotograferar jobbar vi med bildbearbetning, har bilddiskussioner och får feedback från Ben. Allt för att du ska komma hem som en bättre fågelfotograf.

RESANS HÖJDPUNKTER:

 • Fotografera Röd Ripa.
 • Fotografera stenskvättor och svarthakad buskskvätta
 • Olika rovfåglar, bland annat pilgrimsfalk och blå kärrhök.
 • Ett färgsprakande landskap som ger varierande fotomöjligheter.
 • Ljungen i full blom.
 • Medverkan av Ben Hall under hela resan.
 • Personlig handledning i fält och under bildbearbetning.
 • Föredrag och feedback av Ben Hall

DESTINATION

DESTINATION

GLENCOE

Glencoe är en av de vackraste platserna i Skottland och dess spektakulära landskap med allt från öppna vidder och sjöar till branta berg och klippor har varit med i allt från James Bond filmen Skyfall till flertalet Harry Potter filmer.

Landskapets djupa dalar och branta berg skars ut för århundraden sedan av isiga glaciärer och vulkaniska explosioner.  Den pittoreska byn Glencoe village  är porten till detta vackra landskap och kallas för Storbritanniens ”Outdoor Capital”

 

Upplev och fotografera röd ripa i ett Yorkshire Dales klätt i höstfärger 

LÄS MER

YORKSHIRE DALES

Yorkshire Dales omnämns av många som ett av Englands vackraste landskap med vyer som ber om att bli fotograferade. Regionen utgör en del av Penninerna som sträcker sig över de norra delarna av centrala England och blev nationalpark 1954. Med bynamn som Ravenstonedale, Aysgarth och Kettlewell går det inte att ta miste på att vi befinner oss i thé och scones-delen av världen.

PROGRAM

PROGRAM

????? OKTOBER 2022

DAG 1, (????) – FÖREDRAG OCH KVÄLLSFOTOGRAFERING
Runt lunchtid möts vi på flygplatsen i Edinburgh där vi hälsas välkomna av en svensktalande värd från Zoom Fotoresor. Med minubuss tar vi oss vidare mot Glencoe där vi efter att checkat in på vårt hotell möts av Jeremy Walker. Våra dagar tillsammans inleds med ett inspirerande föredrag av Jeremy som kommer att visa bilder från och berätta om några av de områden och platser vi kommer att besöka de kommande dagarna. Han kommer också ge resans första tips på vad vi ska tänka på när vi senare under dagen får möjlighet att för första gången fotografera på en av Storbritanniens vackraste platser.

Vårt första fotostopp på resan blir Rannoch Moor och vi befinner oss i en av Europas sista vildmarker där vårt fotoäventyr börjar på riktigt. Framför oss bredder ett stort område av myrar och floder ut sig och de öppna vidderna sträcker sig bort mot de mäktiga bergen som blir en perfekt bakgrund för resans första bilder. Jeremy finns med för att ge råd och personlig handledning. Efter att ha fotograferat i det mjuka kvällsljuset och sett solen gå ner över det skotska höglandet så återvänder vi till hotellet för en gemensam välkomstmiddag. (M)

DAG 2-3, (???/?) – HELDAGAR MED FOTOGRAFERING
De kommande dagarna kommer vi att utforska Glencoe. vi kommer att besöka några av de kända platserna men också några gömda pärlor som Jeremy har hittat under sina 40 besök i området. Det spektakulära landskapet blir ännu vackrare när träden nästintill lyser i höstfärger och med lite tur får vi möjlighet att fotografera ett landskap som speglas i någon av Glencoes många sjöar. Jeremy kommer att välja fotopp utifrån väder och vart vi gess de be bästa fotomöjligheterna men oavsett vart vi väljer att rikta våra objektiv möts vi av nya fotomöjligheter. I den vackra dalgången Glen Etive där delar av  James Bond filmen Skyfall spelades in kommer vi att kunna fotografera vattendragen som tumlar genom landskapet, de mäktiga bergen i bakgrunden gör det hela till en klassisk vy av det skotska höglandet men vi kommer också kunna fokusera på det lilla landskapet i vattnet där långa slutartider kan skapa effektfulla bilder.

