SLOVENIENS VIRVLANDE VATTEN

Slovenien • 11-14 oktober 2019

Fotografera fantastiska landskap i Triglav National Park under ledning av landskapsfotografen Serkan Günes. Detta är Sloveniens enda nationalpark och en fotografisk pärla.

Tag chansen och följ med en av Sveriges främsta landskapsfotografer Serkan Günes till Triglav National Park. I parken möts du av vattenfall, dramatiska klippor, kristallklara sjöar och vackra höstfärger. Vart du än riktar din kamera bjuder naturen på fantastiska motiv och spännande fotoutmaningar. Under hela resan finns Serkan till hands för att guida dig bland motiven och utveckla ditt fotograferande genom personlig handledning och inspirerande föredrag. Med på resan som fotoassistent och lokal naturguide finns även den tyske natur- och landskapsfotografen Florian Warnecke. Med sin stora lokalkännedom och fleråriga erfarenhet från området tar han med oss till sina noga utvalda favoritplatser i en av Europas vackraste men minst utforskade nationalparker.

Resans höjdpunkter:

 • Vackra höstfärger i Triglav National Park.
 • Dramatisk natur med klippor och vattenfall.
 • Naturen längs floden Isoniz med sitt smaragdblå vatten.
 • Smaragdgrönt vatten och kristallklara sjöar.
 • Noga utvalda fotoställen.
 • Medverkan av Serkan Günes under hela resan.
 • Workshops under ledning av Serkan Günes

FOTOGRAF

SERKAN GÜNES
Serkan Günes är född i Istanbul, flyttade till Stockholm år 2000 men är sedan 2015 Gällivare-bo. Serkan är landskapsfotografen med naturen som motiv. Han gestaltar naturens variationsrika landskap, i stort som i smått. Bilderna karaktäriseras av hans kritiska sätt att välja ljus, det som idag blivit hans signum. Som förste svensk har Serkan vunnit det prestigefyllda; ‘’Eric Hosking Award’’ som varje år anordnas av BBC Wildlife och Naturhistoriska museet i London. Han blev även utnämnd till ”Årets Naturfotograf 2009” av Naturvårdsverket och hans bilder publiceras över hela Europa. Serkan Günes har lett workshops i både Afrika, Europa och Arktis.

www.serkangunes.com


ASSISTERANDE FOTOGRAF

FLORIAN WARNECKE
Florian Warnecke är en mycket duktig djur- och naturfotograf och landskapsfotograf. Florian är baserad i Bayern på gränsen till Österrike. Florians mål med fotograferingen är att via sina bilder visa den skönhet en orörd miljö erbjuder. För att fånga det orörda landskapet återvänder Florian ofta till orörda pärlor i bland annat Sydafrika, Italien, Slovenien och Österrike.

www.part-of-nature.com

SERKAN UPPGIFT FÖRE OCH UNDER RESAN

På samtliga våra resor medverkar alltid en välkänd och kunnig fotograf, vars uppgift är att agera fototeknisk värd och hjälpa dig att utvecklas som fotograf. För att göra detta på bästa sätt kommer du, både före och under denna resa, att få hjälp av Serkan Günes.  Redan innan resan har du möjlighet att skicka in ett antal bilder som representerar ditt fotograferande. Detta gör det lättare för Serkan att redan från början anpassa handledningen och råden till dig så att du på bästa sätt kan utvecklas som fotograf efter dina förutsättningar. Under Serkans ledning kommer vi under resan att ägna mycket tid åt fotografering i fält. Detta ger mycket tid för individuella fototips och råd eller kanske att få hjälp med någon inställning på din kamera. Under resan kommer vi även att arbeta med bildbearbetning samt titta på och utvärdera varandras bilder. Vi kommer också att prata bland annat om bildkomposition och ljuset i bilderna. Serkan kommer dessutom även att hålla föredrag.

TRIGLAV NATIONAL PARK

På gränsen till Österrike och Italien i de Juliska alperna ligger Sloveniens enda nationalpark, Triglav National Park. Parken är en av Europas äldsta nationalparker och med en yta på 880 kvadratkilometer täcker den tre procent av Slovenien. Parkens stolthet är berget Triglav som reser sig 2 864 meter över havet och har givit parken dess namn. Parken bjuder på spektakulära omgivningar med branta raviner, berg, vattenfall och kristallklara sjöar. Parken bjuder även på ett rikt djurliv med allt från murmeldjur och rävar till brunbjörnar och stengetter.

