ALPERNAS SKÖNHET

Frankrike / Schweiz • 12-18 oktober 2019

Hans Strand, en av världens bästa landskapsfotografer, tar dig med på en fotografisk resa till de Schweiziska, Franska och Italienska alperna.

Följ vår internationellt kanske mest kände landsskapsfotograf, Hans Strand, på en fotografisk resa till alperna. Här bjuds vi på vackra dalgångar, hissnande raviner, majestätiska bergskedjor, vattenfall och inte minst Mont Blanc-massivet med glaciärer och Europas hösta bergstopp, Mont Blanc, som mäter 4 810 meter över havet. Några minuter efter att vi lämnar marken blickar vi ut över ett häpnadsväckande landskap. Vi befinner oss i en helikopter på över 3.000 meters höjd och blickar ut över det mäktiga Mont Blanc-massivet. Med fingret på avtrycken får vi möjlighet att ta landskapsbilder som vi inte kunnat drömma om.

På denna resa tar Hans Strand, dig med på en fotografisk resa till Schweiz, Frankrike och Italien. Under en inspirerande vecka kommer vi bland annat att utforska en av hans absoluta favoriter bland fotodestinationerna i Europa, Chamonix belägen vid foten av det mäktiga Mont Blanc-massivet. Här hittar man allt en landskapsfotograf önskar såsom glaciärer, snötäckta bergstoppar och vackra sjöar, långt uppe i bergsmassiven. En annan fotografisk pärla på denna resa är den vackra Verzasca-dalen i Schweiz med sina stenformationer och vattendrag med smaragdgröna vatten.

Med på resan som assisterande fotograf finns även den tyske natur- och landskapsfotografen Florian Warnecke, som med sin stora lokalkännedom och fleråriga erfarenhet från Verzasca-dalen tar oss med till sina favoritplatser.

Resans höjdpunkter:

 • Resans höjdpunkter:
 • Helikoptertur över Mont Blanc massivet.
 • Spektakulära omgivningar kring Chamonix.
 • Linbanan till toppen av Aiguille du Midi.
 • Den vackra Verzasca dalen i Schweiz.
 • Italienska Val Ferett dalen.
 • Alperna i höstfärger.
 • Vackra dalgångar och smaragdgröna floder.
 • Utmanande fotouppgifter.
 • Konstruktiv bildkritik.
 • Medverkan av Hans Strand under resan.

FOTOGRAF

Hans Strand är Sveriges internationellt sett mest kände och framgångsrike landskapsfotograf. Han har genom åren vunnit många priser och fått många utmärkelser, bland annat Hasselblad Master Awards och Photographer of the Year Award. Hans karaktäristiska bildstil med knivskarpa, harmoniskt välkomponerade landskapsvyer och snävare koncentrerade utsnitt visar på ett personligt och genomtänkt sätt att skildra både naturens skönhet och komplexitet. Vad fotografering betyder för honom förklarar han med orden: ”Jag är aldrig så levande som när jag fotograferar”. Hans bok ”Året Runt” valdes 2013 till årets Pandabok av WWF.

Läs mer

ASSISTERANDE FOTOGRAF

Florian Warnecke är en mycket duktig djur-, natur- och landskapsfotograf. Florian är baserad i Bayern, på gränsen till Österrike. Hans förkärlek för naturen började redan som litet barn och han delar nu med sig av denna passion genom sina bilder. Florians mål med fotograferingen har därför blivit att via sina bilder visa den skönhet en orörd miljö erbjuder. Samtidigt vill han göra människor medvetna om de miljöutmaningar vi står inför så att kommande generationer kan få uppleva all den skönhet som naturen erbjuder.

Läs mer

För mer info om fotograferna och deras uppgifter under resan se webbsidan via din desktop.

