FALKLANDSÖARNA

MED FOTOGRAF JONAS CLASSON

En unik resa för endast fyra personer! Ta chansen att få fotografera pingviner, sjölejon och elefantsälar på en av världens mest avlägsna platser.

När solen går upp möts vi av en mäktig ljudkuliss då vi befinner oss på en av världens mest avlägsna platser, Falklandsöarna, mitt bland 2 000 skrikande kungspingviner. Under 15 dagar fotograferar vi kungspingviner, magellan – och åsnepingviner, sjölejon, sjöelefanter och mycket annat på riktigt nära håll. På Saunders Island möts vi av den svartbrynade albatrossen omgiven av ett spektakulärt landskap och vid ”Devils Nose” på West Point Island balanserar klipphopparpingvinerna på de dramatiska klipporna som stupar ner i havet. Följ med Jonas Classon på en unik och exklusiv resa till Falklandsöarna och dess orörda natur. I en liten grupp på fyra personer utforskar vi ett av världens mest orörda områden. Då vi bor på Falklandsöarna och ofta mitt bland djuren istället för på fartyg kan vi utnyttja tiden maximalt och fotografera när ljuset är som bäst vid soluppgång och solnedgång.

Resans höjdpunkter:

 • Falklandsöarnas orörda natur och rika djurliv.
 • Stora kolonier åsne- och magellanpingviner.
 • Saunders Islands dramatiska landskap.
 • Möjlighet att fotografera albatrosser.
 • Volunteers Point med över 2 000 kungspingviner.
 • Mängder av sjölejon och sjöelefanter.
 • Vi bor mitt bland djuren för att kunna maximera fototillfällena.
 • Medverkan av Jonas Classon under hela resan.
 • Bildbearbetning och föredrag avJonas Classon .
 • Förberedande bildgenomgång.
 • Bildutvärderingsdag efter resan.

DESTINATION

PLATSER VI BESÖKER

CARCASS ISLAND

På Carcass Island vandrar fåren på de böljande kullarna samtidigt som tofskarcaran spanar i skyn på jakt efter bytesdjur. På Falklandsöarnas gömda pärla möts vi av branta slutningar, fantastiska stränder och ett mycket varierat djurliv. Under våra dagar på ön fotograferar vi stora kolonier av magellanpingviner, sjölejon och sjöelefanter som rör sig längst stränderna. Öns fågel liv är myllrande och lätt att komma nära och utöver ovan nämnda djur kommer du kunna fotografera allt från andfåglar, sydliga tofskarcaranorna och änder till gäss, albatrosser och gärdsmygar. På Carcass Island finns också alla nio arter av Falklandsöarnas inhemska sångfåglar.

SAUNDERS ISLAND

I de nord västra delarna av Falklandsöarna ligger Saunders Island som är områdets näst största ö. När vi tittar ut över det dramatiska landskapet möts vi av några av ögruppens mest slående vyer med långa svepande sandstränder så långt ögat når. Saunders har ett myllrande fågelliv och på de smala stränderna fotograferar vi kolonier av kungs- och åsnepingviner. Ön är känd för att vara ett av de få ställen där man kan se och fotografera svartbrynad albatross.

WEST POINT ISLAND

I de västra delarna av Falklandsöarna ligger West Point Island eller Albatross Island som ön tidigare kallades, tack vare de tusentals albatrosser som häckar på ön. Från de dramatiska klipporna vid ”Devils Nose” fotograferar vi klipphopparpingviner och albatrosser. Det är inte bara ”Devils Nose” som bjuder på spektakulära vyer på West Point Island. Här finns också Cliff Mountain som med sina 381 meter över havet är Falklandsöarnas högsta punkt.

VOLUNTER POINT

Volunteer Point är en av höjdpunkterna på Falklandsöarna och när vi närmar oss möts vi av en orkester av ljud från områdets många pingvinkolonier. Området är ett privatägt naturreservat och de långa sandstränderna är även hem till ett rikt och varierat fågelliv. Vid Volunteer Point kommer vi bland annat att kunna fotografera åsne- och magellanpingviner. Höjdpunkten är dock den stora kolonin av kungspingviner med över 2 000 individer.