Läs mer!

PROGRAM

Flyg till Ljubljana i Slovenien på egen hand. Då många föredrar att själva boka transporten har vi valt att inte inkludera denna i priset. För mer information om flyg till Ljubljana, se under rubriken ”Transport”.

FREDAG 11 OKTOBER 2019

På flygplatsen i Ljubljana möts vi upp av en värd från Zoom Fotoresor. Från flygplatsen är det nu cirka en och en halv timmes körning till den lilla staden Bovec och vårt hotell. Här möts vi nu av Serkan Günes och Florian Warnecke.

Vi inleder våra dagar tillsammans med en god lunch innan det är dags att inspireras av en föreläsning. Serkan berättar om grundpelarna inom landskapsfotografering och lär oss hur vi ska tänka kring bländare, slutare, ljus och komposition. Fyllda med inspiration och nya fotografiska insikter ger vi oss in i Triglav National Park för vår första fotosession i solnedgången. Med fyllda minneskort återvänder vi till hotellet och äter en gemensam välkomstmiddag. (L, M)

LÖRDAG-SÖNDAG, 12-13 OKTOBER 2019

Under Serkans och Florians ledning kommer vi dessa dagar att utforska Sloveniens enda nationalpark, Triglav National Park. Trots sin prakt är parken relativt outforskad bland fotografer. I det vackert höstfärgade omgivningarna möts vi av ett sagolandskap och vart vi än riktar våra kameror bjuder naturen på fantastiska motiv. Med sin stora lokalkännedom tar Florian oss med till sina fotografiska pärlor som han noga valt ut och vi upptäcker kristallklara sjöar, dramatiska klippor samt höstfärgade berg och skogar. I parken finns också många vackra vattenfall och när vattnet forsar ner längs de branta klipporna får vi i dramatiska omgivningar möjlighet att jobba med långa slutartider och skapa effektfulla bilder. Under alla våra turer runt om i parken finns Serkan hela tiden till hands för att guida oss bland motiven och vidareutveckla vårt fotograferande genom personlig handledning. Vi rör oss bland klippor, stenar och bitvis trånga passager. Oavsett om vi väljer att fotografera bland ravinerna som skär genom landskapet eller tar fram teleobjektivet och fokuserar på stenarna i det smaragdgröna vattnet så belönas vi med fantastiska bildmöjligheter och motiv i överflöd.

Under kvällarna kommer vi att jobba med bildbearbetning samt få lyssna på ett inspirerande föredrag av Serkan. Någon av kvällarna kommer vi även att ha bildgenomgång då Serkan ger konstruktiv kritik på våra bilder. (F, L, M)

MÅNDAG 14 OKTOBER 2019

Efter resans sista fotopass, då vi får möjlighet att en sista gång fånga de första solstrålarna som tränger genom den täta vegetationen, återvänder vi till hotellet för en sen frukost. Efter frukosten blir det sedan tid för att gå igenom de sista bilderna. Några av bilderna lämnas sedan vidare till Serkan och Florian för bedömning. Efter lunch utses resans bästa bild som automatiskt går vidare till finalen i tävlingen ”Årets Bild 2019”.

Under eftermiddagen lämnar vi hotellet och åker mot flygplatsen i Ljubljana för vidare transport till Sverige på egen hand.  (F, L)

BOENDE

HOTEL MANGART BOVEC***

Det nybyggda Hotel Mangart ligger i Bovec vid kanten av Triglavs nationalpark. Hotellets 35 rum har dusch/WC, kabel-TV, minibar och gratis WiFi. Alla rum har även balkong. På hotellet finns även en bar samt en trevlig restaurang som serverar både regionala och internationella rätter. Här finns även en bhälsoavdelning med bubbelpool och bastu samt SPA behandlingar.

http://www.hotel-mangart.com

VAD INNEBÄR EN ZOOM-RESA?

För att du ska få ut det mesta av din fotoresa och ditt fotograferande så jobbar vi på flera sätt med att ge dig en bra upplevelse. Nedan finner du en del av de saker som är viktiga för oss och som är en del av en Zoom-upplevelse.

EN VÄLKÄND FOTOGRAF MEDVERKAR ALLTID
På alla våra arrangemang medverkar alltid en mycket välkänd och meriterad fotograf.