DESTINATIONER

CHAMONIX OCH MONT BLANC MASSIVET

Chamonix kallas ofta för ”alpernas huvudstad”. Omgiven av branta klippor och med en hänförande natur ligger Chamonix, väl inbäddad i alpmassivet. Rakt utanför dörren reser sig Europas mäktigaste bergsmassiv med Mont Blanc och väldiga glaciärer. Detta, i kombination med att dalen bjuder på några av Alpernas bästa naturupplevelser, är en perfekt utgångspunkt för landskapsfotografer. Historiskt har staden många fjädrar i hatten med bl.a. Vinter-OS 1924 och Paccards bestigning av Mont Blanc 1786. Idag har Chamonix cirka 10 000 invånare och bjuder på ett myllrande gatuliv. Chamonix är den enda skidort som har fler besökare på sommaren än på vintern. Detta tack vare alla vandrare, bergsbestigare och outdoor-människor.

VERZASCADALEN
Den vackra dalen Verzasca är belägen mycket nära den italienska gränsen och sjön Lago Maggiore. Verzasca floden, som med sitt klara, turkosa vatten rinner längs med finslipade bergsformationer genom dalen är den perfekta kombinationen för landskapsfotografering. Flodens forsande vatten som mynnar ut i naturliga dammar, vattenfall och stora stenar som med tiden polerats och formats av det smaragdgröna vattnet gör att motiven är oändliga. Lägg där till Verzasca dammen vid infarten till dalen som är en av världens största fördämningar. Detta är inte bara ett fantastiskt byggnadsverk utan också i denna miljö finns många intressanta motiv. Som kuriosa kan nämnas att från toppen av dammen kan även den som vågar hoppa bungee jump. Vad sägs om ett fall på 220 meter på ca 7 ½ sekund, precis som James Bond gjorde i filmen Goldeneye.

PROGRAM

Flyg till Milano på egen hand. Då många föredrar att boka transporten själva så har vi valt att inte inkludera denna i priset. Önskar du hjälp med flygbokningen hjälper vi mer än gärna till med detta.

OBS! Nedan dag för dag program kan komma att kastas om beroende på väderleken – allt för att ge de bästa fotomöjligheterna.

LÖRDAG 12 OKTOBER 2019

Vid lunchtid samlas vi på Malpensa flygplats i Milano. Här möts vi av Hans Strand och en värd från Zoom Fotoresor. Vi lämnar så Italiens näst största stad och åker norrut, via den vackra Comosjön och vidare in i Schweiz. Under eftermiddagen ankommer vi till den lilla staden Contra där vi även möts av Florian Wernecke. Efter incheckning på vårt hotell och en sen lunch inleder vi våra dagar tillsammans med ett föredrag. Hans kommer nu att inspirera oss med sina bilder och berätta om vad vi ska tänka på under resans första fotosession.

Härefter beger vi oss in dalen i riktning mot Lavertezzo för att fånga det mjuka kvällsljuset och för att få en försmak av det landskap som väntar oss de kommande dagarna. Virvlande vatten, vackra stenformationer och storslagna berg. Vart vi än riktar våra kameror finns det mängder av motiv som sätter kreativiteten på prov. När sedan solen sakta gå ner över det vackra landskapet beger vi oss tillbaka till vårt hotell för en trevlig välkomstmiddag. (L, M)

SÖNDAG – MÅNDAG, 13 – 14 OKTOBER 2019

Under ledning av Hans och med Florians mångåriga lokalkännedom utforskar vi dalen och dess vackra omgivningar. Vi följer floden och rör oss med kamerorna bland stenar som med tiden polerats och formats av det smaragdgröna vattnet. Under dagarna kommer vi att besöka några av Florians favoritplatser när det gäller lanskapsfotografi. Här kommer Hans att ge tips och råd om allt från hur man utnyttjar landskapet till att skapa djup i bilderna till hur vi använder långa slutartider för att skapa effektfulla bilder i vattendragen och i vattenfallen. Mellan fototillfällena kommer vi att jobba med bildbearbetning, diskutera varandras bilder samt få lyssna på inspirerande föredrag av Hans. (F, L, M)