Även om det Skotska höglandet kan kännas vilt och mäktig är det inte alltid långt till de bra fotomöjligheterna. Bara ett stenkast reser sig tre branta klippväggar som gets namnet ”Three Sisters”. Dessa mäkiga formationer är en del av bergskedjan Bidean nam Bian. Med lite tur får vi möjlighet att fotografera denna mäktiga vy inte bara i solnedgång men också när solen går upp denna gång från en högre belägen plats som ger en utsikt över både   ”Three Sisters” och den dramatiska bergskedjan   Aonach Eagach Ridge.

Som om inte landskapet på egenhand vore vackert på egenhand finns det runt om i Glencoe ett antal slottsruiner och byggnader som inte bara har en fascinerande historia utan också blir ett till element att jobba med i vårt bildskapande. Bland annat kommer vi att besöka de ikoniska vita stugorna, Blackrock Cottage vid Rannoch Moor och se ruinerna av Kilchurn castle spegla sig i vattnet vid Loch Awe. Jeremy som ofta jobbar med övergivna byggnader och ruiner i sina bilder kommer att ge tips och tricks för att visa hur vi kan komponera med några av de många ruiner som finns i området.

När vi inte fotograferar kommer vi att jobba med bildbearbetning och ha gemensamma bilddiskussioner där vi får feedback på våra bilder av Jeremy så att vi kan utveckla vårt bildskapande under nästa fotosession.

DAG 4, (11/9) – MORGONFOTOGRAFERING & RESANS BILD
Efter en sista fotosession i morgonljuset äter vi frukost innan vi samlas i konferensrummet för att välja ut och redigera våra bästa bilder från resan. Vi kommer att avluta våra dagar med att Jeremy utser ”Resans bild” som går vidare till finalen i tävlingen ”Årets bild 2022” där förstapriset är ett ett presentkort värt 5 000 kronor.  Efter att ha sammanfattat våra dagar tillsammans återvänder vi till flygplatsen  (F)

Läs mer om program för resan Moripa i höstlandskap där fokus ligger på att utvecklas som fågelfotografer.

LÄS MER

 

DAG 1, (8/9) – FÖREDRAG OCH KVÄLLSFOTOGRAFERING.
Samling på Manchesters flygplats på förmiddag. Här möter en värd från Zoom fotoresor upp för transport till Richmond, beläget vid östra ingången till Yorkshire Dales nationalpark, och vårt hotell där vi möts av Ben Hall. Efter incheckning och en gemensam lunch inleds våra dagar tillsammans med ett inspirerande föredrag av Ben, som med bilder kommer visa vad du kan förvänta dig av de kommande dagarnas fotografering. Han kommer ge tips, inspiration och råd på vad du ska tänka på när vi lite senare under dagen får möjlighet att själva fotografera områdets många moripor. Fyllda med bildidéer ger vi oss ut med kameror. I det mjuka kvällsljuset tar vi nu våra första bilder av fågeln. Ben kommer att ge dig handledning på vad du ska tänka på och det finns gott om tid för personlig handledning. När solen går ner får du med lite tajming, tur och rätt komposition möjlighet att fotografera siluettbilder av moripan mot den sjunkande solen. Tillbaka på hotellet äter vi en gemensam välkomstmiddag och pratar om dagens första fotosession. (L, M)

