FALKLANDSÖARNA

Falklandsöarna • 15-29 februari 2020

En unik resa för endast fyra personer! Ta chansen att få fotografera pingviner, sjölejon och elefantsälar på en av världens mest avlägsna platser.

När solen går upp möts vi av en mäktig ljudkuliss då vi befinner oss på en av världens mest avlägsna platser, Falklandsöarna, mitt bland 2 000 skrikande kungspingviner. Under 15 dagar fotograferar vi kungspingviner, magellan – och åsnepingviner, sjölejon, sjöelefanter och mycket annat på riktigt nära håll. På Saunders Island möts vi av den svartbrynade albatrossen omgiven av ett spektakulärt landskap och vid ”Devils Nose” på West Point Island balanserar klipphopparpingvinerna på de dramatiska klipporna som stupar ner i havet. Följ med Tom Svensson på en unik och exklusiv resa till Falklandsöarna och dess orörda natur. I en liten grupp på fyra personer utforskar vi ett av världens mest orörda områden. Då vi bor på Falklandsöarna och ofta mitt bland djuren istället för på fartyg kan vi utnyttja tiden maximalt och fotografera när ljuset är som bäst vid soluppgång och solnedgång.

Resans höjdpunkter:

 • Falklandsöarnas orörda natur och rika djurliv.
 • Stora kolonier åsne- och magellanpingviner.
 • Saunders Islands dramatiska landskap.
 • Möjlighet att fotografera albatrosser.
 • Volunteers Point med över 2 000 kungspingviner.
 • Mängder av sjölejon och sjöelefanter.
 • Vi bor mitt bland djuren för att kunna maximera fototillfällena.
 • Medverkan av Tom Svensson under hela resan.
 • Bildbearbetning och föredrag av Tom Svensson.
 • Förberedande bildgenomgång.
 • Bildutvärderingsdag efter resan.

FOTOGRAF

Tom Svensson är en världsberömd bevarandefotograf, född i Danmark, men uppvuxen i Sverige och bosatt i Fjällbacka. Toms stora drivkraft i livet är naturvård och, som han säger, ”jag gör det inte för mig själv, men för mina barn och framtida barnbarn, för om vi inte gör det för dem, kan de inte göra någonting själv och då är det för sent. Hans färdigheter som fotograf är att ta bilder som påverkar människor och gör skillnad. Bilder är ett sätt att göra en förändring, eftersom kraften i en bild är stor. Här anses han vara en av världens främsta. Tom är medlem i Naturfotograferna/N och är den enda svenska som valdes till IEPA, International Enviroment Photographers Association. Han ingår i Canons nordiska ambassadörsprogram samt har nyligen blivit Global Manfrotto Ambassadör.

För mer information: www.tomsvensson.se

TOMS UPPGIFT FÖRE OCH UNDER RESAN

På samtliga våra resor medverkar alltid en mycket känd och duktig fotograf vars uppgift är att agera fototeknisk värd och hjälpa dig att utvecklas som fotograf. För att göra detta på bästa sätt kommer du både för och under resan att få hjälp av Tom Svensson.

FÖRE. Redan innan resan har du möjlighet att skicka in ett antal bilder som representerar ditt fotograferande. Detta gör det lättare Tom att redan från början anpassa handledningen och råden till dig så att du på bästa sätt kan utvecklas som fotograf efter dina förutsättningar.

UNDER. Under Toms ledning kommer vi under resan att ägna mycket tid åt fotografering vilket ger mycket tid för individuella fototips och råd eller kanske hjälp med någon inställning på din kamera. Under resan kommer vi även att arbeta mycket med bildbearbetning samt titta på och utvärdera varandras bilder. Vi kommer att prata om bildkomposition och ljuset i bilderna med mera. Tom kommer också att hålla föredrag.

