FÄRÖARNAS LANDSKAP

Färöarna • 19-24 augusti 2020

 

FÄRÖARNAS LANDSKAP

MED FOTOGRAF SERKAN GÜNES

Upplev och fotografera Färöarna magiska och dramatiska landskap mitt ute i Nordatlanten tillsammans med fotografen Serkan Günes.

Föreställ dig ett mystiskt och dramatiskt landskap med djupa raviner och branta klippor, hissnande vattenfall samt gröna ängar, allt detta mitt ute i Nordatlanten. Föreställ dig ett landskap med små stugor som ser ut att vara hämtade ur de nordiska fornsagorna, inramade av de böljande kullarna och den inkommande morgondimman. Föreställ dig en ö där Atlantens obarmhärtiga vågor hela tiden rullar in över de vassa klipporna. Allt detta och mycket till får du uppleva och fotografera under vår resa till Färöarna. Här kommer vi att fotografera de fantastiska landskapen och dess djurliv under ledning av Serkan Günes en av våra mest kända landskapsfotografer och i samarbete med Lundhags.

Resans höjdpunkter:

 • Medverkan av Serkan Günes under hela resan.    
 • Workshop och föredrag av Serkan Günes under resan.
 • Öns dramatiska landskap med branta klippor och djupa raviner.
 • Upplev vattenfallen Bøsdalafossur och Fossá.
 • Chans att fotografera lunnefågel.
 • Vandra på Färöarnas högsta berg, Slættaratindur.
 • Fota både ikoniska och mindre välkända platser. 

DESTINATION

Färöarnas natur och djurliv lockar många besökare. Naturen på Färöarna är dramatisk med branta klippor som stupar rakt ner Nordatlanten, gröna ängar som sträcker sig över det kuperade landskapet och branta berg. Detta är ett landskap och en natur som är perfekt för en landskapsfotograf. Färöarna har ett rikt fågelliv vilket bland annat innefattar lunnefåglar, tretåiga måsar och havssulor. Förutom fåglar finns det även valar och sälar, vilka det finns stor chans att fotografera.

LÄS MER

FÄRÖARNA

I Nordatlanten cirka 40 mil norr om Skottland, mellan Grönland och Danmark ligger de 18 öar som tillsammans bildar Färöarna. Färöarna, som upptäcktes av irländska munkar redan på 500-talet, tillhör Danmark men har självstyre vilket innebär att man har ett lokalt parlament och en egen regering även om utrikes- och försvarspolitiken sköts från Köpenhamn. På huvudön Streymoy ligger huvudstaden Torshavn där cirka 20 000 av Färöarnas 48 000 invånare bor. Huvudinkomsten för invånarna kommer från fiske men även turismen sysselsätter många då öarnas natur och djurliv lockar många besökare. Naturen på Färöarna är dramatisk med branta klippor som stupar rakt ner Nordatlanten, gröna ängar som sträcker sig över det kuperade landskapet och branta berg. Detta är ett landskap och en natur som är perfekt för en landskapsfotograf. Färöarna har ett rikt fågelliv vilket bland annat innefattar lunnefåglar, tretåiga måsar och havssulor. Förutom fåglar finns det även valar och sälar, vilka det finns stor chans att fotografera. Vädret på Färöarna kan skifta mycket snabbt och regn och dimma kan på bara en kort stund förvandlas till strålande solsken. Dagstemperaturen i augusti ligger på 10-13 grader.

VAGAR

Vagar är efter Streymoy och Eysturoy Färöarnas tredje största ö och är en av de mest västligt belägna av de 18 öarna, det är också här som Färöarnas enda flygplats ligger och det är här vårt äventyr på Färöarna börjar. På Vagar hittar vi Sørvágsvatn som är ögruppens största sjö och vattenfallet Bøsdalafossur som forsar utför de branta klipporna och ner i Nordatlanten utgör perfekta platser för landskapsfotografering. Vi kommer också besöka byn Gásadalur belägen i ett dramatiskt landskap med en brant kustlinje vilken stupar rakt ner i Nordatlantens. Detta i kombination med ett mäktigt vattenfall utgör ett spännande motiv för landskapsfotografer.

