EXPEDITION ISLAND

Island • 15-21 augusti 2019

Följ med konst- och naturfotografen Mats Andersson och utforska delar av Island som man normalt inte kommer till.

Ta möjligheten och följ med den internationellt prisbelönte konst- och naturfotografen Mats Andersson på en expedition till Island och utforska Islands dramatiska landskap. Under en vecka kommer du att besöka många av Mats favoritplatser på Island och fotografera varierande landskap med allt från rykande källor, vattenfall, höga berg och branta klippor. Det är här som Mats har tagit flera av sina mest kända och prisbelönta bilder. Vi kommer även att göra en båttur samt fotografera en del av öns djurliv.

EXPEDITIONENS HÖJDPUNKTER

 • Besöka många av Mats favoritplatser på Island. 
 • Fotografera Islands dramatiska landskap. 
 • Djupa raviner och vackra vattenfall. 
 • Kerlingarfjöll – guldfärgade berg och dramatiskt väder.
 • Fota landskapet kring Kirkjufell och Snæfellsjökull.
 • Hverir – rykande källor och kokande lergropar.
 • Hvítserkurs vind och vatten skulpterad klippformation
 • Kolugljúfurs cirka 60 meter bred ravin.
 • Vulkansjön Kerið.
 • Valsafari.
 • Medverkan och fotohandledning av Mats Andersson under hela expeditionen.

FOTOGRAF

Mats Andersson är bosatt i Jönköping, Småland. Mats läste bland annat foto på Konstindustriskolan i Göteborg under 1980-talet och är sedan 1989 verksam som Art Director och fotograf på Concret Reklam i Jönköping. Mats är ansluten till bildbyrån Maskot i Stockholm och medlem i Naturfotograferna/N. Under åren har Mats hunnit med att publicera inte mindre än 11 böcker, vunnit ett stort antal priser, bland annat Wildlife Photographer of the Year 2016, (Black & White). Årets nordiska naturfotograf 2016 samt blivit utsedd till Årets naturfotograf 2016. 2017 lyckades han dessutom knipa ett silver i Wildlife Photographer of the Year (benämns som VM i naturfoto).

www.matsandersson.nu

 MATS UPPGIFT UNDER EXPEDITIONEN
På samtliga våra expeditioner medverkar alltid en känd och mycket kunnig fotograf, vars uppgift är att agera fototeknisk värd och hjälpa dig att utvecklas som fotograf. På denna resa medverkar Mats Andersson. Mats har varit på Island vid ett stort antal tillfällen och kommer att visa oss runt till många av sina favoritställen. Under Mats ledning kommer ni att få möjlighet att fotografera Islands mest fantastiska landskap, bortom de stora turiststråken på södra Island. Du kommer också att få många fototips och personlig handledning av Mats, då du har chansen att ta upp dina frågor eller kanske få hjälp med någon inställning på din kamera. Ni kommer även att prata om allt från kamerateknik, brännvidder, skärpedjup, dubbelexponeringar till bildkomposition och ljuset i bilderna m.m.

EXPEDITION ISLAND

Island • 15-21 augusti 2019

Följ med konst- och naturfotografen Mats Andersson och utforska delar av Island som man normalt inte kommer till.

Ta möjligheten och följ med den internationellt prisbelönte konst- och naturfotografen Mats Andersson på en expedition till Island och utforska Islands dramatiska landskap. Under en vecka kommer du att besöka många av Mats favoritplatser på Island och fotografera varierande landskap med allt från rykande källor, vattenfall, höga berg och branta klippor. Det är här som Mats har tagit flera av sina mest kända och prisbelönta bilder. Vi kommer även att göra en båttur samt fotografera en del av öns djurliv.

EXPEDITIONENS HÖJPUNKTER

 • Besöka många av Mats favoritplatser på Island. 
 • Fotografera Islands dramatiska landskap. 
 • Djupa raviner och vackra vattenfall. 
 • Kerlingarfjöll – guldfärgade berg och dramatiskt väder.
 • Hverir – rykande källor och kokande lergropar.
 • Hvítserkurs vind och vatten skulpterad klippformation
 • Vulkansjön Kerið.
 • Valsafari.

