NGORONGORO
& SERENGETI

TANZANIA • 26 oktober - 3 november 2019

 

 Upplev två av Afrikas mest kända och viltrika safariparker under ledning av den prisbelönta naturfotografen Arnfinn Johansen.

Sakta rör vi oss genom ett fascinerande landskap där de branta klipp väggarna omsluter de gröna omgivningarna. I en av världens största vulkankratrar är vi omgivna av lejon, zebror, giraffer och noshörningar. De branta klippväggarna som stupar ner mot kraterns botten tillför ytterligare dramatik till våra bilder på det redan fascinerande djurlivet. Följ med Arnfinn Johansen på fullspäckad resa till den omtalade Ngorongorakratern för att i en spektakulär miljö fotografera det afrikanska djurlivet med allt från lejon och geparder till elefanter och stora hjordar med gnuer och zebror.

Under resan besöker vi även Serengetis savanner och i Ndutu, en favoritplats för fotografer och filmare får vi möjlighet att med offroadtillstånd komma stora kattdjur som lejon och leopard nära. Under hela resan finns Arfinn Johansen med för att med fotohandledning, föredrag och inspiration utveckla ditt fotograferande och göra dig till en bättre fotograf.

Resans höjdpunkter:

 • Safaris i inte mindre än fyra olika parker.
 • Ngorongoro-kratern med sitt djurliv och sin spektakulära omgivningar.
 • Serengetis rika djurliv.
 • Ndutu, en favorit bland filmare och fotografer.
 • Goda möjlighet att plåta de stora kattdjuren.
 • Tarangire med sina stora elefanthjordar och Baobaoträd.
 • Offroadtillstånd i Ndutu.
 • Medverkan av Arnfinn Joahnsen under resan.
 • Föredrag och fotohandledning av Arnfinn Joahnsen

FOTOGRAF

Arnfinn Johansen är en professionell naturfotograf som bor i Lillehammer i Norge. Arnfinn är medlem i Norska Naturfotograferna (NN), en exklusiv förening för naturfotografer som delar ett engagemang för miljöskydd och som har höga, etiska värderingar. Arnfinn har framför allt koncentrerat sin fotografering till de nordiska länderna inklusive Svalbard men har även fotograferat mycket i både Asien och Afrika. Med sina bilder vill Arnfinn visa upp naturens magi, kommunicera stämningar och låta bilderna berätta sin historia. Några av hans starkaste bilder visar djur och fåglar i deras naturliga miljö, ofta i kombination med en ren komposition där det också ges utrymme för miljön och landskapet.
 
www.arnfinnjohansen.com

ARNFINNS UPPGIFTER FÖRE OCH UNDER RESA

På alla Zooms resor medverkar alltid en känd fotograf, vars uppgift är att agera fotovärd och hjälpa dig att utvecklas som fotograf. För att göra detta på bästa sätt kommer du, både före och under resan, att få hjälp av Arnfinn Johansen. 
 
FÖRE. Redan innan resan har du möjlighet att skicka in ett antal bilder som representerar ditt fotograferande. Detta gör det lättare för Arnfinn att redan från början anpassa handledningen och råden till dig så att du på bästa sätt, utefter dina förutsättningar, kan utvecklas som fotograf.

UNDER. Under Arnfinns ledning kommer vi att ägna mycket tid åt fotografering i fält, vilket ger tid för individuella fototips och råd. Under resan kommer vi även att prata om bildkomposition, ljuset i bilderna, teknik med mera. Vi kommer även att jobba med efterbearbetning, titta på varandras bilder samt höra mer om Arnfinns sätt att fotografera.

NATIONALPARKER VI BESÖKER

NGORONGORO CONSERVATION AREA

Ngorongoro Conseration Area grundades 1959 för att skydda områdets unika djurliv och dess urinvånare och området är idag med på UNECOS världsarvslista. Området innefattar stora delar av Serengetis djurrika savanner men områdets höjdpunkt är de fascinerande Ngorongorokratern. Kratern bildades när ett av områdets berg störtade samman och bildade en grönskande krater som idag fylls av ett rikt djurliv med upp emot 20 000 däggdjur. Kratern är hem åt ett stort antal rovdjur såsom lejon, geparder och hyenor men också zebror, bufflar och elefanter. Ngorongorokratern med sina branta klippväggar är ett av de bästa platserna i Tanzania för att se noshörningar och här finns ett större antal av den sällsynta svarta noshörningen. 

