YTTRE HEBRIDERNA

Skottland • 30 jul - 4 aug 2020

Följ med den internationellt prisbelönte konst- och naturfotografen Mats Andersson på en fotoresa till de omtalade men sällan besökta Yttre Hebriderna.

Utanför Skottlands nordvästkust upplever vi ett naturskönt landskap och fotograferar allt från små vita stränder och ett turkost hav till karga hedar, klippor, vattenfall och dramatiska berg. Här finns även några av Europas längsta sandstränder. Det skiftande landskapet ger dig mängder av kreativa fotomöjligheter och Mats tar dig med till sina favoritplatser. Vi gör även en utflykt till ön Skye (inre Hebriderna). Under hela resan finns Mats med för att ge tips, råd och personlig handledning för att på bästa sätt utveckla dig som fotograf.

Resans höjdpunkter:

 • Yttre Hebridernas vackra landskap. 
 • Långa sandstränder och böljande sanddynor. 
 • Dramatiska berg och klippformationer på Isle of Skye.  
 • Fairy Glens sagolandskap. 
 • Båttur med RIB-båt.
 • Medverkan av Mats Andersson under resan.
 • Handledning och fotoinspiration av Mats Andersson.

FOTOGRAF

Mats Andersson är bosatt i Jönköping, Småland. Mats läste bland annat foto på Konstindustriskolan i Göteborg under 1980-talet och är sedan1989 verksam som Art Director och fotograf på Concret Reklam i Jönköping. Mats är ansluten hos bildbyrån Maskot i Stockholm och medlem i Naturfotograferna/N. Under åren har Mats hunnit med att publicera inte mindre än 10 böcker, vunnit ett stort antal priser bland annat Wildlife Photographer of the Year 2016, (Winner Black & White). Årets nordiska naturfotograf 2016 samt Årets naturfotograf 2016.

www.matsandersson.nu

MATS UPPGIFT FÖRE OCH UNDER RESAN

På samtliga av våra resor medverkar alltid en mycket känd och kunnig fotograf vars uppgift är att agera fototeknisk värd och hjälpa dig att utvecklas som fotograf. På denna resa medverkar Mats Andersson. Under hans ledning kommer du att få fototips och råd i samband med att vi är ute och fotograferar. Under resan kommer ni arbeta fram personliga bilder där landskapet kan bli något mellan dröm och verklighet. Mats kommer att prata om sitt sätt att se på bilder, bilder som ställer frågor och berör betraktaren. Mats kommer även att prata en hel del om fotografer som har inspirerat honom och visa exempel på deras bilder. Under resan kommer han även att prata om klassiskt mörkrumsarbete och visa exempel på hur kända fotografer förr såg till att kopiera sina bilder på ett mycket avancerat sätt. Vi kommer att arbeta liknande i Photoshop med att ljusa upp samt mörka ner för att framhäva det man vill förmedla i bilden.

Mats kommer självklart även att visa hur han själv arbetar och vi kommer tillsammans göra olika övningar med de bilder som kommer till under dagarna. Någon kväll kommer vi att visa bilder som tagits under dagarna där Mats kommer med bildkritik för att utveckla ditt fotograferande och någon annan kväll kommer Mats att hålla en föreläsning. Det kommer även att finnas mycket tid för individuella samtal där du har chansen att ta upp dina frågor. Att ha en kamera som går dubbelexponera med är en fördel – Mats själv använder Nikons systemkameror.

PLATSER VI BESÖKER

ISLE OF LEWIS
Stornoway är yttre Hebridernas största ort och administrativa centrum och det är även här ögruppens huvudhamn ligger. Norra delen av ön karakteriseras av en vacker kust och långa stränder med ett turkost vatten. Det är också på Isle of Lewis vi hittar de välkända stenformationerna stones of Callanish. Södra delarna domineras av avlägsna berg och dramatisk natur. 

