KAMCHATKAS BJÖRNAR

Ryssland • 24 juli – 3 augusti 2019

Upplev en storslagen vildmark med vulkaner, varma källor och möjlighet att fotografera Kamchatkas björnar på nära håll.

Under vår helikopter breder ett storslaget landskap ut sig med oändliga skogar, höga vulkaner och varma och rykande källor. När vi landar får man känslan av att befinna sig i en försvunnen värld med hundratals björnar vandrande längs stränderna omgivna av orörd vildmark. Naturen är magisk, särskilt i tidig gryning då dimman ännu inte har lättat samtidigt som man vet att det finns mängder av björnar i området där man övernattar. Man hör dem grymta men man ser dem inte. Och så plötsligt knakar det till. Fyra meter från där vi sitter lufsar en stor björnar sakta ner mot vattnet för att fånga dagens första lax. Helt opåverkade av att vi är där, mitt i deras rike.

På denna unika resa får du möjligheten att följa med till Kamchatka och Lake Kuriskoye (i vardagstal kallad Lake Kuril) platsen där du har möjlighet att uppleva hundratals björnar som kommit för att att frossa på enorma mängder lekande lax. Resan leds av Anders Geidemark, en av Sveriges mest kända och meriterade naturfotografer. Under Anders och professionella guiders ledning kommer du att få möjlighet att fotografera björn på mycket nära håll, helt utan gömslen.

Resans höjdpunkter:

 • Fotografera björnar på land och när de fångar lax i vattnet.
 • Du kommer nära björnarna vilket ger möjlighet för bra bilder.
 • Upplev enorma mängder med lax vid strandkanten.
 • Möjlighet att fotografera när jättehavsörnen fångar lax.
 • Södra Kamchatkas orörda UNESCO skyddade natur.
 • Vulkaner och varma källor.
 • Bo i ett tältläger omgiven av hundratals björnar.
 • Helikopterturen över ett fascinerande landskap.
 • Det marina djurliv med sjölejon, havsutter, sälar och val.
 • Bestiga den aktiva vulkanen Mutnovskiy.
 • Medverkan av Anders Geidemark under hela resan.
 • Workshops under ledning av Anders Geidemark.

FOTOGRAF

Anders Geidemark, en av våra mest kända naturfotografer har arbetat som naturfotograf och författare sedan 1988. Han har haft ca 50 fotoutställningar, har producerat två böcker, ”Stigen ur hav – av vingar skuggad” och ”Allen – Bilder av ljus och mörk ensamhet” och har medverkat i Wild Wonders of Europe, ett av världens största fotoprojekt. Som ordförande i Föreningen Naturfotograferna och som programledare för många fotofestivaler har Anders blivit ett känt namn i foto-Sverige. Anders bildspråk är måleriskt, med svepande linjer som ibland leder in på impressionisternas målningar snarare än ett djur- eller naturporträtt. Favoritmotiven är att visa ett djur eller en fågel i sin rätta miljö, där intressanta linjer, former och ljusstämningar bygger upp bilden. Anders är återkommande domare i naturfototävlingar, inklusive Wildlife Photographer of the Year.

Facebook

ANDERS UPPGIFT FÖRE, UNDER OCH EFTER RESAN

På samtliga våra resor medverkar alltid en mycket känd fotograf vars uppgift är att agera fototeknisk värd och hjälpa dig att utvecklas som fotograf. För att göra detta på bästa sätt kommer du både för, under och efter resan att få hjälp av Anders Geidemark.

FÖRE. Redan innan resan har du möjlighet att skicka in ett antal bilder som representerar ditt fotograferande. Detta gör det lättare för Anders att redan från början anpassa handledningen och råden till dig så att du på bästa sätt kan utvecklas som fotograf efter dina förutsättningar.

UNDER. Under Anders ledning kommer vi under resan att ägnar mycket tid åt fotografering i fält även vilket ger mycket tid för individuella fototips och råd eller kanske få hjälp med någon inställning på din kamera. Under resa kommer vi även att arbeta mycket med bildbearbetning samt titta på och utvärdera varandras bilder. Vi kommer att prata om bildkomposition och ljuset i bilderna med mera. Anders kommer också att hålla föredrag.

