HÖST I YELLOWSTONE

MED FOTOGRAF ROGER BRENDHAGEN

HÖST I YELLOWSTONE  

MED FOTOGRAF ROGER BRENDHAGEN

LAND: USA    FOTO: Wildlife    DATUM: September 2025    ANTAL DELTAGARE: 8/12

Yellowstone är för mig en naturfotografs dröm. Grizzlybjörn, mäktiga wapitihjortar, majestätiska älgar och mängder av bisonoxar ofta på mycket nära håll. Allt inramat i vackra höstfärger och Yellowstones mäktiga bergskedjor som bakgrund.

Roger Brendhagen

Vi stannar till vid vägkanten och något rör sig bland träden i sluttningen nedanför. Tysta lämnar vi bilen med kamerorna beredda. Bara några meter från oss korsar en grizzlybjörn vägen och klättrar över vägräcket. Den rör sig bort mot floden som slingrar sig genom det vilda landskapet. Vi följer björnen i sökaren för att inte tappa bort den. Plötsligt vänder den sig mot oss och ställer sig på bakbenen. Kamerorna smattrar och vi får ett fototillfälle vi aldrig kommer att glömma. På få ställen i världen är djurlivet så lättillgängligt och naturen så vild som i Yellowstone. Fotomöjligheterna radar upp sig hela tiden, också när man minst anar det.

Hösten 2025 har du möjlighet att följa med naturfotografen och Nikon-ambassadören Roger Brendhagen till Yellowstone, USA:s största och äldsta nationalpark och Grand Teton National Park känt för sina stora wapitihjortar, inte sällan tjugotaggare, samt älg, svartbjörnar och bisonoxar. Under en vecka utforskar vi en fascinerande vildmark där djurlivet ständigt är närvarande och där du får möjlighet att i ett härligt höstlandskap plåta allt från bisonoxar och wapitihjortar till gaffelantiloper, älgar, grizzlybjörnar och har vi riktig tur, även vargar.

 

Under resan kommer vi att besöka både Yellowstone National Park och närbelägna Grand Teton National Park. Här kan du läsa mer om parkerna.

YELLOWSTONE NATIONAL PARK

Yellowstone sträcker sig över delstaterna Wyoming, Idaho och Montana och är USA:s största och äldsta nationalpark. Den grundades år 1872 och är idag världsberömd för sin unika natur med många olika sorters landskap och ekosystem – ett naturligt äventyrsland fullt av berg, dånande vattenfall och vulkaniska fenomen. En av de största attraktionerna är det rika djurlivet med både svartbjörn och grizzlybjörn. I Lamar Valley finns goda möjligheter att se varg. På andra håll i parken kan man stöta på olika hjortar och september är brunsttid för wapitihjortarna vilket gör dem mycket aktiva. Andra djur som kan ses i parken är gaffelantilop och stora hjordar med bisonoxar.

 GRAND TETON NATIONAL PARK

Grand Teton Nationalpark i delstaten Wyoming är uppkallad efter den mer än 4 000 meter höga bergskedjan Grand Teton och gränsar till Yellowstone. Parken bjuder på fantastiska vyer över bergsmassivet Teton och den stora sjön Jackson Lake. Det är dock djurlivet som är den stora attraktionen. Parken är speciellt känd för sina stora wapitihjortar, inte sällan tjugotaggare, samt svartbjörnar och bisonoxar.

Roger Brendhagen – wildlife-fotograf och Nikon-Ambassadör

Roger Brendhagen föddes 1968 i Oslo, men växte upp i lantlig miljö på Hedemarken. Har varit professionell naturfotograf i över tjugo år och är knuten till Nikon som ”Global ambassadör”. Med sina över 300 resdagar om året har han hela världen som arbetsplats. När han inte är ute och reser är Dovrefjell hans bas sedan 2020. Roger har lång erfarenhet som naturfotograf med artiklar och bilder i tidningar och magasin över hela Europa. Han har även levererar bilder till bland annat BBC och deras nya serien ”Wild Scandinavia”. Roger har haft flera fotoutställningar med motiv från Antarktis i söder till Svalbard i norr. 2020 gav han ut sin första bok och i anslutning till den en stor utställning med motiv från Antarktis. Roger håller även kurser och workshops inom makro- och naturfotografering samt är en flitigt anlitad föreläsare. Han sitter även i juryn för flera stora fototävlingar. Läs mer om Roger här

Missa inte att kolla på bildspelet med bilder Yellowstone och Grand Teton längst ner på denna sida.

Är du intresserad av att följa med Roger Brendhagen till Yellowstone med utresa runt den 22/9 2025? Fyll i nedan formulär eller skicka ett mail till info@zoomfotoresor.se och gör en icke bindande intresseanmälan.

Intresseanmälan

NYHETSBREV

Bli först med att höra om nya resor, erbjudanden och reseinspiration från Zoom.

KONTAKTA OSS

Följ våra fotoäventyr på sociala medier!

Foto: Serkan Günes

NYHETSBREV

Bli först med att höra om nya resor, erbjudanden och reseinspiration från Zoom.

KONTAKTA OSS

Följ våra fotoäventyr på sociala medier!

Foto: Hans Strand