ISLE OF SKYE
Skye som är den största ön i de inre Hebriderna erbjuder fantastiska och mäktiga vyer och underbart fin natur. Bergslandskapet är det mest dramatiska i hela Storbritannien med branta toppar i massivet Cuillans. Andra mäktiga formationer är stupen och klippelarna vid Old man of Storr. 

PROGRAM

Flyg till Stornoway på Isle of Lewis på egen hand. Då många föredrar att boka transporten på egen hand har vi valt att inte inkludera denna i priset. Men önskar du hjälp med flygbokning ordnar vi självklart detta. 

OBS! Då vädret på Yttre Hebriderna är mycket omväxlande och kan skifta från solsken till regn på bara några timmar kan programmet ändras på plats. Detta för att du ska få ut så bra fotomöjligheter som möjligt.

TORSDAG 30 JULI 2020

På eftermiddagen samlas vi på flygplatsen i Stornoway, där vi möts upp av Mats Andersson och en värd från Zoom Fotoresor. Från flygplatsen tar vi oss mot öns västkust där vi börjar vårt fotografiska äventyr. Mitt ute i ”ingenstans” reser sig plötsligt ett antal mystiska stenformationer. Det är bland dessa, underliga stenar som Mats kommer ge oss en första introduktion till sitt numera klassiska sätt att fotografera och han kommer visa hur du på bästa sätt använder stenarna som motiv för att skapa intressanta bilder. Under vår första dag tillsammans kommer vi även att besöka en sättning från järnåldern. Denna brosch, som byggnaden kallas, finns endast i Skottland och tillför en extra dimension när vi fotograferar det omgivande landskapet. Efter en eftermiddag fylld med fotomöjligheter checkar vi in på vårt hotell i Stornoway och äter en välsmakande välkomstmiddag. Under kvällen kommer vi att inspireras av Mats som håller ett inspirationsföredrag där han bland annat visar bilder från fotografer som inspirerat honom. (M)

FREDAG 31 JULI 2020

I det tidiga morgonljuset får vi möjlighet att fotografera de spektakulära omgivningarna vid Mangersta beach. Vi fotograferar bland annat när Atlantens vågor med full kraft slår mot klipporna som omger den vidsträckta stranden. Ett perfekt tillfälle att skapa dramatiska och effektfulla landskapsbilder. Vid tillfälle äter vi vår medhavda frukostpicknick. Vi tar oss sedan en kort sträcka nordöst, till piren vid Miavaig där två stycken RIB-båtar väntar för en spännande tur till sjöss. Ute till havs söker vi tillsammans med våra erfarna guider efter områdets rika djurliv som berikar både vattnet och luften. Delfiner, späckhuggare och sälar, man vet aldrig vad som dyker upp framför våra kameror och det gäller att vara redo för att fånga det perfekta ögonblicket. Också naturen här är imponerande med höga klippväggar uppemot 100 meter som stupar rakt ner i havet. Tillbaka på land får vi möjlighet att gå igenom dagens bildskörd innan det är dags för Mats att ge konstruktiv bildkritik och bildanalyser när vi redovisar dagens/gårdagens fotouppgifter. Kvällens solnedgång intas vid Stac a´Phris Arch där vi möts vi av mäktiga bergsformationer som likt bågar sträcker sig ut i vattnet. (F, L, M)

LÖRDAG 1 AUGUSTI 2020

Resans tredje dag sätter vi kurs mot de vidsträckta sanddynerna vid Luskentyre beach, där vi möts av ett lika vackert som rogivande landskap. De böljande sanddynorna som sträcker sig ner till stranden och vidare ut i det turkosblå vattnet ger oss möjlighet att skapa bilder med ett bilddjup som drar betraktaren in i bilden mot bergen i horisonten. Under dagen kommer Mats att ge oss ett antal utmanande fotouppgifter för att utmana och utveckla vårt fotografiska tänkande. När vi vandrar runt i de inspirerande omgivningarna kommer Mats att ge råd, tips och personlig handledning för att du ska få ut det mesta av omgivningarna och ditt fotograferande. Kvällens middag intas på trevlig lokal restaurang i Stornoway. (F, L, M)