FOTOGRAF

Mats Andersson är bosatt i Jönköping, Småland. Mats läste bland annat foto på Konstindustriskolan i Göteborg under 1980-talet och är sedan 1989 verksam som Art Director och fotograf på Concret Reklam i Jönköping. Mats är ansluten till bildbyrån Maskot i Stockholm och medlem i Naturfotograferna/N. Under åren har Mats hunnit med att publicera inte mindre än 11 böcker, vunnit ett stort antal priser, bland annat Wildlife Photographer of the Year 2016, (Black & White). Årets nordiska naturfotograf 2016 samt blivit utsedd till Årets naturfotograf 2016. 2017 lyckades han dessutom knipa ett silver i Wildlife Photographer of the Year (benämns som VM i naturfoto).

www.matsandersson.nu

 

DESTINATIONER

KERLINGARFJÖLL
Kerlingarfjöll är en bergskedja i de isländska högländerna och bildar ett av de större geotermiska områdena på Island. Bergen har en varierande höjd på mellan 800 och 1 500 meter och på några av topparna har det genom åren bildats glaciärer. 

HVERIR
Hverir är ett geotermiskt område på nordöstra Island som myllrar av rykande källor och kokande lergropar. Svavelkristallerna ger marken rödfärgade nyanser och tillsammans med en nästintill obefintlig vegetation känns det nästan som att befinna sig på en annan planet. 

WHITSERKUR
Hvítserkur är en av vind och vatten skulpterad klippformation, cirka 15 meter hög, som sticker upp ur havet. 

KOLUGLJÚFUR

Kolugljúfur är en cirka 60 meter bred ravin som skär igenom landskapet och ger dramatiska bildmöjligheter. Från att ha flutit i stilla gemak, letar sig floden Víðidalsá genom ett antal vackra vattenfall ner i ravinen som har en längd på cirka en km. 

KIRKJUFELL

Kirkjufell ligger vackert omgivet av stränder och vattenfall i ett område som bjuder på mängder av vackra fotomotiv. I omgivningarna finns det flera vandringsleder av olika svårighetsgrad och från toppen har man en häpnadsväckande utsikt.

SNÆFELLSJÖKULL NATIONAL PARK

På Snæfellsness halvön ligger en av Islands tre nationalparker, Snæfellsjökull National Park. Nationalparken som bildades 2001 är mest känd för den glaciärtäckta vulkanen Snæfellsjökull som gett området sitt namn. 

KERID

På södra Island ligger Kerid, en nästintill 3 000 år gammal kratersjö. Den cirka 55 meter djupa kratern omges av rödfärgade väggar, vilket är en stark kontrast till det omgivande landskapet och vattnet på kraterns botten.

DESTINATIONER

KERLINGARFJÖLL
Kerlingarfjöll är en bergskedja i de isländska högländerna och bildar ett av de större geotermiska områdena på Island. Bergen har en varierande höjd på mellan 800 och 1 500 meter och på några av topparna har det genom åren bildats glaciärer. Det unika med Kerlingarfjöll är de gulfärgade bergen och det dramatiska landskapet. Pga den höga höjden och den kalla luften så är det ofta dramatiskt väder här då marken är väldigt varm. Vi når många av de finaste områdena med bil – men vill man högre upp så är det ganska krävande vandring. Vädret här är oftast mycket dramatiskt! Regn, snö o hagel ena minuten och sol andra. Oftast mycket kraftiga vindbyar.

HVERIR
Hverir är ett geotermiskt område på nordöstra Island som myllrar av rykande källor och kokande lergropar. Svavelkristallerna ger marken rödfärgade nyanser och tillsammans med en nästintill obefintlig vegetation känns det nästan som att befinna sig på en annan planet. Möjligheterna för spektakulära bilder är stora. Här är oftast mycket folk dagtid – men vi lägger fototillfällena tidiga morgnar o sena kvällar/natt då man oftast får vara helt ensam här.

WHITSERKUR
Hvítserkur är en av vind och vatten skulpterad klippformation, cirka 15 meter hög, som sticker upp ur havet. 
Enligt sägnen var Hvítserkur ett troll som tänkt förstöra klockorna i ett närbeläget kloster eftersom han stördes av oväsendet. Men vägen dit drog ut på tiden. När solen gick upp och trollet träffades av dess första strålar förvandlades han till sten.

