MATFOTOGRAFERING

MED FOTOGRAF SOLLI KANANI

MATFOTOGRAFERING

MED FOTOGRAF SOLLI KANANI

KURS: Digital   FOTO: Mat   DATUM: 19/10 och 26/10 2021   DELTAGARE: 8-15   PRIS: SEK 1 950:-

 Lära dig grunderna i matfotografering tillsammans med matfotografen Solli Kanani.

Under två digitala träffar kommer Solli ta oss med in i matfotografins fascinerande värld och lära oss att berätta en historia med hjälp av maten och den scen vi skapar. Du kommer att få se hur man från grunden bygger upp en matbild och fotograferar mat på ett sätt som sticker ur mängden och tilltalar betraktaren. Solli kommer att gå igenom allt från komposition och ljussättning till utrustningen och rekvisitan som gör en bra matbild möjlig. Det finns gott om tid och utrymme för frågor och diskussioner. Efter att ha lärt dig hur du bygger upp och fotograferar en matbild visar Solli sitt arbetsflöde i Lightroom och de trix som hon ofta använder för att göra bilden än mer tilltalande. Efter en inspirerande första träff får du en uppgift som du på egen hand ska utföra inför den andra träff där Solli kommer att ge konstruktiv bildkritik på bilderna och vi får möjlighet att gemensamt diskutera bilderna och  fotograferingen.

KURSENS HÖJDPUNKTER:

  • Lär dig grunderna i matfotografering.

  • Från en tom yta till en scen redo att fotograferas.

  • Olika typer av komposition och ljussättning.

  • Tillvägagångssätten för att fotografera olika typer av mat.

  • Redigering.

  • Utmanande och inspirerande fotouppgifter. 

  • Konstruktiv bildkritik.

KURS: Digital

FOTO: Matfoto

DATUM: 19/10 och 26/10

DELTAGARE: 8-15   

PRIS: SEK 1.950:-

 

Ta chansen att lära dig grunderna i matfotografering tillsammans med matfotografen Solli Kanani.

Under två digitala träffar kommer Solli ta oss med in i matfotografins fascinerande värld och lära oss att berätta en historia med hjälp av maten och den scen vi skapar. Du kommer att få se hur man från grunden bygger upp en matbild och fotograferar mat på ett sätt som sticker ur mängden och tilltalar betraktaren. Solli kommer att gå igenom allt från komposition och ljussättning till utrustningen och rekvisitan som gör en bra matbild möjlig. Det finns gott om tid och utrymme för frågor och diskussioner. Efter att ha lärt dig hur du bygger upp och fotograferar en matbild visar Solli sitt arbetsflöde i Lightroom och de trix som hon ofta använder för att göra bilden än mer tilltalande. Efter en inspirerande första träff får du en uppgift som du på egen hand ska utföra inför den andra träff där Solli kommer att ge konstruktiv bildkritik på bilderna och vi får möjlighet att gemensamt diskutera bilderna och  fotograferingen.

KURSENS HÖJDPUNKTER:

  • Lär dig grunderna i matfotografering.

  • Från en tom yta till en scen redo att fotograferas.

  • Olika typer av komposition och ljussättning.

  • Tillvägagångssätten för att fotografera olika typer av mat.

  • Redigering.

  • Utmanande och inspirerande fotouppgifter. 

  • Konstruktiv bildkritik.

KURSINNEHÅLL

INNEHÅLL

Under kursen kommer Solli att gå igenom grunderna i matfotografering och bland annat prata om:

 

  • Utrustning för olika typer av matbilder
  • Vad som bygger upp en bra matbild.
  • Maten som gör sig bra på bild och maten som ger en fotografisk utmaning.
  • Att skapar balans och attraktiva bilder genom olika kompositionsmetoder
  • Ljusättning, från studioljus till naturligt ljus och hur du modifierar ljuset.
  • Hur du jobbar med huvud och sekundära motiv.
  • Varför och hur du arbetar med en sketch inför fotograferingen.
  • Fånga mat i rörelse.
  • Redigering.

 

Läs mer om vad du kommer lära dig under kursen

LÄS MER

Under kursen kommer Solli att gå igenom grunderna i matfotografering och bland annat prata om:

Utrustning för olika typer av matbilder

Vad som bygger upp en bra matbild.

Maten som gör sig bra på bild och maten som ger en fotografisk utmaning.  

Hur du skapar balans och attraktiva bilder genom olika kompositionsmetoder

Olika typer av ljusättning, från studioljus till naturligt ljus, och hur du modifierar ljuset.

Hur du jobbar med huvud och sekundära motiv.

Varför och hur du arbetar med en sketch inför fotograferingen.

Fånga mat i rörelse

Redigering.