ZOOMS RESEVÄRD
På de flesta av våra resor medverkar en resevärd från Zoom, vars uppgift är att säkerställa kvalitén och logistiken så att den medverkande fotografen kan ägna sin tid åt dig och ditt fotograferande.

SPECIFICERADE HOTELL
Alla våra hotell och lodger är av hög standard. Att du dessutom redan när du bokar din fotoresa vet på vilka hotell du ska bo är för oss en självklarhet.

Ovan är bara några av de saker som gör Zoom unikt. Klicka här och läs mer om vad du kan förvänta dig när du reser med Zoom.

PRIS

Pris per person: SEK 11.500:-


Priset inkluderar:

 • Inkvartering enligt program i del i dubbelrum.
 • Måltider enligt program (F=Frukost, L=Lunch, M=Middag).
 • Busstransporter enligt program.
 • Dagliga fotoaktiviteter enligt program.
 • Medverkan av Serkan Günes under resan.
 • Workshops av Serkan Günes under resan.
 • Medverkan av Florian Warnecke under resan.
 • Hotell- och andra lokala skatter och avgifter.
 • Färdhandlingar och praktisk reseinformation.

Priset inkluderar ej:

 • Enkelrumstillägg: SEK 2.900:-
 • Transport till Ljubljana i Slovenien.
 • Kostnader av personlig karaktär som måltidsdryck.
 • Avbeställningsskydd och reseförsäkring. 
 • För vidare information, se vår web under ”Övrigt”.

 

TRANSPORT

Flyg till Ljubljana i Slovenien på egen hand. Du bör vara på flygplatsen i Ljubljana senast vid lunchtid den 11 oktober. Hemresan bör inte ske förrän efter kl 17.00 den 14 oktober. Om du/ni önskar hjälp med att boka flyg bistår vi mer än gärna med detta. Du är välkommen att ringa oss på telefon +46 470 466 40 eller meddela detta när du gör bokningen.

 

FAKTA

Målgrupp: Landskaps- och naturfotografer. För att få ut så mycket som möjligt av resan rekommenderar vi viss fotovana.

Min/max antal: 8/15

Utrustning: Kamera och objektiv från vidvinkel till medellångt tele. Du bör även ha med ett trebenstativ samt om möjligt en Laptop med någon av programvarorna Photoshop eller Lightroom.

Fysiska krav: Inne i vissa delar av nationalparken rör vi oss på branta och ibland hala klippor det är därför viktigt att du har god balans och  kan röra dig obehindrat över ojämn mark.

Övrigt: För mer information om Zoom Fotoresor, leveransvillkor etc. se vår webb under Övrigt.

Kalkylkurs: Euro 10.30

 

BOKNING

Du bokar denna resa genom att klicka på knappen nedan eller genom att ringa oss på telefon 0470-466 40.

Foto: Florian Warnecke

Fotografera fantastiska landskap i Triglav National Park under ledning av landskapsfotografen Serkan Günes. Detta är Sloveniens enda nationalpark och en fotografisk pärla.

Tag chansen och följ med en av Sveriges främsta landskapsfotografer Serkan Günes till Triglav National Park. I parken möts du av vattenfall, dramatiska klippor, kristallklara sjöar och vackra höstfärger. Vart du än riktar din kamera bjuder naturen på fantastiska motiv och spännande fotoutmaningar. Under hela resan finns Serkan till hands för att guida dig bland motiven och utveckla ditt fotograferande genom personlig handledning och inspirerande föredrag. Med på resan som fotoassistent och lokal naturguide finns även den tyske natur- och landskapsfotografen Florian Warnecke. Med sin stora lokalkännedom och fleråriga erfarenhet från området tar han med oss till sina noga utvalda favoritplatser i en av Europas vackraste men minst utforskade nationalparker.

Resans höjdpunkter:

 • Vackra höstfärger i Triglav National Park.
 • Dramatisk natur med klippor och vattenfall.
 • Naturen längs floden Isoniz med sitt smaragdblå vatten.
 • Smaragdgrönt vatten och kristallklara sjöar.
 • Noga utvalda fotoställen.
 • Medverkan av Serkan Günes under hela resan.
 • Workshops under ledning av Serkan Günes
 • Medverkan av Florian Warnecke, tysk djur- och naturfotograf.

