SKÅNES PÄRLOR

Skåne • 24-27 maj 2018

RESAN ÄR FULLBOKAD!

Om du vill kan du sätta upp dig på vår väntelista så kontaktar vi dig om någon plats öppnas upp.

SKÅNES EFFEKTFULLA LANDSKAP

Skåne • 24-27 maj 2018 

Fotografera Skånes varierande, och många gånger dramatiska natur, i Söderåsens Nationalpark, Havängs vyer och Hovs Hallars branta klippor.

Dramatiska raviner som skär genom landskapet, branta klippor som stupar rakt ner i havet, bokskogsklädda åsar, strömmande vattendrag och milslånga stränder. Ta chansen och dokumentera Skånes spektakulära och varierande landskap tillsammans med den kände landskapsfotografen och Fujifilm ambassadören Serkan Günes. Under en helg fotograferar vi Söderåsens djupa raviner och strömmande vattendrag. Vi fotograferar även vid Hovs Hallar vars dramatiska och branta klippor och bergsformationen som stupar brant ner i havet erbjuder fantastiska motiv. Slutligen besöker vi området kring Brösarps backar och Haväng med sin vackra och kuperade terräng, böljande ängar och vackra stränder.

Resans höjdpunkter:

 • Fotografering i tre olika nationalparker / naturresevat. 
 • Landskapsfotografering i ett varierande landskap.  
 •  Dramatiska raviner och åsar i Söderåsens Nationalpark. 
 • Hovs Hallars klippor och spektakulära kustlandskap.  
 • Havsäng med sina långa stränder och böljande ängar. 
 • Medverkan av Serkan Günes under hela workshopen.  
 • Föredrag, bildredigering och fotohjälp av Serkan Günes. 

FOTOGRAF

Serkan Günes är född i Istanbul,  flyttade till Stockholm år 2000 men sedan 2015 Gällivare-bo. Serkan är landskapsfotografen med naturen som motiv. Han gestaltar naturens variationsrika landskap, stora som små. Bilderna karaktäriseras av hans kritiska sätt att välja ljus, det som idag blivit hans signum. Som förste svensk har Serkan vunnit det prestigefyllda; ‘’Eric Hosking Award’’ som varje år anordnas av BBC Wildlife och Naturhistoriska museet i London. Han har även utnämnd till ”Årets Naturfotograf 2009” av Naturvårdsverket och hans bilder publiceras över hela Europa. Serkan Günes har lett workshops i både Afrika, Europa och Arktis.  

www.serkangunes.com

SERKANS UPPGIFT UNDER RESAN

På samtliga våra resor medverkar alltid en mycket känd och duktig fotograf vars uppgift är att agera fototeknisk värd och hjälpa dig att utvecklas som fotograf. På denna resa medverkar Serkan Günes. Under hans ledning kommer vi att arbeta med efterbehandling samt titta på och utvärdera varandras bilder. Vi kommer även att prata om allt från kamerateknik, brännvidderna, skärpedjupet, till bildkomposition och ljuset i bilderna. Serkan kommer också att hålla föredrag samt ge individuella fototips och råd i samband med att vi är ute och fotograferar. Det finns även mycket tid för individuella samtal med Serkan där du har chansen att ta upp dina frågor eller kanske få hjälp med någon inställning på din kamera.

PLATSER VI BESÖKER

SÖDERÅSENS NATIONALPARK 

Lummiga lövskogar, höga klippor med spektakulära rasbranter, raviner, strömmande vattendrag och fantastiska vyer, ja i Söderåsens nationalpark möts man av ett en omväxlande natur och ett skiftande landskap. Parken som bland annat har en av de största naturskyddade ädellövskogarna i Nordeuropa erbjuder otaliga motiv för en landskapsfotograf. Ett måste för alla fotografer är dalgången vid Skäralid där de lodräta klipporna stupar ner mot Skäraån vilket ger perfekta förutsättningar för dramatiska bilder. I parken finns en unik vegetation, inga träd är de andra lika och här finns både bok-, ek- och askskog.  Den omväxlande miljön beror på variationer i näringstillgång, ljus, fuktighet och lokalklimat. Området är mycket rikt på exempelvis svampar, mossor, lavar, landsnäckor, insekter, vattendjur, fåglar, kärlväxter och fladdermöss.