TISDAG 15 OKTOBER 2019

Efter en sista morgonfotografering i den vackra dalen Verzasca, fortsätter vi vår fotografiska resa in i Frankrike. Lunch på längs vägen betalas direkt på plats av var och en. Intill det mytomspunna Mont Blanc-massivet ligger Charmonix, en av alpernas mest kända skid- och vandringsorter och en perfekt utgångspunkt för dagliga fotoexpeditioner. Efter att ha checkat in på hotell Gustavia spenderar vi seneftermiddagen och kvällen med fotografering i dalen. Motiven går det inte att klaga på, upp till 4 810 meter höga berg och glaciärer som slingrar sig ner mot dalen. Efter ytterligare en dag fylld med fotografering och efter en god middag kommer vi under kvällen att ha bildvisning, där Hans kommer ge konstruktiv och utvecklande bildkritik. (F, M)

ONSDAG 16 OKTOBER 2019

Innan det är dags för ytterligare en dag med fantastiska fotomöjligheter kommer Hans att dela ut en del uppgifter för att utmana ditt kreativa tänkande. När vi vandrar i det vackra landskapet kring Alpernas högsta berg får vi möjlighet att fotografera turkosa glaciärsjöar, stupande klippväggar, djupa gröna dalar och snötäckta bergstoppar. Under vår vandring kommer vi att göra ett antal gemensamma fotostopp där Hans inspirerar genom att ”hands on” visa hur han tänker i sitt bildskapande.

När vi slutligen når vårt mål, den vackert belägna sjön Lac Blanc, får vi med lite tur möjlighet att fotografera Mont Blanc och Les Aguilles när dessa berg reflekteras i sjöns spegelblanka vatten. Vi är tillbaka på hotellet sent på eftermiddagen. Kvällen och middag på egen hand. Här finns också möjlighet att gå igenom dagens bildskörd och de fotouppgifter Hans delade ut. (F, L)

TORSDAG 17 OKTOBER 2019

Efter frukost inleder vi med redovisning av gårdagens fotouppgift följt av utvecklande bildkritik från Hans. Härefter promenerar vi till den legendariska linbanan som tar oss upp till Aiguille du Midi toppen. På 20 minuter förflyttar vi oss från värmen i byn upp till glaciärslandskapet till 3 842 meters höjd över havet. Härifrån är utsikten över dalen, glaciärerna och Mont Blanc hänförande. Mont Blanc är med sina 4 810 m Västeuropas högsta berg och både berget och omgivningarna bjuder på spektakulära vyer och mängder av fotomöjligheter. När vi på vägen ner i linbanan inte trodde att fotomöjligheterna kunde bli bättre är det dags för en av resans absoluta höjdpunkter.

Med helikopter får vi nu möjlighet att fotografera det mäktiga Mont Blanc massivet från luften, en upplevelse som ger ett helt nytt fotoperspektiv och vi fyller våra minneskort med bilder som vi knappt kunnat drömma om. Tillbaka på hotellet får vi möjlighet att välja ut våra bästa bilder från resan innan det är dags för avslutningsmiddag. Här kommer Hans att utse ”resans bild”, vilken går vidare till finalen i Zooms tävling ”Årets bild 2019”. Kvällen avslutas med en gemensam avslutningsmiddag. Men fotomöjligheterna är inte över för det. Imorgon väntar ett nytt land och nya fotomöjligheter. (F, L, M)

FREDAG 18 OKTOBER 2019

Under resans sista dag lämnar vi nu Frankrike bakom oss och via Mont Blanc-tunneln kommer vi till den italienska sidan av Mont Blanc. Här gör vi ett sista fotostopp i den vackra dalen Val Ferret, där vi får möjlighet att fotografera de vackert höstfärgade lärkträden med Mont Blanc som kuliss. Detta är en fotomöjlighet man inte får missa. Efter lunch fortsätter vi mot Milano och Malpensa flygplats för kvällsflyg mot Sverige på egen hand, (F, L)

BOENDE

För mer info klicka på hotellnamnet.