SÖNDAG 2 AUGUSTI 2020

Idag är det dags att ännu en gång gå till sjöss och nu tar båten oss över till ön Skye där fantastiska fotomöjligheter väntar oss. Tillsammans med Mats rör vi oss genom ett spektakulärt landskap och han tar med oss till sina favoritplatser. Vi får fotografera allt från porlande vattendrag till fantasifulla stenformationer och grönskande kullar. En av dagens höjdpunkter är det landskap som möter oss vid Old Man Storr. Området är som skapt för effektfulla landskapsbilder och när de dramatiska klipporna sveps av dimman kommer Mats att visa oss hur vi bygger upp stämning och förstärker dramatiken i våra bilder. Med minneskorten fyllda tar vi en paus och besöker Skyes enda whiskeydestilleri Talisker och njuter av en välsmakande whiskey innan vi i det mjuka kvällsljuset fotograferar det sagolikt vackra vattendragen vid Fairy Pools. (F, L, M)

MÅNDAG 3 AUGUSTI 2020

Vi fortsätter vår fotografiska resa och det dramatiska landskapet som spelas upp framför oss ger hela tiden ny inspiration. Vid Fairy Glen tar vi några sista, vackra bilder innan vi lämnar Sky. Här känns det som att vi har transporterats till en sagovärld. Det kuperade landskap som breder ut sig framför oss är en dröm för en landskapsfotograf och bland böljande kullar gömmer sig mängder av vackra motiv. Med båt tar vi oss sedan tillbaka till yttre Hebriderna. Sent på eftermiddagen checkar vi åter in på hotellet i Stornoway, varefter en avslutningsmiddag väntar oss. Under kvällen kommer Mats att utse Resans Bild som automatiskt går vidare till finalen i Zooms tävling ”Årets bild 2020”. (F, L, M)

TISDAG 4 AUGUSTI 2020

Efter frukost på hotellet sker transport till flygplatsen för vidare flyg till Sverige på egen hand. (F)

HOTELL

STORNOWAY, ISLE OF LEWIS: THE ROYAL HOTEL***
The Royla Hotel ligger mitt i Stornoways lilla stadskärnan, mittemot marinan. Hotellet har 24 nyrenoverade rum, samtliga med bad och/eller dusch och fri Wifi. Restaurangen är populär och välbesökt och är känd för sitt moderna kök där de lokala råvarorna står i fokus. På hotellet finns också en trevlig bar. 
 
UGI, ISLE OF SKY: UIG HOTEL*** 
Detta är ett mindre, familjeägt hotell som ligger i byn Uig på ön Skys västra sida. UGI Hotel ligger nära färjeterminalen som tar dig över till de yttre öarna. Gästrummen är ombonade och har skrivbord, eget badrum, hårtork och gratis wifi. På hotellet finns en restaurang samt en bar. Vi har gästrum reserverade både i huvudbyggnaden och i det intilliggande annexet men rummen håller samma standard.
 

 

För att du ska få ut det mesta av din fotoresa och ditt fotograferande så jobbar vi på flera sätt med att ge dig en bra upplevelse. Nedan finner du en del av de saker som är viktiga för oss och som är en del av en Zoom-upplevelse.

EN VÄLKÄND FOTOGRAF MEDVERKAR ALLTID
På alla våra arrangemang medverkar alltid en professionell och välmeriterad fotograf.

ZOOMS RESEVÄRD
På de flesta av våra resor medverkar en resevärd från Zoom, vars uppgift är att säkerställa kvalitén och logistiken så att den medverkande fotografen kan ägna sin tid åt dig och ditt fotograferande.

SPECIFICERADE HOTELL
Alla våra hotell och lodger är av hög standard. Att du dessutom redan när du bokar din fotoresa vet på vilka hotell du ska bo är för oss en självklarhet.

Ovan är bara några av de saker som gör Zoom unikt. Klicka här och läs mer om vad du kan förvänta dig när du reser med Zoom. 