PLATSER VI BESÖKER

CARCASS ISLAND

På Carcass Island vandrar fåren på de böljande kullarna samtidigt som tofskarcaran spanar i skyn på jakt efter bytesdjur. På Falklandsöarnas gömda pärla möts vi av branta slutningar, fantastiska stränder och ett mycket varierat djurliv. Under våra dagar på ön fotograferar vi stora kolonier av magellanpingviner, sjölejon och sjöelefanter som rör sig längst stränderna. Öns fågel liv är myllrande och lätt att komma nära och utöver ovan nämnda djur kommer du kunna fotografera allt från andfåglar, sydliga tofskarcaranorna och änder till gäss, albatrosser och gärdsmygar. På Carcass Island finns också alla nio arter av Falklandsöarnas inhemska sångfåglar.

SAUNDERS ISLAND

I de nord västra delarna av Falklandsöarna ligger Saunders Island som är områdets näst största ö. När vi tittar ut över det dramatiska landskapet möts vi av några av ögruppens mest slående vyer med långa svepande sandstränder så långt ögat når. Saunders har ett myllrande fågelliv och på de smala stränderna fotograferar vi kolonier av kungs- och åsnepingviner. Ön är känd för att vara ett av de få ställen där man kan se och fotografera svartbrynad albatross.

WEST POINT ISLAND

I de västra delarna av Falklandsöarna ligger West Point Island eller Albatross Island som ön tidigare kallades, tack vare de tusentals albatrosser som häckar på ön. Från de dramatiska klipporna vid ”Devils Nose” fotograferar vi klipphopparpingviner och albatrosser. Det är inte bara ”Devils Nose” som bjuder på spektakulära vyer på West Point Island. Här finns också Cliff Mountain som med sina 381 meter över havet är Falklandsöarnas högsta punkt.

VOLUNTER POINT

Volunteer Point är en av höjdpunkterna på Falklandsöarna och när vi närmar oss möts vi av en orkester av ljud från områdets många pingvinkolonier. Området är ett privatägt naturreservat och de långa sandstränderna är även hem till ett rikt och varierat fågelliv. Vid Volunteer Point kommer vi bland annat att kunna fotografera åsne- och magellanpingviner. Höjdpunkten är dock den stora kolonin av kungspingviner med över 2 000 individer.

 

PROGRAM

Flyg till Falklandsöarna på egen hand. Då många föredrar att boka transporten på egen hand har vi valt att inte inkludera denna i priset. Önskar du hjälp med flygbokning ordnar vi detta. 

LÖRDAG 15 FEBRUARI 2O20

Efter ankomst till Mt. Pleasant Island flyger vi vidare till Saunders Island där vårt fotoäventyr på en av världens mest avlägsna platser tar sin början. Under de kommande dagarna utforskar vi Saunders omgivningar och dess spektakulära djurliv. Vi spenderar gott om tid med att fotografera den svartbrynade albatrossen och då vi bor endast 300 meter från kolonin kan vi maximera tiden ute i fält och fotografera när ljuset är som bäst. När klipphopparpingvinerna badar och tvättar sig kommer vi att få möjlighet till kreativa bilder. Under våra dagar på Saunders Island kommer vi gemensamt att laga all mat. (M)

SÖNDAG-ONSDAG, 16-19 FEBRUARI 2O20

Vi fortsätter att utforska Saunders Island och tar oss med fyrhjulsdrivna bilar till andra sidan ön. De kommande dagarna har vi perfekta fotomöjligheter då vi bor mitt bland tusentals åsnepingviner ständigt omgivna av tofskarcarkor. På andra sidan bukten från vårt boende hittar vi ett rikt fågelliv med bland annat kejsarskarvar och albatrosser samt både magellanpingviner och klipphopparpingvin. (F, L, M)

TORSDAG 20 FEBRUARI 2O20

Efter några fullspäckade dagar på Saunders Island fortsätter vi resan och tar flyget till Carcass Island. Här möts vi av ett varierande djurliv där vi kommer kunna fotografera fåglar, sjölejon och sjöelefanter. På de fantastiska stränderna får vi även möjlighet att på nära fotografera åsnepingviner. Under vårt besök på Carcass Island är vi är aldrig långt från djurlivet och runtomkring vår lodge strövar magellanpingvinerna fritt. (F, L, M)