VAD INNEBÄR EN ZOOM-RESA?

För att du ska få ut det mesta av din fotoresa och ditt fotograferande jobbar vi på flera sätt med att ge dig en bra upplevelse. Klicka här och läs mer om vad du kan förvänta dig när du reser med Zoom.

PRIS

Pris per person: SEK 19.950:-

Priset inkluderar:

 • Busstransporter enligt program.
 • Inkvartering enligt program med del i dubbelrum.
 • Måltider enligt program (F= Frukost, L=Lunch, M=Middag).
 • Fotoaktiviteter enligt program.
 • Helikoptertur över Mont Blanc massivet.
 • Tur med linbanan till Aiguille du Midi.
 • Medverkan av Hans Strand under hela resan.
 • Workshop med Hans Strand under resan.
 • Medverkan av Florian Warnecke under resan.
 • Svensk resevärd från Zoom Fotoresor.
 • Hotell- och andra lokala skatter och avgifter.
 • Färdhandlingar och praktisk reseinformation. .

Priset inkluderar ej:

 • Enkelrumstillägg SEK 3.500:-
 • Flyg till Milano.
 • Kostnader av personlig karaktär, som måltidsdryck etc.
 • Avbeställningsskydd och reseförsäkring. För information se vår webb under ”Övrigt”.

 

FLYG

Om du/ni önskar bokning av flyg till Milano hjälper vi mer än gärna till med detta. Du bör inte ankomma senare än runt 12.00 den 12/10 och inte avresa hem tidigare än 18.00 den 18/10. Du är välkommen att ringa oss på telefon 0470-466 40.

 

FAKTA

Målgrupp: Fotografer intresserade av att utveckla sina kunskaper i landskapsfotografering.

Min/maxantal: 8/15

Utrustning: Kamera med zoomobjektiv upp till 200 mm samt en vidvinkel, trebenstativ samt om möjligt en Laptop med någon av programvarorna Photoshop eller Lightroom.

Övrigt: För mer information om Zoom Fotoresor, leveransvillkor etc. se vår webb under Övrigt.

Kalkylkurs: Euro 10.20 och CHF 9,13

 

BOKNING

Du bokar resan genom att klicka på knappen nedan eller ring oss på telefon 0470-466 40.

Foto: Hans Strand och Florian Warnecke.

Hans Strand, en av världens bästa landskapsfotografer, tar dig med på en fotografisk resa till de Schweiziska, Franska och Italienska alperna.

Följ vår internationellt kanske mest kände landsskapsfotograf, Hans Strand, på en fotografisk resa till alperna. Här bjuds vi på vackra dalgångar, hissnande raviner, majestätiska bergskedjor, vattenfall och inte minst Mont Blanc-massivet med glaciärer och Europas hösta bergstopp, Mont Blanc, som mäter 4 810 meter över havet. Några minuter efter att vi lämnar marken blickar vi ut över ett häpnadsväckande landskap. Vi befinner oss i en helikopter på över 3.000 meters höjd och blickar ut över det mäktiga Mont Blanc-massivet. Med fingret på avtrycken får vi möjlighet att ta landskapsbilder som vi inte kunnat drömma om.

På denna resa tar Hans Strand, dig med på en fotografisk resa till Schweiz, Frankrike och Italien. Under en inspirerande vecka kommer vi bland annat att utforska en av hans absoluta favoriter bland fotodestinationerna i Europa, Chamonix belägen vid foten av det mäktiga Mont Blanc-massivet. Här hittar man allt en landskapsfotograf önskar såsom glaciärer, snötäckta bergstoppar och vackra sjöar, långt uppe i bergsmassiven. En annan fotografisk pärla på denna resa är den vackra Verzasca-dalen i Schweiz med sina stenformationer och vattendrag med smaragdgröna vatten.