EFTER. Under en resa hinner man bara gå igenom en liten del av alla de bilder som tas och vi vet att det läggs ner mycket tid på bildbearbeta efter resan. Några månader efter hemkomst bjuder vi därför in till en bildutvärderingsdag under ledning av Anders där vi fokusera på bildutvärdering och diskussioner utifrån resans bilder.

KAMCHATKA OCH LAKE KURILSKOYE

I östra Ryssland nästan 1 000 mil öster om huvudstaden Moskva ligger Kamchatka halvön. Halvön är känd för sin storslagna natur och orörda vildmark. På en yta större än Tyskland finns endast 30 mil asfalterad väg genom den annars orörda vildmarken. Kamchatka beskrivs kanske enklast som en blandning av Island och Alaska med vulkantoppar, gejsrar och varma källor. Det spektakulära landskapet präglas till stor del av de över 300 vulkaner som finns i området och reser sig över de tillsynes oändliga skogarna. Den högsta vulkanen är närmare 5 000 meter och de andra är högre än de flesta svenska fjälltoppar. Vulkanjorden har i kombination med en stor nederbörd gett området ett rikt växtliv och en tät vegetation.

Områdets djurliv är minst lika spektakulärt som landskapet och man räknar med att över 20 000 björnar vandrar fritt i området. Kamchatka björnen som är en underart till brunbjörnen kan nå en längd på nästan 3 meter och kan väga upp till 700 kg. Dessa mäktiga djur är faktiskt närmare släkt med isbjörnarna än med andra brunbjörnar. De gamla hanarna är nästan svarta och ungbjörnarna lite ljusare bruna och nästan gula på sina ställen. Kamchatka är en av världens mest variationsrika platser när det gäller lax och fler än sex olika arter av lax hittas i området. Detta gör att hundratals björnar varje sommar kommer till området kring Lake Kurilskoye, i folkmun Lake Kuril, då sjön är en av de största lekplatserna i världen för lax. Under sommaren invaderas sjön och dess tillflödesfloder av miljontals lekande laxar vilket i sin tur drar till sig björnar som dagarna i ända fångar lax. Möjligheterna till bra bilder när de jagar runt i vattnet efter den illröda laxen är oändliga. Har du tur kan du även få bra bilder när jättehavsörnen, som har ett vingspann på upp till 2,5 meter, fångar lax.

PROGRAM

Flyg till Yelizovo på Kamchatka halvön på egen hand. Då många föredrar att boka flyg själva har vi valt att inte inkludera denna i priset. Önskar du hjälp med flygbokning ordnar vi detta. 

ONSDAG 24 JULI 2019

På flygplatsen i Yelizovo möts du av Anders Geidemark och en värd från Zoom Fotoresor. Från flygplatsen beger vi oss till vårt hotell nära de varma källorna vid Paratunka River för incheckning. Resten av dagen finns det tid för avkoppling och bad i hotellets varma källor.

Innan middagen på kvällen håller Anders ett föredrag samt berättar lite om vad man bör tänka på vid björnfotografering. På kvällen äter vi en välkomstmiddag och diskuterar våra förväntningar på det stora fotoäventyret som väntar oss. (M)

TORSDAG 25 JULI 2019

Efter frukost beger vi oss till helikopterplatsen där vår helikopter som ska ta oss till Lake Kuril och dess björnar väntar. Under helikopterturen färdas vi över orörd och tillsynes oändlig vildmark. Efter cirka 50 minuter i luften når vi vårt slutmål, Lake Kuril där vi landar direkt vid vårt läger.