KOLUGLJÚFUR                                                                                  Kolugljúfur är en cirka 60 meter bred ravin som skär igenom landskapet och ger dramatiska bildmöjligheter. Från att ha flutit i stilla gemak, letar sig floden Víðidalsá genom ett antal vackra vattenfall ner i ravinen som har en längd på cirka en km. Såväl floden som ravinen har fått sitt namn efter den isländska legenden som berättar om en jätte som en gång bebodde området och brukade jaga fisk i det laxrika vattnet. 

KIRKJUFELL                                                                                       Kirkjufell ligger vackert omgivet av stränder och vattenfall i ett område som bjuder på mängder av vackra fotomotiv. I omgivningarna finns det flera vandringsleder av olika svårighetsgrad och från toppen har man en häpnadsväckande utsikt. För den som är intresserad av geologi finns här fossiler från både fiskar och fåglar. Vattenfallen med det majestätiska och karakteristiska berget i bakgrunden kanske är ett av Islands mest kända motiv. Obeskrivligt vackert.

SNÆFELLSJÖKULL NATIONAL PARK                                                    På Snæfellsness halvön ligger en av Islands tre nationalparker, Snæfellsjökull National Park. Nationalparken som bildades 2001 är mest känd för den glaciärtäckta vulkanen Snæfellsjökull som gett området sitt namn. Runt delar av vulkanen finns ett lavafält som vittnar om historiska utbrott.  

KERID                                                                                                                På södra Island ligger Kerid, en nästintill 3 000 år gammal kratersjö. Den cirka 55 meter djupa kratern omges av rödfärgade väggar, vilket är en stark kontrast till det omgivande landskapet och vattnet på kraterns botten. Som besökare går det att njuta av detta naturfenomen både från kraterkanten och från stranden på botten av kratern. 

PROGRAM

OBS! Då vädret på Island kan vara mycket omväxlande kan programmet komma att kastas om, allt för att maximera fotomöjligheterna. 

TORSDAG 15 AUGUST 2019
Under förmiddagen samlas vi på Keflavik flygplats där vi möts upp av Mats Andersson. Vi inleder vårt fotoäventyr med att röra oss mot de isländska högländerna och det fascinerande bergsområdet Kerlingarfjöll. Denna bergskedja är ett paradis för landskapsfotografer. Det är lätt att förstå varför när vi i kvällsljuset utforskar de vackra omgivningarna som skiftar i färger och nyanser. Vädret på Island förändras ständigt, vilket hela tiden tillför nya dimensioner och utmaningar till vårt fotograferande. 

Övernattning i tält på Kerlingafjöll camping. Campingområdet är stort och tämligen välutrustat. På området finns också en restaurang samt en bar. Välkomstmiddag på restaurangen. (M)

FREDAG 16 AUGUST 2019
Efter en tidig morgon, då vi fotograferat bergen som omger oss, är det dags att utforska mer av vad Island har att erbjuda en landskapsfotograf. Vi rör oss mot den lilla staden Húsavík på nordkusten. På vägen stannar vi till och fotograferar den mäktiga och fantasieggande klippan Hvítserkur. Klippan reser sig cirka 15 meter upp ur havet och beroende på vattenläget kan det gå att komma väldigt nära denna enorma stenkoloss. Under eftermiddagen fotograferar vi i omgivningarna kring Husavik. Har vi lite tur så får vi, i det vackra landskapet, fotografera den ikoniska islandshästen. 

Húsavík camping, där vi övernattar denna kväll, är trevligt beläget i vackra omgivningar i närheten av Húsavík centrum. Från campingen är det enbart en kort promenad från livsmedelsbutik och pool. Fri Wifi finns på området. Denna kväll äter vi en gemensam middag inne i Húsavík. (F, L, M)

LÖRDAG 17 AUGUST 2019
På morgonen är det dags att lämna land för en förmiddag ute i Skjálfandi bukten. Vårt mål är att fotografera val. Havet utanför Húsavík är ett av de mest valrika i världen. Totalt finns det över 23 olika arter val i vattnen runt Island. De vanligaste är knölval, vikval och blåval. Efter en morgon ute till havs kliver vi iland och fortsätter vår expedition. När vi når Hverir känns det som om vi har transporterats till en annan planet och vi finner oss omgivna av rykande källor och kokande lergropar. När vi under Mats ledning vandrar runt i detta fascinerande område är det bara fantasin som sätter gränserna i vårt bildskapande. Vi kan fånga det storslagna landskapet, ta detaljbilder på de geotermiska källorna eller den krackelerade marken.  