FREDAG-SÖNDAG, 21-23 FEBRUARI 2O20

Under våra dagar på Carcass Island kommer vi förutom att fotografera sjölejon, sjöelefanter och fåglar även att göra en dagsutflykt med båt till West Point Island där vi får möjlighet att uppleva öns dramatiska natur. Vid ”Devils Nose” fotograferar vi klipphopparpingvin på de spektakulära klipporna samtidigt som albatrosserna solar i gräset och svävar i luften ovanför oss. På vår väg till och från ön finns det goda chanser att se valar och delfiner. (F, L, M)

MÅNDAG 24 FEBRUARI 2O20

Efter våra dagar på Carcass Island tar vi flyget till Port Stanley. Från huvudstaden rör vi oss med bil till vårt sista mål på resan, Volunteers Point. När vi närmar oss halvön möts vi av en imponerande ljudkuliss från områdets pingvinkolonier och när vi checkat in på vår gård kan du se 2 000 kungspingviner från ditt sovrumsfönster. (F, L, M)

TISDAG-TORSDAG 25-27 FEBRUARI 2O20

Under resans sista dagar utforskar vi de vackra sandstränderna kring Volunteers Point. Vi kommer att fotografera ett rikt fågelliv med kolonier av åsne- och magellanpingviner men det är områdets stora koloni av kungspingviner som är höjdpunkten på vår vistelse. I området finns Falklandsöarnas största koloni av kungspingviner och då vi bor mitt bland
2 000 kungspingviner är fotomöjligheterna oändliga. (F, L, M)

FREDAG 28 FEBRUARI 2O20

Vi spenderar förmiddagen med att fotografera vid Volunteers Point fantastiska omgivningar innan det är dags att åka tillbaka Port Stanley. Framme i Port Stanley checkar vi in på Malvina House Hotel. På kvällen äter vi en gemensam avslutningsmiddag samtidigt som vi diskuterar våra upplevelser från resan. Under kvällen kommer Tom att utse ”Resans bild” vilken går till final i vår tävling ”Årets bild”. (F, L, M)

LÖRDAG 29 FEBRUARI 2O20

Efter en lugn och avkopplande morgon på egen hand lämnar vi hotellet och åker mot flygplatsen för vidare transfer till Sverige på egen hand. (F)

BOENDE

På Falklandsöarna finns det inga hotell bortsett från i huvudorten Port Stanley. Under vår vistelse på ön bor på i små hus nära djurlivet. Som ett exempel på boende kan nämnas The Rockery enligt nedan.

THE ROCKERY OCH LIKNANDE

The Rockery, vilken ligger på Saunders Island, erbjuder ett enkelt men bekvämt boende med fyra sängar fördelade på två sovrum. Huset har tillgång till el och vatten dygnet runt och förutom sovrum finns här vardagsrum, kök, toalett och dusch. Under vår vistelse på The Rockery bor vi mitt bland djurlivet och närheten till en albatrosskoloni 300 meter bort ger oss perfekta fotomöjligheter.

PORT STANLEY: MALVINA HOUSE HOTEL****

Malvina House Hotel är ett bra föstaklasshotell beläget med utsikt över hamnen och endast några minuters gångväg från Port Stanleys huvudgata. Hotellet har moderna rum med toalett och dusch samt TV och fri Wi-Fi. På hotellet finns även en bar och en restaurang. Vill man koppla av så finns det även både en jacuzzi samt en bastu på hotellet.

Läs mer

För att du ska få ut det mesta av din fotoresa och ditt fotograferande så jobbar vi på flera sätt med att ge dig en bra upplevelse. Nedan finner du en del av de saker som är viktiga för oss och som är en del av en Zoom-upplevelse.

EN VÄLKÄND FOTOGRAF MEDVERKAR ALLTID
På alla våra arrangemang medverkar alltid en professionell och välmeriterad fotograf.

ZOOMS RESEVÄRD
På de flesta av våra resor medverkar en resevärd från Zoom, vars uppgift är att säkerställa kvalitén och logistiken så att den medverkande fotografen kan ägna sin tid åt dig och ditt fotograferande.