FOTOGRAF

SERKAN GÜNES
Serkan Günes är född i Istanbul, flyttade till Stockholm år 2000 men är sedan 2015 Gällivare-bo. Serkan är landskapsfotografen med naturen som motiv. Han gestaltar naturens variationsrika landskap, i stort som i smått. Bilderna karaktäriseras av hans kritiska sätt att välja ljus, det som idag blivit hans signum. Som förste svensk har Serkan vunnit det prestigefyllda; ‘’Eric Hosking Award’’ som varje år anordnas av BBC Wildlife och Naturhistoriska museet i London. Han blev även utnämnd till ”Årets Naturfotograf 2009” av Naturvårdsverket och hans bilder publiceras över hela Europa. Serkan Günes har lett workshops i både Afrika, Europa och Arktis.

www.serkangunes.com


ASSISTERANDE FOTOGRAF

FLORIAN WARNECKE
Florian Warnecke är en mycket duktig djur- och naturfotograf och landskapsfotograf. Florian är baserad i Bayern på gränsen till Österrike. Florians mål med fotograferingen är att via sina bilder visa den skönhet en orörd miljö erbjuder. För att fånga det orörda landskapet återvänder Florian ofta till orörda pärlor i bland annat Sydafrika, Italien, Slovenien och Österrike.

www.part-of-nature.com

SERKAN OCH FLORIANS UPPGIFT FÖRE OCH UNDER RESAN

På samtliga våra resor medverkar alltid en välkänd och kunnig fotograf, vars uppgift är att agera fototeknisk värd och hjälpa dig att utvecklas som fotograf. För att göra detta på bästa sätt kommer du, både före och under denna resa, att få hjälp av Serkan Günes och assisterande fotograf Florian Warnecke. Redan innan resan har du möjlighet att skicka in ett antal bilder som representerar ditt fotograferande. Detta gör det lättare för Serkan att redan från början anpassa handledningen och råden till dig så att du på bästa sätt kan utvecklas som fotograf efter dina förutsättningar. Under Serkans och Florians ledning kommer vi under resan att ägna mycket tid åt fotografering i fält. Detta ger mycket tid för individuella fototips och råd eller kanske att få hjälp med någon inställning på din kamera. Under resan kommer vi även att arbeta med bildbearbetning samt titta på och utvärdera varandras bilder. Vi kommer också att prata bland annat om bildkomposition och ljuset i bilderna. Serkan kommer dessutom även att hålla föredrag.

TRIGLAV NATIONAL PARK

På gränsen till Österrike och Italien i de Juliska alperna ligger Sloveniens enda nationalpark, Triglav National Park. Parken är en av Europas äldsta nationalparker och med en yta på 880 kvadratkilometer täcker den tre procent av Slovenien. Parkens stolthet är berget Triglav som reser sig 2 864 meter över havet och har givit parken dess namn. Parken bjuder på spektakulära omgivningar med branta raviner, berg, vattenfall och kristallklara sjöar. Parken bjuder även på ett rikt djurliv med allt från murmeldjur och rävar till brunbjörnar och stengetter.

Läs mer!

PROGRAM

Flyg till Ljubljana i Slovenien på egen hand. Då många föredrar att själva boka transporten har vi valt att inte inkludera denna i priset. För mer information om flyg till Ljubljana, se under rubriken ”Transport”.

FREDAG 11 OKTOBER 2019

På flygplatsen i Ljubljana möts vi upp av en värd från Zoom Fotoresor. Från flygplatsen är det nu cirka en och en halv timmes körning till den lilla staden Bovec och vårt hotell. Här möts vi nu av Serkan Günes och Florian Warnecke.

Vi inleder våra dagar tillsammans med en god lunch innan det är dags att inspireras av en föreläsning. Serkan berättar om grundpelarna inom landskapsfotografering och lär oss hur vi ska tänka kring bländare, slutare, ljus och komposition. Fyllda med inspiration och nya fotografiska insikter ger vi oss in i Triglav National Park för vår första fotosession i solnedgången. Med fyllda minneskort återvänder vi till hotellet och äter en gemensam välkomstmiddag. (L, M)