HOVS HALLAR 

Dramatiskt beläget längst ut på Bjärehalvön där Hallandsåsen möter havet ligger Hovs Hallar, en av Skånes pärlor och ett måste för landskapsfotografer. Naturreservatet som erbjuder en hisnande utsikt över Laholms bukten är spektakulärt med klippor som stupar rakt ner i havet, raukar i alla möjliga former, djupa grottor och ett kargt landskap som präglats av både vind och vatten. Lika intressant som dess landskap är dess historia som går tillbaka ända till bronsåldern. Under vår vandring i Hovs Hallar stöter vi på fornlämningar som visar en del av områdets långa historia. Det som kanske fascinerar mest med områdets historia är att många av klippformationerna har fått sina egna namn och alla berättar en historia om vad som har hänt i området genom åren.

HAVÄNG 

Direkt vid Brösarps backar ligger Haväng, ett av Österlens mest natursköna områden. I Haväng möter de milsvida stränderna ett böljande grönt landskap. Här finns stora sanddynor som krönts med både bokar och ekar och från Havängsdösen, med sina forngravar, ges det en fantastisk utsikt över havet. På Haväng finns också en av Sveriges mest sällsynta naturtyper, sandtäppen, som bildar kalken i marken och det torra klimatet. 

PROGRAM

Transport till Skåne på egen hand. Då många föredrar att boka transporten på egen hand har vi valt att inte inkludera denna i priset. Önskar du hjälp med flygbokning ordnar vi detta. Om du vill ankomma redan dagen innan hjälper vi gärna till med att boka hotellrum.

TORSDAG 24 MAJ 2018 

Vi samlas på eftermiddagen utanför Hotell Hovs Hallar längst ute på Hallandsåsen. Här möts du av en representant från Zoom Fotoresor och Serkan Günes som kommer att gå igenom lite generella fototips och vad man ska tänka på under eftermiddagens fotografering vid Hovs Hallar och dess dramatiska kustlandskap. 

Under Serkans ledning upptäcker vi det karga landskapet på jakt efter de perfekta motiven.  Efter att ha utforskat det spektakulära landskapet med sina stupande klippor och raukar tar vi de sista bilderna när solen sakta går ner i väster. Innan vi beger oss till hotellet äter vi en trevlig välkomstmiddag i Båstad. Övernattning på Rörstånga Gästgivaregård i två nätter. (M) 

FREDAG 25 MAJ 2018 

Vi lämnar hotellet tidigt på morgonen för att kunna fånga morgonljuset när solen går upp över Söderåsens Nationalpark. Efter att vi ätit frukost inne i parken spenderar vi förmiddagen med att fotografera parkens dramatiska landskap. Mycket av vår fototid spenderar vi kring Skärlid i hjärtat av Söderåsen. Den djupa ravinen med sina branta stup och en höjdskillnad uppemot 90 meter skär närmare en mil in i nationalparken och erbjuder spektakulära vyer och erbjuder oändliga möjligheter till bra landskapsbilder.

Efter lunch på hotellet går vi igenom förmiddagens bildskörd och får lite tips och råd av Serkan. På eftermiddagen är vi tillbaka i parken för att fotografera Söderåsen i perfekt släpljus. Middag på hotellet följt av ett föredrag av Serkan. (F, L, M) 

LÖRDAG 26 MAJ 2018 

Tidigt på morgonen när ljuset är som bäst åker vi en sista gång till Söderåsen för att fånga de där magiska ögonblicken. Åter på hotellet äter vi frukost innan det är dags att checka ut från hotellet.  Härefter beger vi oss gemensamt mot Österlen och äppelkusten.

