NORMANDIES HISTORISKA LANDSKAP

MED FOTOGRAF HANS STRAND OCH HISTORIKER ULF IRHEDEN

NORMANDIES HISTORISKA LANDKSAP

MED FOTOGRAF HANS STRAND OCH HISTORIKER ULF IRHEDEN

Normandie är kanske mest känd som skådeplatsen för D-Day, den historiska invasionen och början till slutet på andra världskriget. Men Normandie bjuder även på ett fantastisk vackert landskap. På denna resa fotoresa kombinerar vi landskapsfoto med områdets spännande historia.

Under resan, som leds av den erkänt duktige landskapsfotografen Hans Strand, kommer du att få fotografera inte bara Normandies vackra landskap utan även dess historiskt kända platser. Ulf Irheden, Sveriges kanske bäste historiske guide och författare till flera böcker om andra världskriget kommer under resan på ett intressant och gripande sätt berätta historien om D-Day och invasionen den 6 juni 1944 och de platser vi besöker.

Omaha Beach och Utah Beach, stränderna där de allierade under en enorm beskjutning landsteg, Pegasus Bridge den första platsen de allierade befriade, Point de Hook med sina bunkrar och där man än idag ser kratrar efter alla bomber som fälldes och de gripande krigskyrkogårdarna med sina vita kors. Detta är några av de platser som vi kommer att besöka. Men Normandie bjuder även på ett fantastiskt landskap. Här finns allt från vackra stränder, dramatiska klippor som stupar ner i havet, floder, böljande ängar, grönskande våtmarker och naturreservat med en häpnadsväckande natur, allt perfekt för en landskapsfotograf.

Vill du uppleva en annorlunda fotoresa där landskapsfotografering blandas med fotografering av historiska platser och få höra historien bakom platserna, ja då är detta resan för dig.

Göra en icke bindande intresseanmälan till denna historiska landskapsfotoresa till Normandie. Resan kommer att gå i månadsskiftet september/oktober 2022. Fyll i formuläret nedan eller skicka ett mail till info@zoomfotoresor.se

Intresseanmälan

NYHETSBREV

Bli först med att höra om nya resor, erbjudanden och reseinspiration från Zoom.

Foto: Serkan Günes

KONTAKTA OSS

Följ våra fotoäventyr på sociala medier!

NYHETSBREV

Bli först med att höra om nya resor, erbjudanden och reseinspiration från Zoom.

KONTAKTA OSS

Följ våra fotoäventyr på sociala medier!

Foto: Hans Strand