MIKAEL GUSTAFSSON

Skildrar naturen - från det stora till det lilla

Mikael Gustafsson – Från landskap till macrofotograf

Mikael Gustafsson är född 1968 i Skene, Västergötland men bor sedan 1998 i Skåne. Mikael är en fotograf med ett brett kunskapsområde där motiven är vitt skilda från storslagna landskap till macro-stacking av små lavar och skalbaggar. 2011 gjorde han bildverket ”Upplev Sveriges historia” (text Dick Harrison) och 2014 ”Upplev Sveriges natur” (text Martin Emtenäs). Dessa har sålt i mer än 100 000 ex. vilket gör Mikael till en av Sveriges mest publicerade fotografer. Förutom att jobba med egna fotoprojekt, böcker och föreläsningar jobbar han även som gymnasielärare i foto där han utbildar ungdomar i både fototeknik och bildredigering. Sedan 1999 är Mikael medlem i den prestigefyllda föreningen Naturfotograferna.

Publikationer: ”Upplev Sveriges historia” (text Dick Harrison) och 2014 ”Upplev Sveriges natur” (text Martin Emtenäs), båda böckerna på Bonniers. Mikael har publicerat flera artiklar i bl.a. Året Runt, Tidningen Vi, Ica Kuriren, Land och Sveriges natur.

Utmärkelser: Mikael har fått Harry Martinson-sällskapets vistelsestipendium och låter sig gärna inspireras av Harrys sätt att se och skildra naturen från det stora till det lilla.

Utrustning: Mikael arbetar till stor del med Olympus och har flera olika hus och objektiv. Han har även en Canon MP-E 65 + 1 hus.

Portfolio: www.skogsfru.se

Foto: Mikael Gustafsson