Denna kväll slår vi upp våra tält på Hlíð campingplats som är vackert belägen cirka en kilometer från sjön Mývatn, vid sjöns norra sida. Från campingen har man en fantastisk vy över sjön och de 300 år gamla lavafälten framför. Campingen är välutrustad med el och med varma duschar. Denna kväll lagar vi vår mat själva.
(F, L M)

 SÖNDAG 18 AUGUST 2019

Efter en morgonfotografering bland de rykande källorna i Hverir rör vi oss från det platta ödelandskapet till det forsande vattnet och dramatiska omgivningarna kring ravinen Kolugljúfur. Runt omkring ravinen fångar vi det storslagna skådespelet när vattnet, genom ett antal mindre vattenfall, lämnar den lugna floden och forsar ner mot ravinens djup. Efter en dag fylld av växlande miljöer och fotomöjligheter utnyttjar vi det sista kvällsljuset innan vi ankommer till vår campingplats där vi ska spendera den kommande natten. 

Kirkjuhvammur camping ligger i en liten dalsänka, strax ovanför byn Hvammstangi. Det är här vi slår upp våra tält och härifrån har man en storslagen utsikt över bergen vid Strandir. Här finns också en sälkoloni strax intill. På campingen har man en välutrustad servicestation och man erbjuder goda bekvämligheter för campare. Kvällens middag äter vi i Hvammstangi. (F, L, M)

MÅNDAG 19 AUGUST 2019
Framåt eftermiddagen möts vi av en imponerande syn när berget Kirkjufell tonar upp sig framför oss. Kirkjufell anses av många vara Islands vackraste berg. Vi spenderar eftermiddagen i de sagolika omgivningarna kring detta fascinerande berg. Mats tar oss till sina favoritplatser för sina favoritmotiv. Mats kommer att visa hur du får ut det mesta av omgivningarna för att skapa dramatiska bilder. Bland annat kommer vi att fotografera Kirkjufell med vattenfallet Kirkjufellsfoss som förgrund där långa exponeringar hjälper oss att skapa stämningsfulla bilder.  

Grundarfjördu camping, där vi övernattar denna kväll, är belägen i vacker miljö och med en fantastisk vy med bergen runtomkring och den lilla havsviken som letat sig in strax framför. Här finns el för campare, toaletter såväl som swimmingpool. Middag serveras på en lokal restaurang i Grundarfjordur. (F, L, M)

TISDAG 20 AUGUST 2019
Expeditionens sista heldag börjar med att vi utforskar de dramatiska omgivningarna i Snæfellsjökull National Park. Förutom den berömda vulkanglaciären och det omgivande lavafältet kommer vi att längs kusten fotografera dramatiska stenformationer och klippor som stupar rakt ner i havet. De mest praktfulla formationerna Lóndrangar basalt för tankarna till en gammal fästning och kommer att ge oss dramatiska bilder. 

Resans sista eftermiddag spenderar vi vid den mäktiga vulkansjön Kerid vars branta väggar stupar rakt ner i den vattenfyllda kratern. Att stå på kanten av detta storslagna naturfenomen och fotografera är en mäktig upplevelse och en möjlighet till dramatiska landskapsbilder. 

Under kvällen ankommer vi till Keflavik där vi checkar in på vårt hotell. Vi äter en gemensam avskedsmiddag och delar våra upplevelser och minnen från expeditionen. (F, L, M)

ONSDAG 21 AUGUST 2019
Efter frukost beger vi oss till flygplatsen för vidare transfer till Sverige på egen hand. 

PROGRAM

OBS! Då vädret på Island kan vara mycket omväxlande kan programmet komma att kastas om, allt för att maximera fotomöjligheterna. 

TORSDAG 15 AUGUST 2019
Under förmiddagen samlas vi på Keflavik flygplats där vi möts upp av Mats Andersson. Vi inleder vårt fotoäventyr med att röra oss mot de isländska högländerna och det fascinerande bergsområdet Kerlingarfjöll. Denna bergskedja är ett paradis för landskapsfotografer. Det är lätt att förstå varför när vi i kvällsljuset utforskar de vackra omgivningarna som skiftar i färger och nyanser. Vädret på Island förändras ständigt, vilket hela tiden tillför nya dimensioner och utmaningar till vårt fotograferande. 