SERENGETI NATIONAL PARK 

Serengeti Nationalpark är av världens mest omtalade vildmarksområden och med en storlek på över 1,5 miljoner hektar utgör det Tanzanias största nationalpark. Ekosystemet i Serengeti är ett av de äldsta i världen och området har genom åren lockat till sig allt från författare som Ernst Hemmingway till kända forskare och filmare. Få ställen på jorden erbjuder ett så stortslaget djurliv som Serengeti och höjdpunkten är den årliga djurmigrationen då flera miljoner djur rör sig på jakt efter nya betesmarker. Men det är mer än bara de stora mängder gnuer och zebror som lockar på Serengetis vidsträckta savann.  Här rör sig förutom de stora kattdjuren också elefanter, giraffer, vildhundar och många andra djur.

TARANGIRE NATIONALPARK

I norra Tanzania ligger Tarangire Nationalpark, en gömd pärla som kallas för elefanternas och baobaträdens park. Under torrperioden rör sig parkens stora bestånd av uppemot 3000 elefanter ner mot Tarangirefloden där också zebror och gnuer samlas kring vattnet. I parken finns gott om Baobaträd och parkens i övrigt växlande vegetation gör det till ett bra ställe för den fågelintresserade med över 500 arter. Bland de stora kattdjuren är lejon och leopard de som ofta ses men även geoparder finns i området.

PROGRAM

Flyg till Tanzania på egen hand. Då många föredrar att boka transporten på egen hand har vi valt att inte inkludera denna i priset. Önskar du så hjälper vi naturligtvis mer än gärna till med att ordna flygbiljetter.

LÖRDAG 26 OKTOBER 2019

Under förmiddagen samlas vi i Arusha där vi möts upp av Arnfin Johansen och en resevärd från Zoom Fotoresor. Från Arusha börjar vi vårt fotoäventyr och beger oss med jeepar mot Ngorgongorakraterns fascinerande omgivningar och rika djurliv. Under eftermiddagen når vi Ngorongoro där vi checkar in på Ngorongoro Wildlife Lodge beläget med en fantastisk utsikt över kratern.  Härefter gör vi vår första safari i detta unika område som som sedan 1971 finns på UNESCOS lista över världsarv. I det fascinerande kraterlandskapet som bildar den omtalade Ngorongorakratern får vi våra första möten med det afrikanska djurlivet. När vi rör oss bland djuren i de gröna omgivningarna är det svårt att inte fascineras av de branta kraterväggarna och fundera över hur landskapet och dess djurliv såg ut innan vulkanutbrottet som bildade området. Tillbaka på lodgen äter vi en trevlig välkomstmiddag och diskuterar dagens upplevelser i den afrikanska vildmarken. (L, M)

SÖNDAG 27 OKTOBER 2019

Omgivna av de branta omgivningarna som stupar mer än 600 meter ner mot kraterns botten utforskar vi Ngorongoro kratern. Djurlivet är lika fascinerande som dess omgivningar och i det över 8 000 km² stora området som bildar en av världens största kratrar betar zebror, gaseller och gnuer samtidigt som de håller ett vakande öga efter lejon, hyenor och områdets övriga djurliv. Andra djur som vi under dagen har möjlighet att fotografera är flodhästar, elefanter och med lite tur kanske vi också får se den sällsynta svarta noshörningen. Under dagen kommer vi att avnjuta en lunch i detta spektakulära område. och på kvällen serveras en middag på lodgen. (F, L, M)

