JOHAN HAMMAR

En naturfotograf under vattnets yta.

Johan Hammar – Naturfotograf

Johan Hammar är biologen som blev fotograf, filmare och uppskattad föredragshållare. Sedan 2013 jobbar han som fotograf och har specialiserat sig på miljö och naturrelaterade frågor med målet att engagera och inspirera till positiv förändring.  För att berätta sina historier använder han sig av både, foto, film och VR. De senaste åren har han arbetat med att dokumentera glaciärer, sjöar, älvar, våtmarker och några av de fascinerande arter som finns i våra vatten för att väcka nyfikenhet och sprida kunskap kring miljön och vårt sötvatten. Arbetet resulterade bland annat i boken ”Sötvatten – en värld av liv” och flera utställningar. 

Böcker: 2018 gav Johan ut boken ”Sötvatten – en värld av liv” samt boken ”50 sätt att upptäcka naturen med barn” Dessutom var han huvudfotograf till boken om Dalby Söderskog.

Utmärkelser och annat: Johan har blivit utnämnd till Årets Naturfotograf av Naturvårdsverket. Han har också föreläsningar både i Sverige och utomlands och har bland annat föreläst på ambassaden i Berlin. Johans bilder har visats på flera utställningar runt om i landet.

Utrustning: Johan fotograferar med flera olika kameror allt från Olympus, Nikon och Sony. Favorit objektiven är 16-35, 70-200 och 200-400

För mer information:
johanhammar.com

Foto: Johan Hammar