Det stora fotoäventyret kan nu ta sin början på riktigt! Efter incheckning på campen kommer våra lokala guider och björnvakter att hålla en säkerhetsgenomgång om hur man uppträder och rör sig i ett område med hundratals vilda björnar som grannar. Härefter ger vi oss ut för att fotografera björn. Vi kommer under eftermiddagen att besöka flera platser där forskare räknar antalet laxar i floden. Dessa platser är perfekta för att fotografera björnar som jagar lax och ger oss en första försmak på vad vi kommer få uppleva de kommande dagarna. På kvällen återvänder vi till vår camp och äter middag, omgiven av orörd vildmark och Kamchatkas björnar. (F, L, M)

FREDAG – TISDAG 26-30 JULI 2019

Under dessa dagar rör vi oss I de storslagna miljöerna kring Lake Kuril där vulkanen Ilyinskiy ger en perfekt bakgrund för våra bilder. Efter frukost packar vi vår utrustning för att på nära håll möta och fotografera Kamchatkas björnar. Förhoppningsvis kan vi komma så nära som fyra till fem meter vilket ger möjlighet till spektakulära bilder. Vi kommer att utforska området till fots men även göra båtturer på sjön för att komma nära de fiskande björnarna. Under båtturen har vi också möjlighet att på nära håll fotografera den pågående laxmigrationen och de många fåglar som finns i området. Har vi tur kan vi få uppleva när jättehavsörnen fångar lax. Middagar och övernattning sker i vårt tältläger direkt vid sjön. (F, L, M)

ONSDAG 31 JULI 2019

Efter några minnesvärda dagar i vildmarken med många fotomöjligheter är det dags att lämna vildmarken. Efter en helikoptertur på cirka 50 minuter landar vi på flygplatsen i Yelizovo följt av transfer till Hotel Petropavlovsk i Petropavlovsk. Tid för avkoppling och för att i lugn och ro gå igenom alla bilder. (F, L, M)

TORSDAG – FREDAG 1-2 AUGUSTI 2019

Extra dagar. Om vädret skulle vara för dåligt för helikoptern att hämta oss vid Kuril Lake kommer transport tillbaka till Petropavlovsk att ske med terränggående buss, en transport som tar oss över tre floder och beräknas ta två dagar. Därav två reservdagar.

Om vädret tillåter helikoptern att hämta upp så kommer torsdagen och fredagens program att se ut som nedan. Betalning för dessa utfärder sker i så fall direkt på plats.

TORSDAG: VANDRING VID VULKANEN MUTNOVSKIY. Pris 170 Euro

Mutnovskiy-vulkanen är en av Kamchatkas mest aktiva vulkaner. På grund av sin ovanliga form kan man lätt klättra upp till kraterkanten och observera den vulkaniska aktiviteten med puttrande lerpölar och het ånga som väller ut ur underjorden. Kratern är ca 440 x 100 meter och 180 meter djup. Detta i kombination med den magnifika vulkanen och det karga landskapet ger möjlighet till många spännande bilder. Redan kl. 07.00 lämnar vi hotellet för en cirka fyra timmars körning till vulkanen. Vi färdas genom ett omväxlande och vulkaniskt landskap och gör flera fotostopp längs vägen, bland annat på toppen av Vilyuchinskiy-passet. Härifrån har vi en fantastiska utsikt över Vilyuchinskiy vulkanen samt en panoramautsikt över Paratunka River Valley, Mutnovskiy och Goreliy vulkanerna. Detta ger goda möjligheten till panoramabilder. Väl framme vid Mutnovskiy serveras en picknick lunch varefter vi kommer att få en genomgång inför eftermiddagens vandring till toppen av vulkanen. Mutnovskiy vulkan har fascinerat forskare och besökare från hela världen. Till skillnad från andra vulkaner passerar uppstigningen till toppen genom en spricka i vulkanen vilket är en extraordinär och oförglömlig upplevelse och ger många bra motiv. Själva vulkankratern är den kanske mest intressanta delen på hela vandringsturen. Från toppen kan man se den vulkaniska aktiviteten nere i kratern omgiven av ljusgula svavelkristaller, heta bubblande lerpölar, kokande sjöar och små gejsrar. Fotomöjligheterna är oändliga och motiven häpnadsväckande. Åter vid bussen efter ca tre timmar på Mutnovskiy vulkanen summerar vi intrycken över något att dricka innan vi återvänder till Petropavlovsk. Längs vägen stannar vi för middag innan vi ankommer vårt hotell.