PROGRAM

PROGRAM

19 & 26 OKTOBER 2021

KURSTILLFÄLLE 1, (19/10)
Under förmiddagen hälsar Solli dig välkommen till denna digitala kurs där hon kommer inspirera dig att ta steget in i matfotografins fascinerande värld. Kursen inleds med ett föredrag där Solli från grunden går igenom vad som bygger upp en bra matbild, från en tom yta till en scen som är redo att fotograferas. Du kommer att få lära dig vilken utrustning som behövs både när det gäller tekniken och kameran men också knep och trix på allt från den nödvändiga rekvisitan till de små detaljerna som förhöjer slutresultatet. 

Du kommer att få lära dig vilken typ av mat som är mest tacksam att fotografera och vilken mat som bjuder på mest utmaning och hur du tacklar dessa utmaningar. En av de viktigaste delarna för att lyckas med sina bilder och skapa något som sticker ut från mängden är att få till den rätta kompositionen. Solli kommer att med konkreta exempel visa olika sätt att komponera en bild och du kommer att få se att den mest uppenbara vinkeln att fotografera från inte alltid är den som ger det bästa resultatet.  

Du kommer även att få lära dig hur du ramar in scenen med rätt rekvisita för att både skapa rätt känsla men också se till att betraktarens öga leds mot huvudmotivet. Förutom kompositionen kommer Solli också att beröra en annan viktig ingrediens i bildskapandet -nämligen ljuset och du kommer att få lära dig om olika typer av ljussättning både med studioljus och befintligt ljus och hur försändningar i ljussättningen gör skillnad på slutresultatet.

För att sammanfatta det du lärt dig hittills kommer Solli med en video visa hur en matfotografering går till i praktiken från början till slut. Med bilderna på minneskortet tar  Solli dig med in i redigeringsprogrammet där hon visar sitt arbetsflöde hon använder för att förbättra och finputsa bilderna. Den första träffen avrundas med att du får ett antal uppgifter som ska inspirera dig att skapa dina första matbilder och utmana dig som fotograf. Bilderna från uppgiften ska redovisas vid nästa träff.

 

KURSTILLFÄLLE 2, (26/10)

När vi samlas för vår andra träff kommer du att få konstruktiv bildkritik på de bilder du tagit sedan vi träffades förra gången. Du kommer att får tips och råd på vad du ska tänka på för att skapa ett ännu bättre resultat nästa gång.

Solli kommer också visa hur hon hade arbetat med några av deltagarnas bilder i Lightroom.

 

Två kurstillfällen fyllda av inspirerande föredrag och fotouppgifter.

LÄS MER

KURSTILLFÄLLE 1, (19/10)
Under förmiddagen hälsar Solli dig välkommen till denna digitala kurs där hon kommer inspirera dig att ta steget in i matfotografins fascinerande värld. Kursen inleds med ett föredrag där Solli från grunden går igenom vad som bygger upp en bra matbild, från en tom yta till en scen som är redo att fotograferas. Du kommer att få lära dig vilken utrustning som behövs både när det gäller tekniken och kameran men också knep och trix på allt från den nödvändiga rekvisitan till de små detaljerna som förhöjer slutresultatet.

Du kommer att få lära dig vilken typ av mat som är mest tacksam att fotografera och vilken mat som bjuder på mest utmaning och hur du tacklar dessa utmaningar. En av de viktigaste delarna för att lyckas med sina bilder och skapa något som sticker ut från mängden är att få till den rätta kompositionen. Solli kommer att med konkreta exempel visa olika sätt att komponera en bild och du kommer att få se att den mest uppenbara vinkeln att fotografera från inte alltid är den som ger det bästa resultatet.

Du kommer även att få lära dig hur du ramar in scenen med rätt rekvisita för att både skapa rätt känsla men också se till att betraktarens öga leds mot huvudmotivet. Förutom kompositionen kommer Solli också att beröra en annan viktig ingrediens i bildskapandet -nämligen ljuset och du kommer att få lära dig om olika typer av ljussättning både med studioljus och befintligt ljus och hur försändningar i ljussättningen gör skillnad på slutresultatet.

För att sammanfatta det du lärt dig hittills kommer Solli med en video visa hur en matfotografering går till i praktiken från början till slut. Med bilderna på minneskortet tar  Solli dig med in i redigeringsprogrammet där hon visar sitt arbetsflöde hon använder för att förbättra och finputsa bilderna. Den första träffen avrundas med att du får ett antal uppgifter som ska inspirera dig att skapa dina första matbilder och utmana dig som fotograf. Bilderna från uppgiften ska redovisas vid nästa träff.

KURSTILLFÄLLE 2, (26/10)
När vi samlas för vår andra träff kommer du att få konstruktiv bildkritik på de bilder du tagit sedan vi träffades förra gången. Du kommer att får tips och råd på vad du ska tänka på för att skapa ett ännu bättre resultat nästa gång. Solli kommer också visa hur hon hade arbetat med några av deltagarnas bilder i Lightroom.

