GALAPAGOS -
EDENS LUSTGÅRD

MED VÄRLDSFOTOGRAFEN MATTIAS KLUM

GALAPAGOS – EDENS LUNSGÅRD

MED FOTOGRAF MATTIAS KLUM 

LAND: Equador    FOTO: Wildlife    DATUM: Oktober/November 2025    ANTAL DELTAGARE: 8/12

Galapagosöarna är en makalös destination. Ett fantastiskt djurliv med havsleguaner, jättesköldpaddor, pingviner och sjölejon borgar för att du ska kommer hem med spektakulära bilder och minnen för livet. Jag ser fram mot att återigen få uppleva livet på Galapagos- Välkommen att upptäcka och fotografera tillsammans med mig

Mattias Klum

Mattias Klum, världsberömd National Geographic-fotograf kommer i oktober 2025 att leda en resa i Charles Darwins och Beagles kölvatten till de mytomspunna Galapagosöarna. Här har Mattias genomfört flera National Geographic-uppdrag med syfte att dokumentera dess djurliv och visa på öarnas skörhet och världsunika karaktär. På få ställen i världen kommer du djurlivet så nära som på Galapagos. Här kommer du möta allt från de fascinerande havsleguanerna, de blåfotade sulorna, jättesköldpaddorna och nyfikna sjölejon. Vackra och karga landskap varvas med prunkande grönska, svarta lavaklippor och ett föränderligt hav. Galapagosöarna finns med på UNESCOs världsarvslista och räknas som ett av de mest unika och biologiskt enastående områdena i världen. 

Under dagarna på Galapagos kommer vi att kryssa runt bland öarna vårt egna fartyg, på vilket även bor, vilka bjuder på olika fotomöjligheter och unika motiv varje dag. Fartyget vi seglar med kommer även att ha dykutrustning ombord så att vi både kan dyka och snorkla och härigenom uppleva Galapagos rika undervattensvärld. 

Vi kommer även att besöka Charles Darwin Foundation och får hör mer om hur de bedrivs forskning och naturvårdsarbete för att rädda unika djurarter på öarna. Här lever flera olika slags jättesköldpaddor och andra endemiska djurarter. 

 

Mattias kommer hela tiden att finnas tillhands med för att hjälpa dig att utvecklas som fotograf och härigenom erbjuda du att få ut det mesta av ditt fotograferande och av resan. Du kommer även kunna ha personliga träffar där bara du och Mattias går igenom de bilder du tar under resan. Detta för att du på bästa sätt ska kunna utveckla ditt fotograferande med hjälp av en av världens främsta fotografer och berättare.

Följ med Mattias Klum, National Geographic fotograf och Sveriges internationellt sett mest erkände fotograf,  till Galapagos i oktober/november 2025 och upplev örnas dess fantastiska djurliv. På resan finns även Zooms värd, Daniel Iglesias, vilken är specialist på tropiska kräldjur.

Missa inte Galapagos bildspelet med Mattias bilder längst ner på denna sida.

Mattias Klum – National Geographic fotograf

Mattias Klum är Sveriges internationellt sett mest erkände naturfotograf och filmare. Han har arbetat som fotograf, filmare och regissör på flera film- och tv-projekt sedan 1994. Klum är internationellt erkänd för sitt sätt att skildra djur, växter, miljöer och kultur i form av artiklar, böcker, filmer, föreläsningar och utställningar. 1997 publicerades Mattias bilder för första gången i National Geographic Magazine. Mattias var då en av de yngsta genom tiderna som publicerats i tidskriften och den förste svensken att få en omslagsbild. Sedan dess har Mattias haft inte mindre än 13 omslagsbilder och många artiklar i National Geographic Magazine. Mattias har dessutom gett ut 16 böcker, producerat 12 filmer, haft fotoutställningar över hela världen samt haft bilder och artiklar publicerade i många av världens största tidningar och magasin.

Läs mer om Mattias här!

Är du intresserad av att följa med Mattias Klum till Galapagos i oktober / novmeber 2025? Fyll i nedan formulär eller skicka ett mail till info@zoomfotoresor.se och gör en icke bindande intresseanmälan.

Intresseanmälan

NYHETSBREV

Bli först med att höra om nya resor, erbjudanden och reseinspiration från Zoom.

KONTAKTA OSS

Följ våra fotoäventyr på sociala medier!

Foto: Serkan Günes

NYHETSBREV

Bli först med att höra om nya resor, erbjudanden och reseinspiration från Zoom.

KONTAKTA OSS

Följ våra fotoäventyr på sociala medier!

Foto: Hans Strand