DAG 2-3, (9-10/9) – HELDAGAR MED FOTOGRAFERING
Under dagarna kommer vi att lägga full fokus på att tillsammans med Ben utveckla vårt fotograferande med områdets moripor som huvudmotiv. Men du kommer även att kunna fotografera områdets andra fåglar som stenskvättor, svarthakad buskskvätta, och olika rovfåglar, bland annat pilgrimsfalk och blå kärrhök samt så klart själva nationalparkens landskap. Ben kommer med konkreta tips och handledning ute i fält att visa hur du kan skapa allt från närgångna porträtt där du fotograferar i ögonhöjd med motivet till bilder där ripan nästintill blir en del av en landskapsbild av böljande kullar, sjöar och hedar som breder ut sig så långt ögat kan nå. Har vi tur bjuder vädret oss på dramatiska moln och tillför ytterligare en dimension till bilder. Vi kommer också kunna experimentera med skärpedjupet för att skapa effektfulla bilder där ripan nästintill ser inbäddat ut i ett hav av lila ljung. Den lila ljungen är speciell för årstiden och blir ett färgglatt inslag när vi fotograferar. När vi inte fotograferar kommer vi att jobba med bildbearbetning och Ben kommer att visa hur han jobbar med sina bilder. Vi kommer också att ha gemensamma bildvisningar av de bilder vi tagit och Ben kommer att ge oss utvecklande feedback och bildkritik. (F, L, M)

DAG 4, (11/9) – MORGONFOTOGRAFERING & RESANS BILD
Efter en sista morgonfotografering är det dags för bildredigering och att välja ut de bästa bilderna från våra dagar tillsammans, efter lunch avslutar vi nämligen med att Ben väljer ut ”resans bild” som går vidare till finalen i Zooms tävling ”Årets bild” 2022. Härefter sker transport tillbaka till Manchesters flygplats för flyg hem på egen hand. (B, L)

FOTOGRAF

FOTOGRAF

JERREMY WALKER – Landskapsfotograf

Jeremy Walker är en av Storbritanniens absolut främsta landskapsfotografer och han har försett både reklambyråer och företag runt om i världen med bilder. Han har blivit välkänd för sina panoramabilder och sitt sätt att jobba med ljuset för att skapa känsla och dramatik i sina bilder. 

Jeremy gav nyligen ut sin bok ”Landscape” med bilder runt omkring i Storbritannien och han syns ofta i Englands främsta fototidningar bland annat i Amateur photographer.

Läs mer om Jeremy r

Ben är en av Storbritanniens ledande professionella djur- och naturfotografer. Hans bilder är ofta slående med en strävan efter att väcka känslor för naturens mångfald.

LÄS MER

Ben är en av Storbritanniens ledande professionella djur- och naturfotografer. Hans bilder är ofta slående med en strävan efter att väcka känslor för naturens mångfald. Han beskrivs av tidningen Living Edge som en ”passionerad och erfaren djurfotograf, med perfektionistens öga för detaljer”. Bens spektakulära bilder har gett honom många prestigefyllda internationella utmärkelser, inklusive över 20 utmärkelser i British Wildlife Photography Awards (inklusive en dubbel kategorivinst), många prisbelönta bilder i Windland Smith Rice Awards USA, en kategorivinst i Årets fågelfotograf och många fler. Bens bilder publiceras regelbundet i olika tidningar, så olika som BBC Wildlife, Amarure Photographer, Birding (USA) och Living Edge för att bara nämna några.

www.benhall.com

 

BOENDE

BOENDE

BELLACHULISH HOTEL***+

PRIS & BOKNING

PRIS & BOKNING

PRIS

Pris per person: SEK ?????????:-

Priset inkluderar:

 • Samtliga transporter enligt program.
 • Boende med del i dubbelrum på presenterade hotell.
 • Måltider enligt program. (F = Frukost, L = Lunch, M = Middag)
 • Alla fotoaktiviteter enligt program.
 • Medverkan av Jeremy Walker under hela resan.
 • Föredrag av och bildbearbetning med Jeremy Walker.
 • Svensktalande färdledare från Zoom Fotoresor.
 • Färdhandlingar och praktisk reseinformation innan resan.
 • Lokala hotell- och andra skatter.