SPECIFICERADE HOTELL
Alla våra hotell och lodger är av hög standard. Att du dessutom redan när du bokar din fotoresa vet på vilka hotell du ska bo är för oss en självklarhet.

Ovan är bara några av de saker som gör Zoom unikt. Klicka här och läs mer om vad du kan förvänta dig när du reser med Zoom. 

PRIS

Pris per person i SEK: 71.900:-

Priset inkluderar:

 • Busstransporter enligt program.
 • Diverse transport med flyg och båt mellan de olika öarna.
 • Inkvartering enligt program i del i dubbelrum.
 • Måltider enligt program (anges med F=Frukost, L=Lunch, M=Middag).
 • Guidning av engelsktalande guide.
 • Medverkan av Tom Svensson under hela resan.
 • Workshop och föredrag av Tom Svensson under resan.
 • Förberedande bildgenomgång.
 • Färdhandlingar och praktisk reseinformation.

Priset inkluderar ej:

 • Enkelrum kan inte erbjudas.
 • Flyg till Falklandsöarna.
 • Alla kostnader av personlig karaktär, som dryck.
 • Dricks till den lokala guiden. Normalt 10 dollar/dag.
 • Avbeställningsskydd och reseförsäkring. För information se vår webb under ”Övrigt”.

FLYG

Om du/ni önskar bokning av flyg till Falklandsöarna hjälper vi mer än gärna till med detta. Du kan maila oss på info@zoomfotoresor.se eller ringa oss på telefon +46 470 466 40.

FAKTA

Målgrupp: Djur- och naturfotografer i alla åldrar. För att få ut så mycket som möjligt av resan rekommenderas dock en viss vana vid djurfotografering.

Min/max antal: 3/4.

Utrustning: Kamera med objektiv från vidvinkel till långa telen är användbart. En- eller trebenstativ, samt om möjligt en laptop med någon av programvarorna Photoshop eller Lightroom.

Övrigt: För mer information om Zoom Fotoresor, leveransvillkor etc. se vår webb under ”Övrigt”.

Kalkylkurs: USD 8,15

BOKNING

Du bokar denna resa genom att klicka på knappen nedan eller ring oss på telefon +46 470 466 40.

FALKLANDSÖARNA

MED FOTOGRAF TOM SVENSSON

En unik resa för endast fyra personer. Ta chansen att få fotografera pingviner, sjölejon och elefantsälar på en av världens mest avlägsna platser.

När solen går upp möts vi av en mäktig ljudkuliss då vi befinner oss på en av världens mest avlägsna platser, Falklandsöarna, mitt bland 2 000 skrikande kungspingviner. Under 15 dagar fotograferar vi kungspingviner, magellan – och åsnepingviner, sjölejon, sjöelefanter och mycket annat på riktigt nära håll. På Saunders Island möts vi av den svartbrynade albatrossen omgiven av ett spektakulärt landskap och vid ”Devils Nose” på West Point Island balanserar klipphopparpingvinerna på de dramatiska klipporna som stupar ner i havet. Följ med Tom Svensson på en unik och exklusiv resa till Falklandsöarna och dess orörda natur. I en liten grupp på fyra personer utforskar vi ett av världens mest orörda områden.

Resans höjdpunkter:

 • Den orörda naturen och det rika djurliv.
 • Stora kolonier åsne- och magellanpingviner.
 • Saunders Islands dramatiska landskap.
 • Möjlighet att fotografera albatrosser.
 • Volunteers Point med över 2 000 kungspingviner.
 • Mängder av sjölejon och sjöelefanter.
 • Vi bor mitt bland djuren för att maximera fototillfällena.
 • Medverkan av Tom Svensson.
 • Bildbearbetning med mera av Tom Svensson.
 • Förberedande bildgenomgång.

DESTINATION

Följ med Tom Svensson på en unik och exklusiv resa till Falklandsöarna och dess orörda natur. I en liten grupp på fyra personer utforskar vi ett av världens mest orörda områden. Då vi bor på Falklandsöarna och ofta mitt bland djuren.