MÅNDAG 28 OKTOBER 2019

Efter en tidig frukost och utcheckning beger vi oss ut på safari samtidigt som vi rör oss motmot Lake Ndutu Området har med sina svepande savanner och fascinerande djurliv genom åren lockat till sig både filmare och författare som Jane Godall vilka på nära håll velat skildra livet på den afrikanska savannen. Med våra offroadtillstånd kan vi lämna de utstakade vägarna och kan på nära håll fotografera allt från lejon och elefanter till leoparder, giraffer och geparder. Under våra safaris finns Arnfinn hela tiden till hands för att på bästa sätt utveckla dina fotokunskaper och på lodgerna kommer vi att jobba med allt från bildredigering till bildkompostion och utvärdera varandras bilder, allt för att göra dig till en bättre fotograf. Denna natt övernattar vi på Lake Ndutu Luxury Tented Lodge där vi även äter middag. (F, L, M)

TISDAG 29 OKTOBER 2019

Efter ytterligare ett safaripass serveras frukost frukost varefter vi checkar ut och fortsätter mot vårt nästa mål på resan, Tanzanias största nationalpark Serengeti National Park. De vidsträckta savannerna lockar varje år till sig naturfotografer som på nära håll vill uppleva Afrikas storslagna djurliv och med sina över 1,5 miljoner hektar vildmark gör Serengeti ingen besviken. Här finns djuren häpnadsväckande och under migrations perioden rör sig över miljontals gnuer över de vidsträckta slätterna. Framme vid vår tältlodge gör vi under eftermiddagen vår första safari i detta vildmarksparadis som sedan 1981 finns med på UNESCOS världsarvlista. I det mjuka kvällsljuset rör vi oss bland en rik biologisk mångfald som förutom lejon, noshörningar, elefanter och vildhundar också är hem åt över 500 fågelarter varav flera bara hittas i Tanzania. Tillbaka med fyllda minneskort så äter vi en middag på lodgen och går igenom dagens bildskörd. (F, L, M)

ONSDAG 30 OKTOBER – FREDAG 1 NOVEMBER 2019.

Under dessa dagar kommer vi att utforskar vi ett av världens äldsta ekosystem, det mäktiga Serengeti National Park. Vi lämnar vår tältlodge tidig morgon och när solen sakta går upp på den vidsträckta savannen får vi möjlighet att fotografera det djurliv med stora mängder zebror, gnuer och gaseller som gjort området så omtalat och med lite tur kan vi under morgontimmarna få se när något av områdets kattdjur jagar i den svala morgonluften. Tillbaka på lodgen för lunch varefter vi jobbar en del med bildbearbetning där Arnfinn kommer att visa hur du får ut det mesta av dina bilder i ditt vid efterbearbetningen. På eftermiddagen är det dags för dagens andra safari och precis som under tidigare safaris kommer Arnfinn att rotera mellan jeeparna. Passa därför på att ta hjälp av Arnfinn med inställningarna på din kamera eller tips på hur du bästa sätt utnyttjar ljuset när solen sakta sänker sig över savannen. (F, L, M)

LÖRDAG 2 NOVEMBER 2019

Efter några dagar fyllda med minnesvärda fotomöjligheter checkar vi ut och rör oss vidare mot resans sista destination Tarangire Nationalpark. När vi checkar in på vår lodge är djurlivet aldrig långt borta och från terrassen på våra tält kan vi njuta av zebror, giraffer och en slående utsikt över Rift Valley. Under vår eftermiddagssafari i Tarangire får vi möjlighet att plåta parkens stora elefanthjordar och varierade fågelliv. Med sitt rika djurliv och sina baobaoträd som karaktäriserar landskapet får vi under eftermiddagen uppleva en av Afrikas gömda pärlor när det kommer till wildlife. På kvällen äter vi en gemensam avskedsmiddag innan det är dags för Arnfinn att utse resans bild vilken går vidare till finalen i årets bild. (F, L, M)

SÖNDAG 3 NOVEMBER 2019

Efter resans sista safari och en god frukost återvänder vi till Arusha och flygplatsen för vidare flyg hem. (F)

HOTELL / LODGER

NGORONGORO: NGORONGORO WILDLIFE LODGE***+ (eller likvärdigt)

Ngorongoro Wildlife Lodge var den första lodgen belägen direkt vid Ngorongoro kratern och har utsikt kratern, 600 meter längre ner. Lodgen har 80 moderna rum alla med egen toalett och air-condition. På lodgen finns det även en trevlig bar, en stor restaurang och en terrass med en fantastisk utsikt över hela kratern. Logen erbjuder även ett bibliotek samt en liten butik.