Övernattning i tält på Kerlingafjöll camping. Campingområdet är stort och tämligen välutrustat. På området finns också en restaurang samt en bar. Välkomstmiddag på restaurangen. (M)

FREDAG 16 AUGUST 2019
Efter en tidig morgon, då vi fotograferat bergen som omger oss, är det dags att utforska mer av vad Island har att erbjuda en landskapsfotograf. Vi rör oss mot den lilla staden Húsavík på nordkusten. På vägen stannar vi till och fotograferar den mäktiga och fantasieggande klippan Hvítserkur. Klippan reser sig cirka 15 meter upp ur havet och beroende på vattenläget kan det gå att komma väldigt nära denna enorma stenkoloss. Under eftermiddagen fotograferar vi i omgivningarna kring Husavik. Har vi lite tur så får vi, i det vackra landskapet, fotografera den ikoniska islandshästen. 

Húsavík camping, där vi övernattar denna kväll, är trevligt beläget i vackra omgivningar i närheten av Húsavík centrum. Från campingen är det enbart en kort promenad från livsmedelsbutik och pool. Fri Wifi finns på området. Denna kväll äter vi en gemensam middag inne i Húsavík. (F, L, M)

LÖRDAG 17 AUGUST 2019
På morgonen är det dags att lämna land för en förmiddag ute i Skjálfandi bukten. Vårt mål är att fotografera val. Havet utanför Húsavík är ett av de mest valrika i världen. Totalt finns det över 23 olika arter val i vattnen runt Island. De vanligaste är knölval, vikval och blåval. Efter en morgon ute till havs kliver vi iland och fortsätter vår expedition. När vi når Hverir känns det som om vi har transporterats till en annan planet och vi finner oss omgivna av rykande källor och kokande lergropar. När vi under Mats ledning vandrar runt i detta fascinerande område är det bara fantasin som sätter gränserna i vårt bildskapande. Vi kan fånga det storslagna landskapet, ta detaljbilder på de geotermiska källorna eller den krackelerade marken.  

Denna kväll slår vi upp våra tält på Hlíð campingplats som är vackert belägen cirka en kilometer från sjön Mývatn, vid sjöns norra sida. Från campingen har man en fantastisk vy över sjön och de 300 år gamla lavafälten framför. Campingen är välutrustad med el och med varma duschar. Denna kväll lagar vi vår mat själva.
(F, L M)

 SÖNDAG 18 AUGUST 2019

Efter en morgonfotografering bland de rykande källorna i Hverir rör vi oss från det platta ödelandskapet till det forsande vattnet och dramatiska omgivningarna kring ravinen Kolugljúfur. Runt omkring ravinen fångar vi det storslagna skådespelet när vattnet, genom ett antal mindre vattenfall, lämnar den lugna floden och forsar ner mot ravinens djup. Efter en dag fylld av växlande miljöer och fotomöjligheter utnyttjar vi det sista kvällsljuset innan vi ankommer till vår campingplats där vi ska spendera den kommande natten. 

Kirkjuhvammur camping ligger i en liten dalsänka, strax ovanför byn Hvammstangi. Det är här vi slår upp våra tält och härifrån har man en storslagen utsikt över bergen vid Strandir. Här finns också en sälkoloni strax intill. På campingen har man en välutrustad servicestation och man erbjuder goda bekvämligheter för campare. Kvällens middag äter vi i Hvammstangi. (F, L, M)

MÅNDAG 19 AUGUST 2019
Framåt eftermiddagen möts vi av en imponerande syn när berget Kirkjufell tonar upp sig framför oss. Kirkjufell anses av många vara Islands vackraste berg. Vi spenderar eftermiddagen i de sagolika omgivningarna kring detta fascinerande berg. Mats tar oss till sina favoritplatser för sina favoritmotiv. Mats kommer att visa hur du får ut det mesta av omgivningarna för att skapa dramatiska bilder. Bland annat kommer vi att fotografera Kirkjufell med vattenfallet Kirkjufellsfoss som förgrund där långa exponeringar hjälper oss att skapa stämningsfulla bilder.  

Grundarfjördu camping, där vi övernattar denna kväll, är belägen i vacker miljö och med en fantastisk vy med bergen runtomkring och den lilla havsviken som letat sig in strax framför. Här finns el för campare, toaletter såväl som swimmingpool. Middag serveras på en lokal restaurang i Grundarfjordur. (F, L, M)

TISDAG 20 AUGUST 2019
Expeditionens sista heldag börjar med att vi utforskar de dramatiska omgivningarna iSnæfellsjökull National Park. Förutom den berömda vulkanglaciären och det omgivande lavafältet kommer vi att längs kusten fotografera dramatiska stenformationer och klippor som stupar rakt ner i havet. De mest praktfulla formationerna Lóndrangar basalt för tankarna till en gammal fästning och kommer att ge oss dramatiska bilder. 