STREYMOY

Streymoy är Färöarnas största ö och det är här majoriteten av öns invånare bor. Det är också här som ögruppens huvudstad Torshavn ligger. Streymoys avlånga landskap har precis som de andra öarna vi besöker en dramatisk och storslagen natur med djupa raviner och branta klippor. Under vårt besök kommer vi att fotografera vattenfallet Fossá som med sina 140 meter är Färöarnas högsta vattenfall. På ön finns Färöarnas äldsta bebyggelser och genom åren har man hittat fornlämningar som går tillbaka till vikingatiden. Vi kommer att besöka den lilla och idylliska byn Saksun som med sina 14 invånare ligger vackert omgiven av höga berg och vattenfall.

EYSTUROY

Eysturoy nås från Streymoy via den bro som ibland kallas för Nordatlantens enda bro. Under vårt besök på Eysturoy kommer vi att bestiga Färörnas högsta berg Slættaratindur. Från sin topp på 882 meters höjd får vi en hänförande utsikt över samtliga öar och vi kommer att få möjlighet till fina panoramabilder. Vi kommer även att besöka flera av Eysturoy pittoreska och vackert belägna byar bland annat Gjógv som ligger vid kanten av en vattenfylld ravin. I närheten ligger även Ambadalur där den 188 meter höga klippan Búgvin reser sig upp ur havet och blir ett perfekt motiv för våra bilder.

PROGRAM

Vi kommer att fotografera, njuta och fascineras av de fantastiska landskapen och dess djurliv under ledning av Serkan Günes en av våra mest kända landskapsfotografer

LÄS MER

19-24 Augusti, 2020

Flyg till Vagar på Färöarna på egen hand. Då många föredrar att boka transporten på egen hand har vi valt att inte inkludera denna i priset. Önskar du hjälp med flygbokning ordnar vi detta. Om du ankommer redan dagen innan hjälper vi gärna till med att boka hotellrum.

OBS! Då vädret på Färöarna är mycket omväxlande och kan skifta mycket snabbt kommer dagsprogrammen att bestämmas på plats med utgångspunkt från väder och vind.

ONSDAG 19 AUGUSTI 2020 
Samling på flygplatsen där du möts av Serkan och en representant från Zoom Fotoresor. Vi kör sedan till hotell Hafnia, som ligger centralt beläget i Tórshavn. Hotellet kommer att vara vår bas de kommande tre nätterna. Vi inleder med en gemensam lunch och en kort genomgång om vad vi har att förvänta oss de kommande dagarna innan vi beger oss ut i naturen för att börja plåta några av Färöarnas mest spektakulära platser. Vi avslutar dagen med en gemensam välkomstmiddag samtidigt som vi lär känna varandra lite bättre. Under middagen kommer Serkan att gå igenom  lite generella fototips kring landskapsfotografering på Färöarna. (L, M)

TORSDAG – SÖNDAG, 20-23 AUGUSTI 2020
Under våra dagar på Färöarna kommer vi att besöka flera olika öar bland annat Vagar, Streymoy, Eysturoy. Vi kommer att fotografera de fantastiska landskap som dessa öar har att erbjuda, var och en med sin speciella karaktär. Förutom att vandra och fotografera i det sagolika landskapet kommer vi få chans att ta panoramabilder från Färöarnas högsta berg, spana ut över Atlanten från den dramatiska slavklippan, fotografera lunnefåglar, mäktiga vattenfall och mycket, mycket mer. De sista två nätterna kommer vi att bo på Guesthouse Gjáargarður på ön Eysturoy med fantastiska fotomöjligheter precis utanför dörren. På kvällarna kommer vi bland annat att arbeta med efterbearbetning och Serkan kommer att hålla föredrag. Vi kommer även att äta någon middag på en trevlig restaurang i Tórshavn. Sista kvällen kommer Serkan att utse resans bild vilken automatiskt går vidare till final i tävlingen ”Årets Bild 2020”. (F, L, M)

MÅNDAG 24 AUGUSTI 2020 
Frukost följt av utcheckning och transfer till flygplatsen. Flyg till Sverige sker på egen hand. (F)  

FOTOGRAF

Serkan Günes är landskapsfotografen med naturen som motiv. och han gestaltar naturens variationsrika landskap, stora som små.