LÄS MER

PLATSER VI BESÖKER

CARCASS ISLAND

På Carcass Island vandrar fåren på de böljande kullarna samtidigt som tofskarcaran spanar i skyn på jakt efter bytesdjur. På Falklandsöarnas gömda pärla möts vi av branta slutningar, fantastiska stränder och ett mycket varierat djurliv. Under våra dagar på ön fotograferar vi stora kolonier av magellanpingviner, sjölejon och sjöelefanter som rör sig längst stränderna. Öns fågel liv är myllrande och lätt att komma nära och utöver ovan nämnda djur kommer du kunna fotografera allt från andfåglar, sydliga tofskarcaranorna och änder till gäss, albatrosser och gärdsmygar. På Carcass Island finns också alla nio arter av Falklandsöarnas inhemska sångfåglar.

SAUNDERS ISLAND

I de nord västra delarna av Falklandsöarna ligger Saunders Island som är områdets näst största ö. När vi tittar ut över det dramatiska landskapet möts vi av några av ögruppens mest slående vyer med långa svepande sandstränder så långt ögat når. Saunders har ett myllrande fågelliv och på de smala stränderna fotograferar vi kolonier av kungs- och åsnepingviner. Ön är känd för att vara ett av de få ställen där man kan se och fotografera svartbrynad albatross.

WEST POINT ISLAND

I de västra delarna av Falklandsöarna ligger West Point Island eller Albatross Island som ön tidigare kallades, tack vare de tusentals albatrosser som häckar på ön. Från de dramatiska klipporna vid ”Devils Nose” fotograferar vi klipphopparpingviner och albatrosser. Det är inte bara ”Devils Nose” som bjuder på spektakulära vyer på West Point Island. Här finns också Cliff Mountain som med sina 381 meter över havet är Falklandsöarnas högsta punkt.

VOLUNTER POINT

Volunteer Point är en av höjdpunkterna på Falklandsöarna och när vi närmar oss möts vi av en orkester av ljud från områdets många pingvinkolonier. Området är ett privatägt naturreservat och de långa sandstränderna är även hem till ett rikt och varierat fågelliv. Vid Volunteer Point kommer vi bland annat att kunna fotografera åsne- och magellanpingviner. Höjdpunkten är dock den stora kolonin av kungspingviner med över 2 000 individer.

PROGRAM

Under 15 dagar fotograferar vi kungspingviner, magellan – och åsnepingviner, sjölejon, sjöelefanter och mycket annat på riktigt nära håll.

LÄS MER

15-29 FEBRUARI 2020

Flyg till Falklandsöarna på egen hand.

LÖRDAG 15 FEBRUARI 2O20

Efter ankomst till Mt. Pleasant Island flyger vi vidare till Saunders Island där vårt fotoäventyr tar sin början. Under de kommande dagarna utforskar vi Saunders omgivningar och dess spektakulära djurliv. Vi spenderar gott om tid med att fotografera den svartbrynade albatrossen och då vi bor endast 300 meter från kolonin kan vi maximera tiden ute i fält och fotografera när ljuset är som bäst. När klipphopparpingvinerna badar och tvättar sig kommer vi att få möjlighet till kreativa bilder. Under våra dagar på Saunders Island kommer vi gemensamt att laga all mat. (M)

SÖNDAG-ONSDAG, 16-19 FEBRUARI 2O20

Vi fortsätter att utforska Saunders Island och tar oss med fyrhjulsdrivna bilar till andra sidan ön. De kommande dagarna har vi perfekta fotomöjligheter då vi bor mitt bland tusentals åsnepingviner ständigt omgivna av tofskarcarkor. På andra sidan bukten från vårt boende hittar vi ett rikt fågelliv med bland annat kejsarskarvar och albatrosser samt både magellanpingviner och klipphopparpingvin. (F, L, M)