Resans sista eftermiddag spenderar vi vid den mäktiga vulkansjön Kerid vars branta väggar stupar rakt ner i den vattenfyllda kratern. Att stå på kanten av detta storslagna naturfenomen och fotografera är en mäktig upplevelse och en möjlighet till dramatiska landskapsbilder. 

Under kvällen ankommer vi till Keflavik där vi checkar in på vårt hotell. Vi äter en gemensam avskedsmiddag och delar våra upplevelser och minnen från expeditionen. (F, L, M)

ONSDAG 21 AUGUST 2019
Efter frukost beger vi oss till flygplatsen för vidare transfer till Sverige på egen hand. 

FYSISKA KRAV

Under dagarna kommer vi göra en del vandringar för att få de bästa fotomöjligheterna. Du behöver inte ha någon mer omfattande erfarenhet av att vandra men du bör ha god kondition. Mest krävande är vandringen vid Kerlingafjöll då det är ganska branta stigar. Detta i kombination med den höga höjden gör att längre vandringar kan blir krävande. Marken är ofta lerig och klättringarna görs på smala trappsteg i trä som ibland är ganska branta och lite hala. Men vi når de fina områdena runt Kerlingafjöll med bil och man får även mycket bra fotomöjligheter utan att vandra upp till Kerlingafjöll.

FYSISKA KRAV

Under dagarna kommer vi göra en del vandringar för att få de bästa fotomöjligheterna. Du behöver inte ha någon mer omfattande erfarenhet av att vandra men du bör ha god kondition. Mest krävande är vandringen vid Kerlingafjöll då det är ganska branta stigar. Detta i kombination med den höga höjden gör att längre vandringar kan blir krävande. Marken är ofta lerig och klättringarna görs på smala trappsteg i trä som ibland är ganska branta och lite hala. Men vi når de fina områdena runt Kerlingafjöll med bil och man får även mycket bra fotomöjligheter utan att vandra upp till Kerlingafjöll.

BOENDE

HOTEL KEFLAVIK ****
Detta moderna och mycket bra förstaklasshotell är beläget i Keflavik, endast fem minuter från flygplatsen. Hotellet har 70 moderna rum som alla har badrum, minibar, telefon, TV och trådlöst internet. Hotellets inglasade restaurang Café Idno är känd för sin isländska mat men har även internationella à la carte-rätter på menyn. I anslutning till restaurangen finns en bar. På hotellet finns även ett fitness center.

www.kef.is

 

 

TÄLT UNDER RUNDRESAN PÅ ISLAND
Under rundresan på Island kommer vi att bo i tvåmannatält som disponeras av Zoom. Varje tältlag disponerar ett tält, campingkök och bränsle.

Vi kommer att bo på följande campingplatser:

Kerlingarfjöll camping
Husavik camping
Hlid camping
Kirkjuhvammur camping
Grundarfjördu campin

BOENDE

HOTEL KEFLAVIK ****
Detta moderna och mycket bra förstaklasshotell är beläget i Keflavik, endast fem minuter från flygplatsen. Hotellet har 70 moderna rum som alla har badrum, minibar, telefon, TV och trådlöst internet. Hotellets inglasade restaurang Café Idno är känd för sin isländska mat men har även internationella à la carte-rätter på menyn. I anslutning till restaurangen finns en bar. På hotellet finns även ett fitness center.

www.kef.is

TÄLT UNDER RUNDRESAN PÅ ISLAND
Under rundresan på Island kommer vi att bo i tvåmannatält som disponeras av Zoom. Varje tältlag disponerar ett tält, campingkök och bränsle.

Vi kommer att bo på följande campingplatser:

Kerlingarfjöll camping
Husavik camping
Hlid camping
Kirkjuhvammur camping
Grundarfjördu campin

PRIS

Pris per person: SEK 19.500:-

PRISET INKLUDERAR:

 • Transporter i minibuss på Island enligt program.
 • Boende i tvåmannatält enligt program. 
 • Måltider (F = Frukost, L = Lunch, M = Middag) enligt program.
 • Tält, campingkök och bränsle.
 • Inträden och andra avgifter.
 • Valsafari.
 • Medverkan av Mats Andersson under hela expeditionen. 