Foto: Mats Andersson

PRIS

Pris per person: SEK 18.500:-

Priset inkluderar:

 • Busstransporter enligt program.
 • Färjeöverfarter enligt program.
 • Inkvartering i del i dubbelrum på presenterade hotell.
 • Måltider enligt program (F= Frukost, L=Lunch, M=Middag).
 • Fotoaktiviteter på ön dagligen. 
 • Båttur med RIB-båt.
 • Medverkan av Mats Andersson under hela resan.
 • Workshop och föredrag av Mats Andersson under resan.
 • Svensk teknisk färdledare från Zoom Fotoresor.
 • Lokala skatter.
 • Färdhandlingar och praktisk reseinformation.

Priset inkluderar ej:

 • Enkelrumstillägg. SEK 2.250:-. 
 • Flyg till Yttre Hebriderna 
 • Alla kostnader av personlig karaktär, som dryck, telefonsamtal etc.
 • Avbeställningsskydd och reseförsäkring. För information se vår webb under ”Övrigt”.

FLYG

Om du/ni önskar bokning av flyg hjälper vi mer än gärna till med detta. Du kan maila oss på info@zoomfotoresor.se, ringa oss på telefon +46 470 466 40 eller skriva in det i bokningsformuläret.

 

FAKTA

Målgrupp:  Djur-, natur- och landskapsfotografer i alla åldrar. För att få ut så mycket som möjligt av resan rekommenderas dock en viss vana vid fotografering.

Min/max antal: 8/15.

Utrustning:  En kamera som går att multiexponera med är att rekommendera. Olika objektiv från vidvinkel till zoom telen är användbart. En- eller trebenstativ, samt om möjligt en laptop med programvaran Photoshop för att kunna bearbeta bilderna enligt bilder Mats. Självklart kan man även ta med Lightroom.

Övrigt: För mer information om Zoom Fotoresor, leveransvillkor etc. se vår webb under ”Övrigt”.

Kalkylkurs: GBP 11,50.

 

BOKNING

Du bokar denna resa genom att klicka på knappen nedan eller genom att ringa oss på telefon 0470-466 40.

YTTRE HEBRIDERNA

MED FOTOGRAF MATS ANDERSSON

PLATS: Ögrupp utanför Skottlands västkust

FOTO: Landskap/natur

RESELÄNGD: 6 dagar

DATUM: 30 jul – 4 aug 2020

DELTAGARE: 8-15

PRIS: SEK 18.500:-

 

Följ med den internationellt prisbelönte konst- och naturfotografen Mats Andersson på en fotoresa till de omtalade men sällan besökta Yttre Hebriderna.

Utanför Skottlands nordvästkust upplever vi ett naturskönt landskap och fotograferar allt från små vita stränder och ett turkost hav till karga hedar, klippor, vattenfall och dramatiska berg. Här finns även några av Europas längsta sandstränder. Det skiftande landskapet ger dig mängder av kreativa fotomöjligheter och Mats tar dig med till sina favoritplatser. Vi gör även en utflykt till ön Skye (inre Hebriderna). Under hela resan finns Mats med för att ge tips, råd och personlig handledning för att på bästa sätt utveckla dig som fotograf.

Resans höjdpunkter:

 • Yttre Hebridernas vackra landskap. 
 • Långa sandstränder och böljande sanddynor. 
 • Dramatiska berg och klippformationer på Isle of Skye.  
 • Fairy Glens sagolandskap. 
 • Båttur med RIB-båt.
 • Medverkan av Mats Andersson under resan.
 • Handledning och fotoinspiration av Mats Andersson.

DESTINATION

Vi besöker Yttre Hebriderna utanför Skottlands nordvästkust – där upplever vi ett naturskönt landskap och fotograferar allt från små vita stränder och ett turkost hav till karga hedar, klippor, vattenfall, långa stränder och dramatiska berg.