Läs mer

 

LAKE NDUTU: LAKE NDUTU TENTED LODGE****

Beläget inom Ngorongoro Conservation Area och med utsikt över Lake Ndutu smälter Lake Ndutu in i den omgivande naturen. Lodgen har 20 rymliga tält med balkonger ut mot den omgivande vildmarken. Alla rummen har egen toalett, fläkt, kassaskåp och en rymlig balkong. Tälten har tillgång till wifi och el dygnet runt. Efter en safari är det skönt att kunna koppla av vid hotellets pool och i restaurangen som har utsikt över savannen serveras en kontinental meny.

Läs mer

 

SERENGETI: KATI KATI TENTED CAMP***

Mitt inne i Serengeti ligger Kati Kati Tented camp som med sina 10 tält erbjuder en familjär atmosfär mitt ute i vildmarken. Alla tält har egen toalett och elektricitet som drivs via solpaneler. Middagar serveras antingen i campens middagstält eller ute kring den öppna elden. På campen finns också ett bibliotek för den som vill lära sig mer om den afrikanska vildmarken och dess djur som ständigt är närvarande runt campen.

Läs mer

 

TARANGIRE: MARAMBOI TENTED CAMP****

Med utsikt över Rift Valley i en naturskön omgivning ligger Maramboi Tented Camp. Med giraffer, zebror och gaseller precis utanför dörren erbjuder campen 38 rum med balkong. De rymliga rummen har förutom egen balkong och dusch även en fläkt och elektricitet som genereras från campens solenergi. Efter kvällens safari finns det möjlighet att koppla av kring den öppna elden och om vädret tillåter serveras middag under bar himmel. På campen finns också en svalkande swimmingpool och en liten butik.

Läs mer

 

För att du ska få ut det mesta av din fotoresa och ditt fotograferande så jobbar vi på flera sätt med att ge dig en bra upplevelse. Nedan finner du en del av de saker som är viktiga för oss och som är en del av en Zoom-upplevelse.

EN VÄLKÄND FOTOGRAF MEDVERKAR ALLTID
På alla våra arrangemang medverkar alltid en professionell och välmeriterad fotograf.

ZOOMS RESEVÄRD
På de flesta av våra resor medverkar en resevärd från Zoom, vars uppgift är att säkerställa kvalitén och logistiken så att den medverkande fotografen kan ägna sin tid åt dig och ditt fotograferande.

SPECIFICERADE HOTELL
Alla våra hotell och lodger är av hög standard. Att du dessutom redan när du bokar din fotoresa vet på vilka hotell du ska bo är för oss en självklarhet.

Ovan är bara några av de saker som gör Zoom unikt. Klicka här och läs mer om vad du kan förvänta dig när du reser med Zoom. 

Foto: Arnfinn Johansen

PRIS

Pris per person: SEK 37.900:-

Priset inkluderar:

 • Transporter mellan parker enligt program.
 • Boende på lodger enligt program. 
 • Alla måltider (F = Frukost, L = Lunch, M = Middag) enligt program.
 • Dryck i samband med måltider.
 • Safaris med guider och chaufförer enligt program.
 • Parkavgifter under resan.
 • Offroadtillstånd under hela veckan.
 • Medverkan av naturfotograf Arnfinn Johansen under hela resan. 

Priset inkluderar inte:

 • Flyg till Tanzania.
 • Enkelrumstillägg. SEK 5.900:- OBS! Endast ett fåtal enkelrum finns att tillgå.
 • Dricks, 10 USD / dag till guiden/chauffören och ett mindre belopp till de anställda på campen.
 • Alla kostnader av personlig karaktär som telefonsamtal etc. 
 • Avbeställningsskydd, reseförsäkring. Se ”Värt att veta”

FLYG

Om du/ni önskar bokning av internationellt flyg hjälper vi gärna till med detta. Kontakta oss på telefon +46-470-466 40 eller via mail info@zoomfotoresor.se 

FAKTA

Målgrupp: Fotointresserade som vill utveckla sina kunskaper i djur- och naturfotografering.