LÄS MER

Serkan Günes är född i Istanbul men har sedan bott i Stockholm fram till dess att han 2015 flyttade upp till Gällivare. Serkan är landskapsfotografen med naturen som motiv. Han gestaltar naturens variationsrika landskap, stora som små. Bilderna karaktäriseras av hans kritiska sätt att välja ljus, det som idag blivit hans signum. Som förste svensk har Serkan vunnit det prestigefyllda; ‘’Eric Hosking Award’’ som varje år anordnas av BBC Wildlife och Naturhistoriska museet i London. Han har även utnämnd till Årets Naturfotograf 2009 av Naturvårdsverket och hans bilder publiceras över hela Europa. Serkan Günes har även lett workshops i både Afrika, Europa och Arktis. www.serkangunes.com

SERKANS UPPGIFT UNDER RESAN

På samtliga våra resor medverkar alltid en mycket känd och kunnig fotograf vars uppgift är att agera fototeknisk värd och hjälpa dig att utvecklas som fotograf. På denna resa medverkar Serkan Günes. Under hans ledning kommer vi att åka runt på Färöarna för att dokumentera öns dokumentera landskap. I samband med att vi är ute och fotograferar kommer Serkan ge fototips och råd. På kvällarna arbetar vi med efterbehandling samt tittar på och utvärderar varandras bilder. Vi pratar även om allt från kamerateknik, brännvidderna, skärpedjupet, till bildkomposition och ljuset i bilderna. Det finns också mycket tid för individuella samtal med Serkan där du har chansen att ta upp dina frågor eller kanske få hjälp med någon inställning på din kamera.

HOTELL

LÄS MER

PRIS & BOKNING

PRIS

Pris per person: SEK 19.970:-

Priset inkluderar:

 • Inkvartering enligt program i del i dubbelrum.
 • Måltider enligt program (anges med F= Frukost, L=Lunch, M=Middag).
 • Busstransporter enligt program.
 • Båttransporter enligt program.                          
 • Medverkan av Serkan Günes under hela resan.
 • Workshop och föredrag av Serkan Günes under resan.
 • Färdledare från Zoom Fotoresor.  
 • Hotell- och andra lokala skatter och avgifter.
 • Färdhandlingar och praktiskt reseinformation.

Priset inkluderar ej:

 • Enkelrumstillägg 3.500:-
 • Flyg till Färöarna.                            
 • Alla kostnader av personlig karaktär, som måltidsdryck etc.
 • Avbeställningsskydd och reseförsäkring. För information se vår web under ”Övrigt”.

 

FLYG

Om du/ni önskar bokning av flyg till Färöarna hjälper vi mer än gärna till med detta. Du är välkommen att ringa oss på telefon 0470-466 40.

 

FAKTA

Målgrupp: Landskapsfotografer i alla åldrar.

Min/max antal: 8/15.

Utrustning: Kamera med objektiv från vidvinkel till medellångt tele. Du bör även ha med ett trebenstativ samt om möjligt en laptop med någon av programvarorna Photoshop eller Lightroom. Du behöver även en fotoväska som klarar av både kamerautrustningen, matsäck och lite extrakläder.

Övrigt: För mer information om Zoom Fotoresor, leveransvillkor etc. se vår webb under ”Övrigt”.

Kalkylkurs: DKK 1,35.

 

BOKNING

Du bokar resan genom att trycka på nedan eller genom att ringa oss på telefon +46 (0)470-466 40.

Foto: Serkan Günes, Charlie Malmqvist

VAD INNEBÄR EN ZOOM RESA?

För att du ska få ut det mesta av din fotoresa och dina bilder så jobbar vi på flera sätt med att ge dig en bra upplevelse. Nedan finner du en del av de saker som är viktiga för oss att du ska få uppleva och som är en del av en Zoom-upplevelse.

LÄS MER

 

EN VÄLKÄND FOTOGRAF MEDVERKAR ALLTID

På alla våra arrangemang medverkar alltid en mycket välkänd och meriterad fotograf.