FREDAG: KAMCHATKAS MARINA DJURLIV. Pris 275 Euro

Tidigt på morgonen lämnar vi hamnen för att bege oss ut på havet och för att dokumentera Kamchatkas marina liv. Har vi tur kommer vi redan när vi seglar ut genom viken att se både valar och späckhuggare vars fenor skär vattenytan. Vi kommer även att få möjlighet att fotografera havsuttrar när de ligger och solar på klipporna innan vi kommer in i området vid Cape Kekurniy. Här få vi uppleva hundratals sjölejon, stora hannar omgivna av de något mindre honorna, samt mängder av säl. Fågellivet är även omfattande. Stränderna är bebodda av olika fågelkolonier såsom skarv, tofsalka, änder och måsar som virvlar runt i luften och dyker i vatten efter fisk. I samband med vårt lunchstopp kommer vi prova på fiskelyckan då havet kryllar av fisk, flundra, havsabborre, torsk, makrill, med mera. Ombord på båten serveras sedan en traditionell fisksoppa, ”Ukha”, tillsammans med skaldjur fångade av båtens dykare, allt tillagat av båtens kockar. På vägen tillbaka kommer vi att passera Starichkov ön, känd för sina fågelkolonier och som boplats för jättehavsörnar.

På fredagkvällen kommer att äta en gemensam avslutningsmiddag och summera våra intryck. I samband med middagen kommer även Anders att utse ”Resans bild” vilken går vidare till finalen i vår tävling ”Årets bild 2017”. (F, L, M båda dagarna)

LÖRDAG 3 AUGUSTI 2019

Efter frukost beger vi oss till den lokala fiskmarknaden för lite street-fotografering innan det är dags för transfer till flygplatsen för vidare transport till Sverige på egen hand. (F)

SÄKERHET VID LAKE KURIL

Då vi under besöket vid Kuril Lake kommer att röra oss i ett område med hundratals björnar och många gånger komma dem mycket nära är säkerheten av yttersta vikt. Redan innan resan i samband med att du får dina färdhandlingar kommer du att få ingående information om hur man agerar i nära kontakt med björnar. Vid ankomst till vår camp vid sjön kommer du även att få en säkerhetsgenomgång av professionella guider och björnvakter om hur du uppträder när vi är ute och fotograferar. Dessa erfarna och professionella guider och björnvakter kommer sedan att vara med under hela vistelsen för att garanterar din säkerhet. Vår tältcamp är dessutom omgärdade av högspänningstråd för att hålla björnarna borta från campingområdet.

HOTELL / CAMP

FÖRSTA NATTEN: ANTARIUS***

Hotellet är beläget ca 30 km från flygplatsen i ett område med mycket varma källor. Hotellet är av mellanklass och har 29 rum, alla med dusch och WC, TV, minibar och fri Wi-Fi.

På hotellet finns även en restaurang, ett café och en bar. Här finns även en utomhus poolanläggning uppvärmd av varmt källvatten. Det finns också en jacuzzi för den som riktig vill koppla av.

Läs mer

KURIL LAKE: TÄLTCAMP

Under vår vistelse vid Kuril Lake kommer vi att bo i ett tältläger vid sjön. Här finns det både stora tält för 5 personer samt mindre tvåpersoners tält. Vi kommer att bo i dessa tvåpersoners tält vilka är av modell Red Fox Comfort 3V2. Tälten är försedda med sovsäckar och liggunderlag. På campen vilken tar max 45 personer finns även servicebyggnader med kök, matsal samt toaletter och duschmöjligheter.

OBS! Hela campen är omgärdad av högspänningstråd för att hålla björnarna borta.

DE TVÅ SISTA NÄTTERNA: HOTEL PETROPAVLOVSK***+

Hotel Petropavlovsk är ett mycket bra mellanklasshotell beläget i den norra delen av Petropavlovsk. Hotellet har 71 moderna rum med toalett med dusch/wc, kabel-TV, kylskåp samt Wi-Fi.

På hotellet finns även en restaurang, en bar samt ett café som serverar både ryska och europeiska rätter. 

Läs mer

För att du ska få ut det mesta av din fotoresa och ditt fotograferande så jobbar vi på flera sätt med att ge dig en bra upplevelse. Nedan finner du en del av de saker som är viktiga för oss och som är en del av en Zoom-upplevelse.