TORSDAG 20 FEBRUARI 2O20

Efter några fullspäckade dagar på Saunders Island fortsätter vi resan och tar flyget till Carcass Island. Här möts vi av ett varierande djurliv där vi kommer kunna fotografera fåglar, sjölejon och sjöelefanter. På de fantastiska stränderna får vi även möjlighet att på nära fotografera åsnepingviner. Under vårt besök på Carcass Island är vi är aldrig långt från djurlivet och runtomkring vår lodge strövar magellanpingvinerna fritt. (F, L, M)

FREDAG-SÖNDAG, 21-23  FEBRUARI 2O20

Under våra dagar på Carcass Island kommer vi förutom att fotografera sjölejon, sjöelefanter och fåglar även att göra en dagsutflykt med båt till West Point Island där vi får möjlighet att uppleva öns dramatiska natur. Vid ”Devils Nose” fotograferar vi klipphopparpingvin på de spektakulära klipporna samtidigt som albatrosserna solar i gräset och svävar i luften ovanför oss. På vår väg till och från ön finns det goda chanser att se valar och delfiner. (F, L, M)

MÅNDAG 24  FEBRUARI 2O20

Efter våra dagar på Carcass Island tar vi flyget till Port Stanley. Från huvudstaden rör vi oss med bil till vårt sista mål på resan, Volunteers Point. När vi närmar oss halvön möts vi av en imponerande ljudkuliss från områdets pingvinkolonier och när vi checkat in på vår gård kan du se 2 000 kungspingviner från ditt sovrumsfönster. (F, L, M)

TISDAG-TORSDAG 25-27 FEBRUARI 2O20

Under resans sista dagar utforskar vi de vackra sandstränderna kring Volunteers Point. Vi kommer att fotografera ett rikt fågelliv med kolonier av åsne- och magellanpingviner men det är områdets stora koloni av kungspingviner som är höjdpunkten på vår vistelse. I området finns Falklandsöarnas största koloni av kungspingviner och då vi bor mitt bland 2 000 kungspingviner är fotomöjligheterna oändliga. (F, L, M)

FREDAG 28 FEBRUARI 2O20

Vi spenderar förmiddagen med att fotografera vid Volunteers Point fantastiska omgivningar innan det är dags att åka tillbaka Port Stanley. Framme i Port Stanley checkar vi in på Malvina House Hotel. På kvällen äter vi en gemensam avslutningsmiddag samtidigt som vi diskuterar våra upplevelser från resan. Under kvällen kommer Tom att utse ”Resans bild” vilken går till final i vår tävling ”Årets bild”. (F, L, M)

LÖRDAG 29 FEBRUARI 2O20

Efter en lugn och avkopplande morgon på egen hand lämnar vi hotellet och åker mot flygplatsen för vidare transfer till Sverige på egen hand. (F)

FOTOGRAF

Resan leds av den kände bevarande-fotografen Tom Svensson.

LÄS MER

TOM SVENSSON

Tom Svensson är en världsberömd bevarandefotograf, född i Danmark, men uppvuxen i Sverige och bosatt i Fjällbacka. Toms stora drivkraft i livet är naturvård och, som han säger, ”jag gör det inte för mig själv, men för mina barn och framtida barnbarn, för om vi inte gör det för dem, kan de inte göra någonting själv och då är det för sent. Hans färdigheter som fotograf är att ta bilder som påverkar människor och gör skillnad. Bilder är ett sätt att göra en förändring, eftersom kraften i en bild är stor. Här anses han vara en av världens främsta. Tom är medlem i Naturfotograferna/N och är den enda svenska som valdes till IEPA, International Enviroment Photographers Association. Han ingår i Canons nordiska ambassadörsprogram samt har nyligen blivit Global Manfrotto Ambassadör.
 

För mer information: www.tomsvensson.se

TOMS UPPGIFT FÖRE OCH UNDER RESAN

På samtliga våra resor medverkar alltid en mycket känd och duktig fotograf vars uppgift är att agera fototeknisk värd och hjälpa dig att utvecklas som fotograf. För att göra detta på bästa sätt kommer du både för och under resan att få hjälp av Tom Svensson.