ZOOMS RESEVÄRD

På de flesta av våra resor medverkar en resevärd från Zoom, vars uppgift är att säkerställa kvalitén och logistiken så att den medverkande fotografen kan ägna sin tid åt dig och dina bilder.

SPECIFICERADE HOTELL

Alla våra hotell och lodger är av hög standard. Att du dessutom redan när du bokar din fotoresa vet på vilka hotell du ska bo är för oss en självklarhet.

Ovan är bara några av de saker som gör Zoom unikt. Klicka här och läs mer om vad du kan förvänta dig när du reser med Zoom.

Upplev och fotografera Färöarna magiska och dramatiska landskap mitt ute i Nordatlanten tillsammans med fotografen Serkan Günes.

Föreställ dig ett mystiskt och dramatiskt landskap med djupa raviner och branta klippor, hissnande vattenfall samt gröna ängar, allt detta mitt ute i Nordatlanten. Föreställ dig ett landskap med små stugor som ser ut att vara hämtade ur de nordiska fornsagorna, inramade av de böljande kullarna och den inkommande morgondimman. Föreställ dig en ö där Atlantens obarmhärtiga vågor hela tiden rullar in över de vassa klipporna. Allt detta och mycket till får du uppleva och fotografera under vår resa till Färöarna. Här kommer vi att fotografera de fantastiska landskapen och dess djurliv under ledning av Serkan Günes en av våra mest kända landskapsfotografer och i samarbete med Lundhags.

Resans höjdpunkter:

 • Medverkan av Serkan Günes under hela resan.    
 • Workshop och föredrag av Serkan Günes under resan.
 • Öns dramatiska landskap med branta klippor och djupa raviner.
 • Upplev vattenfallen Bøsdalafossur och Fossá.
 • Chans att fotografera lunnefågel.
 • Vandra på Färöarnas högsta berg, Slættaratindur.
 • Fota både ikoniska och mindre välkända platser. 

FOTOGRAF

Serkan Günes är född i Istanbul men har sedan bott i Stockholm fram till dess att han 2015 flyttade upp till Gällivare. Serkan är landskapsfotografen med naturen som motiv. Han gestaltar naturens variationsrika landskap, stora som små. Bilderna karaktäriseras av hans kritiska sätt att välja ljus, det som idag blivit hans signum. Som förste svensk har Serkan vunnit det prestigefyllda; ‘’Eric Hosking Award’’ som varje år anordnas av BBC Wildlife och Naturhistoriska museet i London. Han har även utnämnd till Årets Naturfotograf 2009 av Naturvårdsverket och hans bilder publiceras över hela Europa. Serkan Günes har även lett workshops i både Afrika, Europa och Arktis.

www.serkangunes.com

SERKANS UPPGIFT UNDER RESAN På samtliga våra resor medverkar alltid en mycket känd och kunnig fotograf vars uppgift är att agera fototeknisk värd och hjälpa dig att utvecklas som fotograf. På denna resa medverkar Serkan Günes. Under hans ledning kommer vi att åka runt på Färöarna för att dokumentera öns dokumentera landskap. I samband med att vi är ute och fotograferar kommer Serkan ge fototips och råd. På kvällarna arbetar vi med efterbehandling samt tittar på och utvärderar varandras bilder. Vi pratar även om allt från kamerateknik, brännvidderna, skärpedjupet, till bildkomposition och ljuset i bilderna. Det finns också mycket tid för individuella samtal med Serkan där du har chansen att ta upp dina frågor eller kanske få hjälp med någon inställning på din kamera.

FÄRÖARNA

I Nordatlanten cirka 40 mil norr om Skottland, mellan Grönland och Danmark ligger de 18 öar som tillsammans bildar Färöarna. Färöarna, som upptäcktes av irländska munkar redan på 500-talet, tillhör Danmark men har självstyre vilket innebär att man har ett lokalt parlament och en egen regering även om utrikes- och försvarspolitiken sköts från Köpenhamn. På huvudön Streymoy ligger huvudstaden Torshavn där cirka 20 000 av Färöarnas 48 000 invånare bor. Huvudinkomsten för invånarna kommer från fiske men även turismen sysselsätter många då öarnas natur och djurliv lockar många besökare. Naturen på Färöarna är dramatisk med branta klippor som stupar rakt ner Nordatlanten, gröna ängar som sträcker sig över det kuperade landskapet och branta berg. Detta är ett landskap och en natur som är perfekt för en landskapsfotograf. Färöarna har ett rikt fågelliv vilket bland annat innefattar lunnefåglar, tretåiga måsar och havssulor. Förutom fåglar finns det även valar och sälar, vilka det finns stor chans att fotografera. Vädret på Färöarna kan skifta mycket snabbt och regn och dimma kan på bara en kort stund förvandlas till strålande solsken. Dagstemperaturen i augusti ligger på 10-13 grader.