EN VÄLKÄND FOTOGRAF MEDVERKAR ALLTID
På alla våra arrangemang medverkar alltid en professionell och välmeriterad fotograf.

ZOOMS RESEVÄRD
På de flesta av våra resor medverkar en resevärd från Zoom, vars uppgift är att säkerställa kvalitén och logistiken så att den medverkande fotografen kan ägna sin tid åt dig och ditt fotograferande.

SPECIFICERADE HOTELL
Alla våra hotell och lodger är av hög standard. Att du dessutom redan när du bokar din fotoresa vet på vilka hotell du ska bo är för oss en självklarhet.

Ovan är bara några av de saker som gör Zoom unikt. Klicka här och läs mer om vad du kan förvänta dig när du reser med Zoom. 

PRIS

Pris per person i SEK: 58.055:-

Priset inkluderar:

 • Busstransporter enligt program.
 • Transport med helikopter från Yelizovo till Lake Kuril.
 • Inkvartering enligt program i del i dubbelrum i Petropavlovsk.
 • Inkvartering i tält vid Lake Kuril inkl. sovsäckar, liggunderlag etc.
 • Måltider enligt program (F= Frukost, L=Lunch, M=Middag).
 • Guidning av engelsk talande guide.
 • Björnvakter vid Lake Kuril.
 • Kockar och serveringspersonal i Lake Kuril.
 • Medverkan av Anders Geidemark under hela resan.
 • Workshop och föredrag av Anders Geidemark under resan.
 • Svensk teknisk färdledare från Zoom Fotoresor.
 • Speciell olycksförsäkring.
 • En bildutvärderingsdag efter resan.
 • Färdhandlingar och praktiskt reseinformation.

Priset inkluderar ej:

 • Enkelrum i Petropavlovsk. SEK 2.050:-. Ej möjligt vid Lake Kuril.
 • Flyg till Yelizovo i Ryssland.
 • Utfärder 1-2 augusti. Betalas direkt på plats.
 • Alla kostnader av personlig karaktär som måltidsdryck etc.
 • Dricks till guider och björnvakter, normalt 10 dollar/dag.
 • Visum till Ryssland.
 • Avbeställningsskydd och reseförsäkring. För information se vår webb under ”Övrigt”.
   .

FLYG

Om du/ni önskar bokning av flyg till Yelizovo i Ryssland hjälper vi gärna till med detta. Kontakta oss på telefon +46-470-466 40 eller via mail info@zoomfotoresor.se

FAKTA

Målgrupp: Djur- och naturfotografer i alla åldrar. För att få ut så mycket som möjligt av resan rekommenderas dock en viss vana vid fotografering av vilda djur.

Min/max antal: 8/12.

Utrustning: Kamera med objektiv från vidvinkel till långa telen är användbart. En- eller trebenstativ, samt om möjligt en laptop med någon av programvarorna Photoshop eller Lightroom.

Övrigt: För mer information om Zoom Fotoresor, leveransvillkor etc. se vår webb under ”Övrigt”.

Kalkylkurs: Euro 9,70

BOKNING

Du bokar resan genom klicka på knappen nedan eller ring 0470-466 40.

Foto: Hans Boström, en av våra gäster.

Upplev en storslagen vildmark med vulkaner, varma källor och möjlighet att fotografera Kamchatkas björnar på nära håll.

Under vår helikopter breder ett storslaget landskap ut sig med oändliga skogar, vulkaner och varma källor. När vi landar får man känslan av att befinna sig i en försvunnen värld med hundratals björnar vandrande längs stränderna. På denna unika resa får du möjligheten att följa med till Kamchatka och Lake Kuril platsen där du får uppleva hundratals björnar som kommit för att att frossa på enorma mängder lekande lax, allt på mycket nära håll. Under Anders Geidemarks ledning kommer du att få möjlighet att fotografera björn på mycket nära håll, helt utan gömslen.

RESANS HÖJDPUNKTER

 • Björnar på land och i vattnet.
 • Du kommer mycket nära björnarna.
 • Jätte havsörnar som fångar lax.
 • Kamchatkas orörda natur.
 • Vulkaner och varma källor.
 • Bo omgiven av hundratals björnar.
 • Helikopterturen till Kuril Lake.
 • Sjölejon, havsutter, sälar och val.
 • Den aktiva vulkanen Mutnovskiy.
 • Medverkan av Anders Geidemark.
 • Workshops av Anders Geidemark.