Min/max antal: 8/12

Utrustning: Kamera med normalzoomar från 24 mm och upp till 200 mm är perfekt för landskapsfotografering. För djur- och naturfotografering rekommenderas långa telen upp till 600 mm. Ta även med ett en- eller trebensstativ samt om möjligt en Laptop med någon av programvarorna Photoshop CS eller Lightroom.

Övrigt: För mer information om Zoom Fotoresor, leveransvillkor etc. se vår webbsida under ”Övrigt”.

Kalkylkurs: USD 8,35

BOKNING

Du bokar denna resa genom att klicka på knappen nedan eller genom att ringa oss på telefon +46 470-466 40.

Upplev två av Afrikas mest kända och viltrika safariparker under ledning av den prisbelönta naturfotografen Arnfinn Johansen.

Sakta rör vi oss genom ett fascinerande landskap där de branta klipp väggarna omsluter de gröna omgivningarna. I en av världens största vulkankratrar är vi omgivna av lejon, zebror, giraffer och noshörningar. De branta klippväggarna som stupar ner mot kraterns botten tillför ytterligare dramatik till våra bilder på det redan fascinerande djurlivet. Följ med Arnfinn Johansen på fullspäckad resa till den omtalade Ngorongorakratern för att i en spektakulär miljö fotografera det afrikanska djurlivet med allt från lejon och geparder till elefanter och stora hjordar med gnuer och zebror. Under resan besöker vi även Serengetis savanner och i Ndutu, en favoritplats för fotografer och filmare får vi möjlighet att med offroadtillstånd komma stora kattdjur som lejon och leopard nära. Under hela resan finns Arfinn Johansen med för att med fotohandledning, föredrag och inspiration utveckla ditt fotograferande och göra dig till en bättre fotograf.

Resans höjdpunkter:

 • Safaris i inte mindre än fyra olika parker.
 • Ngorongoro-kratern med sitt djurliv och sin spektakulära omgivningar.
 • Serengetis rika djurliv.
 • Ndutu, en favorit bland filmare och fotografer.
 • Goda möjlighet att plåta de stora kattdjuren.
 • Tarangire med sina stora elefanthjordar och Baobaoträd.
 • Offroadtillstånd i Ndutu.
 • Medverkan av Arnfinn Joahnsen under resan.
 • Föredrag och fotohandledning av Arnfinn Joahnsen

FOTOGRAF

Arnfinn Johansen är en professionell naturfotograf som i sina bilder vill Arnfinn visa upp naturens magi, kommunicera stämningar och låta bilderna berätta sin historia. 

Läs mer

För mer information om Arnfinn och om vad han arbetsuppgifter på resan se resesidan via din dator.

NATIONALPARKER VI BESÖKER

NGORONGORO CONSERVATION AREA

Ngorongoro Conseration Area grundades 1959 för att skydda områdets unika djurliv och dess urinvånare och området är idag med på UNECOS världsarvslista. Området innefattar stora delar av Serengetis djurrika savanner men områdets höjdpunkt är de fascinerande Ngorongorokratern.

SERENGETI NATIONAL PARK 

Serengeti Nationalpark är av världens mest omtalade vildmarksområden och med en storlek på över 1,5 miljoner hektar utgör det Tanzanias största nationalpark.

TARANGIRE NATIONALPARK

I norra Tanzania ligger Tarangire Nationalpark, en gömd pärla som kallas för elefanternas och baobaträdens park. Under torrperioden rör sig parkens stora bestånd av uppemot 3000 elefanter ner mot Tarangirefloden där också zebror och gnuer samlas kring vattnet.

För mer information om resmålen se resesidan via din dator.

PROGRAM

Flyg till Tanzania på egen hand. Då många föredrar att boka transporten på egen hand har vi valt att inte inkludera denna i priset. Önskar du så hjälper vi naturligtvis mer än gärna till med att ordna flygbiljetter.

