LAND: Indien    FOTO: Wildlife    LÄNGD: 8 dagar    DATUM: April 2025    DELTAGARE: 8-12   

INDIENS TIGRAR & LEOPARDER

MED FOTOGRAF TOM SVENSSON

Jag ser verkligen fram emot att inte bara få visa dig runt och fotografera tigrar i Bandhavgarh National Park, Indiens bästa tigerpark, utan även få leda den första svenska fotogruppen till Jhalana Leopard Reserv och där fotografera några av parkens mer än 40 leoparder.

Tom Svensson

Följ med bevarandefotografen Tom Svensson till Jhalana, Indiens första reservat för leoparder och därmed ett av de bästa ställena i Indien för att fotografera leoparder. Addera därtill Bandhavgarh, Indiens tigertätaste nationalpark, med möjligheten att fotografera tigrar så har du en mycket spännande fotoresa.

Indien är kanske mest känt för sina tigrar, men dess rika djurliv bjuder på så mycket mer än bara dessa kattdjur. På denna resa besöker vi inledningsvis Jhalana, Indiens första reservat för leoparder. I reservatet finns fler än 40 leoparder, och då leoparden här är topprovdjuret är chanserna till fotomöjligheter förmodligen bättre än någon annanstans i Indien.   

Sedan åker vi till Bandhavgarh National Park för att fotografera tigrar. Bandhavgarh är Indiens tigertätaste park och vi åker dit i april då chansen att se detta mäktiga kattdjur är som störst.

Som en extra bonus får du också uppleva Jaipur mellan safariturerna i Jhalana. Jaipur som även kallas för den rosa staden har ett kompakt stadscentrum och är vida känt för sitt myllrande folkliv. Vi besöker även Amber Fort som är vackert beläget på kullarna i utkanten av staden.       

Ta möjligheten i akt och följ med på en helt ny Indienresa och upplev ett helt fantastiskt djurliv under ledning av fotograf Tom Svensson.

Tom Svensson – Bevarandefotograf

Tom Svensson är en världsberömd bevarandefotograf, född i Danmark men uppvuxen i Sverige och bosatt i Fjällbacka. Toms stora drivkraft i livet är naturvård och, som han säger; ”Jag gör det inte för mig själv, men för mina barn och framtida barnbarn. Om vi inte gör det för dem nu, blir det för sent för dem att göra något själva”. Toms färdighet som fotograf är att ta bilder som påverkar människor och som gör skillnad. Bilder är ett sätt att åstadkomma en förändring, eftersom kraften i en bild är stor. Här anses han vara en av världens främsta. Tom är medlem i Naturfotograferna/N och är den enda svensk som valdes till IEPA, International Enviroment Photographers Association. Han ingår i Canons nordiska ambassadörsprogram samt har nyligen blivit Global Manfrotto Ambassadör.

Är du intresserad av att följa med Tom Svensson till Indien i mars / april 2025? Fyll i nedan formulär eller skicka ett mail till info@zoomfotoresor.se och gör en icke bindande intresseanmälan.

Intresseanmälan

NYHETSBREV

Bli först med att höra om nya resor, erbjudanden och reseinspiration från Zoom.

KONTAKTA OSS

Följ våra fotoäventyr på sociala medier!

Foto: Serkan Günes

NYHETSBREV

Bli först med att höra om nya resor, erbjudanden och reseinspiration från Zoom.

KONTAKTA OSS

Följ våra fotoäventyr på sociala medier!

Foto: Hans Strand