DE DÖDAS DAG

MEXIKO • ROBERT ELIASSON • OKT 2020

DE DÖDAS DAG

MEXIKO • ROBERT ELIASSON • OKT 2020

DE DÖDAS DAG

Dansande skelett på gatorna och festliga picknickar på kyrkogårdar fyllda med tusentals ljus. De dödas dag, eller Día de los Muertos, är framförallt en fest för de döda, det är dagen som markerar att de döda återvänder till jorden för att hälsa på sina anhöriga.

Ta chansen och följ med på denna unika fotoresa till Oaxaca, Mexiko under ledning av dokumentärfotografen Robert Eliasson, där vi under en vecka kommer att bli uppslukade av den sprakande mexikanska kulturen med vilda parader, festmåltider och massor av skelettklädda människor för att hedra de döda. Under resan kommer vi att få chansen att utforska denna urgamla tradition från aztekernas och mayafolkets tid med våra kameror och vi kommer att ta oss ut till de mindre byarna på landsbygden för att se hur det firas lokalt, men också låta oss förföras av den stora paraden i Oaxaca.

Medan många deltar i de stora, färgglada upptågen med musik och dödsinspirerade kostymer, tillbringar andra mexikaner nätterna på kyrkogården med stearinljus och blommor som ska hjälpa de dödas själar att hitta vägen tillbaka till de levandes värld. Dessutom bygger många familjer stora altare som används till offergåvor till de döda.

Resan leds av Robert Eliasson, en av Sveriges mest hyllade dokumentär- och humanitär-fotografer. Under Roberts och vår lokala guiders ledning kommer du att få möjlighet att fotografera denna spännande och mystiska tradition medan du lär dig att utveckla ditt bildseende och fotograferande.

Är du intresserad av att följa med till Mexiko i oktober 2020? Fyll i nedan formulär eller skicka ett mail till info@zoomfotoresor.se och gör en icke bindande intresseanmälan.

Intresseanmälan