Med på resan som assisterande fotograf finns även den tyske natur- och landskapsfotografen Florian Warnecke, som med sin stora lokalkännedom och fleråriga erfarenhet från Verzasca-dalen tar oss med till sina favoritplatser.

Resans höjdpunkter:

 • Helikoptertur över Mont Blanc massivet.
 • Spektakulära omgivningar kring Chamonix.
 • Linbanan till toppen av Aiguille du Midi.
 • Den vackra Verzasca dalen i Schweiz.
 • Italienska Val Ferett dalen.
 • Alperna i höstfärger.
 • Vackra dalgångar och smaragdgröna floder.
 • Utmanande fotouppgifter.
 • Konstruktiv bildkritik.
 • Medverkan av Hans Strand under resan.

FOTOGRAF

Hans Strand är Sveriges internationellt sett mest kände och framgångsrike landskapsfotograf. Han har genom åren vunnit många priser och fått många utmärkelser, bland annat Hasselblad Master Awards och Photographer of the Year Award. Hans karaktäristiska bildstil med knivskarpa, harmoniskt välkomponerade landskapsvyer och snävare koncentrerade utsnitt visar på ett personligt och genomtänkt sätt att skildra både naturens skönhet och komplexitet. Vad fotografering betyder för honom förklarar han med orden: ”Jag är aldrig så levande som när jag fotograferar”. Hans bok ”Året Runt” valdes 2013 till årets Pandabok av WWF.

Läs mer

ASSISTERANDE FOTOGRAF

Florian Warnecke är en mycket duktig djur-, natur- och landskapsfotograf. Florian är baserad i Bayern, på gränsen till Österrike. Hans förkärlek för naturen började redan som litet barn och han delar nu med sig av denna passion genom sina bilder. Florians mål med fotograferingen har därför blivit att via sina bilder visa den skönhet en orörd miljö erbjuder. Samtidigt vill han göra människor medvetna om de miljöutmaningar vi står inför så att kommande generationer kan få uppleva all den skönhet som naturen erbjuder.

Läs mer

HANS OCH FLORIANS UPPGIFT FÖRE OCH UNDER RESAN

På samtliga våra resor medverkar alltid en välkänd och kunnig fotograf, vars uppgift är att agera fototeknisk värd och hjälpa dig att utvecklas som fotograf. För att göra detta på bästa sätt kommer du, både före och under denna resa, att få hjälp av både Hans Strand och assisterande fotograf, Florian Warnecke. Redan innan resan har du möjlighet att skicka in ett antal bilder till Hans som representerar ditt fotograferande. Detta gör det lättare för honom att redan från början anpassa handledningen och råden till dig så att du på bästa sätt kan utvecklas som fotograf – allt efter dina förutsättningar.

Under resan kommer vi att ägna mycket tid åt fotografering i fält. Detta ger möjligheter till individuella fototips och råd eller kanske att få hjälp med någon inställning på din kamera. Under resan kommer vi även att arbeta med bildbearbetning samt titta på och utvärdera varandras bilder. Vi kommer också att prata bland annat om bildkomposition och ljuset i bilderna. Hans kommer dessutom även att hålla föredrag.

DESTINATIONER

CHAMONIX OCH MONT BLANC MASSIVET

Chamonix kallas ofta för ”alpernas huvudstad”. Omgiven av branta klippor och med en hänförande natur ligger Chamonix, väl inbäddad i alpmassivet. Rakt utanför dörren reser sig Europas mäktigaste bergsmassiv med Mont Blanc och väldiga glaciärer. Detta, i kombination med att dalen bjuder på några av Alpernas bästa naturupplevelser, är en perfekt utgångspunkt för landskapsfotografer. Historiskt har staden många fjädrar i hatten med bl.a. Vinter-OS 1924 och Paccards bestigning av Mont Blanc 1786. Idag har Chamonix cirka 10 000 invånare och bjuder på ett myllrande gatuliv. Chamonix är den enda skidort som har fler besökare på sommaren än på vintern. Detta tack vare alla vandrare, bergsbestigare och outdoor-människor.