LÖRDAG 26 OKTOBER 2019

Under förmiddagen samlas vi i Arusha där vi möts upp av Arnfin Johansen och en resevärd från Zoom Fotoresor. Från Arusha börjar vi vårt fotoäventyr och beger oss med jeepar mot Ngorgongorakraterns fascinerande omgivningar och rika djurliv. Under eftermiddagen når vi Ngorongoro där vi checkar in på Ngorongoro Wildlife Lodge beläget med en fantastisk utsikt över kratern.  Härefter gör vi vår första safari i detta unika område som som sedan 1971 finns på UNESCOS lista över världsarv. I det fascinerande kraterlandskapet som bildar den omtalade Ngorongorakratern får vi våra första möten med det afrikanska djurlivet. När vi rör oss bland djuren i de gröna omgivningarna är det svårt att inte fascineras av de branta kraterväggarna och fundera över hur landskapet och dess djurliv såg ut innan vulkanutbrottet som bildade området. Tillbaka på lodgen äter vi en trevlig välkomstmiddag och diskuterar dagens upplevelser i den afrikanska vildmarken. (L, M)

SÖNDAG 27 OKTOBER 2019

Omgivna av de branta omgivningarna som stupar mer än 600 meter ner mot kraterns botten utforskar vi Ngorongoro kratern. Djurlivet är lika fascinerande som dess omgivningar och i det över 8 000 km² stora området som bildar en av världens största kratrar betar zebror, gaseller och gnuer samtidigt som de håller ett vakande öga efter lejon, hyenor och områdets övriga djurliv. Andra djur som vi under dagen har möjlighet att fotografera är flodhästar, elefanter och med lite tur kanske vi också får se den sällsynta svarta noshörningen. Under dagen kommer vi att avnjuta en lunch i detta spektakulära område. och på kvällen serveras en middag på lodgen. (F, L, M)

MÅNDAG 28 OKTOBER 2019

Efter en tidig frukost och utcheckning beger vi oss ut på safari samtidigt som vi rör oss motmot Lake Ndutu Området har med sina svepande savanner och fascinerande djurliv genom åren lockat till sig både filmare och författare som Jane Godall vilka på nära håll velat skildra livet på den afrikanska savannen. Med våra offroadtillstånd kan vi lämna de utstakade vägarna och kan på nära håll fotografera allt från lejon och elefanter till leoparder, giraffer och geparder. Under våra safaris finns Arnfinn hela tiden till hands för att på bästa sätt utveckla dina fotokunskaper och på lodgerna kommer vi att jobba med allt från bildredigering till bildkompostion och utvärdera varandras bilder, allt för att göra dig till en bättre fotograf. Denna natt övernattar vi på Lake Ndutu Luxury Tented Lodge där vi även äter middag. (F, L, M)

TISDAG 29 OKTOBER 2019

Efter ytterligare ett safaripass serveras frukost frukost varefter vi checkar ut och fortsätter mot vårt nästa mål på resan, Tanzanias största nationalpark Serengeti National Park. De vidsträckta savannerna lockar varje år till sig naturfotografer som på nära håll vill uppleva Afrikas storslagna djurliv och med sina över 1,5 miljoner hektar vildmark gör Serengeti ingen besviken. Här finns djuren häpnadsväckande och under migrations perioden rör sig över miljontals gnuer över de vidsträckta slätterna. Framme vid vår tältlodge gör vi under eftermiddagen vår första safari i detta vildmarksparadis som sedan 1981 finns med på UNESCOS världsarvlista. I det mjuka kvällsljuset rör vi oss bland en rik biologisk mångfald som förutom lejon, noshörningar, elefanter och vildhundar också är hem åt över 500 fågelarter varav flera bara hittas i Tanzania. Tillbaka med fyllda minneskort så äter vi en middag på lodgen och går igenom dagens bildskörd. (F, L, M)

ONSDAG 30 OKTOBER – FREDAG 1 NOVEMBER 2019.