NÅGRA AV PLATSERNA VI BESÖKER 

VAGAR
Vagar är efter Streymoy och Eysturoy Färöarnas tredje största ö och är en av de mest västligt belägna av de 18 öarna, det är också här som Färöarnas enda flygplats ligger och det är här vårt äventyr på Färöarna börjar. På Vagar hittar vi Sørvágsvatn som är ögruppens största sjö och vattenfallet Bøsdalafossur som forsar utför de branta klipporna och ner i Nordatlanten utgör perfekta platser för landskapsfotografering. Vi kommer också besöka byn Gásadalur belägen i ett dramatiskt landskap med en brant kustlinje vilken stupar rakt ner i Nordatlantens. Detta i kombination med ett mäktigt vattenfall utgör ett spännande motiv för landskapsfotografer.

STREYMOY
Streymoy är Färöarnas största ö och det är här majoriteten av öns invånare bor. Det är också här som ögruppens huvudstad Torshavn ligger. Streymoys avlånga landskap har precis som de andra öarna vi besöker en dramatisk och storslagen natur med djupa raviner och branta klippor. Under vårt besök kommer vi att fotografera vattenfallet Fossá som med sina 140 meter är Färöarnas högsta vattenfall. På ön finns Färöarnas äldsta bebyggelser och genom åren har man hittat fornlämningar som går tillbaka till vikingatiden. Vi kommer att besöka den lilla och idylliska byn Saksun som med sina 14 invånare ligger vackert omgiven av höga berg och vattenfall.

EYSTUROY
Eysturoy nås från Streymoy via den bro som ibland kallas för Nordatlantens enda bro. Under vårt besök på Eysturoy kommer vi att bestiga Färörnas högsta berg Slættaratindur. Från sin topp på 882 meters höjd får vi en hänförande utsikt över samtliga öar och vi kommer att få möjlighet till fina panoramabilder. Vi kommer även att besöka flera av Eysturoy pittoreska och vackert belägna byar bland annat Gjógv som ligger vid kanten av en vattenfylld ravin. I närheten ligger även Ambadalur där den 188 meter höga klippan Búgvin reser sig upp ur havet och blir ett perfekt motiv för våra bilder.

PROGRAM

Flyg till Vagar på Färöarna på egen hand. Då många föredrar att boka transporten på egen hand har vi valt att inte inkludera denna i priset. Önskar du hjälp med flygbokning ordnar vi detta. Om du ankommer redan dagen innan hjälper vi gärna till med att boka hotellrum.

OBS! Då vädret på Färöarna är mycket omväxlande och kan skifta mycket snabbt kommer dagsprogrammen att bestämmas på plats med utgångspunkt från väder och vind.

ONSDAG 19 AUGUSTI 2020 
Samling på flygplatsen där du möts av Serkan och en representant från Zoom Fotoresor. Vi kör sedan till hotell Hafnia, som ligger centralt beläget i Tórshavn. Hotellet kommer att vara vår bas de kommande tre nätterna. Vi inleder med en gemensam lunch och en kort genomgång om vad vi har att förvänta oss de kommande dagarna innan vi beger oss ut i naturen för att börja plåta några av Färöarnas mest spektakulära platser. Vi avslutar dagen med en gemensam välkomstmiddag samtidigt som vi lär känna varandra lite bättre. Under middagen kommer Serkan att gå igenom  lite generella fototips kring landskapsfotografering på Färöarna. (L, M)