VERZASCADALEN
Den vackra dalen Verzasca är belägen mycket nära den italienska gränsen och sjön Lago Maggiore. Verzasca floden, som med sitt klara, turkosa vatten rinner längs med finslipade bergsformationer genom dalen är den perfekta kombinationen för landskapsfotografering. Flodens forsande vatten som mynnar ut i naturliga dammar, vattenfall och stora stenar som med tiden polerats och formats av det smaragdgröna vattnet gör att motiven är oändliga. Lägg där till Verzasca dammen vid infarten till dalen som är en av världens största fördämningar. Detta är inte bara ett fantastiskt byggnadsverk utan också i denna miljö finns många intressanta motiv. Som kuriosa kan nämnas att från toppen av dammen kan även den som vågar hoppa bungee jump. Vad sägs om ett fall på 220 meter på ca 7 ½ sekund, precis som James Bond gjorde i filmen Goldeneye.

PROGRAM

Flyg till Milano på egen hand. Då många föredrar att boka transporten själva så har vi valt att inte inkludera denna i priset. Önskar du hjälp med flygbokningen hjälper vi mer än gärna till med detta.

OBS! Nedan dag för dag program kan komma att kastas om beroende på väderleken – allt för att ge de bästa fotomöjligheterna.

LÖRDAG 12 OKTOBER 2019

Vid lunchtid samlas vi på Malpensa flygplats i Milano. Här möts vi av Hans Strand och en värd från Zoom Fotoresor. Vi lämnar så Italiens näst största stad och åker norrut, via den vackra Comosjön och vidare in i Schweiz. Under eftermiddagen ankommer vi till den lilla staden Contra där vi även möts av Florian Wernecke. Efter incheckning på vårt hotell och en sen lunch inleder vi våra dagar tillsammans med ett föredrag. Hans kommer nu att inspirera oss med sina bilder och berätta om vad vi ska tänka på under resans första fotosession.

Härefter beger vi oss in dalen i riktning mot Lavertezzo för att fånga det mjuka kvällsljuset och för att få en försmak av det landskap som väntar oss de kommande dagarna. Virvlande vatten, vackra stenformationer och storslagna berg. Vart vi än riktar våra kameror finns det mängder av motiv som sätter kreativiteten på prov. När sedan solen sakta gå ner över det vackra landskapet beger vi oss tillbaka till vårt hotell för en trevlig välkomstmiddag. (L, M)

SÖNDAG – MÅNDAG, 13 – 14 OKTOBER 2019

Under ledning av Hans och med Florians mångåriga lokalkännedom utforskar vi dalen och dess vackra omgivningar. Vi följer floden och rör oss med kamerorna bland stenar som med tiden polerats och formats av det smaragdgröna vattnet. Under dagarna kommer vi att besöka några av Florians favoritplatser när det gäller lanskapsfotografi. Här kommer Hans att ge tips och råd om allt från hur man utnyttjar landskapet till att skapa djup i bilderna till hur vi använder långa slutartider för att skapa effektfulla bilder i vattendragen och i vattenfallen. Mellan fototillfällena kommer vi att jobba med bildbearbetning, diskutera varandras bilder samt få lyssna på inspirerande föredrag av Hans. (F, L, M)

TISDAG 15 OKTOBER 2019

Efter en sista morgonfotografering i den vackra dalen Verzasca, fortsätter vi vår fotografiska resa in i Frankrike. Lunch på längs vägen betalas direkt på plats av var och en. Intill det mytomspunna Mont Blanc-massivet ligger Charmonix, en av alpernas mest kända skid- och vandringsorter och en perfekt utgångspunkt för dagliga fotoexpeditioner. Efter att ha checkat in på hotell Gustavia spenderar vi seneftermiddagen och kvällen med fotografering i dalen. Motiven går det inte att klaga på, upp till 4 810 meter höga berg och glaciärer som slingrar sig ner mot dalen. Efter ytterligare en dag fylld med fotografering och efter en god middag kommer vi under kvällen att ha bildvisning, där Hans kommer ge konstruktiv och utvecklande bildkritik. (F, M)