FÖRE. Redan innan resan har du möjlighet att skicka in ett antal bilder som representerar ditt fotograferande. Detta gör det lättare Tom att redan från början anpassa handledningen och råden till dig så att du på bästa sätt kan utvecklas som fotograf efter dina förutsättningar.

UNDER. Under Toms ledning kommer vi under resan att ägna mycket tid åt fotografering vilket ger mycket tid för individuella fototips och råd eller kanske hjälp med någon inställning på din kamera. Under resan kommer vi även att arbeta mycket med bildbearbetning samt titta på och utvärdera varandras bilder. Vi kommer att prata om bildkomposition och ljuset i bilderna med mera. Tom kommer också att hålla föredrag.

HOTELL

LÄS MER

På Falklandsöarna finns det inga hotell bortsett från i huvudorten Port Stanley. Under vår vistelse på ön bor på i små hus nära djurlivet. Som ett exempel på boende kan nämnas The Rockery enligt nedan.

THE ROCKERY OCH LIKNANDE

The Rockery, vilken ligger på Saunders Island, erbjuder ett enkelt men bekvämt boende med fyra sängar fördelade på två sovrum. Huset har tillgång till el och vatten dygnet runt och förutom sovrum finns här vardagsrum, kök, toalett och dusch. Under vår vistelse på The Rockery bor vi mitt bland djurlivet och närheten till en albatrosskoloni 300 meter bort ger oss perfekta fotomöjligheter.

PORT STANLEY: MALVINA HOUSE HOTEL****

PRIS & BOKNING

PRIS

Pris per person i SEK: 71.900:-

Priset inkluderar:

 • Busstransporter enligt program.
 • Flyg och båt mellan de olika öarna.
 • Inkvartering i del i dubbelrum.
 • Måltider (F=Frukost, L=Lunch, M=Middag).
 • Medverkan av Tom Svensson under resan.
 • Workshops av Tom Svensson under resan.
 • Guidning av engelsktalande guide.
 • Förberedande bildgenomgång.
 • Färdhandlingar och praktisk reseinformation.

Priset inkluderar ej:

 • Enkelrum kan inte erbjudas.
 • Flyg till Falklandsöarna.
 • Kostnader av personlig karaktär som dryck.
 • Dricks till den lokala guiden, 10 dollar/dag.
 • Avbeställningsskydd och reseförsäkring. För information se vår webb under ”Övrigt”.

FLYG

Om du/ni önskar bokning av flyg till Falklandsöarna hjälper vi gärna till med detta. Du kan maila oss på info@zoomfotoresor.se eller ringa oss på telefon +46 470 466 40.

FAKTA

Målgrupp: Djur- och naturfotografer i alla åldrar. För att få ut så mycket som möjligt av resan rekommenderas dock en viss vana vid djurfotografering.

Min/max antal: 3/4.

Utrustning: Kamera med objektiv från vidvinkel till långa telen är användbart. En- eller trebenstativ, samt om möjligt en laptop med någon av programvarorna Photoshop eller Lightroom.

Övrigt: För mer information om Zoom Fotoresor, leveransvillkor etc. se vår webb under ”Övrigt”.

Kalkylkurs: USD 8,15.

BOKNING

Du bokar denna resa genom att klicka på knappen nedan eller genom att ringa oss på telefon +46 470 466 40.

VAD INNEBÄR EN ZOOM RESA?

LÄS MER

EN VÄLKÄND FOTOGRAF MEDVERKAR ALLTID

På alla våra arrangemang medverkar alltid en mycket välkänd och meriterad fotograf.

ZOOMS RESEVÄRD

På de flesta av våra resor medverkar en resevärd från Zoom, vars uppgift är att säkerställa kvalitén och logistiken så att den medverkande fotografen kan ägna sin tid åt dig och dina bilder.

SPECIFICERADE HOTELL

Alla våra hotell och lodger är av hög standard. Att du dessutom redan när du bokar din fotoresa vet på vilka hotell du ska bo är för oss en självklarhet.

Ovan är bara några av de saker som gör Zoom unikt. Klicka här och läs mer om vad du kan förvänta dig när du reser med Zoom.