KRONHJORTAR
I BRUNST

Danmark • 4-6 oktober 2019

Fotografera mäktiga kronhjortar i brunst på nära håll under ledning av dem kände naturfotografen Anders Geidemark.

 

Tät morgondimma. Det prasslar till bland träden. Något rör sig. Sakta går solen upp och där ut ur dimman, bara femton meter bort, träder en majestätisk kronhjort fram. Hjorten sträcker huvudet mot skyn och avger ett brunstbröl. Kameran smattrar. Detta är en oförglömlig upplevelse och något du kan få uppleva på vår workshop i Jägerborgs hjortpark norr om Köpenhamn. I parken finns mer än 2 000 kronhjortar, dovhjortar, sikahjortar och rådjur på mycket nära håll. Det är dessa vi kommer att fotografera i både morgon- och kvällsljus, under ledning av Anders Geidemark, känd djur- och naturfotograf.

Workshopens höjdpunkter

 • Morgon och kvällsfotografering i Jægersborgs Hjortpark.
 • Fotografera kronhjortar i brunst på mycket nära håll.
 • Mycket dovhjort i parken.
 • Medverkan av Anders Geidemark under hela workshopen.
 • Föredrag och bildbearbetning under ledning av Anders Geidemark

FOTOGRAF

Anders Geidemark är en av våra mest kända naturfotografer vars bildspråk är måleriskt med  ofta svepande linjer som ibland leder in på Impressionisternas målningar. Favoritmotiven handlar om att visa ett djur eller en fågel i sin rätta miljö, där intressanta linjer, former och ljusstämningar bygger upp bilden. 

Du hittar en mer ingående presentation av Anders på vår webb via datorn.

JÆGERSBORGS HJORTPARK

Jægersborgs hjortpark är ett stort naturområde strax norr om Köpenhamn där över 2 000 kronhjortar, dovhjortar, sikahjortar och rådjur vandrar fritt i parken. Parken finns sedan 2015 med på UNESCOs världsarvslista.

Du hittar en mer ingående presentation av parken på vår webb via datorn.

PROGRAM

FREDAG 4 OKTOBER 2019

Vi samlas vid i receptionen på  Hotel Marina i Vedbæk kl. 15.00 och inleder med en genomgång av Anders om vad vi kan förvänta oss och man bör tänka på när vi beger oss till Jægersborgs Hjortpark, belägen ca nio kilometer från parken. I parken fotograferar vi sedan hjortarna fram till mörkrets inbrott. Har vi tur så kan vi fånga rådjuren i silhuett mot den röda himmelen när solen sakta går ner över horisonten. Efter avslutad fotografering beger vi oss åter till hotellet där middag serveras. (M)

LÖRDAG 5 OKTOBER 2019

Tidig avfärd till Jægersborgs hjortpark för att fånga kronhjortar i morgondiset. Åter på hotellet runt 10.00 lagom för en sen frukost. Härefter blir det tid att på egen hand ladda in och gå igenom morgonens bildskörd. Lunch på egen hand. Efter lunch samlas vi i hotellets konferensrummet där vi kombinerar föredrag, diskussioner och bildgenomgång samt med arbete i bildbearbetning av morgonens bilder. På eftermiddagen beger vi oss åter ut i parken för ännu ett fotopass bland kronhjortar, dovhjortar och sikahjortar och för att fånga den där unika bilden. Middag på kvällen. (F, M)

SÖNDAG 6 OKTOBER 2019

Även denna morgon blir det en tidig avfärd till parken och alla dess hjortar. Återsamling på hotellet följt av frukost samt tid att på egen hand ladda in och gå igenom morgonens bildskörd. Efter utcheckning och lunch på egen hand återsamlas vi i konferensrummet för vidare diskussioner och efterbearbetning av morgonens bilder. Programmet avslutas runt 16.00 då varje deltagare får visa upp sin två bästa bilder för bedömning. Anders kommenterar alla bilder och väljer sedan ut workshopens bästa bild, vilken automatiskt går vidare i tävlingen ”Årets bild 2019”. (F)

HOTELL

För mer info klicka på hotellnamnet.

PRIS

Pris per person: 6.895:-

Priset inkluderar:

 • Workshop i fotografering fredag-söndag med Anders Geidemark.
 • Fotografering i Jægersborgs hjortpark med Anders Geidemark.
 • Inkvartering två nätter i dubbelrum på presenterat hotell.
 • Måltider enligt program (F = Frukost, M=Middag).
 • Dansk moms och hotellskatt.

Priserna inkluderar ej:

 • Enkelrumstillägg SEK 1.395:-
 • Transport till Vedbæk.
 • Kostnader av personlig karaktär, som måltidsdryck.
 • Avbeställningsskydd och reseförsäkring. För information se vår web under ”Övrigt”.