Under dessa dagar kommer vi att utforskar vi ett av världens äldsta ekosystem, det mäktiga Serengeti National Park. Vi lämnar vår tältlodge tidig morgon och när solen sakta går upp på den vidsträckta savannen får vi möjlighet att fotografera det djurliv med stora mängder zebror, gnuer och gaseller som gjort området så omtalat och med lite tur kan vi under morgontimmarna få se när något av områdets kattdjur jagar i den svala morgonluften. Tillbaka på lodgen för lunch varefter vi jobbar en del med bildbearbetning där Arnfinn kommer att visa hur du får ut det mesta av dina bilder i ditt vid efterbearbetningen. På eftermiddagen är det dags för dagens andra safari och precis som under tidigare safaris kommer Arnfinn att rotera mellan jeeparna. Passa därför på att ta hjälp av Arnfinn med inställningarna på din kamera eller tips på hur du bästa sätt utnyttjar ljuset när solen sakta sänker sig över savannen. (F, L, M)

LÖRDAG 2 NOVEMBER 2019

Efter några dagar fyllda med minnesvärda fotomöjligheter checkar vi ut och rör oss vidare mot resans sista destination Tarangire Nationalpark. När vi checkar in på vår lodge är djurlivet aldrig långt borta och från terrassen på våra tält kan vi njuta av zebror, giraffer och en slående utsikt över Rift Valley. Under vår eftermiddagssafari i Tarangire får vi möjlighet att plåta parkens stora elefanthjordar och varierade fågelliv. Med sitt rika djurliv och sina baobaoträd som karaktäriserar landskapet får vi under eftermiddagen uppleva en av Afrikas gömda pärlor när det kommer till wildlife. På kvällen äter vi en gemensam avskedsmiddag innan det är dags för Arnfinn att utse resans bild vilken går vidare till finalen i årets bild. (F, L, M)

SÖNDAG 3 NOVEMBER 2019

Efter resans sista safari och en god frukost återvänder vi till Arusha och flygplatsen för vidare flyg hem. (F)

HOTELL / LODGER

För mer info klicka på hotellnamnet.

VAD INNEBÄR EN ZOOM-RESA?

För att du ska få ut det mesta av din fotoresa och ditt fotograferande jobbar vi på flera sätt med att ge dig en bra upplevelse. Klicka här och läs mer om vad du kan förvänta dig när du reser med Zoom.

PRIS

Pris per person: SEK 37.900:-

Priset inkluderar:

 • Transporter mellan parker enligt program.
 • Boende på lodger enligt program. 
 • Alla måltider (F = Frukost, L = Lunch, M = Middag) enligt program.
 • Dryck i samband med måltider.
 • Safaris med guider och chaufförer enligt program.
 • Parkavgifter under resan.
 • Offroadtillstånd under hela veckan.
 • Medverkan av naturfotograf Arnfinn Johansen under hela resan. 

Priset inkluderar inte:

 • Flyg till Tanzania.
 • Enkelrumstillägg. SEK 5.900:- OBS! Endast ett fåtal enkelrum finns att tillgå.
 • Dricks, 10 USD / dag till guiden/chauffören och ett mindre belopp till de anställda på campen.
 • Alla kostnader av personlig karaktär som telefonsamtal etc. 
 • Avbeställningsskydd, reseförsäkring. Se ”Värt att veta”

FLYG

Om du/ni önskar bokning av internationellt flyg hjälper vi gärna till med detta. Kontakta oss på telefon +46-470-466 40 eller via mail info@zoomfotoresor.se 

FAKTA

Målgrupp: Fotointresserade som vill utveckla sina kunskaper i djur- och naturfotografering.

Min/max antal: 8/12

Utrustning: Kamera med normalzoomar från 24 mm och upp till 200 mm är perfekt för landskapsfotografering. För djur- och naturfotografering rekommenderas långa telen upp till 600 mm. Ta även med ett en- eller trebensstativ samt om möjligt en Laptop med någon av programvarorna Photoshop CS eller Lightroom.

Övrigt: För mer information om Zoom Fotoresor, leveransvillkor etc. se vår webbsida under ”Övrigt”.

Kalkylkurs: USD 8,35

BOKNING

Du bokar denna resa genom att klicka på knappen nedan eller genom att ringa oss på telefon +46 470-466 40.