PRISET INKLUDERAR EJ:  

 • Transport till Island. 
 • Enkelrumstillägg i Keflavik: SEK 400:- (under rundturen bor man i tvåmanstält)
 • Egen sovsäck och liggunderlag.
 • Alla kostnader av personlig karaktär som telefonsamtal etc. 
 • Avbeställningsskydd, reseförsäkring. Se ”Värt att veta”

FAKTA

Målgrupp: Fotografer intresserade av att utveckla sina kunskaper i landskapsfotografering.

Fysisk utmaning: Nivå 2 av 5

Min/max antal: 6/10 

Utrustning: Kamera med objektiv från vidvinkel till medellånga telen samt ett trebenstativ. Du måste även en ha en varm sovsäck och liggunderlag. Exakt utrustningslista kommer att presenteras i det informationsmaterial du kommer att få inför expeditionen.

Mat: Vi kommer både att äta middagar på restauranger samt äta torrmat som vi tillreder själva. Frukost fixar vi tillsammans på campingen. Till lunch äter vi lunchsoppa som vi värmer på våra medhavda gasolkök. 

Övrigt: För mer information om Zoom Fotoresor, leveransvillkor etc. se vår webb under ”Övrigt”.

Kalkylkurs: ISK 0,084  


FLYG

Om du/ni önskar bokning av internationellt flyg till Island hjälper vi gärna till med detta. Du bör ankomma Keflavik den 15 augusti senast runt 11.00. Hemresan kan ske när som helst den 21 augusti. Du är välkommen att ringa oss på telefon +46 (0)470-466 40 eller meddela i bokningsformuläret detta när du bokar workshopen, eller via mail info@zoomfotoresor.se 

BOKNING

Du kan boka din expedition online genom att klicka på knappen nedan.
Maila oss på info@zoomfotoresor.se eller ring oss på telefon: +46 470 466 40

PRIS

Pris per person: SEK 19.500:-

PRISET INKLUDERAR:

 • Transporter i minibuss på Island enligt program.
 • Boende i tvåmannatält enligt program. 
 • Måltider (F = Frukost, L = Lunch, M = Middag) enligt program.
 • Tält, campingkök och bränsle.
 • Inträden och andra avgifter.
 • Valsafari.
 • Medverkan av Mats Andersson under hela expeditionen. 

PRISET INKLUDERAR EJ:  

 • Transport till Island. 
 • Enkelrumstillägg i Keflavik: SEK 400:- (under rundturen bor man i tvåmanstält)
 • Egen sovsäck och liggunderlag.
 • Alla kostnader av personlig karaktär som telefonsamtal etc. 
 • Avbeställningsskydd, reseförsäkring. Se ”Värt att veta”

FAKTA

Målgrupp: Fotografer intresserade av att utveckla sina kunskaper i landskapsfotografering.

Fysisk utmaning: Nivå 2 av 5

Min/max antal: 6/10 

Utrustning: Kamera med objektiv från vidvinkel till medellånga telen samt ett trebenstativ. Du måste även en ha en varm sovsäck och liggunderlag. Exakt utrustningslista kommer att presenteras i det informationsmaterial du kommer att få inför expeditionen.

Mat: Vi kommer både att äta middagar på restauranger samt äta torrmat som vi tillreder själva. Frukost fixar vi tillsammans på campingen. Till lunch äter vi lunchsoppa som vi värmer på våra medhavda gasolkök. 

Övrigt: För mer information om Zoom Fotoresor, leveransvillkor etc. se vår webb under ”Övrigt”.

Kalkylkurs: ISK 0,084  


FLYG

Om du/ni önskar bokning av internationellt flyg till Island hjälper vi gärna till med detta. Du bör ankomma Keflavik den 15 augusti senast runt 11.00. Hemresan kan ske när som helst den 21 augusti. Du är välkommen att ringa oss på telefon +46 (0)470-466 40 eller meddela i bokningsformuläret detta när du bokar workshopen, eller via mail info@zoomfotoresor.se 

BOKNING

Du kan boka din expedition online genom att klicka på knappen nedan, maila oss på info@zoomfotoresor.se eller ring oss på telefon: +46 470 466 40