LÖRDAG-SÖNDAG, 12-13 OKTOBER 2019

Under Serkans och Florians ledning kommer vi dessa dagar att utforska Sloveniens enda nationalpark, Triglav National Park. Trots sin prakt är parken relativt outforskad bland fotografer. I det vackert höstfärgade omgivningarna möts vi av ett sagolandskap och vart vi än riktar våra kameror bjuder naturen på fantastiska motiv. Med sin stora lokalkännedom tar Florian oss med till sina fotografiska pärlor som han noga valt ut och vi upptäcker kristallklara sjöar, dramatiska klippor samt höstfärgade berg och skogar. I parken finns också många vackra vattenfall och när vattnet forsar ner längs de branta klipporna får vi i dramatiska omgivningar möjlighet att jobba med långa slutartider och skapa effektfulla bilder. Under alla våra turer runt om i parken finns Serkan hela tiden till hands för att guida oss bland motiven och vidareutveckla vårt fotograferande genom personlig handledning. Vi rör oss bland klippor, stenar och bitvis trånga passager. Oavsett om vi väljer att fotografera bland ravinerna som skär genom landskapet eller tar fram teleobjektivet och fokuserar på stenarna i det smaragdgröna vattnet så belönas vi med fantastiska bildmöjligheter och motiv i överflöd.

Under kvällarna kommer vi att jobba med bildbearbetning samt få lyssna på ett inspirerande föredrag av Serkan. Någon av kvällarna kommer vi även att ha bildgenomgång då Serkan ger konstruktiv kritik på våra bilder. (F, L, M)

MÅNDAG 14 OKTOBER 2019

Efter resans sista fotopass, då vi får möjlighet att en sista gång fånga de första solstrålarna som tränger genom den täta vegetationen, återvänder vi till hotellet för en sen frukost. Efter frukosten blir det sedan tid för att gå igenom de sista bilderna. Några av bilderna lämnas sedan vidare till Serkan och Florian för bedömning. Efter lunch utses resans bästa bild som automatiskt går vidare till finalen i tävlingen ”Årets Bild 2019”.

Under eftermiddagen lämnar vi hotellet och åker mot flygplatsen i Ljubljana för vidare transport till Sverige på egen hand.  (F, L)

BOENDE

HOTEL MANGART BOVEC***

Det nybyggda Hotel Mangart ligger i Bovec vid kanten av Triglavs nationalpark. 

http://www.hotel-mangart.com

VAD INNEBÄR EN ZOOM-RESA?

För att du ska få ut det mesta av din fotoresa och ditt fotograferande så jobbar vi på flera sätt med att ge dig en bra upplevelse. Klicka här och läs mer om vad du kan förvänta dig när du reser med Zoom.

PRIS

Pris per person: SEK 11.500:-


Priset inkluderar:

 • Inkvartering enligt program i del i dubbelrum.
 • Måltider enligt program (F=Frukost, L=Lunch, M=Middag).
 • Busstransporter enligt program.
 • Dagliga fotoaktiviteter enligt program.
 • Medverkan av Serkan Günes under resan.
 • Workshops av Serkan Günes under resan.
 • Medverkan av Florian Warnecke under resan.
 • Hotell- och andra lokala skatter och avgifter.
 • Färdhandlingar och praktisk reseinformation.

Priset inkluderar ej:

 • Enkelrumstillägg: SEK 2.900:-
 • Transport till Ljubljana i Slovenien.
 • Kostnader av personlig karaktär som måltidsdryck.
 • Avbeställningsskydd och reseförsäkring. 
 • För vidare information, se vår web under ”Övrigt”.

 

TRANSPORT

Flyg till Ljubljana i Slovenien på egen hand. Du bör vara på flygplatsen i Ljubljana senast vid lunchtid den 11 oktober. Hemresan bör inte ske förrän efter kl 17.00 den 14 oktober. Om du/ni önskar hjälp med att boka flyg bistår vi mer än gärna med detta. Du är välkommen att ringa oss på telefon +46 470 466 40 eller meddela detta när du gör bokningen.

 

FAKTA

Målgrupp: Landskaps- och naturfotografer. För att få ut så mycket som möjligt av resan rekommenderar vi viss fotovana.

Min/max antal: 8/15

Utrustning: Kamera och objektiv från vidvinkel till medellångt tele. Du bör även ha med ett trebenstativ samt om möjligt en Laptop med någon av programvarorna Photoshop eller Lightroom.

Fysiska krav: Inne i vissa delar av nationalparken rör vi oss på branta och ibland hala klippor det är därför viktigt att du har god balans och  kan röra dig obehindrat över ojämn mark.

Övrigt: För mer information om Zoom Fotoresor, leveransvillkor etc. se vår webb under Övrigt.

Kalkylkurs: Euro 10.30

 

BOKNING

Du bokar denna resa genom att klicka på knappen nedan eller genom att ringa oss på telefon 0470-466 40.

Foto: Florian Warnecke