ONSDAG 16 OKTOBER 2019

Innan det är dags för ytterligare en dag med fantastiska fotomöjligheter kommer Hans att dela ut en del uppgifter för att utmana ditt kreativa tänkande. När vi vandrar i det vackra landskapet kring Alpernas högsta berg får vi möjlighet att fotografera turkosa glaciärsjöar, stupande klippväggar, djupa gröna dalar och snötäckta bergstoppar. Under vår vandring kommer vi att göra ett antal gemensamma fotostopp där Hans inspirerar genom att ”hands on” visa hur han tänker i sitt bildskapande.

När vi slutligen når vårt mål, den vackert belägna sjön Lac Blanc, får vi med lite tur möjlighet att fotografera Mont Blanc och Les Aguilles när dessa berg reflekteras i sjöns spegelblanka vatten. Vi är tillbaka på hotellet sent på eftermiddagen. Kvällen och middag på egen hand. Här finns också möjlighet att gå igenom dagens bildskörd och de fotouppgifter Hans delade ut. (F, L)

TORSDAG 17 OKTOBER 2019

Efter frukost inleder vi med redovisning av gårdagens fotouppgift följt av utvecklande bildkritik från Hans. Härefter promenerar vi till den legendariska linbanan som tar oss upp till Aiguille du Midi toppen. På 20 minuter förflyttar vi oss från värmen i byn upp till glaciärslandskapet till 3 842 meters höjd över havet. Härifrån är utsikten över dalen, glaciärerna och Mont Blanc hänförande. Mont Blanc är med sina 4 810 m Västeuropas högsta berg och både berget och omgivningarna bjuder på spektakulära vyer och mängder av fotomöjligheter. När vi på vägen ner i linbanan inte trodde att fotomöjligheterna kunde bli bättre är det dags för en av resans absoluta höjdpunkter.

Med helikopter får vi nu möjlighet att fotografera det mäktiga Mont Blanc massivet från luften, en upplevelse som ger ett helt nytt fotoperspektiv och vi fyller våra minneskort med bilder som vi knappt kunnat drömma om. Tillbaka på hotellet får vi möjlighet att välja ut våra bästa bilder från resan innan det är dags för avslutningsmiddag. Här kommer Hans att utse ”resans bild”, vilken går vidare till finalen i Zooms tävling ”Årets bild 2019”. Kvällen avslutas med en gemensam avslutningsmiddag. Men fotomöjligheterna är inte över för det. Imorgon väntar ett nytt land och nya fotomöjligheter. (F, L, M)

FREDAG 18 OKTOBER 2019

Under resans sista dag lämnar vi nu Frankrike bakom oss och via Mont Blanc-tunneln kommer vi till den italienska sidan av Mont Blanc. Här gör vi ett sista fotostopp i den vackra dalen Val Ferret, där vi får möjlighet att fotografera de vackert höstfärgade lärkträden med Mont Blanc som kuliss. Detta är en fotomöjlighet man inte får missa. Efter lunch fortsätter vi mot Milano och Malpensa flygplats för kvällsflyg mot Sverige på egen hand, (F, L)

BOENDE

CHAMONIX: HOTEL GUSTAVIA***+

Hotel Gustavia är ett trevligt mellanklasshotell, centralt beläget i Chamonix. Hotellet byggdes år 1890 och renoverades senast 2004. Hotellets 50 rum är fräscha med telefon och kabel-TV samt dusch/WC med hårtork och gratis toalettartiklar. Gemensamt för i stort sett alla rum är den mäktiga vyn över bergen runtomkring. Att på sommaren ta en kaffe på balkongen, med blomdoft i näsan medan blicken sveper upp över berget är en sagolik känsla.