TORSDAG – SÖNDAG, 20-23 AUGUSTI 2020
Under våra dagar på Färöarna kommer vi att besöka flera olika öar bland annat Vagar, Streymoy, Eysturoy. Vi kommer att fotografera de fantastiska landskap som dessa öar har att erbjuda, var och en med sin speciella karaktär. Förutom att vandra och fotografera i det sagolika landskapet kommer vi få chans att ta panoramabilder från Färöarnas högsta berg, spana ut över Atlanten från den dramatiska slavklippan, fotografera lunnefåglar, mäktiga vattenfall och mycket, mycket mer. De sista två nätterna kommer vi att bo på Guesthouse Gjáargarður på ön Eysturoy med fantastiska fotomöjligheter precis utanför dörren. På kvällarna kommer vi bland annat att arbeta med efterbearbetning och Serkan kommer att hålla föredrag. Vi kommer även att äta någon middag på en trevlig restaurang i Tórshavn. Sista kvällen kommer Serkan att utse resans bild vilken automatiskt går vidare till final i tävlingen ”Årets Bild 2020”. (F, L, M)

MÅNDAG 24 AUGUSTI 2020 
Frukost följt av utcheckning och transfer till flygplatsen. Flyg till Sverige sker på egen hand. (F)  

HOTELL

TÓRSHAVN: HOTEL HAFNIA****
Läs mer

GJÓGV: GUESTHOUSE GJÁARGARðUR**+   
Läs mer

För att du ska få ut det mesta av din fotoresa och ditt fotograferande så jobbar vi på flera sätt med att ge dig en bra upplevelse. Nedan finner du en del av de saker som är viktiga för oss och som är en del av en Zoom-upplevelse.

EN VÄLKÄND FOTOGRAF MEDVERKAR ALLTID
På alla våra arrangemang medverkar alltid en professionell och välmeriterad fotograf.

ZOOMS RESEVÄRD
På de flesta av våra resor medverkar en resevärd från Zoom, vars uppgift är att säkerställa kvalitén och logistiken så att den medverkande fotografen kan ägna sin tid åt dig och ditt fotograferande.

SPECIFICERADE HOTELL
Alla våra hotell och lodger är av hög standard. Att du dessutom redan när du bokar din fotoresa vet på vilka hotell du ska bo är för oss en självklarhet.

Ovan är bara några av de saker som gör Zoom unikt. Klicka här och läs mer om vad du kan förvänta dig när du reser med Zoom. 

PRIS

Pris per person: SEK 19.970:-

Priset inkluderar:

 • Inkvartering enligt program i del i dubbelrum.
 • Måltider enligt program (anges med F= Frukost, L=Lunch, M=Middag).
 • Busstransporter enligt program.
 • Båttransporter enligt program.                          
 • Medverkan av Serkan Günes under hela resan.
 • Workshop och föredrag av Serkan Günes under resan.
 • Färdledare från Zoom Fotoresor.  
 • Hotell- och andra lokala skatter och avgifter.
 • Färdhandlingar och praktiskt reseinformation.

Priset inkluderar ej:

 • Enkelrumstillägg 3.500:-
 • Flyg till Färöarna.                            
 • Alla kostnader av personlig karaktär, som måltidsdryck etc.
 • Avbeställningsskydd och reseförsäkring. För information se vår web under ”Övrigt”.

 

FLYG

Om du/ni önskar bokning av flyg till Färöarna hjälper vi mer än gärna till med detta. Du är välkommen att ringa oss på telefon 0470-466 40.

 

FAKTA

Målgrupp: Landskapsfotografer i alla åldrar.

Min/max antal: 8/15.

Utrustning: Kamera med objektiv från vidvinkel till medellångt tele. Du bör även ha med ett trebenstativ samt om möjligt en laptop med någon av programvarorna Photoshop eller Lightroom. Du behöver även en fotoväska som klarar av både kamerautrustningen, matsäck och lite extrakläder.

Övrigt: För mer information om Zoom Fotoresor, leveransvillkor etc. se vår webb under ”Övrigt”.

Kalkylkurs: DKK 1,35.

 

BOKNING

Du bokar resan genom att trycka på nedan eller genom att ringa oss på telefon +46 (0)470-466 40.

Foto: Serkan Günes, Charlie Malmqvist