 

PROGRAM

29 FEBRUARI – 14 MARS 2O20

Flyg till Falklandsöarna på egen hand. Då många föredrar att boka transporten på egen hand har vi valt att inte inkludera denna i priset. Önskar du hjälp med flygbokning ordnar vi detta. 

LÖRDAG 29 FEBRUARI 2O20

Efter ankomst till Mt. Pleasant Island flyger vi vidare till Saunders Island där vårt fotoäventyr på en av världens mest avlägsna platser tar sin början. Under de kommande dagarna utforskar vi Saunders omgivningar och dess spektakulära djurliv. Vi spenderar gott om tid med att fotografera den svartbrynade albatrossen och då vi bor endast 300 meter från kolonin kan vi maximera tiden ute i fält och fotografera när ljuset är som bäst. När klipphopparpingvinerna badar och tvättar sig kommer vi att få möjlighet till kreativa bilder. Under våra dagar på Saunders Island kommer vi gemensamt att laga all mat. (M)

SÖNDAG-ONSDAG, 1-4 MARS 2O20

Vi fortsätter att utforska Saunders Island och tar oss med fyrhjulsdrivna bilar till andra sidan ön. De kommande dagarna har vi perfekta fotomöjligheter då vi bor mitt bland tusentals åsnepingviner ständigt omgivna av tofskarcarkor. På andra sidan bukten från vårt boende hittar vi ett rikt fågelliv med bland annat kejsarskarvar och albatrosser samt både magellanpingviner och klipphopparpingvin. (F, L, M)

TORSDAG 5 MARS 2O20

Efter några fullspäckade dagar på Saunders Island fortsätter vi resan och tar flyget till Carcass Island. Här möts vi av ett varierande djurliv där vi kommer kunna fotografera fåglar, sjölejon och sjöelefanter. På de fantastiska stränderna får vi även möjlighet att på nära fotografera åsnepingviner. Under vårt besök på Carcass Island är vi är aldrig långt från djurlivet och runtomkring vår lodge strövar magellanpingvinerna fritt. (F, L, M)

FREDAG-SÖNDAG, 6-8 MARS 2O20

Under våra dagar på Carcass Island kommer vi förutom att fotografera sjölejon, sjöelefanter och fåglar även att göra en dagsutflykt med båt till West Point Island där vi får möjlighet att uppleva öns dramatiska natur. Vid ”Devils Nose” fotograferar vi klipphopparpingvin på de spektakulära klipporna samtidigt som albatrosserna solar i gräset och svävar i luften ovanför oss. På vår väg till och från ön finns det goda chanser att se valar och delfiner. (F, L, M)

MÅNDAG 9 MARS 2O20

Efter våra dagar på Carcass Island tar vi flyget till Port Stanley. Från huvudstaden rör vi oss med bil till vårt sista mål på resan, Volunteers Point. När vi närmar oss halvön möts vi av en imponerande ljudkuliss från områdets pingvinkolonier och när vi checkat in på vår gård kan du se 2 000 kungspingviner från ditt sovrumsfönster. (F, L, M)

TISDAG-TORSDAG 10-12 MARS 2O20

Under resans sista dagar utforskar vi de vackra sandstränderna kring Volunteers Point. Vi kommer att fotografera ett rikt fågelliv med kolonier av åsne- och magellanpingviner men det är områdets stora koloni av kungspingviner som är höjdpunkten på vår vistelse. I området finns Falklandsöarnas största koloni av kungspingviner och då vi bor mitt bland
2 000 kungspingviner är fotomöjligheterna oändliga. (F, L, M)