 

TRANSPORT

Transport till Hotel Marina i Vedbæksker på egen hand. Lättast tar du dig dit med egen bil eller med Öresundståget till Köpenhamn och sedan byter till lokaltåget till Vedbækstation som bara en kort promenad från hotellet. Det går även att flyga till Kastrup och sedan ta lokaltåget till  lokaltåget till Vedbækstation. Flyger du eller åker tåg hjälps vi åt med transporterna mellan hotellet och parken. 

FAKTA

Målgrupp: Fotografer intresserade av att utveckla sina kunskaper i djur- och naturfotografering.

Min/max antal: 8/15.

Utrustning: Kamera med zoomar från 24 mm och upp till 200 mm samt ett längre tele upp till 500 mm. Trebenstativ samt om möjligt en laptop med någon av programvarorna Photoshop eller Lightroom.

Övrigt: För mer information om Zoom Fotoresor, leveransvillkor etc. se vår webb under ”Övrigt”.

Kalkylkurs: DKR 1,37

BOKNING

Du bokar denna resa genom att klicka på knappen nedan eller genom att ringa oss på telefon 0470-466 40.

Foto: Anders Geidermark

 Följ med och fotografera mäktiga kronhjortar i brunst på mycket nära håll under ledning av dem kände naturfotografen Anders Geidemark.

Tät morgondimma. Det prasslar till bland träden. Något rör sig. Sakta går solen upp och där ut ur dimman, bara femton meter bort, träder en majestätisk kronhjort fram. Hjorten sträcker huvudet mot skyn och avger ett brunstbröl. Kameran smattrar. Detta är en oförglömlig upplevelse och något du kan få uppleva på vår workshop i Jägerborgs hjortpark norr om Köpenhamn. I parken finns mer än 2 000 kronhjortar, dovhjortar, sikahjortar och rådjur på mycket nära håll. Det är dessa vi kommer att fotografera i både morgon- och kvällsljus, allt under ledning av Anders Geidemark, känd djur- och naturfotograf.

Workshopens höjdpunkter:

 • Morgon och kvällsfotografering i Jægersborgs Hjortpark.
 • Fotografera kronhjortar i brunst på mycket nära håll.
 • Mycket dovhjort i parken.
 • Medverkan av Anders Geidemark under hela workshopen.
 • Föredrag och bildbearbetning under ledning av Anders Geidemark.

FOTOGRAF

Anders Geidemark är en av våra mest kända naturfotografer som har arbetat som fotograf och författare sedan 1988. Han har haft ca 50 fotoutställningar och har producerat två böcker, ”Stigen ur hav – av vingar skuggad” och ”Allen – Bilder av ljus och mörk ensamhet”. Anders har också medverkat i Wild Wonders of Europe, ett av de största fotoprojekten i världen. Som ordförande i Föreningen Naturfotograferna och som programledare för många fotofestivaler har han blivit ett känt namn i foto-Sverige. Anders är även svensk redaktör för tidskriften Natur & Foto. Hans bildspråk är måleriskt, det är ofta svepande linjer som ibland leder in på Impressionisternas målningar. Favoritmotiven handlar om att visa ett djur eller en fågel i sin rätta miljö, där intressanta linjer, former och ljusstämningar bygger upp bilden. Anders är återkommande domare i internationella naturfototävlingar, t. ex. Wildlife Photographer of the Year.

ANDERS UPPGIFT UNDER WORKSHOPEN

På samtliga våra resor och workshops medverkar alltid en mycket känd och kunnig fotograf vars uppgift är att agera fototeknisk värd och hjälpa dig att utvecklas som fotograf. På denna workshop medverkar Anders Geidemark. Under hans ledning kommer vi att göra flera fotopass inne i parken där Anders ger fototips och personliga råd. Under Anders ledning kommer vi även att arbeta med efterbehandling samt titta på och utvärdera varandras bilder. Vi kommer också att prata om allt från kamerateknik, brännvidderna, skärpedjupet, till bildkomposition och ljuset i bilderna. Det finns även mycket tid för individuella samtal med Anders där du har chansen att ta upp dina frågor eller kanske få hjälp med någon inställning på din kamera.

JÆGERSBORGS HJORTPARK

Jægersborgs hjortpark är ett stort naturområde i Klampenborg strax norr om Köpenhamn där kronhjortar, dovhjortar och sikahjortar vandrar fritt. Historien om Jægersborg sträcker sig 300 år tillbaka i tiden då Kung Fredrik III satte upp ett staket runt skogen för att driva in befintliga hjortar i inhägnaden. På den tiden ansågs det vara kungens privata jaktmarker. Idag är parken öppen för allmänheten och är en populär park för alla köpenhamnare. Parken är hem för över 2 000 kronhjortar, dovhjortar, sikahjortar och rådjur vilka man kommer mycket nära om man rör sig stilla i parken. Ur en fotografs synvinkel är hösten bästa tiden att besöka Jægersborg. Det är då kronhjortarna har sin parningstid och det är då man kan fånga kronhjortarnas skådespelet i det tidiga morgondiset. Parken finns sedan 2015 med på UNESCOs världsarvslista.