LÄS MER

PLATSER VI BESÖKER

ISLE OF LEWIS

Stornoway är yttre Hebridernas största ort och administrativa centrum och det är även här ögruppens huvudhamn ligger. Norra delen av ön karakteriseras av en vacker kust och långa stränder med ett turkost vatten. Det är också på Isle of Lewis vi hittar de välkända stenformationerna stones of Callanish. Södra delarna domineras av avlägsna berg och dramatisk natur. 

ISLE OF SKYE

Skye som är den största ön i de inre Hebriderna erbjuder fantastiska och mäktiga vyer och underbart fin natur. Bergslandskapet är det mest dramatiska i hela Storbritannien med branta toppar i massivet Cuillans. Andra mäktiga formationer är stupen och klippelarna vid Old man of Storr. 

 

PROGRAM

Vi kommer att få uppleva en fantastisk fotoresa i dramatiska landskap som ständigt spelas upp framför våra kameror och ger oss hela tiden ny inspiration.

LÄS MER

Flyg till Stornoway på Isle of Lewis på egen hand. Då många föredrar att boka transporten på egen hand har vi valt att inte inkludera denna i priset. Men önskar du hjälp med flygbokning ordnar vi självklart detta. 

OBS! Då vädret på Yttre Hebriderna är mycket omväxlande och kan skifta från solsken till regn på bara några timmar kan programmet ändras på plats. Detta för att du ska få ut så bra fotomöjligheter som möjligt.

TORSDAG 30 JULI 2020

På eftermiddagen samlas vi på flygplatsen i Stornoway, där vi möts upp av Mats Andersson och en värd från Zoom Fotoresor.

Från flygplatsen tar vi oss mot öns västkust där vi börjar vårt fotografiska äventyr. Mitt ute i ”ingenstans” reser sig plötsligt ett antal mystiska stenformationer. Det är bland dessa, underliga stenar som Mats kommer ge oss en första introduktion till sitt numera klassiska sätt att fotografera och han kommer visa hur du på bästa sätt använder stenarna som motiv för att skapa intressanta bilder. Under vår första dag tillsammans kommer vi även att besöka en sättning från järnåldern. Denna brosch, som byggnaden kallas, finns endast i Skottland och tillför en extra dimension när vi fotograferar det omgivande landskapet. Efter en eftermiddag fylld med fotomöjligheter checkar vi in på vårt hotell i Stornoway och äter en välsmakande välkomstmiddag. Under kvällen kommer vi att inspireras av Mats som håller ett inspirationsföredrag där han bland annat visar bilder från fotografer som inspirerat honom. (M)

FREDAG 31 JULI 2020

I det tidiga morgonljuset får vi möjlighet att fotografera de spektakulära omgivningarna vid Mangersta beach. Vi fotograferar bland annat när Atlantens vågor med full kraft slår mot klipporna som omger den vidsträckta stranden. Ett perfekt tillfälle att skapa dramatiska och effektfulla landskapsbilder. Vid tillfälle äter vi vår medhavda frukostpicknick. Vi tar oss sedan en kort sträcka nordöst, till piren vid Miavaig där två stycken RIB-båtar väntar för en spännande tur till sjöss. Ute till havs söker vi tillsammans med våra erfarna guider efter områdets rika djurliv som berikar både vattnet och luften. Delfiner, späckhuggare och sälar, man vet aldrig vad som dyker upp framför våra kameror och det gäller att vara redo för att fånga det perfekta ögonblicket. Också naturen här är imponerande med höga klippväggar uppemot 100 meter som stupar rakt ner i havet. Tillbaka på land får vi möjlighet att gå igenom dagens bildskörd innan det är dags för Mats att ge konstruktiv bildkritik och bildanalyser när vi redovisar dagens/gårdagens fotouppgifter. Kvällens solnedgång intas vid Stac a´Phris Arch där vi möts vi av mäktiga bergsformationer som likt bågar sträcker sig ut i vattnet. (F, L, M)

