STREETS OF INDIA

MED MATS ALFREDSSON • OKT 2023

STREETS OF INDIA

MED MATS ALFREDSSON • OKT 2023

STREETS OF INDIA

Följ med till Indien och dess färger, dofter och inte minst fantastiska fotomöjligheter, med myllrande folkliv. Tillsammans med Sveriges främste street fotograf, Mats Alfredsson, besöker vi några av de mest intressanta platserna i Indien för dig som gillar street foto.

Vi kommer bland annat att utforska Indiens äldsta stad Varanasi, som är en av världens mest fascinerande och färgglada platser, dit pilgrimer från hela Indien vallfärdar för att bada i den heliga floden Ganges. Mats kommer ta oss med genom smala och vindlande gränder där nya fotomöjligheter väntar bakom varje hörn. Han kommer att lära dig hitta bilderna och komposition i vad som vid första anblick kan tyckas vara ett hav av både människor och fotomöjligheter. En morgon kommer vi att göra en båttur på den heliga floden Ganges för att från ett nytt perspektiv få fotografera staden när den vaknar till liv. Det är en nästintill mystisk känsla som infinner sig när vi sakta tar oss fram över floden omslutna av dimman som ser ut att flyta ovanpå vattnet. Vi riktar våra kameror mot de färgglada husen och Ghatsen längs flodkanten. De 84 ghatsen kan liknas vid trappsteg som leder ner till floden där hinduerna rituellt badar i vattnet. Förutom Varanasi kommer vi att besöka Delhis gamla stadsdelar där de trånga gränderna fyllda av små affärer innebär att fotoögonblicken dyker upp när man minst anar det,

Detta och mycket mer kommer bli ett minne för livet. Med hjälp av Mats Alfredssons expertråd för streetfoto kommer du att ges många möjligheter till otroliga bilder.

Foto: Mats Alfredsson

Är du intresserad av denna unika resa till Indien i oktober 2023? Fyll i nedan formulär eller skicka ett mail till info@zoomfotoresor.se och gör en icke bindande intresseanmälan.

Intresseanmälan