FOTOGRAF

Anders Geidemark, en av våra mest kända naturfotografer har arbetat som naturfotograf och författare sedan 1988 och har bland annat medverkat i Wild Wonders of Europe, ett av de största fotoprojekten i världen. Anders bildspråk är måleriskt, det är ofta svepande linjer som ibland leder in på impressionisternas målningar snarare än ett djur- eller naturporträtt. 

Läs mer om Anders och hans uppgifter före, under och efter resan på resans webbsida via datorn.

 

KAMCHATKA 

I östra Ryssland nästan 1 000 mil öster om huvudstaden Moskva ligger Kamchatka halvön och beskrivs kanske enklast som en blandning av Island och Alaska med vulkantoppar, gejsrar och varma källor. Områdets djurliv är lika spektakulärt som landskapet och man räknar med att över 10 000 björnar vandrar fritt i området. Hundratals björnar kommer varje sommar till området kring Lake Kuril, för att fångar lax. Möjligheterna till bra bilder när de jagar runt i vattnet efter den illröda laxen är oändliga. 

Läs mer om Kamchatka och Lake Kuril på resans webbsida via datorn.

PROGRAM

ONSDAG 24 JULI 2019

Flyg till Yelizovo på Kamchatka halvön. Här möts du av Anders Geidemark och en värd från Zoom. Transfer till vårt hotell nära de varma källorna vid Paratunka River. Incheckning. Innan kvällens välkomstmiddag håller Anders ett föredrag samt berättar liom vad man bör tänka på vid björnfotografering. (M)

TORSDAG 25 JULI 2019

Helikoptertur till Lake Kuril och dess björnar väntar. Det stora fotoäventyret kan nu ta sin början på riktigt! Efter incheckning och en säkerhetsgenomgång beger vi oss ut för att fotografera björn som jagar lax. På kvällen återvänder vi till vår camp och äter middag, omgiven av orörd vildmark och Kamchatkas björnar. (F, L, M)

FREDAG – TISDAG 26-30 JULI 2019

Under dagarna rör vi oss en storslagen miljö kring Lake Kuril för att på nära håll fotografera Kamchatkas björnar. Förhoppningsvis kan vi komma så nära som fyra till fem meter vilket ger möjlighet till spektakulära bilder. Detta gör vi till fots och via båt. Har vi tur kan vi även få uppleva när jättehavsörnen fångar lax. Middagar och övernattning sker i vårt tältläger vid sjön. (F, L, M)

ONSDAG 31 JULI 2019

Efter några minnesvärda dagar i vildmarken med många fotomöjligheter är det dags att lämna vildmarken. Efter en helikoptertur på cirka 50 minuter landar vi på flygplatsen i Yelizovo följt av transfer till Hotel Petropavlovsk i Petropavlovsk. Tid för avkoppling och för att i lugn och ro gå igenom alla bilder. (F, L, M)

TORSDAG – FREDAG 1-2 AUGUSTI 2019

Extra dagar. Om vädret är för dåligt för helikoptern för upphämtning vid Kuril Lake kommer transport tillbaka till Petropavlovsk att ske med buss, en transport som tar ta två dagar. Därav reservdagarna. Om vädret tillåter helikoptertransport akommer torsdagen och fredagens program att se ut som nedan. Betalning för dessa utfärder sker direkt på plats.

VANDRING VID VULKANEN MUTNOVSKIY. Pris 170 Euro

Mutnovskiy-vulkanen är en av Kamchatkas mest aktiva vulkaner. Denna dag kommer vi att göra en vandring till toppen av vulkanen. Från toppen ser man den vulkaniska aktiviteten nere i kratern omgiven av ljusgula svavelkristaller, heta bubblande lerpölar, kokande sjöar och små gejsrar. Fotomöjligheterna är oändliga och motiven häpnadsväckande. 