Efter incheckning och lunch på hotell Svea i Simrishamn ägnar vi några timmar åt bildbearbetning innan vi beger oss ut i den vackra naturen vid Haväng för att fånga det vackert böljande landskapet. Åter på hotellet serveras middag innan vi går igenom eftermiddagens bildskörd. (F, L, M) 

SÖNDAG 27 MAJ 2018 

Tidig morgon i Haväng där vi kommer att fotograferar de kuperade omgivningarna och stränderna som sträcker sig så långt ögat kan nå. Precis som tidigare under workshopen finns Serkan till hands för att ge råd och tips på hur du tar den perfekta landskapsbilden. Efter lunch på hotellet avslutar vi med bildbearbetning och genomgång.

Innan vi avslutar kommer Serkan att utse workshopens bästa bild vilken automatiskt vår vidare i tävlingen ”Årets Bild 2017”.

HOTELL

LJUNGBYHED: RÖRSTÅNGA GÄSTGIVAREGÅRD*** 

Perfekt beläget i utkanten av Söderåsens Nationalpark ligger ett av Sveriges äldsta gästgiverier , Rörstånga Gästgivaregård, med anor från 1647. Få gästgivargårdar har en lika lång och välrenommerad kulinarisk tradition som Rörstånga Gästgivaregård. Här står maten står alltid i centrum. Som en del av hotellet ligger anläggningens vandrarhem. Det är i denna del vi kommer att bo. Samtliga 10 rum har egen dusch och toalett samt TV. Alla måltider intas i någon av gästgiveriets olika restaurangdelar. Efter middagen finns det möjlighet att koppla av med något att dricka i den trevliga baren. Som gäst har du även tillgång till bastu. 

www.rostangagastgivaregard.se

SIMRISHAMN: HOTELL SVEA***+ 

Hotell Svea, med anor från mitten på 1800-talet, är ett trevligt hotell beläget direkt vid hamnen i Simrishamn. Hotellet har 60 rum, fördelade på tre plan, alla med dusch och toalett, telefon, kabel-TV och gratis Wi-Fi. I hotellets restaurang serveras regionala specialiteter från Österlen samt internationella rätter. Maten tillagas av lokalt producerade råvaror. Hotellet har även en stor terrass där man kan koppla av med något gott att dricka. 

http://hotellsvea.se

PRIS

Pris per person: 6.995:-                

Priset inkluderar:

 • Fyra dagars workshop i landskapsfotografering med av Serkan Günes.
 • Föredrag och bildredigering med Serkan Günes under hela resan.   
 • Boende i del i dubbelrum på presenterade hotell.   
 • Måltider enligt program (anges med F= Frukost, L=Lunch, M=Middag).  
 • Fotografering vid Hovs Hallar, Söderåsens Nationalpark samt vid Haväng.
 • Alla aktiviteter enligt program.  
 • Färdhandlingar och praktisk reseinformation innan resan.    
 • Moms och hotellskatt.

Priset inkluderar ej:

 • Enkelrumstillägg 1.350:-                       
 • Alla kostnader av personlig karaktär som dryck, telefon etc.                
 • Transport till Skåne samt lokala transporter på plats.

FAKTA

Målgrupp: Fotografer intresserade av att utveckla sina kunskaper i landskapsfotografering.

Min/max antal: 8/15

Utrustning: Kamera med objektiv från vidvinkel till medellångt telen. Du bör även ha med ett trebenstativ samt om möjligt en laptop med någon av programvarorna Photoshop eller Lightroom. Du behöver även en fotoväska som klarar av både kamerautrustningen och lite extrakläder.

Övrigt: För mer information om Zoom Fotoresor, leveransvillkor etc. se vår webb under ”Övrigt”.

BOKNING

Du bokar denna resa genom att klicka på knappen nedan eller genom att ringa oss på telefon 0470-466 40.

Foto: Serkan Günes.