FREDAG 13 MARS 2O20

Vi spenderar förmiddagen med att fotografera vid Volunteers Point fantastiska omgivningar innan det är dags att åka tillbaka Port Stanley. Framme i Port Stanley checkar vi in på Malvina House Hotel. På kvällen äter vi en gemensam avslutningsmiddag samtidigt som vi diskuterar våra upplevelser från resan. Under kvällen kommer Jonas att utse ”Resans bild” vilken går till final i vår tävling ”Årets bild”. (F, L, M)

LÖRDAG 14 MARS 2O20

Efter en lugn och avkopplande morgon på egen hand lämnar vi hotellet och åker mot flygplatsen för vidare transfer till Sverige på egen hand. (F)

FOTOGRAF

JONAS CLASSON – Fågelfotograf

 

Jonas Classon arbetar på heltid som naturfotograf och har fåglar som sitt främsta motiv. Detta har gjort honom till Sveriges just nu kanske mest lovande fågelfotograf. Den energi som naturen ger honom har format hans sätt att se på sina motiv och skapat hans unika bildspråk. Med omfattande kunskap om utrustning och teknik skapar Jonas nytänkande bilder som belönats flitigt. Bland annat prisades en av hans svanbilder från Tysslingen i kategorin ’’Årets kreativa naturbild’’ i NNPC 2018. Jonas har tidigare även arbetat som pressfotograf på Nerikes Allehanda samt varit TV-fotograf för natur- och fiskeprogram.

För mer information se www.jonasclasson.se

JONAS UPPGIFT FÖRE OCH UNDER RESAN

På samtliga våra workshops medverkar alltid en känd och kunnig fotograf, vars uppgift är att agera fotovärd och hjälpa dig att utvecklas som fotograf. För att göra detta på bästa sätt kommer du både före och under resan att få hjälp av Jonas Classon.

Under Jonas ledning kommer vi under resan att ägna mycket tid åt fotografering i fält. Detta ger mycket tid för individuella fototips och råd eller kanske att få hjälp med någon inställning på din kamera. Under workshopen kommer vi även att arbeta mycket med bildkomposition samt gå igenom och utvärdera varandras bilder. Jonas kommer även att hålla inspirerande föredrag för att ge idéer till fotograferandet. Vi kommer också att arbeta med bildbearbetning av våra bilder.

BOENDE

På Falklandsöarna finns det inga hotell bortsett från i huvudorten Port Stanley. Under vår vistelse på ön bor på i små hus nära djurlivet. Som ett exempel på boende kan nämnas The Rockery enligt nedan.

THE ROCKERY OCH LIKNANDE

The Rockery, vilken ligger på Saunders Island, erbjuder ett enkelt men bekvämt boende med fyra sängar fördelade på två sovrum. Huset har tillgång till el och vatten dygnet runt och förutom sovrum finns här vardagsrum, kök, toalett och dusch. Under vår vistelse på The Rockery bor vi mitt bland djurlivet och närheten till en albatrosskoloni 300 meter bort ger oss perfekta fotomöjligheter.

PORT STANLEY: MALVINA HOUSE HOTEL****

Malvina House Hotel är ett bra föstaklasshotell beläget med utsikt över hamnen och endast några minuters gångväg från Port Stanleys huvudgata. Hotellet har moderna rum med toalett och dusch samt TV och fri Wi-Fi. På hotellet finns även en bar och en restaurang. Vill man koppla av så finns det även både en jacuzzi samt en bastu på hotellet.

Läs mer

PRIS & BOKNING

PRIS

Pris per person i SEK: 71.900:-

Priset inkluderar:

 • Busstransporter enligt program.
 • Diverse transport med flyg och båt mellan de olika öarna.
 • Inkvartering enligt program i del i dubbelrum.
 • Måltider enligt program (anges med F=Frukost, L=Lunch, M=Middag).
 • Guidning av engelsktalande guide.
 • Medverkan av Jonas Classon under hela resan.
 • Workshop och föredrag av Jonas Classon under resan.
 • Förberedande bildgenomgång.
 • Färdhandlingar och praktisk reseinformation.