Priset inkluderar ej:

 • Enkelrumstillägg: SEK ?????????:-
 • Transport till Edinburgh.
 • Alla kostnader av personlig karaktär, såsom måltidsdryck etc.
 • Avbeställningsskydd och reseförsäkring. För information, se vår webb under ”Övrigt

TRANSPORT

Flyg till Edinburgh  sker på egen hand. Du bör ankomma Edinburgh ca 12.00 den ??. Hemresan från Edinburgh bör du inte boka tidigare än ca  15.00 den ???

Om du/ni önskar hjälp med bokning av flyg bistår vi mer än gärna med detta. Du är välkommen att ringa oss på telefon +46 470 466 40 eller meddela detta när du gör bokningen.

FAKTA

Målgrupp: Fotointresserade av att utveckla sig inom landskapsfotografering.

Min/max antal: 7/10

Övrigt: För mer information om Zoom Fotoresor, leveransvillkor etc. se vår webb under ”Övrigt”.

Språk: Engelska

Valutakurs: Pund ?????

UTRUSTNING 

 • Din digitalkamera
 • Telezoom upp till 200 mm.
 • Vidvinkel,  minst 24mm.
 • Trebensstativ.
 • En dator med Photoshop eller Lightroom.
 • Extra batterier, laddare etc.

BOKNING

Du bokar denna resa genom att klicka på knappen nedan eller genom att ringa oss på telefon +46 470-466 40 eller via mail info@zoomfotoresor.se

Foto: Jeremy Walker & Hans Elmqvist

PRIS

Pris per person: SEK 13 950:-

Priset inkluderar:

 • Lokala transporter i England enligt program.
 • Inkvartering enligt program.
 • Måltider enligt program (F=Frukost, L=Lunch, M=Middag).
 • Fotoaktiviteter enligt program.
 • Medverkan och workshop av Ben Hall.
 • Värd från Zoom Fotoresor.
 • Hotell- och andra lokala skatter och avgifter.
 • Färdhandlingar och praktisk reseinformation.

Priset inkluderar ej:

 • Enkelrumstillägg SEK 3 900:-.
 • Transport till Manchester.
 • Alla kostnader av personlig karaktär, såsom måltidsdryck etc.
 • Avbeställningsskydd och reseförsäkring. För information, se vår webb under ”Övrigt”.

TRANSPORT

Transport till Manchester sker på egen hand. Du bör vara på plats i Manchesters flygplats senast kl. 11.00 den 9/9 och vi boka hemresa tidigare än 17.00 den 11/9.

Då många föredrar att boka transporten på egen hand har vi valt att inte inkludera denna i priset. Om du önskar hjälp med bokning av flyg hjälper vi mer än gärna till med detta. Du är välkommen att ringa oss på telefon +46 470 466 40 eller meddela detta när du gör bokningen.

FAKTA

Målgrupp: Fågelfotografer. För att få ut så mycket som möjligt av resan rekommenderar vi en viss fotovana av fågelfotografering.

Min/max antal: 6/8

Övrigt: För mer information om Zoom Fotoresor, leveransvillkor etc. se vår webb under ”Övrigt”.

Språk: Engelska

Valutakurs: Pund 11,92 (per den 12/9 2021)

UTRUSTNING 

 • Din kamera.
 • Ett långt teleobjektiv på upp till 500mm.
 • Ett medellångt tele typ 70-200mm.
 • Ett vidvinkel typ 24-70mm.
 • En- eller trebensstativ.
 • Laddare och extra batterier
 • Extra minneskort.
 • Regnskydd för kameran/objektivet.
 • En laptop med någon av programvarorna Photoshop eller Lightroom.

BOKNING

Du bokar denna resa genom att klicka på knappen nedan eller genom att ringa oss på telefon +46 470-466 40.

NYHETSBREV

Bli först med att höra om nya resor, erbjudanden och reseinspiration från Zoom.

KONTAKTA OSS

Följ våra fotoäventyr på sociala medier!

Foto: Serkan Günes

NYHETSBREV

Bli först med att höra om nya resor, erbjudanden och reseinspiration från Zoom.

KONTAKTA OSS

Följ våra fotoäventyr på sociala medier!

Foto: Hans Strand