LÖRDAG 1 AUGUSTI 2020

Resans tredje dag sätter vi kurs mot de vidsträckta sanddynerna vid Luskentyre beach, där vi möts av ett lika vackert som rogivande landskap. De böljande sanddynorna som sträcker sig ner till stranden och vidare ut i det turkosblå vattnet ger oss möjlighet att skapa bilder med ett bilddjup som drar betraktaren in i bilden mot bergen i horisonten. Under dagen kommer Mats att ge oss ett antal utmanande fotouppgifter för att utmana och utveckla vårt fotografiska tänkande. När vi vandrar runt i de inspirerande omgivningarna kommer Mats att ge råd, tips och personlig handledning för att du ska få ut det mesta av omgivningarna och ditt fotograferande. Kvällens middag intas på trevlig lokal restaurang i Stornoway. (F, L, M)

SÖNDAG 2 AUGUSTI 2020

Idag är det dags att ännu en gång gå till sjöss och nu tar båten oss över till ön Skye där fantastiska fotomöjligheter väntar oss. Tillsammans med Mats rör vi oss genom ett spektakulärt landskap och han tar med oss till sina favoritplatser. Vi får fotografera allt från porlande vattendrag till fantasifulla stenformationer och grönskande kullar. En av dagens höjdpunkter är det landskap som möter oss vid Old Man Storr. Området är som skapt för effektfulla landskapsbilder och när de dramatiska klipporna sveps av dimman kommer Mats att visa oss hur vi bygger upp stämning och förstärker dramatiken i våra bilder. Med minneskorten fyllda tar vi en paus och besöker Skyes enda whiskeydestilleri Talisker och njuter av en välsmakande whiskey innan vi i det mjuka kvällsljuset fotograferar det sagolikt vackra vattendragen vid Fairy Pools. (F, L, M)

MÅNDAG 3 AUGUSTI 2020

Vi fortsätter vår fotografiska resa och det dramatiska landskapet som spelas upp framför oss ger hela tiden ny inspiration. Vid Fairy Glen tar vi några sista, vackra bilder innan vi lämnar Sky. Här känns det som att vi har transporterats till en sagovärld. Det kuperade landskap som breder ut sig framför oss är en dröm för en landskapsfotograf och bland böljande kullar gömmer sig mängder av vackra motiv. Med båt tar vi oss sedan tillbaka till yttre Hebriderna. Sent på eftermiddagen checkar vi åter in på hotellet i Stornoway, varefter en avslutningsmiddag väntar oss. Under kvällen kommer Mats att utse Resans Bild som automatiskt går vidare till finalen i Zooms tävling ”Årets bild 2020”. (F, L, M)

TISDAG 4 AUGUSTI 2020

Efter frukost på hotellet sker transport till flygplatsen för vidare flyg till Sverige på egen hand. (F)

FOTOGRAF

Mats Andersson är en prisbelönt och välkänd konst- och naturfotograf är bosatt i Jönköping, Småland.

LÄS MER

Mats Andersson är bosatt i Jönköping, Småland. Mats läste bland annat foto på Konstindustriskolan i Göteborg under 1980-talet och är sedan1989 verksam som Art Director och fotograf på Concret Reklam i Jönköping. Mats är ansluten hos bildbyrån Maskot i Stockholm och medlem i Naturfotograferna/N. Under åren har Mats hunnit med att publicera inte mindre än 10 böcker, vunnit ett stort antal priser bland annat Wildlife Photographer of the Year 2016, (Winner Black & White). Årets nordiska naturfotograf 2016 samt Årets naturfotograf 2016.

www.matsandersson.nu

 

MATS UPPGIFT UNDER RESAN

På samtliga av våra resor medverkar alltid en mycket känd och kunnig fotograf vars uppgift är att agera fototeknisk värd och hjälpa dig att utvecklas som fotograf. På denna resa medverkar Mats Andersson. Under hans ledning kommer du att få fototips och råd i samband med att vi är ute och fotograferar. Under resan kommer ni arbeta fram personliga bilder där landskapet kan bli något mellan dröm och verklighet. Mats kommer att prata om sitt sätt att se på bilder, bilder som ställer frågor och berör betraktaren. Mats kommer även att prata en hel del om fotografer som har inspirerat honom och visa exempel på deras bilder. Under resan kommer han även att prata om klassiskt mörkrumsarbete och visa exempel på hur kända fotografer förr såg till att kopiera sina bilder på ett mycket avancerat sätt. Vi kommer att arbeta liknande i Photoshop med att ljusa upp samt mörka ner för att framhäva det man vill förmedla i bilden.