Priset inkluderar ej:

 • Enkelrum kan inte erbjudas.
 • Flyg till Falklandsöarna.
 • Alla kostnader av personlig karaktär, som dryck.
 • Dricks till den lokala guiden. Normalt 10 dollar/dag.
 • Avbeställningsskydd och reseförsäkring. För information se vår webb under ”Övrigt”.

FLYG

Om du/ni önskar bokning av flyg till Falklandsöarna hjälper vi mer än gärna till med detta. Du kan maila oss på info@zoomfotoresor.se eller ringa oss på telefon +46 470 466 40.

FAKTA

Målgrupp: Djur- och naturfotografer i alla åldrar. För att få ut så mycket som möjligt av resan rekommenderas dock en viss vana vid djurfotografering.

Min/max antal: 3/4.

Utrustning: Kamera med objektiv från vidvinkel till långa telen är användbart. En- eller trebenstativ, samt om möjligt en laptop med någon av programvarorna Photoshop eller Lightroom.

Övrigt: För mer information om Zoom Fotoresor, leveransvillkor etc. se vår webb under ”Övrigt”.

Kalkylkurs: USD 8,15

BOKNING

Du bokar denna resa genom att klicka på knappen nedan eller ring oss på telefon +46 470 466 40.

VAD INNEBÄR EN ZOOM RESA?

För att du ska få ut det mesta av din fotoresa och ditt fotograferande så jobbar vi på flera sätt med att ge dig en bra upplevelse. Nedan finner du en del av de saker som är viktiga för oss och som är en del av en Zoom-upplevelse.

EN VÄLKÄND FOTOGRAF MEDVERKAR ALLTID
På alla våra arrangemang medverkar alltid en professionell och välmeriterad fotograf.

ZOOMS RESEVÄRD
På de flesta av våra resor medverkar en resevärd från Zoom, vars uppgift är att säkerställa kvalitén och logistiken så att den medverkande fotografen kan ägna sin tid åt dig och ditt fotograferande.

SPECIFICERADE HOTELL
Alla våra hotell och lodger är av hög standard. Att du dessutom redan när du bokar din fotoresa vet på vilka hotell du ska bo är för oss en självklarhet.

Ovan är bara några av de saker som gör Zoom unikt. Klicka här och läs mer om vad du kan förvänta dig när du reser med Zoom. 

FALKLANDSÖARNA

MED FOTOGRAF JONAS CLASSON

En unik resa för endast fyra personer. Ta chansen att få fotografera pingviner, sjölejon och elefantsälar på en av världens mest avlägsna platser.

När solen går upp möts vi av en mäktig ljudkuliss då vi befinner oss på en av världens mest avlägsna platser, Falklandsöarna, mitt bland 2 000 skrikande kungspingviner. Under 15 dagar fotograferar vi kungspingviner, magellan – och åsnepingviner, sjölejon, sjöelefanter och mycket annat på riktigt nära håll. På Saunders Island möts vi av den svartbrynade albatrossen omgiven av ett spektakulärt landskap och vid ”Devils Nose” på West Point Island balanserar klipphopparpingvinerna på de dramatiska klipporna som stupar ner i havet. Följ med Jonas Classon på en unik och exklusiv resa till Falklandsöarna och dess orörda natur. I en liten grupp på fyra personer utforskar vi ett av världens mest orörda områden. Då vi bor på Falklandsöarna och ofta mitt bland djuren istället för på fartyg kan vi utnyttja tiden maximalt och fotografera när ljuset är som bäst vid soluppgång och solnedgång.

Resans höjdpunkter:

 • Den orörda naturen och det rika djurliv.
 • Stora kolonier åsne- och magellanpingviner.
 • Saunders Islands dramatiska landskap.
 • Möjlighet att fotografera albatrosser.
 • Volunteers Point med över 2 000 kungspingviner.
 • Mängder av sjölejon och sjöelefanter.
 • Vi bor mitt bland djuren för att maximera fototillfällena.
 • Medverkan av Jonas Classon.
 • Bildbearbetning med mera av Jonas Classon.
 • Förberedande bildgenomgång.

