ROGER BRENDHAGEN

Nikon-ambassadör med världen som arbetsfält

Roger Brendhagen – Djur- & Naturfotograf

Roger Brendhagen föddes i Oslo men bor idag vid Dovrefjell. Roger har de senaste 15 åren arbetat som fotograf på heltid efter att han i fem år arbetat som journalist med kameran i handen. Med över 250 resdagar om året har Roger hela världen som sin arbetsplats och han har fotograferat i allt från Mongoliet till Indien och Afrika. Sedan 10 år tillbaka är han en av Nikons ambassadörer och är ofta anlitad som föreläsare. Han är också mycket uppskattad för sina workshops och fotoresor. Roger har lett fotoresor runt om i världen bland annat till Sri Lanka, Mongoliet och Indien. Under sina workshops på Dovrefjell har Roger genom åren välkomnat över 700 deltagare.

Utställningar och annat: Rogers bilder har resulterat i över 40 utställningar och han levererar ofta både bilder och texter till WWF som has samarbetar med. Roger håller även mer än 100 föreläsningar per år över hela världen och hans bilder har publicerats i mängder av svenska samt utländska tidningar och magasin. Roger är ofta engagerad som domare i fototävlingar och under hösten 2018 släpper han sin första bok.

Utrustning: Som Nikon-ambassadör arbetar Roger uteslutande med Nikon-utrustning och använder allt från extrem vidvinkel till de riktigt långa teleobjektiven.

För mer information & portfolio:
Hemsida
Instagram
Facebook
500px