På Gustavia finns även trevliga allmänna utrymmen samt bra konferensrum. Chambre Neuf heter hotellets bar och restaurang och är smått legendarisk i Chamonix. Restaurangen har även en mysig uteservering som drar mycket folk. Kostnadsfri Wi-Fi i allmänna utrymmen.

Läs mer

CONTRA: HOTE SAN BERNARDO***

Detta trevliga hotell är inrymt i en gammal 1800-tals byggnad som under 2014 genomgick en totalrenovering. Hotellet är beläget i den historiska stadskärnan, mitt emot stadens kyrka. Gästrummen i hotellet är fräscha och personliga. Vi kommer att disponera en egen del av hotellet med sovrum, arbetsyta och gemensamma toaletter och duschar. Hotellet har också en trevlig restaurang som erbjuder noggrant tillagade, regionala specialiteter. 

Läs mer

För att du ska få ut det mesta av din fotoresa och ditt fotograferande så jobbar vi på flera sätt med att ge dig en bra upplevelse. Nedan finner du en del av de saker som är viktiga för oss och som är en del av en Zoom-upplevelse.

EN VÄLKÄND FOTOGRAF MEDVERKAR ALLTID
På alla våra arrangemang medverkar alltid en professionell och välmeriterad fotograf.

ZOOMS RESEVÄRD
På de flesta av våra resor medverkar en resevärd från Zoom, vars uppgift är att säkerställa kvalitén och logistiken så att den medverkande fotografen kan ägna sin tid åt dig och ditt fotograferande.

SPECIFICERADE HOTELL
Alla våra hotell och lodger är av hög standard. Att du dessutom redan när du bokar din fotoresa vet på vilka hotell du ska bo är för oss en självklarhet.

Ovan är bara några av de saker som gör Zoom unikt. Klicka här och läs mer om vad du kan förvänta dig när du reser med Zoom. 

PRIS

Pris per person: SEK 19.950:-

Priset inkluderar:

 • Busstransporter enligt program.
 • Inkvartering enligt program med del i dubbelrum.
 • Måltider enligt program (F= Frukost, L=Lunch, M=Middag).
 • Fotoaktiviteter enligt program.
 • Helikoptertur över Mont Blanc massivet.
 • Tur med linbanan till Aiguille du Midi.
 • Medverkan av Hans Strand under hela resan.
 • Workshop med Hans Strand under resan.
 • Medverkan av Florian Warnecke under resan.
 • Svensk resevärd från Zoom Fotoresor.
 • Hotell- och andra lokala skatter och avgifter.
 • Färdhandlingar och praktisk reseinformation. .

Priset inkluderar ej:

 • Enkelrumstillägg SEK 3.500:-
 • Flyg till Milano.
 • Kostnader av personlig karaktär, som måltidsdryck etc.
 • Avbeställningsskydd och reseförsäkring. För information se vår webb under ”Övrigt”..

 

FLYG

Om du/ni önskar bokning av flyg till Milano hjälper vi mer än gärna till med detta. Du bör inte ankomma senare än runt 12.00 den 12/10 och inte avresa hem tidigare än 18.00 den 18/10. Du är välkommen att ringa oss på telefon 0470-466 40.

 

FAKTA

Målgrupp: Fotografer intresserade av att utveckla sina kunskaper i landskapsfotografering.

Min/maxantal: 8/15

Utrustning: Kamera med zoomobjektiv upp till 200 mm samt en vidvinkel, trebenstativ samt om möjligt en Laptop med någon av programvarorna Photoshop eller Lightroom.

Övrigt: För mer information om Zoom Fotoresor, leveransvillkor etc. se vår webb under Övrigt.

Kalkylkurs: Euro 10.20 och CHF 9,13

 

BOKNING

Du bokar resan genom att klicka på knappen nedan eller ring oss på telefon 0470-466 40.

Foto: Hans Strand och Florian Warnecke.