DESTINATION

Följ med Tom Svensson på en unik och exklusiv resa till Falklandsöarna och dess orörda natur. I en liten grupp på fyra personer utforskar vi ett av världens mest orörda områden. Då vi bor på Falklandsöarna och ofta mitt bland djuren.

LÄS MER

PLATSER VI BESÖKER

CARCASS ISLAND

På Carcass Island vandrar fåren på de böljande kullarna samtidigt som tofskarcaran spanar i skyn på jakt efter bytesdjur. På Falklandsöarnas gömda pärla möts vi av branta slutningar, fantastiska stränder och ett mycket varierat djurliv. Under våra dagar på ön fotograferar vi stora kolonier av magellanpingviner, sjölejon och sjöelefanter som rör sig längst stränderna. Öns fågel liv är myllrande och lätt att komma nära och utöver ovan nämnda djur kommer du kunna fotografera allt från andfåglar, sydliga tofskarcaranorna och änder till gäss, albatrosser och gärdsmygar. På Carcass Island finns också alla nio arter av Falklandsöarnas inhemska sångfåglar.

SAUNDERS ISLAND

I de nord västra delarna av Falklandsöarna ligger Saunders Island som är områdets näst största ö. När vi tittar ut över det dramatiska landskapet möts vi av några av ögruppens mest slående vyer med långa svepande sandstränder så långt ögat når. Saunders har ett myllrande fågelliv och på de smala stränderna fotograferar vi kolonier av kungs- och åsnepingviner. Ön är känd för att vara ett av de få ställen där man kan se och fotografera svartbrynad albatross.

WEST POINT ISLAND

I de västra delarna av Falklandsöarna ligger West Point Island eller Albatross Island som ön tidigare kallades, tack vare de tusentals albatrosser som häckar på ön. Från de dramatiska klipporna vid ”Devils Nose” fotograferar vi klipphopparpingviner och albatrosser. Det är inte bara ”Devils Nose” som bjuder på spektakulära vyer på West Point Island. Här finns också Cliff Mountain som med sina 381 meter över havet är Falklandsöarnas högsta punkt.

VOLUNTER POINT

Volunteer Point är en av höjdpunkterna på Falklandsöarna och när vi närmar oss möts vi av en orkester av ljud från områdets många pingvinkolonier. Området är ett privatägt naturreservat och de långa sandstränderna är även hem till ett rikt och varierat fågelliv. Vid Volunteer Point kommer vi bland annat att kunna fotografera åsne- och magellanpingviner. Höjdpunkten är dock den stora kolonin av kungspingviner med över 2 000 individer.

PROGRAM

Under 15 dagar fotograferar vi kungspingviner, magellan – och åsnepingviner, sjölejon, sjöelefanter och mycket annat på riktigt nära håll.

LÄS MER

Flyg till Falklandsöarna på egen hand.

LÖRDAG 29 FEBRUARI 2O20

Efter ankomst till Mt. Pleasant Island flyger vi vidare till Saunders Island där vårt fotoäventyr tar sin början. Under de kommande dagarna utforskar vi Saunders omgivningar och dess spektakulära djurliv. Vi spenderar gott om tid med att fotografera den svartbrynade albatrossen och då vi bor endast 300 meter från kolonin kan vi maximera tiden ute i fält och fotografera när ljuset är som bäst. När klipphopparpingvinerna badar och tvättar sig kommer vi att få möjlighet till kreativa bilder. Under våra dagar på Saunders Island kommer vi gemensamt att laga all mat. (M)

SÖNDAG-ONSDAG, 1-4 MARS 2O20

Vi fortsätter att utforska Saunders Island och tar oss med fyrhjulsdrivna bilar till andra sidan ön. De kommande dagarna har vi perfekta fotomöjligheter då vi bor mitt bland tusentals åsnepingviner ständigt omgivna av tofskarcarkor. På andra sidan bukten från vårt boende hittar vi ett rikt fågelliv med bland annat kejsarskarvar och albatrosser samt både magellanpingviner och klipphopparpingvin. (F, L, M)