FOTOGRAF

FOTOGRAF

SOLLI KANANI • Matfotograf

Solli Kanani är en svensk matfotograf som etablerat sig i gastronomins huvudstad Paris men har även en fotostudio i Italien och fördelar idag sin tid mellan dessa två länder. Hon är född och uppvuxen i Lund men det var inte förrän hon flyttade till Paris 2009 som hon blev intresserad av att fotografera. Det var det magiska ljuset i Paris som inspirerade henne, men även den vackra arkitekturen, all historia, gastronomi men även det vardagliga livet som fick henne att fördjupa sig i fotograferingens värld.

Hon har ett stort intresse för stilleben särskilt med chiaroschuro-tekniken och experimenterar mycket med samspelet av ljus och skuggor i en matscen. Inspirationen till denna typ av bilder får bland annat av konstnärerna Rembrandt och barockmästaren Caravaggio bland andra.Flera av hennes bilder har har blivit kortlistade i den prestigefyllda matfotografi-tävlingen Pink Lady Food Photography of the Year och hennes bilder har även varit med på utställningar.

Läs mer om Solli här.

 

Solli Kanani –  matfotografen som vill berätta en historia med sina matbilder. 

LÄS MER

Solli Kanani är en svensk matfotograf som etablerat sig i gastronomins huvudstad Paris men har även en fotostudio i Italien och fördelar idag sin tid mellan dessa två länder. Hon är född och uppvuxen i Lund men det var inte förrän hon flyttade till Paris 2009 som hon blev intresserad av att fotografera. Det var det magiska ljuset i Paris som inspirerade henne, men även den vackra arkitekturen, all historia, gastronomi men även det vardagliga livet som fick henne att fördjupa sig i fotograferingens värld.

Hon har ett stort intresse för stilleben särskilt med chiaroschuro-tekniken och experimenterar mycket med samspelet av ljus och skuggor i en matscen. Inspirationen till denna typ av bilder får bland annat av konstnärerna Rembrandt och barockmästaren Caravaggio bland andra.Flera av hennes bilder har har blivit kortlistade i den prestigefyllda matfotografi-tävlingen Pink Lady Food Photography of the Year och hennes bilder har även varit med på utställningar.

Läs mer: ????

PRIS & BOKNING

PRIS & BOKNING

PRIS

Pris per person: SEK 1 950:-

Priset inkluderar:

  • Två kurstillfällen med Solli Kanani.
  •  utmanande fotouppgifter.
  • Konstruktiv bildkritik.

FAKTA

Målgrupp: Fotografer intresserade av att utveckla sina kunskaper i matfotografering.

Min/max antal: 8/12.

Övrigt: För mer information om Zoom Fotoresor, leveransvillkor etc. se vår webb under Övrigt. 

UTRUSTNING

Din kamera.

Objektiv som exempelvis 50mm, 85mm, macroobjectiv (t.ex. 105mm).

Trebenstativ.

Laptop med redigeringsprogrammet Lightroom.

Förutsättningar att använda naturligt ljus som ljuskälla, eller ha tillgång till kamerablixt (speedlights) eller en studioblixt, softbox eller en halvgenomskinlig reflexskärm.

Du bör även ladda ner appen Zoom (https://zoom.us) på din dator. Mer om detta kommer du att få veta i det informationsmaterial som skickas ut innan workshopen.

BOKNING

Du bokar denna kurs genom att klicka på knappen nedan eller genom att ringa oss på telefon +46 470-466 40 eller maila oss på info@zoomfotoresor.se.

Foto: Solli Kanani

PRIS

Pris per person: SEK 1 950:-

Priset inkluderar:

  • Två kurstillfällen med Soli Kanani.
  • Inspirerande föreläsningar.
  • Utmanande fotouppgifter.
  • Konstruktiv bildkritik .

FAKTA

Målgrupp: Fotografer intresserade av att utveckla sina kunskaper i makrofotografering.

Min/max antal: 8/15.

Övrigt: För mer information om Zoom Fotoresor, leveransvillkor etc. se vår webb under Övrigt. 

UTRUSTNING

Din kamera.
Objektiv som exempelvis 50mm, 85mm, macroobjectiv (t.ex. 105mm).
Trebenstativ.
Laptop med redigeringsprogrammet Lightroom.

Förutsättningar att använda naturligt ljus som ljuskälla, eller ha tillgång till kamerablixt (speedlights) eller en studioblixt, softbox eller en halvgenomskinlig reflexskärm. 

BOKNING

Du bokar denna kurs genom att klicka på knappen nedan eller genom att ringa oss på telefon +46 470-466 40 eller maila oss på info@zoomfotoresor.se.