SNÖLEOPARDENS RIKE

MED FOTOGRAF ARNFINN JOHANSEN

LAND: Indien    FOTO: Wildlife    DATUM: Februari/mars 2026    ANTAL DELTAGARE: 8/10

Att fotografera snöleoparder har varit min stora dröm i många år. Att få möjlighet att göra det på mycket nära håll så gott som dagligen var en oförglömlig upplevelse.

Arnfinn Johansen

Med våra kikare och telen står vi och spannar ut över ett lika vackert som dramatiskt landskap i Himalaya men det är inte landskapet vi är här för i första hand. Plötsligt som från ingenstans dyker den upp, snöleoparden, på närmre avstånd än vad vi någonsin hade kunnat drömma om. Vi fyller minneskortet med bilder på ”The Grey Ghost” när den vackra katten sträcker på sig och lägger sig ner på bergskammen framför oss.

Följ med på en unik resa till Indien och Spiti Valley – en av de bästa platserna för att se och fotografera den skygga och mytomspunna snöleoparden. Här rör de sig ofta nere i dalarna på jakt efter byten vilket gör att man ser dem både ofta och på närmre håll.

Resan leds av Arnfinn Johanssen, prisbelönt wildlife-fotograf, som fått sina bilder på snöleoparder publicerade i samlingsboken ”Remembering leopards” där man samlat bilder från några av världens främsta fotografer.

Som om möjligheten att fotografera snöleoparder inte vore nog kommer vi att få möjlighet att fotografera ett spektakulärt landskap och de andra djur som likt snöleoparden anpassat sig till att leva på hög höjd, bland annat yak, stenbock, tibetansk varg och blå får.

Missa inte bildspelet med Arnfinns bilder längst ner på denna sida.

Arnfinn Johansen – Wildlife fotograf

Arnfinn Johansen är en professionell naturfotograf som bor i Lillehammer i Norge och är medlem i Norska Naturfotograferna (NN), en exklusiv förening för naturfotografer som delar ett engagemang för miljöskydd och som har höga etiska normer. Arnfinn har framför allt koncentrerat sin fotografering till de nordiska länderna inklusive Svalbard men också Nord- och Sydamerika, Indien, Sri Lanka och Afrika. Med sina bilder vill Arnfinn visa upp naturens magi, kommunicera stämningar och låta bilderna berätta sin historia. Några av hans starkaste bilder visar djur och fåglar i deras naturliga miljö, ofta i kombination med en ren komposition där det också ges utrymme för miljön och landskapet.

Läs mer om Arnfinn här

Är du intresserad av att följa med Arnfinn till Indien och Snöleopardens rike  i februari/mars 2026? Fyll i nedan formulär eller skicka ett mail till info@zoomfotoresor.se och gör en icke bindande intresseanmälan.

Intresseanmälan

Foto: Arnfinn Johansen

NYHETSBREV

Bli först med att höra om nya resor, erbjudanden och reseinspiration från Zoom.

KONTAKTA OSS

Följ våra fotoäventyr på sociala medier!

Foto: Serkan Günes

NYHETSBREV

Bli först med att höra om nya resor, erbjudanden och reseinspiration från Zoom.

KONTAKTA OSS

Följ våra fotoäventyr på sociala medier!

Foto: Hans Strand