PATRIK LARSSON

Passion för landskap – från små utsnitt till stora vyer

Patrik Larsson – Fotograf & Lightroom expert

Patrik Larsson är en av Sveriges främsta fotografer med passion för landskap – från små omsorgsfullt utvalda utsnitt till stora vyer. De intima landskapen är något som han gillar speciellt mycket. Det ger honom en stor möjlighet att uttrycka sig och visa upp delar av naturen som de flesta av oss missar. Det är fascinerande att se hur mycket abstraktion man kan skapa genom att inte visa allt. Något som speciellt syns i hans första bok “Det knappt märkbara”. Patrik Larsson ser kameran som ett sätt att förmedla en upplevelse och registrera en känsla. Patrik Larsson är även en av Sveriges mest kunniga på Lightroom samt arbetar även mycket med fine art print och utställnings utskrifter från sin egen printstudio

– Det är fantastiskt att ha möjlighet att uttrycka sina bild ideér genom olika medium både digitalt och anlaog, Svarvitt och färg. Men i slutändan är nog ändå kaffethermosen det viktigaste. Den gör att jag tar in min omgivning och sätter mig i ett lugnare tempo säger Patrik.

Utrustning:
Allt från digitalkameran Fuji GFX50 med sin otroliga bildkvalitet till analogt mellanformat som Mamyia 7 och storformat 4×5 tum beroende på vilket projekt han jobbar med.

För mer information:
fotografpatriklarsson.se

Foto: Patrik Larsson