TORSDAG 5 MARS 2O20

Efter några fullspäckade dagar på Saunders Island fortsätter vi resan och tar flyget till Carcass Island. Här möts vi av ett varierande djurliv där vi kommer kunna fotografera fåglar, sjölejon och sjöelefanter. På de fantastiska stränderna får vi även möjlighet att på nära fotografera åsnepingviner. Under vårt besök på Carcass Island är vi är aldrig långt från djurlivet och runtomkring vår lodge strövar magellanpingvinerna fritt. (F, L, M)

FREDAG-SÖNDAG, 6-8 MARS 2O20

Under våra dagar på Carcass Island kommer vi förutom att fotografera sjölejon, sjöelefanter och fåglar även att göra en dagsutflykt med båt till West Point Island där vi får möjlighet att uppleva öns dramatiska natur. Vid ”Devils Nose” fotograferar vi klipphopparpingvin på de spektakulära klipporna samtidigt som albatrosserna solar i gräset och svävar i luften ovanför oss. På vår väg till och från ön finns det goda chanser att se valar och delfiner. (F, L, M)

MÅNDAG 9 MARS 2O20

Efter våra dagar på Carcass Island tar vi flyget till Port Stanley. Från huvudstaden rör vi oss med bil till vårt sista mål på resan, Volunteers Point. När vi närmar oss halvön möts vi av en imponerande ljudkuliss från områdets pingvinkolonier och när vi checkat in på vår gård kan du se 2 000 kungspingviner från ditt sovrumsfönster. (F, L, M)

TISDAG-TORSDAG 10-12 MARS 2O20

Under resans sista dagar utforskar vi de vackra sandstränderna kring Volunteers Point. Vi kommer att fotografera ett rikt fågelliv med kolonier av åsne- och magellanpingviner men det är områdets stora koloni av kungspingviner som är höjdpunkten på vår vistelse. I området finns Falklandsöarnas största koloni av kungspingviner och då vi bor mitt bland 2 000 kungspingviner är fotomöjligheterna oändliga. (F, L, M)

FREDAG 13 MARS 2O20

Vi spenderar förmiddagen med att fotografera vid Volunteers Point fantastiska omgivningar innan det är dags att åka tillbaka Port Stanley. Framme i Port Stanley checkar vi in på Malvina House Hotel. På kvällen äter vi en gemensam avslutningsmiddag samtidigt som vi diskuterar våra upplevelser från resan. Under kvällen kommer Jonas att utse ”Resans bild” vilken går till final i vår tävling ”Årets bild”. (F, L, M)

LÖRDAG 14 MARS 2O20

Efter en lugn och avkopplande morgon på egen hand lämnar vi hotellet och åker mot flygplatsen för vidare transfer till Sverige på egen hand. (F)

FOTOGRAF

Resan leds av fågelfotografen Jonas Classon.

LÄS MER

Jonas Classon arbetar på heltid som naturfotograf och har fåglar som sitt främsta motiv. Detta har gjort honom till Sveriges just nu kanske mest lovande fågelfotograf. Den energi som naturen ger honom har format hans sätt att se på sina motiv och skapat hans unika bildspråk. Med omfattande kunskap om utrustning och teknik skapar Jonas nytänkande bilder som belönats flitigt. Bland annat prisades en av hans svanbilder från Tysslingen i kategorin ’’Årets kreativa naturbild’’ i NNPC 2018. Jonas har tidigare även arbetat som pressfotograf på Nerikes Allehanda samt varit TV-fotograf för natur- och fiskeprogram.