PROGRAM

Transport till Vedbæk och Hotel Marina sker på egen hand. Lättast tar du dig dit med egen bil eller med Öresundståget till Köpenhamn och sedan byter till lokaltåget till Vedbæk station som ligger ca 400 meter från hotellet.

FREDAG 4 OKTOBER 2019

Vi samlas vid i receptionen på  Hotel Marina i Vedbæk kl. 15.00 och inleder med en genomgång av Anders om vad vi kan förvänta oss och man bör tänka på när vi beger oss till Jægersborgs Hjortpark, belägen ca nio kilometer från parken. I parken fotograferar vi sedan hjortarna fram till mörkrets inbrott. Har vi tur så kan vi fånga rådjuren i silhuett mot den röda himmelen när solen sakta går ner över horisonten. Efter avslutad fotografering beger vi oss åter till hotellet som kommer att vara vår bas för de kommande dagarna. Middagen serveras på strandrestaurangen rakt över gatan från hotellet. (M)

LÖRDAG 5 OKTOBER 2019

Tidig avfärd till Jægersborgs hjortpark för att fånga kronhjortar i morgondiset. Åter på hotellet runt 10.00 lagom för en sen frukost. Härefter blir det tid att på egen hand ladda in och gå igenom morgonens bildskörd. Lunch på egen hand. Efter lunch samlas vi i hotellets konferensrummet där vi kombinerar föredrag, diskussioner och bildgenomgång samt med arbete i bildbearbetning av morgonens bilder. På eftermiddagen beger vi oss åter ut i parken för ännu ett fotopass bland kronhjortar, dovhjortar och sikahjortar och för att fånga den där unika bilden. Även denna kväll blir det middag. (F, M)

SÖNDAG 6 OKTOBER 2019

Även denna morgon blir det en tidig avfärd till parken och alla dess hjortar. Återsamling på hotellet följt av frukost samt tid att på egen hand ladda in och gå igenom morgonens bildskörd. Efter utcheckning och lunch på egen hand återsamlas vi i konferensrummet för vidare diskussioner och efterbearbetning av morgonens bilder. Programmet avslutas runt 16.00 på eftermiddagen då varje deltagare får visa upp sin två bästa bilder för bedömning. Anders kommenterar alla bilder och väljer sedan ut workshopens bästa bild, vilken automatiskt går vidare i tävlingen ”Årets bild 2018”. (F)

HOTELL

HOTEL MARINA****

Hotel Marina direkt vid havet längs den kända strandvägen mellan Helsingör och Köpenhamn ca nio km från Jægersborgs Hjortpark.  Detta moderna förstaklass hotell erbjuder 126 moderna rum alla med badrum, satellit-TV och gratis Wi-Fi. Hotellet har även en restaurang och bar. Hotellet erbjuder fri parkering för sina gäster. Vedbaeks station ligger endast 400 meter bort och har direktförbindelser till Köpenhamns flygplats och till Sverige.

 Läs mer

PRIS

Pris per person: SEK 6.895:-

Priset inkluderar:

 • Workshop i fotografering och i efterbearbetning fredag-söndag, under ledning av Anders Geidemark.
 • Fotografering i Jægersborgs hjortpark under ledning av Anders Geidemark.
 • Inkvartering två nätter i dubbelrum på presenterat hotell.
 • Måltider enligt dag för dag program (anges med F = Frukost, M=Middag).
 • Dansk moms och hotellskatt.

Priserna inkluderar ej:

 • Enkelrumstillägg SEK 1.395:-
 • Transport till Vedbæk.
 • Alla kostnader av personlig karaktär, som måltidsdryck etc.
 • Avbeställningsskydd och reseförsäkring. För information se vår web under ”Övrigt”.

 

TRANSPORT

Transport till Hotel Marina i Vedbæksker på egen hand. Lättast tar du dig dit med egen bil eller med Öresundståget till Köpenhamn och sedan byter till lokaltåget till Vedbækstation som bara en kort promenad från hotellet. Det går även att flyga till Kastrup och sedan ta lokaltåget till  lokaltåget till Vedbækstation. Flyger du eller åker tåg hjälps vi åt med transporterna mellan hotellet och parken. 

FAKTA

Målgrupp: Fotografer intresserade av att utveckla sina kunskaper i djur- och naturfotografering.

Min/max antal: 8/15.

Utrustning: Kamera med zoomar från 24 mm och upp till 200 mm samt ett längre tele upp till 500 mm. Trebenstativ samt om möjligt en laptop med någon av programvarorna Photoshop eller Lightroom.

Övrigt: För mer information om Zoom Fotoresor, leveransvillkor etc. se vår webb under ”Övrigt”.

Kalkylkurs: DKR 1,37

BOKNING

Du bokar denna resa genom att klicka på knappen nedan eller genom att ringa oss på telefon 0470-466 40.

Foto: Anders Geidemark