KAMCHATKAS MARINA DJURLIV. Pris 275 Euro

Idag kommer vi att utforska Kamchatkas marina liv. Under en dag på havet kommer vi om vi har tur katt se både valar, späckhuggare, havsuttrar, hundratals sjölejon samt mängder av säl. Fågellivet är även omfattande med stora fågelkolonier av skarv, tofsalka, änder, måsar samt jättehavsörnar.

För ett mer ingående presentationer av utfärderna se programmet via vår webb på datorn.

På fredagkvällen äter vi en gemensam avslutningsmiddag. I samband med denna utse Anders ”Resans bild” vilken går vidare till finalen i vår tävling ”Årets bild 2017”. (F, L, M båda dagarna)

 

LÖRDAG 3 AUGUSTI 2019

Efter frukost beger vi oss till fiskmarknaden för lite street-fotografering innan det är dags för transfer till flygplatsen för vidare transport till Sverige på egen hand. (F)

SÄKERHET VID LAKE KURIL

Vid Kuril Lake röra vi oss i ett område med hundratals björnar varför säkerheten av yttersta vikt varför säkerhetsgenomgångar av professionella guider och björnvakter kommer att genomföras. Dessa kommer även att vara med under hela vistelsen för att garanterar din säkerhet. Vår camp är dessutom omgärdade av högspänningstråd för att hålla björnarna borta.

För ett mer ingående presentationer av säkerheten se programmet via vår webb på datorn.

HOTELL / CAMP

För mer info klicka på hotellnamnet eller se webbsidan via din desktop.

KURIL LAKE: TÄLTCAMP

OBS! Hela campen är omgärdad av högspänningstråd för att hålla björnarna borta.

VAD INNEBÄR EN ZOOM-RESA?

För att du ska få ut det mesta av din fotoresa och ditt fotograferande jobbar vi på flera sätt med att ge dig en bra upplevelse. Klicka här och läs mer om vad du kan förvänta dig när du reser med Zoom.

PRIS

Pris per person i SEK: 58.055:-

Priset inkluderar:

 • Busstransporter enligt program.
 • Transport med helikopter till Lake Kuril.
 • Inkvartering i dubbelrum i Petropavlovsk.
 • Inkvartering i tält vid Lake Kuril.
 • Sovsäckar, liggunderlag etc.
 • Måltider enligt program (F= Frukost, L=Lunch, M=Middag).
 • Engelsk talande naturguider.
 • Björnvakter vid Lake Kuril.
 • Kockar och kökspersonal i Lake Kuril.
 • Medverkan av Anders Geidemark.
 • Workshop av Anders Geidemark.
 • En värd från Zoom Fotoresor.
 • Speciell olycksförsäkring.
 • Färdhandlingar/reseinformation.

Priset inkluderar ej:

 • Enkelrum i Petropavlovsk. SEK 2 050:-. Ej möjligt vid Lake Kuril.
 • Flyg till Yelizovo i Ryssland.
 • Utfärder 1-2 augusti. Betalas på plats.
 • Kostnader av personlig karaktär som dryck etc.
 • Dricks till björnvakter etc. Ca. 10 dollar/dag.
 • Visum till Ryssland.
 • Avbeställningsskydd och reseförsäkring. För information se vår webb under ”Övrigt”.
   .

FLYG

Om du/ni önskar bokning av flyg till Yelizovo i Ryssland hjälper vi gärna till med detta. Kontakta oss på telefon +46-470-466 40 eller via mail info@zoomfotoresor.se

FAKTA

Målgrupp: Djur- och naturfotografer i alla åldrar. För att få ut så mycket som möjligt av resan rekommenderas dock en viss vana vid fotografering av vilda djur.

Min/max antal: 8/12.

Utrustning: Kamera med objektiv från vidvinkel till långa telen är användbart. En- eller trebenstativ, samt om möjligt en laptop med någon av programvarorna Photoshop eller Lightroom.

Övrigt: För mer information om Zoom Fotoresor, leveransvillkor etc. se vår webb under ”Övrigt”.

Kalkylkurs: Euro 9,70

BOKNING

Du bokar denna resa genom att klicka på knappen nedan eller genom att ringa oss på telefon +46 470 466 40.

Foto: Hans Boström, en av våra gäster.