För mer information se www.jonasclasson.se

JONAS UPPGIFT UNDER RESAN

På samtliga våra workshops medverkar alltid en känd och kunnig fotograf, vars uppgift är att agera fotovärd och hjälpa dig att utvecklas som fotograf. För att göra detta på bästa sätt kommer du både före och under resan att få hjälp av Jonas Classon. Under Jonas ledning kommer vi under resan att ägna mycket tid åt fotografering i fält. Detta ger mycket tid för individuella fototips och råd eller kanske att få hjälp med någon inställning på din kamera. Under workshopen kommer vi även att arbeta mycket med bildkomposition samt gå igenom och utvärdera varandras bilder. Jonas kommer även att hålla inspirerande föredrag för att ge idéer till fotograferandet. Vi kommer också att arbeta med bildbearbetning av våra bilder.

HOTELL

LÄS MER

På Falklandsöarna finns det inga hotell bortsett från i huvudorten Port Stanley. Under vår vistelse på ön bor på i små hus nära djurlivet. Som ett exempel på boende kan nämnas The Rockery enligt nedan.

THE ROCKERY OCH LIKNANDE

The Rockery, vilken ligger på Saunders Island, erbjuder ett enkelt men bekvämt boende med fyra sängar fördelade på två sovrum. Huset har tillgång till el och vatten dygnet runt och förutom sovrum finns här vardagsrum, kök, toalett och dusch. Under vår vistelse på The Rockery bor vi mitt bland djurlivet och närheten till en albatrosskoloni 300 meter bort ger oss perfekta fotomöjligheter.

PORT STANLEY: MALVINA HOUSE HOTEL****

PRIS & BOKNING

PRIS

Pris per person i SEK: 71.900:-

Priset inkluderar:

 • Busstransporter enligt program.
 • Flyg och båt mellan de olika öarna.
 • Inkvartering i del i dubbelrum.
 • Måltider (F=Frukost, L=Lunch, M=Middag).
 • Medverkan av Jonas Classon under resan.
 • Workshops av Jonas Classon under resan.
 • Guidning av engelsktalande guide.
 • Förberedande bildgenomgång.
 • Färdhandlingar och praktisk reseinformation.

Priset inkluderar ej:

 • Enkelrum kan inte erbjudas.
 • Flyg till Falklandsöarna.
 • Kostnader av personlig karaktär som dryck.
 • Dricks till den lokala guiden, 10 dollar/dag.
 • Avbeställningsskydd och reseförsäkring. För information se vår webb under ”Övrigt”.

FLYG

Om du/ni önskar bokning av flyg till Falklandsöarna hjälper vi gärna till med detta. Du kan maila oss på info@zoomfotoresor.se eller ringa oss på telefon +46 470 466 40.

FAKTA

Målgrupp: Djur- och naturfotografer i alla åldrar. För att få ut så mycket som möjligt av resan rekommenderas dock en viss vana vid djurfotografering.

Min/max antal: 3/4.

Utrustning: Kamera med objektiv från vidvinkel till långa telen är användbart. En- eller trebenstativ, samt om möjligt en laptop med någon av programvarorna Photoshop eller Lightroom.

Övrigt: För mer information om Zoom Fotoresor, leveransvillkor etc. se vår webb under ”Övrigt”.

Kalkylkurs: USD 8,15.

BOKNING

Du bokar denna resa genom att klicka på knappen nedan eller genom att ringa oss på telefon +46 470 466 40.

VAD INNEBÄR EN ZOOM RESA?

LÄS MER

EN VÄLKÄND FOTOGRAF MEDVERKAR ALLTID

På alla våra arrangemang medverkar alltid en mycket välkänd och meriterad fotograf.

ZOOMS RESEVÄRD

På de flesta av våra resor medverkar en resevärd från Zoom, vars uppgift är att säkerställa kvalitén och logistiken så att den medverkande fotografen kan ägna sin tid åt dig och dina bilder.

SPECIFICERADE HOTELL

Alla våra hotell och lodger är av hög standard. Att du dessutom redan när du bokar din fotoresa vet på vilka hotell du ska bo är för oss en självklarhet.

Ovan är bara några av de saker som gör Zoom unikt. Klicka här och läs mer om vad du kan förvänta dig när du reser med Zoom.