Mats kommer självklart även att visa hur han själv arbetar och vi kommer tillsammans göra olika övningar med de bilder som kommer till under dagarna. Någon kväll kommer vi att visa bilder som tagits under dagarna där Mats kommer med bildkritik för att utveckla ditt fotograferande och någon annan kväll kommer Mats att hålla en föreläsning. Det kommer även att finnas mycket tid för individuella samtal där du har chansen att ta upp dina frågor. Att ha en kamera som går dubbelexponera med är en fördel – Mats själv använder Nikons systemkameror.

HOTELL

PRIS & BOKNING

PRIS

Pris per person i SEK: 18.500:-

Priset inkluderar:

 • Busstransporter enligt program.
 • Färjeöverfarter enligt program.
 • Inkvartering enligt program i del i dubbelrum på presenterade hotell.
 • Måltider enligt program (anges med F= Frukost, L=Lunch, M=Middag).
 • Fotoaktiviteter på ön dagligen. 
 • Medverkan av Mats Andersson under hela resan.
 • Workshop och föredrag av Mats Andersson under resan.
 • Svensk teknisk färdledare från Zoom Fotoresor.
 • Lokala skatter.
 • Färdhandlingar och praktisk reseinformation.

Priset inkluderar ej:

 • Enkelrumstillägg. SEK 2.250:-. 
 • Flyg till Hebriderna 
 • Alla kostnader av personlig karaktär, som dryck, telefonsamtal etc.
 • Avbeställningsskydd och reseförsäkring. För information se vår webb under ”Övrigt”.

FLYG

Om du/ni önskar bokning av flyg hjälper vi mer än gärna till med detta. Du kan maila oss på info@zoomfotoresor.se, ringa oss på telefon +46 470 466 40 eller skriva in det i bokningsformuläret.

 

FAKTA

Målgrupp:  Djur-, natur- och landskapsfotografer i alla åldrar. För att få ut så mycket som möjligt av resan rekommenderas dock en viss vana vid fotografering.

Min/max antal: 8/15.

Utrustning:  En kamera som går att multiexponera med är att rekommendera. Olika objektiv från vidvinkel till zoom telen är användbart. En- eller trebenstativ, samt om möjligt en laptop med programvaran Photoshop för att kunna bearbeta bilderna enligt bilder Mats. Självklart kan man även ta med Lightroom.

Övrigt: För mer information om Zoom Fotoresor, leveransvillkor etc. se vår webb under ”Övrigt”.

Kalkylkurs: GBP 10,30.

 

BOKNING

Du bokar denna resa genom att klicka på knappen nedan eller genom att ringa oss på telefon 0470-466 40.

VAD INNEBÄR EN ZOOM RESA?

LÄS MER

EN VÄLKÄND FOTOGRAF MEDVERKAR ALLTID

På alla våra arrangemang medverkar alltid en mycket välkänd och meriterad fotograf.

ZOOMS RESEVÄRD

På de flesta av våra resor medverkar en resevärd från Zoom, vars uppgift är att säkerställa kvalitén och logistiken så att den medverkande fotografen kan ägna sin tid åt dig och dina bilder.

SPECIFICERADE HOTELL

Alla våra hotell och lodger är av hög standard. Att du dessutom redan när du bokar din fotoresa vet på vilka hotell du ska bo är för oss en självklarhet.

Ovan är bara några av de saker som gör Zoom unikt. Klicka här och läs mer om vad du kan förvänta dig när du reser med Zoom.